Bandáže.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bandáže.  Úvodní stránka -> Trénink -> Bandáže.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chtěl bych se zeptat zkušených v liftu, zda by mi nemohlo pomoci na moje rameno trénovat v nějakém měkkém benchovém triku. Zkouším všechny možnosti a tohle mě napadlo. Nejspíš to není úplně rozumný nápad, ale rád bych slyšel radu nějakého silového sportovce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dogeatdog

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2012 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Také zneužiju toto vlákno k dotazu.. poslední dobou mě začíná zlobit zápěstí, po tréninku pobolívá zejména po tlacích vleže. Jedu 45 a 50 kilo jednoručky, trénink sice dám, ale pak to dva tři dny pobolívá. "Léčil" jste to někdo bandážováním zápěstí? Můj osobní odhad totiž je, že dostává na zadek hlavně při dostávání činek do horní polohy na začátku série (cvičím sám) a omotávka by to mohla spravit.
Mám jen bobky, že když to stáhnu bandáží, tak to ve finále ještě víc oslabím, aby to nebyla cesta do pekel.
Kua dilema.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2012 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Chtěl bych se zeptat zkušených v liftu, zda by mi nemohlo pomoci na moje rameno trénovat v nějakém měkkém benchovém triku. Zkouším všechny možnosti a tohle mě napadlo. Nejspíš to není úplně rozumný nápad, ale rád bych slyšel radu nějakého silového sportovce.

Deadlifte zozen si sling-shot alebo neaku jeho verziu (catapult, power-shot).

Da sa to zohnat aj zo slovenskeho e-shopu (ak chces poslem ti link, cena neakych 50 euro).

trika su otrava, toto je podstatne pohodlnejsie a efekt pre teba ten isty - odlahci to na spodu, cim setri ramena
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2012 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bandy taky šetří ramena, ale nejsem si jistej, jestli by ti to pomohlo - u tebe to vypadá na trošku vážnější problém.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2012 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No bandy maju neake nevyhody - dodavaju cinke nestabilitu, grounding effect, na vrchu to mas tazsie... A aj ked si to nastavis ako reverse bands, tak tam je stale ta nestabilita ktora moc ramenam neprospieva.

IMO retaze su na tom trochu lepsie, ale aj tak by som asi skusil ten slingshot. Aj ked je otazne ci to k niecomu bude ked ani neviem co mas s tym ramenom.
drlift_

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2012 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co treba zkusit SUPER RAM (jsou na goodliftu)? Bencuje se v tom moc pekne. Na rozdil od bandu te ti to nenuti drahu cinky. Clovek skoro ani nevnima, ze na te cince neco ma :)
Mablung

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2012 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když už tu máme tento topic, máte zkušenosti jaké značky zaručují kvalitu? V posledních dvou měsících jsem si třikrát podvrknul kotník, takže budu muset nějakou bandáž koupit a pár měsíců jí nosit než se mi stáhnou vazy. Chtěl bych si jí nejdříve vyzkoušet, tudíž preferuji prohledat nejdříve kamenné obchody. Chci v ní hrát všechny možné sporty, takže bych nerad skončil s tím že vybalím něco z balíku co mi později nebude vyhovovat.
JoanL

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím, nechci zakládat znova, tak se taky optám.. Jakou bandáž na kolena by jste mi doporučili? Bolí mě obě.. a celkem dost.. že mi dělalo třeba obtíž i chodit.. dostal jsem Colafit a mažu to Voltarenem.. nicméně bych chtěl i bandáž abych mohl cvičit.. Jde hlavně o to, abych když dělám dřepy, pomaham si židlí u hrazdy nebo podobně si nevyřídil kolena ještě víc.. Děkuji mockrát za jakejkoliv tip :) Mimochodem u doktora jsem byl, nic vážnýho to není.. rentgen taky nic.. kdyby to bylo nutný tak opíšu zprávu od doktora.. :D
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JoanL napsal:
Zdravím, nechci zakládat znova, tak se taky optám.. Jakou bandáž na kolena by jste mi doporučili? Bolí mě obě.. a celkem dost.. že mi dělalo třeba obtíž i chodit.. dostal jsem Colafit a mažu to Voltarenem.. nicméně bych chtěl i bandáž abych mohl cvičit.. Jde hlavně o to, abych když dělám dřepy, pomaham si židlí u hrazdy nebo podobně si nevyřídil kolena ještě víc.. Děkuji mockrát za jakejkoliv tip :) Mimochodem u doktora jsem byl, nic vážnýho to není.. rentgen taky nic.. kdyby to bylo nutný tak opíšu zprávu od doktora.. :D

Zdravím, jsem alergický na pyl. Právě jsem se proběhl po rozkvetlé louce a strašně mi napuchnul nos. Co byste mi doporučili abych mohl po té rozkvetlé louce běhat?
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

plynovu masku?
JoanL

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč já sem vůbec chodim pro rady :))
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JoanL napsal:
Proč já sem vůbec chodim pro rady :))

Nevím cos čekal. Bolí mě kolena ze dřepů. Čím to asi bude? Buď máš v prdeli techniku a nebo kolena. Pokud máš v prdeli kolena, nepomůže ti nic. Pokud máš v prdeli techniku, nedřepuj s těžkými váhami dokud si jí nezlepšíš.
Doktor ti může říct že máš kolena jakž takž v pořádku, ale pokud máš třeba křivý nohy jak já díky kloubům, mohou se ti bortit jak domeček z karet.
Nikdo neví jakou máš techniku, kolik zvedáš, ... . Můžeš zkusit se natočit a poslat si to na kontrolu techniky do příslušného chlívku.
JoanL

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já právě nezvedám nic.. a technikou nevim no.. neni to jen z dřepů.. ale stejně bych tomu rád nějak předešel.. protože nejsem profík abych uhlídal každej dřep nebo tak.. Tak jsem myslel, že ma někdo podobnej problém a poradil by mi..ale spletl jsem se.
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JoanL napsal:
Já právě nezvedám nic.. a technikou nevim no.. neni to jen z dřepů.. ale stejně bych tomu rád nějak předešel.. protože nejsem profík abych uhlídal každej dřep nebo tak.. Tak jsem myslel, že ma někdo podobnej problém a poradil by mi..ale spletl jsem se.

Pokud to nemáš vysloveně z dřepů, existuje podle mě deset tisíc možností proč tě bolí. Třeba já mám luxaci kyčlí (a tím pádem vychýlené všechny klouby na nohou), tudíž kdybych nohy zatěžoval těžšími dřepy, budu si mazat kolena voltarenem také.
Další možností, u tebe dost pravděpodobnou, je mizerná technika dřepu či přetěžování jiným způsobem. Zase příklad u mě. Když ujedu před 20 km na inlinech, bolí mě kolena. Dočasně. Když jsem to ignoroval, stahoval a jezdil jsem 150 km za týden, tak mě kolena bolely i při normální chůzi a nějakou dobu jsem se z toho dostával.
Neboť tu nikdo o tobě nic neví, musíš se ty zamyslet kde a jak kolena zatěžuješ. Až si sepíšeš kde je všude zatěžuješ, musíš se zamyslet nad technikou, zatížením, ... . Pokud si si nejsi jistý třeba s technikou dřepů, jsi na správném místě. Stačí natočit video a zeptat se na rady. Ale důvodů proč tě něco bolí může být docela hodně.
JoanL

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
JoanL napsal:

Pokud to nemáš vysloveně z dřepů, existuje podle mě deset tisíc možností proč tě bolí. Třeba já mám luxaci kyčlí (a tím pádem vychýlené všechny klouby na nohou), tudíž kdybych nohy zatěžoval těžšími dřepy, budu si mazat kolena voltarenem také.
Další možností, u tebe dost pravděpodobnou, je mizerná technika dřepu či přetěžování jiným způsobem. Zase příklad u mě. Když ujedu před 20 km na inlinech, bolí mě kolena. Dočasně. Když jsem to ignoroval, stahoval a jezdil jsem 150 km za týden, tak mě kolena bolely i při normální chůzi a nějakou dobu jsem se z toho dostával.
Neboť tu nikdo o tobě nic neví, musíš se ty zamyslet kde a jak kolena zatěžuješ. Až si sepíšeš kde je všude zatěžuješ, musíš se zamyslet nad technikou, zatížením, ... . Pokud si si nejsi jistý třeba s technikou dřepů, jsi na správném místě. Stačí natočit video a zeptat se na rady. Ale důvodů proč tě něco bolí může být docela hodně.

Děkuji mockrát.. hodně mi to pomohlo :) Zjistím u čeho všeho ty kolena zatěžuju a budu se snažit to dělat lépe na techniku.. Jdu podle videa, takže se budu muset pozorně dívat (p90x).. tak či tak si seženu nějakou bandáž.. kloubní výživu mám, voltaren taky.. takže snad tomu nějak předejdu.. ještě jednou děkuji

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Bandáže. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: