Benzín nebo nafta?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Benzín nebo nafta?  Úvodní stránka -> Ostatní -> Benzín nebo nafta?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Benzín nebo nafta?
nafta
40%
 40%  [ 28 ]
benzín
47%
 47%  [ 33 ]
wtf?
11%
 11%  [ 8 ]
Celkem hlasů : 69

Autor Zpráva
henno

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja jsem zvolil naftu a jsem spokojeny...1,9TDi, 110 PS, ve meste 6l, mimo 4,5-5l.....bezproblemovy provoz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
babovka

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 7:34 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

trvo napsal:
bol som pred par dnami v Bulharsku na dovolenke boli sme na 2 autach
BMW 530 (6 valec dizel 182 k.) - HONDA acord 2,0 i (4 valec benzin 150 k. )
presli sme asi 1400 km Lucenec - Pomorie , cesta 17 hodin

spotreba na BMW 7,8 l. - HONDA 6,5 l.

nafta :
1.cena uz je rovnaka ako benzin
2.mozes tankovat len kavlitu ziadny podomovy predaj
3.caste vymeny palivovych filtrov
4.hlucnost motora
5.finance narocna zakladna udrzba ako vymena filtrov , zhavicov , trisiek
6.emisie su daleho skodlivejsie ako u inych paliv
7.pri -15° a viac problemi so startovanim a zmrznutim nafty
8.naftaky su o niekolko 10-tok tisic drahsie ako benziny
9.ak naftak nejde viac ako 100kg v kuse spotreba je daleko vysia ako u benzinu
10.pri konecnom zuctovani sa naklady na jazdu a udrzbu s benzinom skoro vyrovnaju
11.dizel je vzdy o par sto kg tazsi ako porovnatelny benzin
benzin :
1. okrem ceny benzinu ktora nikdy nepojde dole nevidim ine negativa
2. moznost zamontovat splynovac a vozis sa za 20 korun
3. moze ti dojst palivo a nic sa nedeje u nafty su raz dva rozbyte zhavice a cerpadla

dlho som rozmyslal nad kupou auta ale zatial u mna jednoznacne vyhrava benzin , podla moznosti motor obsah 1,8 - 2,0 i , pre auto strednej a vyseje strednej triedy s vykonom cez 110 - 120koni
napr. honda acord , mazda 6 , volvo S 40 , bmw 318 i - 320 i ,

hm, ale to porovnáváš dva motory s různýma obsahama. Ten svůj dvoulitrový benzín zkus porovnat s 1,9 TDi a dostaneš na prdel ve všech parametrech. Motor o stejném obsahu bude vždy žrát víc v benzínovém provedení. S nafťákem se začátečník naučí rychleji a plynuleji jezdit, odpustí mu spoustu chyb. Moderní common rail diesely už jsou mnohem tišejší.
trvo

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 7:42 pm    Předmět: ... Odpovědět s citátem

babovka . nemyslim si to
jasne ze som porovnaval obsahy ktore su viac menej neporovnatelne
ale aj 1,9 dizel bude zrat viac ak bude namontovany v limuzine vysej strednej triedy a nie v golfe alebo fabii

stale mi vychadza ze benzim je lepsi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petter33

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 8:51 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

trvo napsal:
babovka . nemyslim si to
ale aj 1,9 dizel bude zrat viac ak bude namontovany v limuzine vysej strednej triedy a nie v golfe alebo fabii

tak to si nemyslim....taky passat 2.0 TDI ti bude zrat podstatne menej nez ten tvoj zmienovany 2.0 benzin.

moderne diesely zacinaju pomaly vytlacat benziny...a to uz aj v luxusnej triede (7er, S-klasse, A8)

a to pruzne zrychlenie s dieselom je velmi navykove
babovka

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 5:51 am    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

trvo napsal:
babovka . nemyslim si to

mhm, neříkám, že se do A6 nedával motor 1.9 TDi, ale většinou už silnější motory. A ano, bude to žrát víc, ale pořád míň než srovnatelný benzín. Diesel ti vychází líp nejspíš proto, že jsi ho nikdy neměl. Najezdím 50 tisíc ročně, měl jsem 2,5 l benzín a žral mi 10-12, 8 jenom když jsem jel 90. Maximálka byla 220. Teď mám 2,5 l diesel, žere 8 furt a jede 240.
Jinak, pro zajimavost (nenapodobovat): koupil jsem si auto s 1,9 TDi, když mělo najeto 100 tisíc, nikdo mi neřekl o nutnosti dělat rozvody, takže jsem se na to vysral, a ujel s tím bez dalších investic dalších 60 tisíc. A filtry jsem taky žádné neměnil. Žádné problémy, žádné turbo co by odešlo, žádná vadná váha vzduchu. Normálnímu uživateli bych ale takové hazardy nedoporučoval...
babovka

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 6:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://magazin.auto.cz/testy/skoda-superb-1-9-tdi-74-kw-balicek-opatreni-12-2002.html
1,9 TDi v superbu... do osmi... i za šest...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.zkouknito.cz/prehraj-video?m=174c23e493

...takže benzín nebo naftu?

sorry - nedalo mi to
Bazzy

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

babovka napsal:
http://magazin.auto.cz/testy/skoda-superb-1-9-tdi-74-kw-balicek-opatreni-12-2002.html
1,9 TDi v superbu... do osmi... i za šest...

ja i za 5.5
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.autorevue.cz/Magazin/Test-Skoda-Octavia-18-TSI-dostupnejsi-eReSo/sc-17-sr-1-a-13235/default.aspx

jeden z důvodů proč bych raději u VW uvažoval raději o turbobenzínu než turbonaftě....o 1,4 MPi ani nemluvím

podle mě to bude povedenej motor
Bazzy

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 8:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
http://www.autorevue.cz/Magazin/Test-Skoda-Octavia-18-TSI-dostupnejsi-eReSo/sc-17-sr-1-a-13235/default.aspx

jeden z důvodů proč bych raději u VW uvažoval raději o turbobenzínu než turbonaftě....o 1,4 MPi ani nemluvím

podle mě to bude povedenej motor

ja sem slysel ze s tema turbo benzinama byvaji dost problemy...ted nevim presne ale ze prej to turbo casto jde po nejake dobre do kytek atd.. Je to pravda?

EDIT: vypada to vyborne
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

měl jsem služební š octavia první generace s 1,8T benzin moteorem a ten byl naprosto dokonalej...asi nejlepší motor co byl donedávna ve vw k vidění...pak ho přestali vyrábět...teď je lehce oživen...vylepšen...problémy bývaly s váhama vzduch a někdy i turbama...ovšem u nafty
Bazzy

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
měl jsem služební š octavia první generace s 1,8T benzin moteorem a ten byl naprosto dokonalej...asi nejlepší motor co byl donedávna ve vw k vidění...pak ho přestali vyrábět...teď je lehce oživen...vylepšen...problémy bývaly s váhama vzduch a někdy i turbama...ovšem u nafty

Dobre verim Ti ...Ja vim ze byly naky problemy s 1,8T co se davalo to audiny A3
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

je to možný....o nich nevím...vím jen o váze vzduchu...osobně mít malý auto ( B )...volím 1,4ku přeplňovanou nebo v naftě 1,6 CRDi od kia / hyundai...mít něco v segmentu C , volím 1,8 turbo benzín nebo atmosferickej 2,0 od Hondy a zase 1,6 CRDi...protože výkon i točák je na úrovni 2,0 litru ostatních...mít něco ze segmentu D a výš...volil bych naftu....jen naftu a více než 4 válec...5ti nebo 6ti válec...u luxusních limuzín minimálně 6ti válec s objemem přes 2,5 l...spíš 3 l.
Bazzy

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
je to možný....o nich nevím...vím jen o váze vzduchu...osobně mít malý auto ( B )...volím 1,4ku přeplňovanou nebo v naftě 1,6 CRDi od kia / hyundai...mít něco v segmentu C , volím 1,8 turbo benzín nebo atmosferickej 2,0 od Hondy a zase 1,6 CRDi...protože výkon i točák je na úrovni 2,0 litru ostatních...mít něco ze segmentu D a výš...volil bych naftu....jen naftu a více než 4 válec...5ti nebo 6ti válec...u luxusních limuzín minimálně 6ti válec s objemem přes 2,5 l...spíš 3 l.

Deadlifte je neco v cem ty se nevyznas? ...Ja sem zastancem motoruu 1.9TDi to je krasa
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

TomDelonge napsal:
Deadlift napsal:

Deadlifte je neco v cem ty se nevyznas? ...Ja sem zastancem motoruu 1.9TDi to je krasa

neříkám...dobrej motor ( pokud není 66 kw v octavii I kombi )...ale ten otřesnej zvuk?...mám malý benzínový vozítko...a podobný benzínový vozítko š. fabie kombi 1,4 se 75 k...řeknu vám - škoda má plno dobrých věcí...ale tohle se mi nějak nelíbí...se svým 4 m autíčkem mám subjektivně stejnej pocit u dvojky jako u š fabie na jedničku...výhodou jsou dlouhý rychlosti...teda na dálnici, kdy je spotřeba rozumná...ale dle PC 9 l v městě mi přijde už zu viel...

jo...do corsy a podobných aut se mi moc líbí 1,3 nafta od fiatu...po městě stačí...spotřeba rozumná....povinný ručení taky

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Benzín nebo nafta? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: