|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Benzín nebo nafta? |
| nafta |
|
40% |
[ 28 ] |
| benzín |
|
47% |
[ 33 ] |
| wtf? |
|
11% |
[ 8 ] |
|
| Celkem hlasů : 69 |
|
| Autor |
Zpráva |
henno

|
Zaslal: út srpen 28, 2007 8:42 am Předmět: |
|
|
ja jsem zvolil naftu a jsem spokojeny...1,9TDi, 110 PS, ve meste 6l, mimo 4,5-5l.....bezproblemovy provoz
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
babovka
|
Zaslal: út srpen 28, 2007 7:34 pm Předmět: Re: ... |
|
|
| trvo napsal: | bol som pred par dnami v Bulharsku na dovolenke boli sme na 2 autach
BMW 530 (6 valec dizel 182 k.) - HONDA acord 2,0 i (4 valec benzin 150 k. )
presli sme asi 1400 km Lucenec - Pomorie , cesta 17 hodin
spotreba na BMW 7,8 l. - HONDA 6,5 l.
nafta :
1.cena uz je rovnaka ako benzin
2.mozes tankovat len kavlitu ziadny podomovy predaj
3.caste vymeny palivovych filtrov
4.hlucnost motora
5.finance narocna zakladna udrzba ako vymena filtrov , zhavicov , trisiek
6.emisie su daleho skodlivejsie ako u inych paliv
7.pri -15° a viac problemi so startovanim a zmrznutim nafty
8.naftaky su o niekolko 10-tok tisic drahsie ako benziny
9.ak naftak nejde viac ako 100kg v kuse spotreba je daleko vysia ako u benzinu
10.pri konecnom zuctovani sa naklady na jazdu a udrzbu s benzinom skoro vyrovnaju
11.dizel je vzdy o par sto kg tazsi ako porovnatelny benzin
benzin :
1. okrem ceny benzinu ktora nikdy nepojde dole nevidim ine negativa
2. moznost zamontovat splynovac a vozis sa za 20 korun
3. moze ti dojst palivo a nic sa nedeje u nafty su raz dva rozbyte zhavice a cerpadla
dlho som rozmyslal nad kupou auta ale zatial u mna jednoznacne vyhrava benzin , podla moznosti motor obsah 1,8 - 2,0 i , pre auto strednej a vyseje strednej triedy s vykonom cez 110 - 120koni
napr. honda acord , mazda 6 , volvo S 40 , bmw 318 i - 320 i , |
hm, ale to porovnáváš dva motory s různýma obsahama. Ten svůj dvoulitrový benzín zkus porovnat s 1,9 TDi a dostaneš na prdel ve všech parametrech. Motor o stejném obsahu bude vždy žrát víc v benzínovém provedení. S nafťákem se začátečník naučí rychleji a plynuleji jezdit, odpustí mu spoustu chyb. Moderní common rail diesely už jsou mnohem tišejší. _________________ Jeleň
|
|
| nahoru |
|
 |
trvo

|
Zaslal: út srpen 28, 2007 7:42 pm Předmět: ... |
|
|
babovka . nemyslim si to
jasne ze som porovnaval obsahy ktore su viac menej neporovnatelne
ale aj 1,9 dizel bude zrat viac ak bude namontovany v limuzine vysej strednej triedy a nie v golfe alebo fabii
stale mi vychadza ze benzim je lepsi
|
|
| nahoru |
|
 |
petter33
|
Zaslal: út srpen 28, 2007 8:51 pm Předmět: Re: ... |
|
|
| trvo napsal: | babovka . nemyslim si to
ale aj 1,9 dizel bude zrat viac ak bude namontovany v limuzine vysej strednej triedy a nie v golfe alebo fabii
stale mi vychadza ze benzim je lepsi |
tak to si nemyslim....taky passat 2.0 TDI ti bude zrat podstatne menej nez ten tvoj zmienovany 2.0 benzin.
moderne diesely zacinaju pomaly vytlacat benziny...a to uz aj v luxusnej triede (7er, S-klasse, A8)
a to pruzne zrychlenie s dieselom je velmi navykove
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: st srpen 29, 2007 5:51 am Předmět: Re: ... |
|
|
| trvo napsal: | babovka . nemyslim si to
stale mi vychadza ze benzim je lepsi |
mhm, neříkám, že se do A6 nedával motor 1.9 TDi, ale většinou už silnější motory. A ano, bude to žrát víc, ale pořád míň než srovnatelný benzín. Diesel ti vychází líp nejspíš proto, že jsi ho nikdy neměl. Najezdím 50 tisíc ročně, měl jsem 2,5 l benzín a žral mi 10-12, 8 jenom když jsem jel 90. Maximálka byla 220. Teď mám 2,5 l diesel, žere 8 furt a jede 240.
Jinak, pro zajimavost (nenapodobovat): koupil jsem si auto s 1,9 TDi, když mělo najeto 100 tisíc, nikdo mi neřekl o nutnosti dělat rozvody, takže jsem se na to vysral, a ujel s tím bez dalších investic dalších 60 tisíc. A filtry jsem taky žádné neměnil. Žádné problémy, žádné turbo co by odešlo, žádná vadná váha vzduchu. Normálnímu uživateli bych ale takové hazardy nedoporučoval... _________________ Jeleň
|
|
| nahoru |
|
 |
babovka
|
Zaslal: st srpen 29, 2007 6:05 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá září 07, 2007 12:16 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Bazzy

|
Zaslal: pá září 07, 2007 12:23 pm Předmět: |
|
|
| babovka napsal: | http://magazin.auto.cz/testy/skoda-superb-1-9-tdi-74-kw-balicek-opatreni-12-2002.html
1,9 TDi v superbu... do osmi... i za šest... |
ja i za 5.5
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út září 18, 2007 8:41 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Bazzy

|
Zaslal: út září 18, 2007 8:45 am Předmět: |
|
|
ja sem slysel ze s tema turbo benzinama byvaji dost problemy...ted nevim presne ale ze prej to turbo casto jde po nejake dobre do kytek atd.. Je to pravda?
EDIT: vypada to vyborne
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út září 18, 2007 8:54 am Předmět: |
|
|
měl jsem služební š octavia první generace s 1,8T benzin moteorem a ten byl naprosto dokonalej...asi nejlepší motor co byl donedávna ve vw k vidění...pak ho přestali vyrábět...teď je lehce oživen...vylepšen...problémy bývaly s váhama vzduch a někdy i turbama...ovšem u nafty
|
|
| nahoru |
|
 |
Bazzy

|
Zaslal: út září 18, 2007 8:56 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | měl jsem služební š octavia první generace s 1,8T benzin moteorem a ten byl naprosto dokonalej...asi nejlepší motor co byl donedávna ve vw k vidění...pak ho přestali vyrábět...teď je lehce oživen...vylepšen...problémy bývaly s váhama vzduch a někdy i turbama...ovšem u nafty |
Dobre verim Ti ...Ja vim ze byly naky problemy s 1,8T co se davalo to audiny A3
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út září 18, 2007 9:10 am Předmět: |
|
|
je to možný....o nich nevím...vím jen o váze vzduchu...osobně mít malý auto ( B )...volím 1,4ku přeplňovanou nebo v naftě 1,6 CRDi od kia / hyundai...mít něco v segmentu C , volím 1,8 turbo benzín nebo atmosferickej 2,0 od Hondy a zase 1,6 CRDi...protože výkon i točák je na úrovni 2,0 litru ostatních...mít něco ze segmentu D a výš...volil bych naftu....jen naftu a více než 4 válec...5ti nebo 6ti válec...u luxusních limuzín minimálně 6ti válec s objemem přes 2,5 l...spíš 3 l.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bazzy

|
Zaslal: út září 18, 2007 9:15 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | je to možný....o nich nevím...vím jen o váze vzduchu...osobně mít malý auto ( B )...volím 1,4ku přeplňovanou nebo v naftě 1,6 CRDi od kia / hyundai...mít něco v segmentu C , volím 1,8 turbo benzín nebo atmosferickej 2,0 od Hondy a zase 1,6 CRDi...protože výkon i točák je na úrovni 2,0 litru ostatních...mít něco ze segmentu D a výš...volil bych naftu....jen naftu a více než 4 válec...5ti nebo 6ti válec...u luxusních limuzín minimálně 6ti válec s objemem přes 2,5 l...spíš 3 l. |
Deadlifte je neco v cem ty se nevyznas? ...Ja sem zastancem motoruu 1.9TDi to je krasa
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út září 18, 2007 9:24 am Předmět: |
|
|
| TomDelonge napsal: | | Deadlift napsal: | | je to možný....o nich nevím...vím jen o váze vzduchu...osobně mít malý auto ( B )...volím 1,4ku přeplňovanou nebo v naftě 1,6 CRDi od kia / hyundai...mít něco v segmentu C , volím 1,8 turbo benzín nebo atmosferickej 2,0 od Hondy a zase 1,6 CRDi...protože výkon i točák je na úrovni 2,0 litru ostatních...mít něco ze segmentu D a výš...volil bych naftu....jen naftu a více než 4 válec...5ti nebo 6ti válec...u luxusních limuzín minimálně 6ti válec s objemem přes 2,5 l...spíš 3 l. |
Deadlifte je neco v cem ty se nevyznas? ...Ja sem zastancem motoruu 1.9TDi to je krasa |
neříkám...dobrej motor ( pokud není 66 kw v octavii I kombi )...ale ten otřesnej zvuk?...mám malý benzínový vozítko...a podobný benzínový vozítko š. fabie kombi 1,4 se 75 k...řeknu vám - škoda má plno dobrých věcí...ale tohle se mi nějak nelíbí...se svým 4 m autíčkem mám subjektivně stejnej pocit u dvojky jako u š fabie na jedničku...výhodou jsou dlouhý rychlosti...teda na dálnici, kdy je spotřeba rozumná...ale dle PC 9 l v městě mi přijde už zu viel...
jo...do corsy a podobných aut se mi moc líbí 1,3 nafta od fiatu...po městě stačí...spotřeba rozumná....povinný ručení taky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|