bolest ramene při benči

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - bolest ramene při benči  Úvodní stránka -> Trénink -> bolest ramene při benči
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Novic

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bench není jedinej cvik na prsa, pokud Tě z něho bolí ramena, na chvíli (měsíc a víc) bych ho vyřadil z tréninku... Poslední dobou jedu jen 2 cviky na prsa - 5 pracovních sériích na bradlech do mrtva a kladky na pumpu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Důležitý je taky zastabilizovat ramena tím, že jakoby se snažím tu činku zlomit vejpůl. Ne ale tak, že si vykroutím zápěstí, ale ten pohyb vnější rotace v rameni vychází právě z celé paže, viz Become a Supple Leopard od K. Starretta. To samé pravidlo platí např. i pro shyby. To plno lidí vůbec neví a pak se diví, že jim "cvaká" v rameni... bodejť by ne, když není ramenní kloub pořádně v jamce :) Pak se časem právě člověk dopracuje k "impingement" syndromu.

JJ, k němu jsem se dopracoval a nedoporučuji. Ještě skoro rok po operaci to není ideální ...
vlk#

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

e-witch napsal:
... mi někdo vysvětlete, proč já to mám naopak :)
bolest v rameni mě vždycky nutila roztahovat lokty od sebe a rozšiřovat úchop... když se občas snažím to změnit a tlačit je k sobě, hned je problém, hlavně při dotlaku, někdy i přeskakuje (rameno:) ... cg bench - peklo

to je tedy dost naopak když při benči začne zlobit rameno ve větším než malém množství, tak přecházím na úzký úchop. a jednoručky vyřadím úplně.
madball

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

e-witch napsal:
bolest v rameni mě vždycky nutila roztahovat lokty od sebe a rozšiřovat úchop... když se občas snažím to změnit a tlačit je k sobě, hned je problém, hlavně při dotlaku, někdy i přeskakuje (rameno:) ... cg bench - peklo

Záleží na tom, jak to CG vypadá.
Budu mluvit za sebe.
Pokud bych měl hodně úzkej úchop a pokládal bych činku vysoko na prsa a lokty by mi šly od těla, tak se mi asi ramena zblázní bolestí.
K tomu bych asi řekl toto. Čím užší úchop, tím víc lokty k tělu a činku níž k břichu.
Pokud rozšiřuju úchop, tak víc zatěžuju ramena a pokud na tom nejsou nejlíp, tak trochu riskuju, že na sebe něco přivolám. Ale zase musím přiznat, že za poslední rok jsem úchop už malinko rozšířil a malíky můžu mít tak cca 3cm od ringu.
A díky tomu, co jsem popsal v postu výš mě ramena u bp vůbec nezlobí, daleko hůř jsem na to třeba s klikama na bradlech, který radši nedělám.

Oddo napsal:
Snad to neskončí veřejným lynčem, ale ideální věc pro zdraví ramen je nebenchovat vůbec Bench je perfektní cvik na horní polovinu těla, ale podle mě převažují rizika nad benefity. Dal bych přednost tlakům s JČ, a nebo uplně ideálně cvičit klasické kliky v různých pokročilejších variantách, ale zas docela dobře chápu, že pro 99% alfasamců z posiloven, je nepřípustné cvičit místo benche trapné kliky

Mě osobně pro zdraví ramen pomáhá cvičit každý trénink před i po dislokace, a každé těžké tlaky vyvažovat i těžkými tahy, aby se netvořili nějaké výraznější disbalance.

Moc nevěřím tomu, že bude někdo schopnej udržet ramena ve správný poloze u JČ, když to nezvládne s VČ. Na prsa lepší, ale toť tak vše podle mě.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
e-witch

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 6:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
e-witch napsal:

Záleží na tom, jak to CG vypadá.

... držím to hned na začátku vroubkování
madball napsal:
hodně úzkej úchop a pokládal bych činku vysoko na prsa a lokty by mi šly od těla
... to snad ani nejde spáchat :)
Magumi

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

O technice už byla řeč, ta je zásadní. Druhý obvyklý problém jsou málo prohřáté a rozhýbané klouby, a třetí jsou přetížené přední delty, slabé zadní delty a rotátory. Pokud nemáš dobře sestavený program, při kterých je pravidelně zapojuješ, tak je musíš cvičit izolovaně. V tomhle se fakt vyplatí zajít si dvakrát do roka za fyzioterapeutem a nechat se zkontrolovat na disbalance.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
finte

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Pokud se nepletu tak i DY říkal, že bench (rovný) je nejhorší cvik na rozvoj hrudníku, a že právě při benchi se stává dost zranění (nejspíš díky egu).

Hlavne DY cvivil uplne jinym stylem, tak mozna proto to pro nej nebyl nej. cvik...ale hlavne to ego no..
Teorezicky zranit se muzes uplne u jakehokoliv cviku ...
Jinak ten bench taky sem citil tx ramena vzdycky at uz tovny nebo sikmy bench ale pote co sem se naucil poradne si lehnout a dat lokty a ramena do správne polohy tak me neboli..dulezite je mit lopatky stazene k sobe ramena tlacit co nejvice dolu a na lavicce byt prohnuty lezet jen na lopatkach cili nemit rovne zada a spoustet cinku na solar jak bylo v tom videu vyse...hodne lidi benchuje s rovnyma zadama coz je blbe a tim prenasi zatez na ramena a nedej boze maji ramena a lokty uplne nahore...
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 10:03 am    Předmět: Re: bolest ramene při benči Odpovědět s citátem

sabli napsal:
Mě hlavně rovnej benč. Ale nejhorší je, že prsa necítím skoro vůbec po ničem

Nevím jestli jste to nepřehlédli, ale podle mě zde není poblém jenom v benchci, ale spíše v technice celkově. Mě třeba později nedělaly problém tlakové cviky na hrudník, ale jakmile jsem si sednul k peck decku nebo jsem chtěl jet protisměrné kladky, tak jsem byl ztracenej, protože jsem ty prsa vůbec necítil a byl jsem akorát nasranej.

Finte
Jj DY jezdil ty jeho vynucený opáčka, negativky, rest pauzy atd.. Ale už jsem viděl i víc videí, kde někdo říkal, že bench "nedělá" silnej a masivní hrudník.
e-witch

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
třetí jsou přetížené přední delty, slabé zadní delty a rotátory

... to by bylo i celkem možné
Magumi napsal:
V tomhle se fakt vyplatí zajít si dvakrát do roka za fyzioterapeutem a nechat se zkontrolovat na disbalance.

... to by bylo i celkém rozumné :)
AHOLA

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

e-witch napsal:

madball napsal:
hodně úzkej úchop a pokládal bych činku vysoko na prsa a lokty by mi šly od těla

Zalezi na tom, ako vysoko/nizko su samotne prsia
e-witch

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 3:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

... máš recht ... kdoví, kde je ten madball má
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
e-witch napsal:

madball napsal:

Zalezi na tom, ako vysoko/nizko su samotne prsia

Gironda tusim doporucoval az ke krku
madball

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2014 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

e-witch napsal:
... máš recht ... kdoví, kde je ten madball má

Poměrně nízko.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
-Stalker-

PříspěvekZaslal: st leden 22, 2014 3:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky přidám zkušenost.Dlouho jsem jel BP jako hlavni cvik na prsa,ale s rostoucí vahou se dostavily taktéž problémy s rameny, vždycky jsem si musel dát měsíc pauzu než se dala do kupy...Pak jsem zkusil nahradit BP tlaky s jednoručkami a od té doby mám od ramen pokoj.Navíc po tlacích cítím svaly mnohem víc

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - bolest ramene při benči Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: