Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 863, 864, 865 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Judson

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mirus napsal:
Leze mě na nervy moje banka G.E. Money bank. Drahý měsíční polatek 140kč + nějaký další poplatky. Přemýšlím, že bych zvolil přechod na jinou banku. Může mě nekdo poradit, která by byla ideální. Jak je na tom Air bank? Mám klasický účet. Přijdou prachy, platím převodem, nějaký výběry z bankomatů, nic nestandartního. Na air bank nabízí možnost převodu půjčky a menší splátky + kratší dobu. Vycházelo by mě to líp než teď, tak nevím jestli není v tom nějaký háček. Má někdo zkušenost? Poradí někdo něco nějakou jinou banku nebo zůstat? Třeba jak neplatit za vedení účtu 140kč měsíčně? Dřív to bylo daleko míň a pořád to zvyšují nahoru nenažranci.

Ebanka neboli Raifka, velka spokojenost, extra, kdyz nedavno zavedli akci, zruseni mesicniho poplatku 129 kc diky kteremu jsem mel uplne vse zadara. (nebo v cene) Takze ted tuplem zadara. A pokud k nim prejde nekdo z jine banky, ma take vse zadara. A pokud se zmini, ze jsem to doporucil ja (aspon to rikal mu banker v Brne), mozna z toho neco budu mit )
Take tam mam investicni a dluhopisove fondy nekolik let, a dobry, zatim v +.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
jasne, tak si v nemecku tu maximalku prekroc a pak s policajtama diskutuj, ze to je buzerace

a presne kvuli takovym expertum tady mame ty predpisy takove jake jsou, protoze kdyz je max90 tak ty jedes 100...takze jako v nemecku a kdyby u chlastu byla povolena 0.18 tak takovi jako ty budou prvni tvrdit, ze je prece fuk kdyz mam 0.18 nebo 0.3 atd...

nejsem svaty, ale aspon ze sebe nedelam obet nejake statni zvule zlych policajtu kdyz me nacapou

a neboj ridicak mam dost dlouho i najeto...

Během srpna jsem po Německu a Dánsku najel cca 5000km. Že by tam všichni jezdili přesně 100 (Dánsko 80) a někdo řešil nějakých 5-10 km navíc jsem tam překvapivě neviděl. To je totiž v tom kile či více (omezená na dálnici, pokud zrovna je) tak nepatrný rozdíl, že soudný člověk jej řešit nebude. Taky jsem tam nepotkal žádného policajta co si dá někde za buk radar a bude právě za takové marginálie prudit. Rovněž jsem tam nepotkal žádné mraky nesmyslných omezení jako tady .... v obci je tady i tam 50 a během deseti minut vidím po Praze víc 40/30 než po celém Jutsku za 10 dní .... a když cedule byla, tak dávala smysl. Což je tady jen sen.

Pokud pojedu jak prase, tak je to můj průser a blbost, pokud mě někdo buzeruje za pitomost, tak je trotl jednoduše on. Pokud si myslíš, že jsi za volantem větší dement než například průměrný Němec, užij si to a já ti to brát nebudu. Ale ostatní vynech.

A co máš najeto nevím, ale podle toho tvého pokusu o argumentaci zcela nesmyslným videem (kde se oba řidiči zachovali jako sebevrazi, ale překročení povolené maximálky o CELÝCH 5 KM/H s tím fakt nesouviselo ani smykem), pevně doufám že někde jinde, než jezdím já.
ygg

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Pravidla jsou pravidla. Když je porušuješ, s trestem počítat musíš. A pokud mluvíš o policistech jako o trolech, proč? Dělají svou práci.

E: to same jak pises s alkoholem, Deti nemaji pit. Ja jsem pil, nechytli me. Kdyby jo, s trestem pocitam, byt bych mel tech 0,11. Je super ze tady mluvis ze jsou blbci ti, co nenauci deti vyjebavst pravidla a zakony. Pak aby tucnebyl bordel, ze pane chytry.

Hele, tohle říkávali o příslušnících už za totáče, fakt se zase tolik nezměnilo:-)))

A zkus si trochu rozšířit své obzory a zjisti si, jak to s tou trestností konzumace alkoholu vlastně je. Net ti funguje a gůgl pomáhá .... někdy i chrání:-). Chytrý být netřeba, stačí totiž nebýt úplný opak.

EDIT ... a když už budeš v tom samostudiu, tak si taky něco zjisti o té hladině 0,11 promile a o její detekci a možných příčinách.
Grimley

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Yggu ty umis vsechno paradne okecat, to je pekny, ale kdyz neumis dodrzet jasne dana pravidla, tak ze sebe aspon nedelej kokota a nasyp si popel na hlavu ;) je famozni ze jsi za srpen najel 5000km, ale to te furt neopravnuje si myslet ze ses nejakej macho a muzes si dovolit jezdit vic nez je povoleno. Denne potkavam kreteny co na omezeni na 70 to palej 120... pak ma nekdo vyjet z vedlejsi na hlavni... vsichni strasne pospichaj....je pravda ze na hradubicky "rychlodraze" nejezdim taky predepsanejch 90, ale nebrecim jak decko kdyz dostanu pokutu. Vystupujes tady na diskuzi jako velkej kluk, tak se zkus tak i chovat
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:

E: to same jak pises s alkoholem, Deti nemaji pit. Ja jsem pil, nechytli me. Kdyby jo, s trestem pocitam, byt bych mel tech 0,11. Je super ze tady mluvis ze jsou blbci ti, co nenauci deti vyjebavst pravidla a zakony. Pak aby tucnebyl bordel, ze pane chytry.

Nechci tě chytat za slovo, ale pokud je nějaké ustanovení na ochranu, v tomto případě dítěte, tak daný subjekt nemůže být nikdy spolupachatelem. Ani TČ ani přestupku. Policie ti žádný trest udělit nemůže. A žádný zákon pití alkoholických nápojů dětem nezakazuje.
Hulkie

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jezdím jako prase, po dálnici 160+ a rychlost nedodržuju prakticky vůbec, či jen laxně. Mám 4 trestné body a upřímně, zasloužil bych jich daleko víc. Mám za to, že u nás policie rozhodně nedělá to, že buzeruje, protože jinak už bych byl dávno bez papírů. Když vidím měřící auto nebo radar, tak mně většinou překvapí, že mně nezastaví. Vysvětluju si to tím, že mají nastavený radar tak, aby překročení o 10-20 km nechali být... Pravidelně si zkracuju cestu jednosměrkama. Dělám vůbec spoustu prasečin za volantem, ale když mně u toho chytnou, držím hubu, sklopím uši a vím, že "protivník" je v právu...
Možná jsem ti v lecčems podobný Yggu, jenom ne v tom, že si myslím, že jsem ten, co umí řídit a tudíž si může pravidla silničního provozu ohýbat podle sebe.
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako at si kazdy jezdi jak chce, kdyz neohrozuje nikoho (krom sebe) . Jen pak je dost divne kdyz nadava na policajty ze sou to blbci kteri buzeruji, pricemz on jim vlastne jen ''priklada pod kotel''.

A s tim alkoholem, nevim jak to je. Ale pro me by byl nejvetsi trest kdyby v 1 rano policie volala rodicum ze jsem pil. To bych si doma celkem schytal (ano, to uz 2 roky neni prsvda, jsem zletil). Ale v dnesni dobe je t asi i vetsine rodicum salam a jesde policii nadaj. Ja mam k tomuto soatny vztsh od doby, co opily 16ti lety kamarad spadl pod vlak a umřel. O rok pozdeji na dusicky jsem na vlastni oci videl jak ?policajti? Hasici? odklizeji ze stejneho mista kde spadl jeho mamu, rozjetou vlakem.
Oddo

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Jako at si kazdy jezdi jak chce, kdyz neohrozuje nikoho (krom sebe) . Jen pak je dost divne kdyz nadava na policajty ze sou to blbci kteri buzeruji, pricemz on jim vlastne jen ''priklada pod kotel''.

A s tim alkoholem, nevim jak to je. Ale pro me by byl nejvetsi trest kdyby v 1 rano policie volala rodicum ze jsem pil. To bych si doma celkem schytal (ano, to uz 2 roky neni prsvda, jsem zletil). Ale v dnesni dobe je t asi i vetsine rodicum salam a jesde policii nadaj. Ja mam k tomuto soatny vztsh od doby, co opily 16ti lety kamarad spadl pod vlak a umřel. O rok pozdeji na dusicky jsem na vlastni oci videl jak ?policajti? Hasici? odklizeji ze stejneho mista kde spadl jeho mamu, rozjetou vlakem.

Ty u toho psaní chlastáš nebo máš na klávesnici prostě jen zpřeházené písmena?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
micus6 napsal:

Ty u toho psaní chlastáš nebo máš na klávesnici prostě jen zpřeházené písmena?

Píše z mobilu/tabletu a nesere se s autokorekcí
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:

Tak já s tebou souhlasím v tom, že je naprosto nežádoucí aby děti pili alkohol. Ale právě vzhledem k jejich nižší rozumové a mravní vyspělosti se odpovědnost za to, aby se tak nestalo přenáší na již rozumově a mravně vyspělé dospělé osoby, které si právě narozdíl od dětí plně uvědomují společenskou nebezpečnost takového jednání a jsou za podání alkoholu dítěti správně nebo dokonce trestně odpovědné. Protože zákon zakazuje, aby se alkohol do rukou dítěte jakkoliv dostal, není třeba jeho pití zakazovat.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Kalous napsal:
micus6 napsal:

Tak já s tebou souhlasím v tom, že je naprosto nežádoucí aby děti pili alkohol. Ale právě vzhledem k jejich nižší rozumové a mravní vyspělosti se odpovědnost za to, aby se tak nestalo přenáší na již rozumově a mravně vyspělé dospělé osoby, které si právě narozdíl od dětí plně uvědomují společenskou nebezpečnost takového jednání a jsou za podání alkoholu dítěti správně nebo dokonce trestně odpovědné. Protože zákon zakazuje, aby se alkohol do rukou dítěte jakkoliv dostal, není třeba jeho pití zakazovat.

Čistě teoreticky: Co kdyby dítě tvrdilo, že láhev někde našlo?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 10:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mirus napsal:
Leze mě na nervy moje banka G.E. Money bank. Drahý měsíční polatek 140kč + nějaký další poplatky. Přemýšlím, že bych zvolil přechod na jinou banku. Může mě nekdo poradit, která by byla ideální. Jak je na tom Air bank? Mám klasický účet. Přijdou prachy, platím převodem, nějaký výběry z bankomatů, nic nestandartního. Na air bank nabízí možnost převodu půjčky a menší splátky + kratší dobu. Vycházelo by mě to líp než teď, tak nevím jestli není v tom nějaký háček. Má někdo zkušenost? Poradí někdo něco nějakou jinou banku nebo zůstat? Třeba jak neplatit za vedení účtu 140kč měsíčně? Dřív to bylo daleko míň a pořád to zvyšují nahoru nenažranci.

V KB platím 250 kč za hypotéky a něco kolem 150 Kč za vedení ostatních účtů...to máš jeětě dobré. Volil bych FIO banku. Mám tam korunový i eurový účet a plná spokojenost.
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2014 11:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:

1. Ani takové tvrzení nezbavuje policejní orgán povinnosti prošetřit zda se nejedná o TČ nebo přestupek. ( Dítě lže. Něčí nedbalost. )
2. Pokud to najde někde doma, bude to řešit OSPOD.
3. NOZ § 1051 a následující upravuje nález, je stanovená povinnost odevzdat nalezenou věc obci. - > Ne ji vypít.

Zpravidla řekne, že mu to koupil plnoletý kamarád a jeho jméno nechce prozradit. Jemu nic nehrozí a prodejci/tomu kdo poskytl se nic nedokáže.
Oddo

PříspěvekZaslal: ne srpen 31, 2014 7:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Kalous napsal:
DiamonD123 napsal:

1. Ani takové tvrzení nezbavuje policejní orgán povinnosti prošetřit zda se nejedná o TČ nebo přestupek. ( Dítě lže. Něčí nedbalost. )
2. Pokud to najde někde doma, bude to řešit OSPOD.
3. NOZ § 1051 a následující upravuje nález, je stanovená povinnost odevzdat nalezenou věc obci. - > Ne ji vypít.

Zpravidla řekne, že mu to koupil plnoletý kamarád a jeho jméno nechce prozradit. Jemu nic nehrozí a prodejci/tomu kdo poskytl se nic nedokáže.

V ideálním světě asi jo. Byť by mělo mít nezletilé dítě v rámci TŘ výhradu zvláštního přístupu, tak je to kolikrát naopak. Čím je to dítě mladší tím snáz z něj příslušníci dostanou co chtějí slyšet. Takové to bububu pokud nám to neřekneš, zavřeme rodiče do vězení a už je neuvidíš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne srpen 31, 2014 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mirus napsal:

Ségra si tam převedla kdysi půjčku a žádný háček to nemá, je to tak, jak to prezentují. A pokud platíš často kartou, tak za 5 měsíčních plateb kartou ti úročí osobní účet stejně jako jejich spořící.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 863, 864, 865 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: