Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 867, 868, 869 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
medwed

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Hulkie napsal:
medwed napsal:
dalsi vec ktera by se mela trestat je jizda v levem pruhu dalnice...
...kdyby se v pravém pruhu dalo jet, nikdo by se necpal do levého...

Taky bych to tak nějak formuloval. Vjet do pravého znamená na dálnicích v ČR: a) oddělat tlumiče b) zaseknout se mezi dvěma kamiony na dobu neurčitou, pokud nemáte auto s výkonem 300 a více koní, nebo se náhodou neudělá v levém pruhu místo tím, že levý pruh za vámi zbrzí nějaký šnek (případně blbec).

a) casto je pravy pruh mic moc ale bohuzel lidi sou zvykli tam jezdit i v pripade ze druhy pruh je ok

b) to je ale prece zpusobene presne tim ze vsichni jedou v tom levem takze pokud kazdy bude myslet jedu 140 a nechci sjet abych se nezasekl situace se nikdy nevyresi protoze se zaseknes prave kvuli tomu ze vsichni ostatni premysleji stejne a jedu dale v levem 140 a nechcou sjet aby se nezasekli ...

a s tim zaskenutim je uplne super kdyz jede souvisla kolona aut 140 v levem pruhu clovek ji dojede snazi se dodrzovat si bezpecnou vzdalenost takze ma mnohme vetsi rozestup nez tenhle "vlacek" co dojel a doplati na tom prave tim ze se mu tam nacpe prave jeden z lidi ktery se takhle zasekl... proste merit rychlost je to nejjednodussi ale rozhodne to neni takovy problem... (nebavim se o obcich)
CIZO

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

medwed napsal:

a) casto je pravy pruh mic moc ale bohuzel lidi sou zvykli tam jezdit i v pripade ze druhy pruh je ok

b) to je ale prece zpusobene presne tim ze vsichni jedou v tom levem takze pokud kazdy bude myslet jedu 140 a nechci sjet abych se nezasekl situace se nikdy nevyresi protoze se zaseknes prave kvuli tomu ze vsichni ostatni premysleji stejne a jedu dale v levem 140 a nechcou sjet aby se nezasekli ...

a s tim zaskenutim je uplne super kdyz jede souvisla kolona aut 140 v levem pruhu clovek ji dojede snazi se dodrzovat si bezpecnou vzdalenost takze ma mnohme vetsi rozestup nez tenhle "vlacek" co dojel a doplati na tom prave tim ze se mu tam nacpe prave jeden z lidi ktery se takhle zasekl... proste merit rychlost je to nejjednodussi ale rozhodne to neni takovy problem... (nebavim se o obcich)

Ale co uděláš, když je provoz v pravém pruhu tak hustý (a obvykle opravdu je), že se tam opravdu víc jak 80 jet nedá? Pokud jedu v levém 140, tak se na 200 - 300 m zařazovat do pravého, kde se jede 80 - 100 prostě nebudu.

Ano, taky mě štve, když jedu v levém a vlítně přede mě někdo, kdo si myslí, že má právo předjet kdy ho napadne a bohužel už si nepamatuje co znamené, že "při předjíždění nesmí ohrozit ani omezit toho, co jede v levém pruhu", ale ta situace mi při současném stavu dálnic a obvyklé hustotě provozu přijde prakticky neřešitelná.

Podotýkám, že nejsem žádný pirát, jezdím myslím slušně a ohleduplně.

Derek Poundstone
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jo motorky jsou cenově níž než auta, ale nedivím se motorkářům na nasranost vůči plechovkářům, když někteří dělají naschvály proti nim.
Nejhorří na cestě nebo cestu protínající cyklosteska jsou samotní cyklozmrdi, ti úplně neznají jejich postavení a klidně vám tam vletí jak cvoci.
Btw taky jezdím dle situace a dle předpisů a zákonů ... hlavně nikoho nezabít nebo hůř - zranit/zmrzačit.
medwed

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
...

Jasne s houstonoucim provozem pribiva zmatku stressu atd. problem ale je ze nekteri lidi pak pouzivaji tyhle navyky ikdyz je provoz mirny... (nemluve i idiotech na prazdne dalnici kteri prece jedou 130 a vic se podle predpisu nemuze tak proc by sjizdeli)

edit: u motorky vidim problem ze ti nekdo neda prednost v rychlosti 40km/h a co by aute byly jen plechy je na motorce tvoje zlomenina... tkaze pro sportujiciho cloveka obrovsky risk...

jezdim tak ze proste kazdeho ostatniho ucastnika provozu povazuju za zdroj potencialniho nebezpeci a mam se pred nim napozoru :)

Naposledy upravil medwed dne po září 01, 2014 11:09 am, celkově upraveno 1 krát
Hulkie

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

medwed napsal:
CIZOPASNIK napsal:
Hulkie napsal:
medwed napsal:
dalsi vec ktera by se mela trestat je jizda v levem pruhu dalnice...
...kdyby se v pravém pruhu dalo jet, nikdo by se necpal do levého...

Taky bych to tak nějak formuloval. Vjet do pravého znamená na dálnicích v ČR: a) oddělat tlumiče b) zaseknout se mezi dvěma kamiony na dobu neurčitou, pokud nemáte auto s výkonem 300 a více koní, nebo se náhodou neudělá v levém pruhu místo tím, že levý pruh za vámi zbrzí nějaký šnek (případně blbec).

Pravý úsek je v ČR OK možná na nových úsecích. Nejčastější trasy Praha-Brno-Bratislava nebo Olomouc - katastrofa.
CIZO

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

medwed napsal:
CIZOPASNIK napsal:
...

Jasne s houstonoucim provozem pribiva zmatku stressu atd. problem ale je ze nekteri lidi pak pouzivaji tyhle navyky ikdyz je provoz mirny... (nemluve i idiotech na prazdne dalnici kteri prece jedou 130 a vic se podle predpisu nemuze tak proc by sjizdeli)

Souhlasím, obojí je špatně.

Derek Poundstone
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

Souhlasím, obojí je špatně.

Já bych řek, že největší chyba je, že nejezdíš smartem. To by bylo neskutečně stylový :)
ygg

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 2:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Yggu ty umis vsechno paradne okecat, to je pekny, ale kdyz neumis dodrzet jasne dana pravidla, tak ze sebe aspon nedelej kokota a nasyp si popel na hlavu ;) je famozni ze jsi za srpen najel 5000km, ale to te furt neopravnuje si myslet ze ses nejakej macho a muzes si dovolit jezdit vic nez je povoleno. Denne potkavam kreteny co na omezeni na 70 to palej 120... pak ma nekdo vyjet z vedlejsi na hlavni... vsichni strasne pospichaj....je pravda ze na hradubicky "rychlodraze" nejezdim taky predepsanejch 90, ale nebrecim jak decko kdyz dostanu pokutu. Vystupujes tady na diskuzi jako velkej kluk, tak se zkus tak i chovat

Koukám člověk tu chvíli není, a co se nedozví:-).

Akorát jsi opět nepochopil o čem je řeč. Ne že by to u tebe překvapilo. Pointa byla totiž v tom, že člověk by měl jezdit především vždy tak, jak on sám považuje za bezpečné .... pro něj a zejména pro jeho okolí. Pokud jede na přehledném úseku za minimálního provozu 100 místo 90, tak to není nic proti ničemu, pokud za silného provozu nebo za nepřehledné situace jede předpisových 90 (ale klidně i 80), chová se často jako hovado a magor. Soudit tedy jízdu někoho podle toho, zda byla či nebyla v souladu s předpisy, je nebetyčná hloupost. Krásně to bylo vidět na tom postnutém videu ... i když tedy jeho autoři i postující to mysleli asi trochu jinak:-))) ... kdy chování obou řidičů bylo zcela v rozporu se zdravým rozumem (i pudem sebezáchovy), ale samo překročení rychlosti (aby taky jo, když to bylo o 5 km/h) na vzniklou situaci nemělo nejmenší vliv.

Jinak samozřejmě nešlo o to KOLIK jsem najel, mraky lidí najezdí o dost víc, ale o poukázání na prostý fakt, že v Německu a Dánsku s podstatně menším opruzováním a rozumnějším přístupem dosahují výrazně kultivovanějšího stavu na silnicích. Takže existují jen dvě možnosti. Buď jsme tady oproti západní Evropě bandou nesvéprávných dementů, nebo stávající extenzivní způsob regulace dopravy stojí za vyliž a nefunguje. Pokud se považuješ například za blba, co na rozdíl od běžného obyvatele západní Evropy po jednom pivu zrakví vzápětí sebe i někoho okolo, tak ti to samozřejmě rozmlouvat nebudu. Sám se znáš nejlíp. Ale ostatní do toho laskavě netahej. Pokud si myslíš, že příčinou bude naopak to druhé, tak tvoji adoraci předepsaného si lze vysvětlit snad jen jako profesní deformaci.

Navíc mě baví, jak se každý zastánce "pořádku za každou cenu":-) tomuhle vyhnul ....
ygg napsal:

Ostatně stav, kde si na Rozvadově dám na čáře pivo a jedním směrem to v klidu odpálím 150 po dálnici (a kilo po okresce) a jsem v klidu a pohodě, zatímco ve druhém směru jsem v tom za deset litrů a bez papírů, může přijít normální jen úplnému idiotovi.
sk

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:

Navíc mě baví, jak se každý zastánce "pořádku za každou cenu":-) tomuhle vyhnul ....
ygg napsal:

Ostatně stav, kde si na Rozvadově dám na čáře pivo a jedním směrem to v klidu odpálím 150 po dálnici (a kilo po okresce) a jsem v klidu a pohodě, zatímco ve druhém směru jsem v tom za deset litrů a bez papírů, může přijít normální jen úplnému idiotovi.

nj podle tvoji logiky v takovem Norsku, kde je na dalnici max 90, musi byt idioti jeste mnohem vetsi nez u nas :D
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="ygg"]
Grimley napsal:

Jinak samozřejmě nešlo o to KOLIK jsem najel, mraky lidí najezdí o dost víc, ale o poukázání na prostý fakt, že v Německu a Dánsku s podstatně menším opruzováním a rozumnějším přístupem dosahují výrazně kultivovanějšího stavu na silnicích. Takže existují jen dvě možnosti. Buď jsme tady oproti západní Evropě bandou nesvéprávných dementů, nebo stávající extenzivní způsob regulace dopravy stojí za vyliž a nefunguje. Pokud se považuješ například za blba, co na rozdíl od běžného obyvatele západní Evropy po jednom pivu zrakví vzápětí sebe i někoho okolo, tak ti to samozřejmě rozmlouvat nebudu. Sám se znáš nejlíp. Ale ostatní do toho laskavě netahej. Pokud si myslíš, že příčinou bude naopak to druhé, tak tvoji adoraci předepsaného si lze vysvětlit snad jen jako profesní deformaci.

ygg napsal:

Z toho, co vídám kolem sebe, si stojím za tím, že spousta lidí do tý bandy nesvéprávných dementů patří, takže díkybohu za regulaci rychlosti.
Korny

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Maerlyn0"]
ygg napsal:
Grimley napsal:

ygg napsal:

Z toho, co vídám kolem sebe, si stojím za tím, že spousta lidí do tý bandy nesvéprávných dementů patří, takže díkybohu za regulaci rychlosti.

yggu nevím co myslíš menším opruzováním, ale co já vím, tak třeba v Německu a Rakousku hodně dbají na stav vozidel, tzn. ne, nedají ti pokutu za to, žes jel rychleji než jsi měl, ale dají ti za to, že se jim nelíbí stav tvých pneumatik nebo něco na autě. A ruku na srdce, spousta českých řidičů jezdících v plechovkách by tohle považovala za mnohem větší buzeraci než když dostaneš pokutu za překročení rychlosti. Ono je rozdíl jestli tu rychlost překročíš v bavoráku z roku 2010 obutým na Continentalech nebo prorezlé felicii obuté na ojetých čínách...o stavu silnic ani nemluvím. Tohle musíš brát hodně v potaz, v Německu takový vraky nepotkáš a když, tak ne na dálnicích. Už jen z toho ti musí být jasný, že prostě nemůžou fungovat stejný pravidla všude.

Závěrem bych jenom dodal, že když vidím jak jsou lidi u nás například schopní šetřit pár korun na pneumatikách, který jsou jediná věc, která pojí auto s vozovku, tak je mě docela zle a nedivím se počtu nehod.
ygg

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uff ... ještě jednou a pomalu. Ve slušných zemích pochopili, že jednak lidi nejsou pitomci, a současně, že když silnice ověsí milionem nesmyslných cedulí a zavedou hromadu jeblých pravidel, tak lidi naučí akorát tak jedno .... srát na všechna, tedy i na ta, která dávají smysl. Fakt mě fascinuje, co si někteří dovedou vybrat z napsaného, ale zkusím to ještě jednou. V tom Dánsku jsem v obci jel těch 50-55 a nemusel víc řešit, protože v obci je prostě 50 a krom nějakých joooo extra situací to tím končí. U nás je v obci sice také 50, ale minimálně po Praze jsou k tomu zcela nesmyslně rozházeny mraky 30 a 40. Výsledek je, že buď nešťastný řidič čumí po značkách, a ne na cestu, nebo si časem uvědomí, že tahle dodatečná omezení jsou prostě úplně k hovnu a začne je ignorovat všechna ..... tedy i ta, která výjimečně, a nikdo tu možnost nepopírá, smysl mají. Zcela podobné je to například s tím alkoholem.

Ostatně, názory, že například dopravní značení v ČR je velmi často chaotické, zbytečně četné a někdy i nesmyslné, zaznívají velmi často jak ze strany dopravních odborníků, tak i PČR jako takové. Stačí si ostatně pohrát s gůglem. Nicméně se to vždy zkonstatuje, každý to potvrdí a .... a zblblých značek a omezení přesto neustále přibývá. Důvody si každý jistě domyslí. Tvrdit za takového stavu, že prostě předpisy a omezení je potřeba bezpodmínečně vždy dodržovat, bez ohledu na to jak moc jsou nesmyslná, mi skutečně přijde jako mentální úchylka.

A než mi tu nějaký dement zase napíše něco o kilu v obci ..... celá diskuze vznikla ohledně jízdy Deadlifta rychlostí 55 km/h na zcela přehledném úseku, kde prostě nějaký dobrák jebnul 40, a mým následným sdělením, že osobně jezdím běžně +10, pokud to považuji za bezpečné a rozumné. Což v reálu například znamená, že po Horoměřické z Jenerálky fakt nepojedu 30 jen proto, že tam na jaře nějaký vůl tu ceduli dal (i jako kluk jsem tam jezdil na kole v pohodě rychleji), ale na Evropské pojedu v klidu těch přikázaných 60+70, protože jet tam víc mi přijde zbytečné a hloupé.
ygg

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:

nj podle tvoji logiky v takovem Norsku, kde je na dalnici max 90 , musi byt idioti jeste mnohem vetsi nez u nas :D

Hele, že sem postneš video a přitom ani nejsi schopen vnímat co v něm skutečně je .... nebo si to aspoň jako já zpomaleně projet:-))) .... to není žádná bomba, ale třeba jsi měl slabší chvilku. Ale alespoň psaný text bys dát mohl, ne? http://www.ibesip.cz/cz/ridic/cestujeme-automobilem/autem-do-zahranici/norsko

A když se vynasnažíš, tak možná pár rozdílů mezi ČR a Norskem najdeš, a třeba ti to i něco napoví....a třeba ne
Korny

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale tady nikdo netvrdí, že SE MUSÍ VŽDY A VŠECHNA omezení dodržovat a pokud vím, tak každej tady psal, že je nedodržuje :) Jen, že když je nedodržuješ, může se stát, že za to dostaneš pokutu...ano, samozřejmě, že ty pokuty schytají za kretény, kteří tam třeba někoho přejeli nebo způsobili nehodu (důsledkem čehož může být debilně umístěná 40ka), normální slušní lidi, ale tak to bohužel chodí :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...jo,jo...jako jsou situace, kdy dopravní značení je rozmístěno naprosto zmatečně a zbytečně.
Příklad - u letiště u Vyškova na panelové D1 je na cca 2 km dlouhém naprosto rovném úseku 100 Km/ hod. Podle mě naprosto zbytečně. U Prostějova byly před cca třemi roky 100ka kvůli vyjetým kolejím. Vyfrézovali to a dali nový koberec a kilo zůstalo.

Pak to u lidí co jezdí pravidelně stejné trasy tak, že jedu po R2 na SR 140 km v hodině a pod mostem za Trnavou u OMW zpomalím...protože vím, že tam měří, pak u Hlohovce, u Červeníku, Novém meste nad Váhom, V Bytči za mostem, v Kolárovicích a Makově (pak následuje ČR). Jinak můžeš jet jak hovado....tak k čemu to je???

Kolem mě jedou řidiči a cestou zrychlují a zpomalují v podobném tempu jako já, tj. to něco značí. Myslím si, že jezdím slušně. Za rok najedu služebním autem přes 80 000 km a svým dalších cca 20000 km. Nebourám a pokutu jsem dostal v tomto tisíciletí vlastně poprvé. Nestěžuji si, ale jako ve skoro všem, by pomohlo byť jen to, kdyby si tu dálnici někdo projel a posbíral dočasné značky, které již nejsou aktuální, nebo se zamyslel nad tím proč mám jezdit kilo v úseku, kde by v Německu člověk jel s klidem nad 150 bez pocitu, že hazarduje s životem svým nebo ostatních.

Nijak nezpochybňuji svoji vinu...jel jsem rychleji než jsem měl. Pravda je, že jsem si té 40ky nevšiml. Kdyby tam bylo 50, tak mě nenaměří. Nevím ale, jestli tohle by mělo být to gró práce městské policie.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 867, 868, 869 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: