Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 888, 889, 890 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ikee

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Ale díky tomu, že nemá to co ostatní, může být vyčleněno.

Z kolektivu založených čistě na materiálních hodnotách? A co tenhle kolektiv předá dítěti do života? Jak šikanovat nemajetné, malé a tlusté děti? Jo, to si na triko i vemu. :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
CIZOPASNIK napsal:

Drahá elektronika dítě do kolektivu opravdu nezapojí.

Ne, elektronika dítě nezapojí. Ale díky tomu, že nemá to co ostatní, může být vyčleněno.

A nebo bude vyčleněno, protože je menší, špatně vyslovuje "ř", má pár kilo nadváhu, špatně se učí, až moc dobře se učí, nebo ho tatínek vozí do školy felicí a viděl to Pepíček, kterého do školy rodiče vozí mercedesem.

Takže dítěti koupíš za desítku mobil, který nepotřebuje a budeš doufat, že ho kolektiv přijme? Pokud je to tvoje představa, jak vychovávat dítě a jak má fungovat kolektiv, budiž. Já se s ní neztotožňuju.

Derek Poundstone
ALKAPONE

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Hulkie napsal:
Ztratila ho schvalne, na trh prisel Iphone 6:)))
Nechci být za svini, ale taky mě to ve skrytu duše napadlo, ale pak jsem to zapudil a až Hulkie mě na to přivedl zpět:o))

Realita dnešních dnů - děcka kolem 18ti kolem mě jsou na tom plus minus stejně. Pohybuji se ve skupině kamarádů kde na tom jsme až na vyjímky prakticky stejně. Tj. každé děcko má iphone nebo samsung galaxy. Každé jezdí v létě k moři v zimě do Alp a berou to jako naprostou samozřejmost a je to naše "vina"...ono zase není každý hrdina, aby si v 18ti řekl - taťka mi tlačí iphone, ale já ne...budu jediná z kamarádů - já chci něco za trojku a nejlépe s dobíjecí simkou a bez internetu. Tohle prostě nikdo neřekne.

Už jsem se uklidnil...dokonce to vypadá, že má holka pojištění kabelky (což netuším že vůbec existuje), takže možn něco dá pojišťovna. No a zbytek je na rodičích...no.
Jako zní to hrozně, když se zamyslíš nad tím, že snowboard a telefon je za +40000 Kč a že na to většina lidí šetří třeba půlrok.

...a docela úsměvné je to, že já pětkrát přemýšlím, že potřebuji HF do auta a zda není litr moc (dnes přes bazoš HF za dvě kila...tím vyvažuji ten iphone:o))) No prostě - něco je asi jinak a je to naše vina - to beru.

JJ vetsina Cechu nasetri 40litru za pul rok jak nic..
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
CIZOPASNIK napsal:

Ne, elektronika dítě nezapojí. Ale díky tomu, že nemá to co ostatní, může být vyčleněno.

Technická: Když ho elektronika do kolektivu nezapojí, jak může být vyčleněno, když tam teda ani není? :)

Rodina je prvním vzorcem chování - když to v rodině klape a oba rodiče (prarodiče apod.) mají jasnou představu, v jakém prostředí dítě vychovávat a jaké hodnoty jim předávat, tak to v dítěti žádné trauma nezanechá. Pokud se s ním nechce bavit fakan (co má od rodičů první poslední), protože moje dítě nemá stejný telefon, takže není stejně "cool", tak tím lépe. S takovým děckem ani nechci, aby se moje děti kamarádily. Snad to do té doby, až budu mít prďolata, nezajde tak daleko, že 95 % dětí budou tihle rozmazlení dítka. Pak je opravdu těžké přesvědčovat své dítě, že to, co má 95 % dětí v jeho třídě, není nutné...
ALKAPONE: To mě taky trochu uhodilo do očí. Deadlift ty čísla má asi trochu jinak, ale jinak to je fajn chlap. :))

Naposledy upravil eSko dne út říjen 14, 2014 12:19 pm, celkově upraveno 1 krát
JENDA10

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas, CIZO: Asi to vyznělo trochu jinak, než jsem chtěl.....

V zásadě souhlasím s tím, co oba píšete, a nechtěl jsem říct, že pomocí iPhonu je nutný začlenit dítě do kolektivu. Ale zároveň si myslím, že hodnoty se u dítěte nevytváří tím, že mu odpíráte něco, co mu můžete dát. Znám nevychované děti, jejichž rodiče jim žádné materiální statky nedopřávají, a naopak znám vychované děti s iPhony (pravda, není jich moc! ). Kdybyste ale šli do důsledku, tak kde určíte tu hranici mezi nezbytně nutným a zbytečným luxusem? Taková hranice neexistuje resp. ji má každý jinde. Nebo je to tady samej Gándhí?
mysH

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://jihlava.idnes.cz/pobodani-na-obchodni-akademii-ve-zdare-nad-sazavou-fve-/jihlava-zpravy.aspx?c=A141014_090808_jihlava-zpravy_mv#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

1) zenska neni zastrelena .. jako kdyz ani tady nestrilej, tak to nemusej nosit zbrane vubec
2) premier radsi odjede nez by projevil na miste soustrast, kdyz uz tam je .. z titulu premiera, ne ze propagace socanu
3) idiot roku ministr skolstvi se divi, ze do skol se da pred 8h rano bezne dostat

tragikomedie v plnem proudu ..
Turakam

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cizo a Carabas presne rozviedli moju myslienku, suhlas.
Mablung

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 1:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Mablung napsal:
Ale díky tomu, že nemá to co ostatní, může být vyčleněno.

Z kolektivu založených čistě na materiálních hodnotách? A co tenhle kolektiv předá dítěti do života? Jak šikanovat nemajetné, malé a tlusté děti? Jo, to si na triko i vemu. :)

Děti jsou agoistický, materialistický bastardi. Nemusí se ti to líbit, ale je to fakt.

CIZOPASNIK napsal:
Mablung napsal:
CIZOPASNIK napsal:

A nebo bude vyčleněno, protože je menší, špatně vyslovuje "ř", má pár kilo nadváhu, špatně se učí, až moc dobře se učí, nebo ho tatínek vozí do školy felicí a viděl to Pepíček, kterého do školy rodiče vozí mercedesem.

Takže dítěti koupíš za desítku mobil, který nepotřebuje a budeš doufat, že ho kolektiv přijme? Pokud je to tvoje představa, jak vychovávat dítě a jak má fungovat kolektiv, budiž. Já se s ní neztotožňuju.

To není jen o mobilu. Holka, která bude do školy chodit v levných věcech s mobilem z bazaru bude mít větší šanci na vyčlenění než holka, která má to co ostatní.
Jestliže nějaké dítě má určité vady které ho vyčlení, mobil to pak samozřejmě nezachrání.

eSko napsal:

Rodina je prvním vzorcem chování - když to v rodině klape a oba rodiče (prarodiče apod.) mají jasnou představu, v jakém prostředí dítě vychovávat a jaké hodnoty jim předávat, tak to v dítěti žádné trauma nezanechá. Pokud se s ním nechce bavit fakan (co má od rodičů první poslední), protože moje dítě nemá stejný telefon, takže není stejně "cool", tak tím lépe. S takovým děckem ani nechci, aby se moje děti kamarádily. Snad to do té doby, až budu mít prďolata, nezajde tak daleko, že 95 % dětí budou tihle rozmazlení dítka. Pak je opravdu těžké přesvědčovat své dítě, že to, co má 95 % dětí v jeho třídě, není nutné...
ALKAPONE: To mě taky trochu uhodilo do očí. Deadlift ty čísla má asi trochu jinak, ale jinak to je fajn chlap. :))

Podívej se na statistiky, kolik rodin je rozvedených. Mluvíš o ideálním světě. Další věcí je, že podceňuješ vliv kamarádů. Později v kolektivu vrstevníků tráví mnohem více času než s rodiči. Souhlasím, rodina je základ. Ale dobré základy nemusí znamenat kvalitní stavbu.
Spazik

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:

Realita dnešních dnů - děcka kolem 18ti kolem mě jsou na tom plus minus stejně. Pohybuji se ve skupině kamarádů kde na tom jsme až na vyjímky prakticky stejně. Tj. každé děcko má iphone nebo samsung galaxy. Každé jezdí v létě k moři v zimě do Alp a berou to jako naprostou samozřejmost a je to naše "vina"...ono zase není každý hrdina, aby si v 18ti řekl - taťka mi tlačí iphone, ale já ne...budu jediná z kamarádů - já chci něco za trojku a nejlépe s dobíjecí simkou a bez internetu. Tohle prostě nikdo neřekne.

Hele to jsou takový kecy v kleci. Taky pocházím z rodiny, kde jsme měli věci jako VHS, PC nebo PlayStation a mobil mezi posledníma nebo vůbec. Ve škole mě to nijak s kolektivu nevyčleňovalo a ač mě to v tom věku možná štvalo, dneska jsem za to rád. Protože když se podívám na to zpětně, jsem v životě mnohem dál než většina těch děcek, co měli od rodičů první ve třídě mobily, PlayStationy atd.
Nemyslím si že by dítě mělo dostat všechno o co si řekne, protože potom z něho vyroste jenom rozmazlený fracek, co se o sebe nebude umět moc dobře postarat.
Neříkám, že v 18ti vyhodit z domu a starej se sám, ale je potřeba najít nějakou rozumnou rovnováhu. Chceš telefon? - Ok tady máš 8k a pokud chceš dražší, tak si vydělej.
CIZO

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 1:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
To není jen o mobilu. Holka, která bude do školy chodit v levných věcech s mobilem z bazaru bude mít větší šanci na vyčlenění než holka, která má to co ostatní.
Jestliže nějaké dítě má určité vady které ho vyčlení, mobil to pak samozřejmě nezachrání.

Proto bych se klidně přimluvil za myšlenku zavedení uniforem na základních školách, aby se tam už odmalička děti neučily posuzovat ostatní podle toho, co mají na sobě. Jako rodič bych samozřejmě svému dítěti chtěl dopřát co jen by šlo, ale muselo by to být v určitých mezích a spíš bych byl ochotný investovat do zájmů dítěte, než do mobilů a podobně.

Trend se těžko změní a pokud je špatná výchova, těžko zmizí z dětských kolektivů "materialistický bastardi" jak říkáš, pro které budou ostatní děti méně majetných rodičů méněcenné. Rozhodně bych se ale vůči tomu vymezil, protože mi to nepřijde v pořádku a školy by měly být první místo, kde se tohle bude hlídat. Že je ve školství bordel jak v tanku a v současnosti nevypadá reálně, že by se tohle nějak řešilo, je věc druhá.

Derek Poundstone
Ikee

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Ikee napsal:

Děti jsou agoistický, materialistický bastardi. Nemusí se ti to líbit, ale je to fakt.

Jsem z učitelský rodiny a moc dobře vím, jaké jsou děti a jaké umí být. Pracovala jsem i s dětmi z vyloučených lokalit.. Každopádně těchto materiálních rozmazlených bastardů je méně a méně, tato výchova je totiž dost finančně náročná a klasická střední třída na to prostředky běžně nemá. :)
Spazik

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že nejlepší je vysvětlit dětem, že když něco dělá většina nemusí to být nutně OK. V roce 1948 si taky většina lidí myslela, že komunismus je celkem fajn :-)
Vzpomínám si jak jsem se jednou vymlouval že jsem dostal za 5, ale většina spolužáků taky - tak že je to vlastně OK.. Rodiče mě poslali někam s tím ať se srovnávám s tím jedním co dostal jedničku :-)
mysH

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
.. za myšlenku zavedení uniforem na základních školách

To nic neresi, vyloucis jednu cast jenom. Porad muzes mit "obyc" uniformu a k tomu spodni pradlo za x litru nebo iphone nebo misto mhd jedes do skoly poslednim bmw/porsche nebo jinou formu "my mame prachy".
To vidim u malyho jak to je posahany, vsichni ve tride chtej ipad, ze ma doma tablet v nejvyssi tride je nepodstatny, protoze to neni ipad, ale jede pod androidem. A nevysvetlis jak to je ve skutecnosti, proste je trend a tak to je a nehni s tim ani buldozer. Na druhou stranu nechapu rodice, co dokonce uz v prvni tride daj diteti do druziny tablet (mobil) za 10+ tisic, jen tak . .na hrani .. to jsem rovnou rekl malymu, ze jestli se to pokusi vzit nekdy do skoly, tak to uz nikdy neuvidi.
CIZO

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
To nic neresi, vyloucis jednu cast jenom. Porad muzes mit "obyc" uniformu a k tomu spodni pradlo za x litru nebo iphone nebo misto mhd jedes do skoly poslednim bmw/porsche nebo jinou formu "my mame prachy".
To vidim u malyho jak to je posahany, vsichni ve tride chtej ipad, ze ma doma tablet v nejvyssi tride je nepodstatny, protoze to neni ipad, ale jede pod androidem. A nevysvetlis jak to je ve skutecnosti, proste je trend a tak to je a nehni s tim ani buldozer. Na druhou stranu nechapu rodice, co dokonce uz v prvni tride daj diteti do druziny tablet (mobil) za 10+ tisic, jen tak . .na hrani .. to jsem rovnou rekl malymu, ze jestli se to pokusi vzit nekdy do skoly, tak to uz nikdy neuvidi.

Nevyřešíš to úplně, ale pořád zmizí dost velký prostor k podobnému srovnávání a tak nějak doufám, že na prvním stupni k porovnávání spodního prádla tak často nedochází. osobně bych ty uniformy vůbec neviděl jako špatný nápad.

Derek Poundstone
sk

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

rekneme, ze z pohledu rodice muzou byt uniformy OK, ale kdybych si predstavil sebe jako dite, co by muselo chodit ve skolni uniforme, tak se z toho

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 888, 889, 890 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: