|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mysH

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 1:47 pm Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: | | Myshi, popravde nevim, jak jsou chapany hranice na mori, nebo jestli je to nejaky mezinarodni uzemi, fakt nevim. A i kdyby ti clovek nerekl, odkud je a co tu pohledava, tak mas pravo mu dat vyjezdni prikaz. A pokud i tak bude zustavat dal na uzemi, muze jit do vazby a odvezen proti sve vuli. Narovinu, ty tabory rozhodne nemaji televize, kolikrat nemaji ani vodu nebo toalety, je to sileny prostredi, pomalu uz rizene slamy. |
Mezinárodní vody: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_vody
jsou 12 námořních mil (= 21,6km), takže to tahaj rovnou z Libie vlastně
Jaký je rozdíl mezi živením v táboře nebo ve vězení - žádný! Vlastně jo, vězení vyjde stát dráž. Nemá pas, neřekne odkud je .. stát mu řekne "odjeď", na což se vysere a teď co .. zavřeš ho? Dík, to bere .. opět život zdarma, full service
Anebo ještě lepší, díky otevřeným hranicím přejede do jinýho EU státu a jede od začátku řízení .. jen si vymyslí nový jméno .. nebo mě chceš šokovat, že tu je EU databáze uprchlíků s foto a otisky a jak je někde zamítnut, je všude? :) A opět, kam ho chceš vrátit když nevíš kam!
Přistaneš s letadlem někde a vyložíš je? Anebo tam už bude čekat místní armáda (pokud ti povolí přistát) s varováním, že je nechtěj, ať si to zase odvezeš.
Definice zadržovacího táboru (tzn. před separacího koho jo a koho ne) bych viděl na režim vězení, proč jim dávat víc než najíst, vyspat a to je všechno. WC je taky nutnost logicky. Povstání či nepokoje řešit automatickým vypakováním všech účastníků .. haha, jenže kam když nemaj pasy ;)
| Ikee napsal: |
Jsem solidarni, ale stale pravicak, a rada pomuzu komukoliv i v osobnim zivote, ale pouze do te miry, dokud na to mam sama prostredky. Pokud by ma pomoc znamenala omezit a brat jinym, tak uz to neni ani pomoc ani solidarita, ale pokrouceny populismus. |
EU je zadlužená, jednotlivý státy jsou zadlužený, maj deficitní rozpočty .. takže vlastně nepomáhaj, jsou populisti .. to absolutně souhlasím .. populisti ale pro koho? Svoje voliče těžko
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 1:52 pm Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: | Teda mi povez, kolik jde na davky pro imigranty? Vazne to vis? Protoze v CR tyto statistiky ani neexistuji. A pro mnohe cizince je samotne pozadani o davky duvod pro odebrani viza a vykazani je ze zeme. Procti si cizinecky zakon, at nejsi tak slunickovy a vazne neveris, ze jsme pro cizince tak solidarni.
S cim mas ale pravdu, je naprosty chybejici statni integracni program, kdy to stat hazi pomerne na neziskovky. Ale v ramci novych stretgickych ciku statu, pokud se nic nezmenilo, by s tim chteli pracovat a trosku navazat na Vidensky system, kde cizinrc musi povinne projit "skolenim" o kulture, zakonech a jejich povinnostech, coz by nebylo vubec spatne. I kdyz mi to zatim v nasich podminkach prijde dost utopicke. |
Bráno podle nároku:
Pomoc v hmotné nouzi
Pomoc v hmotné nouzi upravuje zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů. Pomoc v hmotné nouzi se poskytuje osobě nebo rodině, pokud nemá dostatečné příjmy a její celkové sociální a majetkové poměry neumožňují uspokojení základních životních potřeb a současně si příjem z objektivních důvodů nemůže zvýšit a vyřešit tak svoji situaci vlastní přičiněním. Zákon o pomoci v hmotné nouzi také napomáhá řešení některých nárazových životních situací.
Kdo má nárok na pomoc v hmotné nouzi?
Okruh oprávněných osob pro příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení tvoří:
osoby, které jsou na území České republiky hlášeny k trvalému pobytu nebo které mají na území České republiky trvalý pobyt;
osoby, kterým byl udělen azyl nebo doplňková ochrana;
cizinci bez trvalého pobytu na území ČR, kterému tento nárok zaručuje mezinárodní smlouva, která je součástí právního řádu,
občané Evropské unie, na které se vztahují přímo aplikovatelné předpisy Evropských společenství (Nařízení Rady (EEC) 1612/68);
občané Evropské unie a jejich rodinní příslušníci, pokud jsou hlášeni na území České republiky k pobytu po dobu delší než 3 měsíce, nevyplývá-li jim nárok z přímo aplikovatelných předpisů Evropských společenství;
cizinci, kteří jsou držiteli povolení k dlouhodobému pobytu s přiznaným právním postavením dlouhodobě pobývajícího residenta v Evropském společenství na území jiného členského státu Evropské unie, a jejich rodinní příslušníci, pokud jim bylo vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky a mají-li bydliště na území České republiky,
a to pokud mají bydliště na území České republiky.
Dávkami pomoci v hmotné nouzi jsou:
příspěvek na živobytí;
doplatek na bydlení;
mimořádná okamžitá pomoc.
Mimořádnou okamžitou pomoc lze poskytnout i osobám , které na území České republiky pobývají legálně a ve zcela výjimečných situacích i při nelegálním pobytu, hrozí-li vážná újma na zdraví.
Státní sociální podpora
Systém státní sociální podpory je upraven zákonem č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Zahrnuje dávky, jejichž prostřednictvím stát přispívá především rodinám s nezaopatřenými dětmi v případě uznané sociální situace, na jejíž řešení rodina vlastními silami a vlastními prostředky nestačí.
Komu jsou dávky poskytovány?
Nárok na dávky má pouze fyzická osoba a s ní společně posuzované osoby, které jsou:
na území ČR hlášeny k trvalému pobytu (občané ČR), nebo mají na na území ČR trvalý pobyt (cizinci)
občany Evropské unie, na které se vztahují přímo aplikovatelné předpisy Evropských společenství;
cizinci hlášenými k pobytu na území České republiky, a to po uplynutí 365 dní ode dne hlášení k pobytu na zemí České republiky; (s výjimkou žadatelů o udělení mezinárodní ochrany ubytovaných v pobytovém středisku Ministerstva vnitra
cizinci mladšími 1 roku, narozenými na území České republiky a hlášenými k pobytu na území České republiky ( s výjimkou žadatelů o udělení mezinárodní ochrany ubytovaných v pobytovém středisku Ministerstva vnitra );
nezletilými cizinci svěřenými na území České republiky do péče nahrazující péči rodičů nebo do ústavní péče;
cizinci, kteří jsou držiteli povolení k dlouhodobému pobytu s přiznaným právním postavením dlouhodobě pobývajícího residenta v Evropském společenství na území jiného členského státu Evropské unie, a bylo jim vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky;
rodinnými příslušníky cizince, který je držitelem povolení k dlouhodobému pobytu s přiznaným právním postavením dlouhodobě pobývajícího residenta v Evropském společenství na území jiného členského státu Evropské unie, kterým bylo vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky;
cizinci, kterým bylo vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky za účelem vědeckého výzkumu;
cizinci, kterým byla udělena doplňková ochrana;
cizinci, kterým bylo vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky za účelem výkonu zaměstnání vyžadujícího vysokou kvalifikaci,
a to pokud mají na území České republiky bydliště.
Výčet dávek:
přídavek na dítě;
rodičovský příspěvek;
příspěvek na bydlení;
porodné;
pohřebné;
O tom, jak rychle se imigranti budou moct stát občany EU, když jim Itálie bude rozdávat víza jak na běžícím páse jen aby pokračovali dál, se můžeme jen dohadovat.
Zdroj: Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Naposledy upravil Makuška dne čt červen 18, 2015 1:55 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 1:53 pm Předmět: |
|
|
islam a krestanstvi pochazeji ze stejnych zakladu
ve starem zakone se pise, ze (jmeno si nepamatuju), mel syny Izaka (odvozuji puvod Zide) a Izmaela (muslimove)
proto bych o radikalnich islamistech uvazoval stejne jako treba o radikalnich Jezuitech
pokud si pamatujete z dejepisu, meli hodne podobne nazory: clovek se ma pouze modlit, zadne svetske knihy, zadne svetske pisne, zadna zabava, prisne tresty za cokoliv...to vazne neni to krestanstvi, co znate z dneska
mluvil jsem s muslimem, co si stezoval, ze jeho mala dcerka nemuze mit doma pastelky ani omalovanky, protze kdyby to nekdo naprasil talibanu, tak mu vypali barak (minimalne)
prostym muslimum se to v rozvojovych (zaostalych) castech taky nelibi, ale nemaji tu silu to zmenit _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 1:59 pm Předmět: |
|
|
Ano, to souhlasím.
Původ náboženství byl víceméně stejný.....ovšem většina náboženství prošla řadou reforem, úprav výkladu a jaksi se během staletí přizpůsobila náboženství vývoji společnosti.
Tedy s výjimkou islámu - ten je ve své naprosté původní podobě vykládán do dnes beze změn a jeho reforma je zakázaná. Chybí mu odvážní lidi, kteří by jeho formu i výklad změnili tak, aby byl aplikovatelný a přijatelný v celé své podobě pro všechny jeho věřící podobně jako Osvícenství dalo základy demokracii.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 2:00 pm Předmět: |
|
|
Makusko jako byvala socialni pracovnice a projektova manazerka v Poradne pro integraci, znam davky a naroky. Pokud jsi zde na dlouhodoba viza, jd zazadani o hmotnou nouzi duvod k vyhosteni. Pokud si chces zazadat o SSP, musis tu byt 3 roky a mit odpracovano. Pokud mas viza za ucelem strpeni, nemas narok na nic. Az pokud mas trvaly pobyt, vizum doplnkova ochrana (azyl na dobu urcitou) nebo azyl, mas stejna prava jako Cesi viz tebou citovany zakony. A aby tu clovek ziskal doplnkou ochranu nebo azyl, musi prokazat, ze by mu v jeho zemi hrozila ztrata zivota a ze to neni sakra sranda projit vsema pohovorama.
Muzes naslouchat vsem mediim a nesnasenlivym zpravam, ale prosim neprekrucuj ma slova. _________________ Říkal tu někdo profesionální jedlík?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 2:12 pm Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: | Makusko jako byvala socialni pracovnice a projektova manazerka v Poradne pro integraci, znam davky a naroky. Pokud jsi zde na dlouhodoba viza, jd zazadani o hmotnou nouzi duvod k vyhosteni. Pokud si chces zazadat o SSP, musis tu byt 3 roky a mit odpracovano. Pokud mas viza za ucelem strpeni, nemas narok na nic. Az pokud mas trvaly pobyt, vizum doplnkova ochrana (azyl na dobu urcitou) nebo azyl, mas stejna prava jako Cesi viz tebou citovany zakony. A aby tu clovek ziskal doplnkou ochranu nebo azyl, musi prokazat, ze by mu v jeho zemi hrozila ztrata zivota a ze to neni sakra sranda projit vsema pohovorama.
Muzes naslouchat vsem mediim a nesnasenlivym zpravam, ale prosim neprekrucuj ma slova. |
Poradna pro integraci - aha. Oprav mě, jestli se pletu, ale ti imigranti sem jedou žádat o azyl = to tvoje
| citace: | | pokud mas trvaly pobyt, vizum doplnkova ochrana (azyl na dobu urcitou) nebo azyl, mas stejna prava jako Cesi |
Takže jaký, že od nás nic nedostanou a kolik peněz půjde na jejich dávky?? Když nám jich sem má přijít do celé Evropy 7 milionů jenom ze Sýrie, Lybie a Blízkého Východu???
Mimochodem stále čekám na odpověď na mou otázku - jaké navrhuješ řešení na těch proudících 12 milionů lidí do Evropy???
Tvrzení, že jsem tě nařkla z názoru, že by se měli přijmout všichni, není odpověď, protože já jsem se ptala na Evropu.
Já se ptám, když tedy tvrdíš, že nepřijímat všechny, tak jaké přijímat do ČR??? A co s těmi zbývajícími miliony lidí má podle tebe Evropa udělat a kde na to má vzít peníze??? Kdo to má zaplatit???
Naposledy upravil Makuška dne čt červen 18, 2015 2:15 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
LaFontaine

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 2:15 pm Předmět: |
|
|
Přitlačil bych na otaznících.
|
|
| nahoru |
|
 |
TTeDy

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 2:24 pm Předmět: |
|
|
| LaFontaine napsal: | | Přitlačil bych na otaznících. |
Presne tak, ty prispevky zoufale postradaji dramaticnost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 2:26 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | Ikee napsal: | Makusko jako byvala socialni pracovnice a projektova manazerka v Poradne pro integraci, znam davky a naroky. Pokud jsi zde na dlouhodoba viza, jd zazadani o hmotnou nouzi duvod k vyhosteni. Pokud si chces zazadat o SSP, musis tu byt 3 roky a mit odpracovano. Pokud mas viza za ucelem strpeni, nemas narok na nic. Az pokud mas trvaly pobyt, vizum doplnkova ochrana (azyl na dobu urcitou) nebo azyl, mas stejna prava jako Cesi viz tebou citovany zakony. A aby tu clovek ziskal doplnkou ochranu nebo azyl, musi prokazat, ze by mu v jeho zemi hrozila ztrata zivota a ze to neni sakra sranda projit vsema pohovorama.
Muzes naslouchat vsem mediim a nesnasenlivym zpravam, ale prosim neprekrucuj ma slova. |
Poradna pro integraci - aha. Oprav mě, jestli se pletu, ale ti imigranti sem jedou žádat o azyl = to tvoje
| citace: | | pokud mas trvaly pobyt, vizum doplnkova ochrana (azyl na dobu urcitou) nebo azyl, mas stejna prava jako Cesi |
Takže jaký, že od nás nic nedostanou a kolik peněz půjde na jejich dávky?? Když nám jich sem má přijít do celé Evropy 7 milionů jenom ze Sýrie, Lybie a Blízkého Východu???
Mimochodem stále čekám na odpověď na mou otázku - jaké navrhuješ řešení na těch proudících 12 milionů lidí do Evropy???
Tvrzení, že jsem tě nařkla z názoru, že by se měli přijmout všichni, není odpověď.
Já se ptám, když tedy tvrdíš, že nepřijímat všechny, tak jaké přijímat do ČR??? A co s těmi zbývajícími miliony lidí má podle tebe Evropa udělat a kde na to má vzít peníze??? Kdo to má zaplatit??? |
Ne vsichni sem jedou zazadat o azyl, protoze o azyl si muzes pozadat pouze v prvni zemi vstupu. To znamena, ze by sem museli priletet nebo dorazit rovnou do CR a vyhnout se dalsim zemim EU a Evropy.
Opet, procti si me nazory. Jasne jsem rikala, ze je problem v politice statu, kteri davaji penize na zazemi a zdi, nez aby mezi ne vlitli a filtrovali skutecne potrebne od ostatnich, kteri by se meli vratit do zeme puvodu. A nez aby se museli delat nejake kvoty, meli by se jiz nyni vyclenit zastupci kazde zeme, kteri pujdou sami pomahat do kritickych prichozich zemi na jihu, nez aby se tu nad situaci pouze rozcilovali a nic nedelali. A neni reseni vsechny prijmout, ale melo by se pracovat a pomahat prave v jenich zemi puvodu. At fyzicky humanitarne nebo diplomaticky.
A nechapu, proc se tady rozcilujes, ze ti nikdo neodpovida, kdyz sama zadne reseni nemas a pouze vykrikujes o nenavisti. Preci kazdy muzeme mit vlastni nazor a stejne jako ja chapu ten tvuj pohled cisteho konzumenta zprav, tak bys i ty mohla pochopit nebo alespon respektovat nazory jinych. _________________ Říkal tu někdo profesionální jedlík?!
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 2:29 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 3:12 pm Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: | Ne vsichni sem jedou zazadat o azyl, protoze o azyl si muzes pozadat pouze v prvni zemi vstupu. To znamena, ze by sem museli priletet nebo dorazit rovnou do CR a vyhnout se dalsim zemim EU a Evropy.
Opet, procti si me nazory. Jasne jsem rikala, ze je problem v politice statu, kteri davaji penize na zazemi a zdi, nez aby mezi ne vlitli a filtrovali skutecne potrebne od ostatnich, kteri by se meli vratit do zeme puvodu. A nez aby se museli delat nejake kvoty, meli by se jiz nyni vyclenit zastupci kazde zeme, kteri pujdou sami pomahat do kritickych prichozich zemi na jihu, nez aby se tu nad situaci pouze rozcilovali a nic nedelali. A neni reseni vsechny prijmout, ale melo by se pracovat a pomahat prave v jenich zemi puvodu. At fyzicky humanitarne nebo diplomaticky.
A nechapu, proc se tady rozcilujes, ze ti nikdo neodpovida, kdyz sama zadne reseni nemas a pouze vykrikujes o nenavisti. Preci kazdy muzeme mit vlastni nazor a stejne jako ja chapu ten tvuj pohled cisteho konzumenta zprav, tak bys i ty mohla pochopit nebo alespon respektovat nazory jinych. |
Aha. A kdo tedy eviduje kudy vstoupí do Evropy, když země, kudy vstoupili, je přestává evidovat?? A když se tě tu kluci ptali jak bys je chtěla vracet do země původu, tak na to máš nějakou představu?? A podle čeho by se měli filtrovat ti potřební od nepotřebných??
Tvoje odpovědi jsou promiň trochu nedotažené. Já jsem se tady nerozčílila ani jednou - asi postrádám smysl pro dramatičnost.
Když jsi tu psala o tom, že se nemají házet do jednoho pytle
| Ikee napsal: | | Makusko hazet vsechny imigranty do pytle zmetci mi prijde dost krute. Kdyz ty bys byla nekde v zahranici a automaticky by te meli za odpad, asi by ti to nebylo moc prijemny. A zakazovat nebo vybirat prijimane dle nabozenstvi, vazne chces zit v demokratickem state nebo v diktature? Vzdyt je uplne jedno, odkud clovek je a s jakym nabozenstvim, pokud prisel s tim, ze tu chce zit dle ceskych zakonu. A pokud je pak kdokoli porusi, prijdou spravedlive nasledky. |
chtěla jsem jen vědět, jakou máš představu o té filtraci???
Moji představu filtrace na přijímání křesťanů, žen s dětmi (popřípadě rodin s dětmi) a seniorů, jsi odmítla jako blbou, ale sama žádnou další variantu filtrace nemáš.
Ráda respektuju názory druhých, pokud jsou pro ně argumenty. A obecně u názorů na přijímání imigrantů mi ty argumenty v závěru prostě chybí. Všichni zastání přijetí říkají Musíme přijímat.....a já se ptám.... A dál???
A nějak jsem na to "A dál??" ještě neslyšela dotažený návrh.
Neslyšela jsem tu ani odpověď na otázku Myshe jakým způsobem a kam by se měli vrátit ti pro nás nepřijatelní uprchlíci, když už by se nám je podařilo vyfiltrovat.
Viz
| mysH napsal: | | Ikee napsal: | | Budu se opakovat, ale nadavat lidem, ze zdrhaji pred valkou a hladem neni preci reseni. Rwdsi nadavejte na zeme, kteri s nima (ne)pracuji a davaji viza za uplaty nebo ciste pro prechod pres sve uzemi, nez aby si daly tu praci a migranty nejakym zpusobem filtrovali a pripadne vracely do zeme puvodu. |
Částečný souhlas .. jak bys řešila někoho, koho vytáhneš z moře 10km od Libie (ano to jako vážně!), dovezeš třeba do Itálie .. ale nakonec ho chtít nebudeš do EU přijmout natrvalo .. ale on nemá pas, neřekne odkud je .. kam ho chceš vrátit? Nikam .. navždy ho budeš živit, teda pokud nemáš koule ho zase vysadit těch 10km od břehu Libie a nazdar.
A o to právě jde .. jak někoho byť jen dovezeš, tak pokud nebude chtít, už ho neodvezeš! A běda když nemaj to správný jídlo nebo servis 5 hvězdičkovýho hotelu - hned povstání, jídlo házet zpátky a něco zapálit .. tohle je utečenec před válkou nebo hladem?! To jako vážně?! Ne každej z nich není stejnej, ale právě ta nechuť, neschopnost nebo nemožnost ten doslova odpad odvézt pryč a v EU nechat jen "ty lepší", to je ten důvod proč nakonec jsou všichni stejný. |
Tak nevím, ale říct "musíme je vyfiltrovat", ale už nedoříct jak a jak by se měli vracet zpátky ti ostatní......to je prostě nedotažený.
Jinak jsem si nevšimla, že bych tu vykřikovala o nenávisti (mimo toho, že v Brněnské mešitě se káže o nenávisti k nevěřícím), ale možná jsem si toho v tom svém údajném "rozčilení" nevšimla.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 3:34 pm Předmět: |
|
|
Vracela bych je pomoci asistovanych navratu, kterym pomaha na mezinarodni urovni treba IOM. A nikdy jsem nerekla, ze jsem takovy odbornik, abych tu vyresila mezinarodni konflikty. Pouze jsem upozornila, ze je to komplimovana situace hodna reseni na mezinarodni urovni politik jednostlivych statu a ze nesnasenlive reci, jak jsou ti uprchlici a muslimove strasni, nicemu nepomuzou.
Makusko jinak ja ti v Olmiku stanek nerozkopala, tak bych tim tohle handrkovani ukoncila. Hold jsem nesnesitelny slunickar a mam na to trosku sirsi pohled. A jeste nemam uvareno, tak si nechci vyslouzit banana.
_________________ Říkal tu někdo profesionální jedlík?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|