...teď jsem někde četl, že průměrný řecký důchod je 45 000 Kč, tedy jako by někdo z Vás měl řekněme 60000 Kč hrubého a přitom byl důchodce. V kombinace s jejich vrozenou leností to nemůže dopadnout jinak než bankrotem. V EU jsou idioti, že je nechali přijmout EURo - to bylo nezodpovědné. Pokud si pamatuji, falšovali údaje, aby byly splněny požadavky EU = pro mě automaticky vyřazení z přístupových rozhovorů...prostě podvod. EU jednou na ten svůj humanismus chcípne.
já bych byl v těch průměrech opatrný. Jak se říká, jednou půlkou prdele na žhavé plotně, druhou na kusu ledu a v průměru je mě skvěle. Znám to v mé profesi co se tvrdí v novinách, naše platy jsou v průměru tolik a tolik a tolik a tolik jsou výsluhy. A přitom k tomu stačí pár nenažraných managerů, kteří se zvednou plat x set tisícovými odměnama a na tom navázanýma výsluhama a hned to průměr krásně zvedá. Netvrdím, že nemůže být pravda, že mají vysoké důchody atd. ,ale nedivil bych se ani v případě, kdyby si 90% řeckých důchodců lámalo hlavu, proč ani náhodou nedosahují průměru. Prostě jsem na takové data skeptický.
já bych byl v těch průměrech opatrný. Jak se říká, jednou půlkou prdele na žhavé plotně, druhou na kusu ledu a v průměru je mě skvěle. Znám to v mé profesi co se tvrdí v novinách, naše platy jsou v průměru tolik a tolik a tolik a tolik jsou výsluhy. A přitom k tomu stačí pár nenažraných managerů, kteří se zvednou plat x set tisícovými odměnama a na tom navázanýma výsluhama a hned to průměr krásně zvedá. Netvrdím, že nemůže být pravda, že mají vysoké důchody atd. ,ale nedivil bych se ani v případě, kdyby si 90% řeckých důchodců lámalo hlavu, proč ani náhodou nedosahují průměru. Prostě jsem na takové data skeptický.
Proto se v současné době hodně mluví raději o mediánu.
...teď jsem někde četl, že průměrný řecký důchod je 45 000 Kč, tedy jako by někdo z Vás měl řekněme 60000 Kč hrubého a přitom byl důchodce. V kombinace s jejich vrozenou leností to nemůže dopadnout jinak než bankrotem. V EU jsou idioti, že je nechali přijmout EURo - to bylo nezodpovědné. Pokud si pamatuji, falšovali údaje, aby byly splněny požadavky EU = pro mě automaticky vyřazení z přístupových rozhovorů...prostě podvod. EU jednou na ten svůj humanismus chcípne.
Průměr je vždy průměr - matematiku neosereš. TO, kolik % populace na ten průměr dosáhne je jiná věc. Jako parametr k porovnání napříč zeměmi je to ovšem postačující údaj. Stejně jako to co psal Hulkie, že mají 13 a 14 důchody apod.
Teď jsem četl, že EU odloží splátky řeckého dluhu o 20 let...pardon za vyjádření, ale to jsou kokoti!
Zaslal: čt červenec 02, 2015 11:33 pm Předmět: vadi mi neprofesionalne spravanie slovakov oproti cesku
vadi mi neprofesionalne spravanie zamestnavatelov na slovensku oproti cesku
vadi mi ze tu si hladam robotu a vacsina zamestnavatelov ma ignoruje a v cesku je zaujem ovela vacsi aj ked som vynalozil 10x mensiu snahu dostat sa do ceska...
nieco na uvod: som lekar. robim uz nejaky ten piatok ale chcem sa posunut profesne niekam vyssie a hladam si preto pracu v nemocnici ktora riesi zavaznejsie a tazsie pripady. napisal som ziadost a zivotopis do kosickej univerzitnej nemocnice, potom do fakultnej nemocnice v martine, trencine, trnave, nitre a novych zamkov a potom aj do niektorych dalsich lepsich nemocnic. vysledok? - kosice pre mna nemaju miesto, v nemocnici v poprade ma tahali za nos cely mesiac aj ked vedeli ze potrebujem odpoved hned a aj tak mi nakoniec povedia ze miesto nie je ( potom ako povedali ze daju vediat do tyzdna po pracovnom pohovore a potom co som im kvoli tomu opakovane pisal a volal ako sa vlastne rozhodli). Nemocnica liptovsky mikulas, ustredna vojenska nemocnica ruzomberok a fakultne nemocnice nove zamky, nitra, trnava, trencin a martin mi ani oficialne neodpisu ze miesto nemaju alebo maju. Fakultna nemocnica v Skalici si ma zavola na pohovor ale potom mi nedaju ani len mailom vediet ci ma beru alebo nie ( cize ma na 100000% neberu). Na zaver som len tak experimentalne napisal 2 ziadosti do Fakultnej nemocnice v Ostrave na tramatologicke centrum a na chirurgicku kliniku- v priebehu polhodiny mi odpise dekan fakulty a dohodne si pohovor!!! a na druhy den mi odpise prednosta traumatologickeho centra a aj on si hned dohodne pohovor!!! Siel som teda na jeden pohovor - druhy ma caka buduci tyzden- a uz mam miesto iste. S najvacsou pravdepodobnostou nastupujem do Ostravskej fakultnej nemocnice uz buduci mesiac. Som maximalne prekvapeny ze sa to vedelo vybavit a dohodnut tak rychlo a bez zbytocneho zdrziavania. Zaraza ma ten profesionalny pristup a respekt ktore som na Slovensku pri asi ziadnom zamestnavatelovi este nezazil. A zaroven som sklamany ze si neviem najst normalnu robotu v state ktory mi zaplatil vzdelanie a budem pracovat v zahranici ktore nedalo ani 1 cesky halier na moje studia. Je to pre mna nepochopitelne. Moje vzdelanie stalo krajinu strasne prachy a Slovensko z toho nic nema. A mam pocit ze nic mat ani nechce!
Nemam ruzove okuliare a urcite si nemyslim ze Cesko je zaslubena zem a raj ale co mi ine ostava... Nedostatok lekarov je v cesku porovnatelny s nedostatkom lekarov na slovensku. Platovo to velke rozdiely tiez nie su. Pokial sa nic prevratne nestane tak balim kufre a idem od augusta do Ostravy. To mesto je sice hnusne a vyzera ako jedna velka tovaren ale lepsie ako zakrpatiet v malej nemocnici kde sa toho clovek vela nenauci... Takze asi tak. Zatial to vyzera na Ostravu aj ked som v CR nikdy pracovat neplanoval.
vidim ze som sa nechal uniest. Urcite nie som jediny a urcite sa najdu aj ludia u ktorych to je opacne
ale strasne ma to vytocilo pretoze uz roky vidim ako slovenskym nemocniciam chyba zakladna ucta k zamestnancom. Urcite nechcem na zaklade 2 ziadosti idealizovat ceske zdravotnictvo a ohovarat nase slovenske a vyvolat nekonecnu polemiku ale strasne vela ludi mi uz roky vravi ze v cesku su ludia vo vseobecnosti serioznejsi a zacina sa mi to potvrdzovat. Ale ako sa veci naozaj maju sa ukaze az 1.8. pretoze vtedy mam nastupit. Dovtedy to su vsetko iba reci ( ale v ostrave sa so mnou oproti drvivej vacsiny slovenskych nemocnic aspon bavili, to je neoddiskutovatelny fakt)
Průměr je vždy průměr - matematiku neosereš. TO, kolik % populace na ten průměr dosáhne je jiná věc. Jako parametr k porovnání napříč zeměmi je to ovšem postačující údaj. Stejně jako to co psal Hulkie, že mají 13 a 14 důchody apod.
Deadlifte, statistické soubory se porovnávají pomocí charakteristik, kterým se říká momenty. Průměr je pouze jedním (prvním) z nich a k posouzení statistického rozdělení není postačující. Je potřeba brát v úvahu další momenty, jakým je např. směrodatná odchylka a další, jinak to dopadne přesně, jak píše mmks.
Čili ano, matematiku neosereš, ale nejprve o ní musíš něco vědět.
vidim ze som sa nechal uniest. Urcite nie som jediny a urcite sa najdu aj ludia u ktorych to je opacne
ale strasne ma to vytocilo pretoze uz roky vidim ako slovenskym nemocniciam chyba zakladna ucta k zamestnancom. Urcite nechcem na zaklade 2 ziadosti idealizovat ceske zdravotnictvo a ohovarat nase slovenske a vyvolat nekonecnu polemiku ale strasne vela ludi mi uz roky vravi ze v cesku su ludia vo vseobecnosti serioznejsi a zacina sa mi to potvrdzovat. Ale ako sa veci naozaj maju sa ukaze az 1.8. pretoze vtedy mam nastupit. Dovtedy to su vsetko iba reci ( ale v ostrave sa so mnou oproti drvivej vacsiny slovenskych nemocnic aspon bavili, to je neoddiskutovatelny fakt)
Z ČR zas chodí doktoři do Německa
Možná si měl jen štěstí že si narazil na nemocnice, kde tě prostě potřebovali, prostě když hledáš práci a nikdo se neozve, musíš to brát automaticky jako že nemají zájem...
Asi je slušnost odpovědět na email, ale ber to tak, že když si v nějaké vyšší exponované pozici, dostáváš desítky mailů denně, takže ty co tě nezajímají ignoruješ ať už úmyslně nebo že zapomeneš reagovat.
Jenze to co pise Deadlift a to co pise MMKS jsou uplne jine veci
priklad
Stat a
1,1,1,1,1,1,1,1,1,11 soucet 20 prumer 2 median 1
Stat b
1,1,1,1,1,1,1,1,1,21 soucet 30 prumer 3 median 1
a ted otazka zni Utraci stat b vice nez stat a?
Na toto vsak nepotrebujem vediet ani priemer, uz z toho suctu je to jasne.
Problem je v tom, ze priemer je casto velmi skreslujuci a ostatne statisticke metody maju svoj vyznam. Na nieco sa hodi priemer, na nieco median, nieco riesis parametrickymi testami...Cielom je co najvernejsie zobrazit realitu.
Když jsme u těch statistik tak se v Česku žije lépe než ,
Nejnižší mizérie v EU:
Země Index mizérie (rok 2014) Pořadí ve světě
1. Německo 7,62 10. místo
2. Rakousko 7,63 11. místo
3. Švédsko 9,01 13. místo
4. Nizozemsko 9,94 19. místo
5. ČR 10,76 21. místo
6. Dánsko 10,96 22. místo
7. Velká Británie 11,03 23. místo
8. Finsko 11,79 28. místo
9. Belgie 12,22 30. místo
10. Malta 12,73 33. místo
Zdroj: Cato Institute
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru