Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1075, 1076, 1077 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 5:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je on napsal:

ale kulový. je to o vzdělání.

V jakým smyslu? Doufám, že to nemyslíš tak, že vysokoškoláci jí zdravě a ostatní nezdravě
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Určite v zmysle vzdelania v oblasti zdravej výživy. Či už zo školy alebo formou samoštúdia. Pochybujem, že na to bude mať vplyv štúdium aplikovanej štatistiky
ygg

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je on napsal:
ygg napsal:
AHOLA napsal:
Zato my sme pomaly v cele....hovadzinu ludia casto nejedia,
sme narod bravcovo-kuracej kultury .A hlavne udeninovej.

Tak ono to není ani tak o kultuře, jako o penězích, času a umu.

To je pravda, já jsem třeba špatně vzdělanej, takže si kupuji mnohem více libové vepřové nebo kuřecí/krůtí prsa. Udělat něco slušného ze zadního hovězího je totiž už na hranicích mých schopností, o levnějších druzích hovězího ani nemluvě. Prdnout na pánev se dá tak hovězí od roštěné "výš", a to už je cenově oproti vepřovému/drůbeži docela hukot.

A vím co píšu, jednou jsem si na pánvi jako steak udělal zadní hovězí, a i když jsem ho měl den naložené, tak jsem to žvýkal skoro od oběda do večeře. Sice to tím pádem byla vlastně dvě jídla v jednom, ale .... :-))).
ygg

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
Btw Tady v Brně v Bille stojí kuřecí (když není v akci) 189,-/kg , samozřejmě pod tím tam měli krásný kousek hovězího za 169,-/kg (taky to nebylo v akci), co myslíte že jsem koupil?

Nevím proč je to kuřecí tak předražený... aby měli pak co zlevnovat?

Já naposledy viděl kuřecí prsa v Bille za 179, když jsem nestíhal zajít k řezníkovi. Sebral jsem se a odešel, být občas za vola jsem zvyklý, ale dělat ho ze sebe sám a dobrovolně, to zase ne. Jinak to hovězí bylo jak dlouho prošlé:-)? Protože cca 170 Kč za kilo zadního je hodně dobrá cena i u řezníka, většinou to bývá spíš 180-200. Pokud to bylo ale nějaké přední a podobně, tak to pak jo, ale to jak neumelu, tak neuvařím:-).
to je on

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:
to je on napsal:

V jakým smyslu? Doufám, že to nemyslíš tak, že vysokoškoláci jí zdravě a ostatní nezdravě

tak jsem to určitě nemyslel. vysokoškoláci jsou zrovna ta hloupější skupina národa :-))) (velké procento vysokoškoláků si myslí, že po vzdělání se v jednom určitém oboru mají pravdu ve všem). myslel jsem to jak píše Dante - vzdělání v oblasti výživy.

vztahovačnýmu yggovi ještě napíšu, proč si myslím, že to není o kultuře, ani o umu, ani o penězích, ale o vzdělání - kulturou stravování bych nenazýval to, co se odehrává v česku, um samotný ti nepomůže rozpoznat dobrou a špatnou potravinu, a peníze? kilo kuřecího stojí 100-200 korun, kilo hovězího 200-300 (???), salám junior stojí 10 kč/10 dkg, ale kilo mrkve stojí 10-20 korun, kilo rýže 30... maso je nejhůř stravitelná potravina... o masných výrobcích ani nemluvě, to tě zabíjí zevnitř. kdo utratí 30 korun za kabanos, může utratit 30 korun za zeleninu. v tom je to vzdělání... a disciplína.
Study

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Právěže prošlé nebylo vůbec. Bylo to krásné červené maso, absolutně žádný tuk a stačilo ho zatáhnout z každé strany a pak asi tak 30 minut dusit, aby to bylo akorát.

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Petey

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak uz aj ja som sa pridal do facebookovej spam skupiny ktora tlaci tu divnu znacku ripebeast alebo co
ygg

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je on napsal:

vztahovačnýmu yggovi ještě napíšu, proč si myslím, že to není o kultuře, ani o umu, ani o penězích, ale o vzdělání - kulturou stravování bych nenazýval to, co se odehrává v česku, um samotný ti nepomůže rozpoznat dobrou a špatnou potravinu, a peníze? kilo kuřecího stojí 100-200 korun, kilo hovězího 200-300 (???), salám junior stojí 10 kč/10 dkg, ale kilo mrkve stojí 10-20 korun, kilo rýže 30... maso je nejhůř stravitelná potravina... o masných výrobcích ani nemluvě, to tě zabíjí zevnitř. kdo utratí 30 korun za kabanos, může utratit 30 korun za zeleninu. v tom je to vzdělání... a disciplína.

Ygg není vztahovačný, nebo alespoň ne tentokrát:-), ale prostě si celý život vaří sám, a plus k tomu pár let i své drahé ratolesti:-), a je vcelku sebekritický. Takže překvapivě ví co píše.

A ty ceny píšeš prapodivné .... kuřecí prsa se dají sehnat běžně za cca 100-130 Kč kilo, vepřové podobně (kýta či pečeně), zatímco jak jsem psal, i to zadní hovězí začíná někde na 180, a 200 není výjimkou. Jistě, kdo umí, tak dokáže udělat dobrá jídla z celé krávy, pomalu včetně kopyt:-), ale to chce to jednak už fakt umět, a jednak na to mít čas. Pokud se něčeho z uvedeného nedostává ... u mne obojího:-) ... tak je častější volba vepřové/kuře/krůta/ryba vcelku jasná.

Jinak ze zeleniny sis vybral mrkev hezky, ale mohl jsi přidat taky rajčata, papriky, salát a pod. Jen by tam ta argumentace cenou byla trochu horší:-). Jinak ta rýže taky není z mnoha hledisek nějaký ideál.

Že zejména laciné a nekvalitní uzeniny jsou hnus, a i ty kvalitní je lépe jíst spíš méně, o to se samozřejmě nepřu.

Aby bylo jasno, NIKDO se nepře o to, že strava by měla být především pestrá, a že přežírat se masem ... jedno jakým ... není z hlediska zdraví noc moc. Ale že by zrovna vyšší konzumace hovězího byla ve srovnání s konzumací vepřového nebo drůbeže nějakou výhrou, o tom fakt nic nevím.
AHOLA

PříspěvekZaslal: ne říjen 25, 2015 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes na veceru mam prazenicu s klobasou, kupenou v Asde v regaloch medzi polskymi vyrobkami.
Mablung

PříspěvekZaslal: po říjen 26, 2015 1:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to je on napsal:
Barbar Conan napsal:
to je on napsal:

tak jsem to určitě nemyslel. vysokoškoláci jsou zrovna ta hloupější skupina národa :-))) (velké procento vysokoškoláků si myslí, že po vzdělání se v jednom určitém oboru mají pravdu ve všem). myslel jsem to jak píše Dante - vzdělání v oblasti výživy.

Je to o vzdelani nebo vegetarianstvi? A je maso nejhure stravitelna potravina a nebo je to naopak zelenina, ktera projde ze slusne casti nedotcena?
A jeste jedna otazka. Myslis si, ze treba Spanele jsou ohledne jidla vzdelanejsi a nebo jedi zdraveji diky tradici a dostupnym surovinam?
AHOLA

PříspěvekZaslal: po říjen 26, 2015 4:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na nervy mi lezie moj spankovy rezim.
Teraz bol na sne clanok o tom, ze najhorsie co clovek
moze urobit, ked sa okolo druhej/tretej prebudi. je to,
ze zacne citat knihu/surfovat po nete. Robim to skoro kazdy
den Ale uz druhy krat tu o takomto case vidim moderatora,
daymoone, robis nocneho vratnika ci co ?
wondra

PříspěvekZaslal: po říjen 26, 2015 5:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vstává do práce : D
Hulkie

PříspěvekZaslal: po říjen 26, 2015 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
to je on napsal:

Ygg není vztahovačný, nebo alespoň ne tentokrát:-), ale prostě si celý život vaří sám, a plus k tomu pár let i své drahé ratolesti:-), a je vcelku sebekritický. Takže překvapivě ví co píše.

A ty ceny píšeš prapodivné .... kuřecí prsa se dají sehnat běžně za cca 100-130 Kč kilo, vepřové podobně (kýta či pečeně), zatímco jak jsem psal, i to zadní hovězí začíná někde na 180, a 200 není výjimkou. Jistě, kdo umí, tak dokáže udělat dobrá jídla z celé krávy, pomalu včetně kopyt:-), ale to chce to jednak už fakt umět, a jednak na to mít čas. Pokud se něčeho z uvedeného nedostává ... u mne obojího:-) ... tak je častější volba vepřové/kuře/krůta/ryba vcelku jasná.

Jinak ze zeleniny sis vybral mrkev hezky, ale mohl jsi přidat taky rajčata, papriky, salát a pod. Jen by tam ta argumentace cenou byla trochu horší:-). Jinak ta rýže taky není z mnoha hledisek nějaký ideál.

Že zejména laciné a nekvalitní uzeniny jsou hnus, a i ty kvalitní je lépe jíst spíš méně, o to se samozřejmě nepřu.

Aby bylo jasno, NIKDO se nepře o to, že strava by měla být především pestrá, a že přežírat se masem ... jedno jakým ... není z hlediska zdraví noc moc. Ale že by zrovna vyšší konzumace hovězího byla ve srovnání s konzumací vepřového nebo drůbeže nějakou výhrou, o tom fakt nic nevím.

vepřové má jednu nepěknou vlastnost, dá se s ním pracovat rychle:) podobně jako s kuřecím. na hovězí je třeba víc času. Kuřecí prsa kupuju mražená v Makru, brazilské stojí pod sto korun za kilo a chuťově jsou naprosto úžasné. Chutnají spíš jako krůtí a jsou daleko větší než české.

Ale v tom článku se píše o tom, že v podstatě všechno maso je špatně /zvlášť, když karcinogeny vznikají daleko více při kuchyňské úpravě kuřecího, než hovězího/. A mělo by se omezovat. Ani si nevpomenu, kdy jsem měl naposledy rybu /a pokud ano, byla v trojobalu, jinak je ani nejím: (
Spazik

PříspěvekZaslal: po říjen 26, 2015 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
AHOLA napsal:
Zato my sme pomaly v cele....hovadzinu ludia casto nejedia,
sme narod bravcovo-kuracej kultury .A hlavne udeninovej.

Tak ono to není ani tak o kultuře, jako o penězích, času a umu.

Ono to docela vychází z historie, kultury a lokální dostupnosti (dříve nejezdili kamiony přes celou Evropu :-) ).
Dřív tu lidi těžce fyzicky pracovali a máme tu poměrně chladné podnebí, proto je tradiční česká kuchyně taková jaká je. Moře tu taky jaksi moc není.

Naopak v oblastech středozemního moře by se po takovém tradičním českém jídle v tamním podnebí člověk půl dne ani nehnul; a rostou jim tam trochu jiné věci.
Hulkie

PříspěvekZaslal: po říjen 26, 2015 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně je to vrcholně individuální. A chtít po lidech, co žijou někde na vsi a vydělávají dohromady stěží 20 tisíc, aby kupovali nóbl žrádlo a drželi diety... co si má ku**a chlap co dělá na tři směny vzít do práce? Ceasar salát?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1075, 1076, 1077 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: