Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1084, 1085, 1086 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: čt listopad 19, 2015 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
https://youtu.be/-jCVsTNGfbE

Kdyby nekdo nevidel.. jen bych vypichl jednu vec, uz nevim presne kde to v tom filmu je, ale nekde jo - tabak zabije za rok 435 000 lidi, alkohol 75 000 a steroidy? 3. Je to z roku 2008 ale cisla budou podobny.
nechci o AS nejak vic mluvit, ale prijde mi hodne mimo je takhle ze vsech stran odsuzovat, zrovna na fore o cviceni..

Tak ono se taky neumírá "na AS", ale na to, co ti AS ve velkých dávkách způsobí druhotně, tj. selhání srdce, jater nebo ledvin. A to v té statistice asi zahrnuto není ne? Přímo na AS se dá umřít snad leda tak, že si to píchneš do žíly místo do svalu .
Jinak o tom, že AS jsou v přímeřených dávkách pro tělo méně škodlivé než pár víkendových chlastaček, se nikdo nehádá.
Tom3

PříspěvekZaslal: čt listopad 19, 2015 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo tak to ti uz nepovim ale souhlasim s tim co si napsal v posledni vete..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: čt listopad 19, 2015 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když už se to nakouslo ... kolikrát se divím, že tak vrcholový sportovci nevědí o svých nemocích. To mají málo lékařských prohlídek nebo jsou to jen neschopní šašci?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt listopad 19, 2015 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
Když už se to nakouslo ... kolikrát se divím, že tak vrcholový sportovci nevědí o svých nemocích. To mají málo lékařských prohlídek nebo jsou to jen neschopní šašci?

Představ si to, ale je spousta nemocí a vad, kde objektivní nález prostě není, i když vyzkoušíš většinu dostupných testů. A druhá varianta je, že to vědí, ale je jim to fuk.
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt listopad 19, 2015 11:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud můžu, tak můj soukromý názor je, že umřít v 50-60 na selhání orgánů, infarkt, mrtvici apod. je pořád ještě docela v pohodě, ale prasknuté srdce v 25 na hřišti se mi zdá dost divoké...
EPO je ve fotbalu velmi populární... a zajímavé je, že cyklisti takové problémy nemají, ačkoliv si zahrávají se stejným ohýnkem...
drlift_

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 7:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Deadlifte, já bych to zase tolik nezlehčoval. Ono těch profikulturistů bude podstatně míň, než fotbalistů. A to, že mezi fotbalisty je statisticky neobvykle vysoké množství takových úmrtí přeci neznamená, že to, že spousta kulturistů umírá ve 30 na infarkt, je normální. Když navíc řada kulturistů otevřeně řekne, že si za velkou část těch svých zdravotních problémů můžou sami, tak by to nezpochybňoval. Sežrat během kulturistické kariéry středně velkou lékárnu je podle mě taková loterie. Když má člověk štěstí, tak z toho vyvázne zdravý. Stačí ale jakákoliv predispozice a může to skončit hodně špatně, viz ten seznam, na kterém nejspíš nebudou další desítky a stovky míň známých a úspěšných kulturistů, kteří to taky zrovna nevyhráli, jen se o nich nikde nepíše.

Naprosty souhlas. O spouste lidi se to ani nedozvis jen proto, ze to nebyly zadny znamy jmena. Oproti tomu ve fotbale, kdyz nekoho skoli infarkt v okresnim preboru, hned je to v novinach.

Dalsi vec je, ze si nekteri lidi dokazou dopingem zkurvit zdravi i bez toho, ze by vubec kdy soutezili...
drlift_

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
... ale prasknuté srdce v 25 na hřišti se mi zdá dost divoké...
EPO je ve fotbalu velmi populární...

Prislo mi, ze co se psalo, vetsinou meli tihle lide nejakou skrytou srdecni vadu. Nektere veci ti zatezove testy neodhali.
madball

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně trochu přijde, že pro některý lidi tady na fóru budou AS za chvíli menší zlo (pokud už nejsou) než sachry.
Pro takový lidi je jenom dobře, že je doping nelegální, protože by číslo umrtí vůči legálním drogám jako alkohol a cigarety bylo někde jinde, což si asi nejspíš někteří, kteří to píšou, neuvědomují. Ale samozřejmě je pravda, že to vždycky záleží na samotným člověku.
A asi si taky neuvědomují, že všechny AS na na tom nejsou stejně (jak napsal deadlift), což platí pro i třeba pro ten alkohol, kde bude mít člověk po jednom tupláku piva lepší náladu a flaška tvrdýho ho může i zabít.
citace:
Smrtelná dávka etylalkoholu se u dospělého pohybuje mezi 250 – 750g, což odpovídá zhruba 600 – 1800 ml 40% alkoholu, jestliže se toto množství vypije během méně než 30 min. Toto množství odpovídá hladině alkoholu v organismu v rozmezí 3,5 – 5 promile.

Díky za lidi, kteří mají aspoň trochu objektivní názor jako Cizo a Lift, protože porovnávat zrovna a fotbal a kulturistiku mi přijde hodně mimo vzhledem k jejich počtu hráčů/závodníků nebo jejich sledovanosti.
Já steroidy neodsuzuji, ale za mě patří jen do ruky lékařům, a když už to musí být, tak lidem, kteří na to mají dost inteligence a hodně rozumný důvody.
V tom seznamu, který jsem odeslal v minulém příspěvku by se určitě dalo pokračovat dál. Jen z hlavy mě teď napadá Mike Jenkins (sice to není kulturista, ale "died on November 28, 2013, aged 31, in Dauphin County, Pennsylvania. The coroner attributed his death to long-term use of anabolic steroids").
Nebo třeba Zyzz (zemřel ve 22), u kterýho se člověk může jen dohadovat, jestli by žil dýl, kdyby sypal nějak rozumněji nebo vůbec.

Za mě by sportovec by měl být symbolem síly a zdraví, ne feťáka na ulici se zapíchnutou jehlou v noze.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Pokud můžu, tak můj soukromý názor je, že umřít v 50-60 na selhání orgánů, infarkt, mrtvici apod. je pořád ještě docela v pohodě, ale prasknuté srdce v 25 na hřišti se mi zdá dost divoké...
EPO je ve fotbalu velmi populární... a zajímavé je, že cyklisti takové problémy nemají, ačkoliv si zahrávají se stejným ohýnkem...

Jak píše lift, ti mladší, co zemřou při výkonu, mají takřka ve většině případů arytmogenní dysplazii pravé komory. K tomu sem tam nějaké přechození virózy a celé to končí smrtí při zátěži. Tohle chronické onemocnění se většinou odhalí až při pitvě, protože sportovci kašlou na pravidelné zátěžové testy a EKG prohlídky. Jakékoliv další "podpoření" zakázanými látkami, dorgami apod. celý degenerační proces samozřejmě urychlí.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 9:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vždyť takových úmrtí je pět do roka. Dřív nic takového nebylo. Není to zvláštní? taková epidemie?
CIZO

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Vždyť takových úmrtí je pět do roka. Dřív nic takového nebylo. Není to zvláštní? taková epidemie?

Řekl bych, že je to tím, že i v tom fotbalu, jako v každém jiném sportu, se neustále požaduje větší výkonnost, tréninky jsou těžší (na té nejvyšší úrovni určitě) a tak se blíž a častěji dostávají k těm limitům, kde už může něco v těle selhat. No a jak píše Esko, když se přidá ještě něco "na přilepšenou" co umožní pracovat nepřiměřeně dlouhou dobu nad ty limity, tak je to riziko hodně vysoký.

Derek Poundstone
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A teď si vezměte, kolik lidí umře denně na cukrovku.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

...nebo na následky kouření...NEBO NA NÁSLEDKY OBEZITY!

Látky dopingové povahy jsou léčiva a jako léčiva k nim je nutné přistupovat. Mohou mít pozitivní i velmi negativní zdravotní účinek.

Souhlas s Hulkie, teď padají fotbalisti, hokejisti, atleti jako hrušky a není jim ani třicet. Něco je špatně.

Z toho madballova seznamu (je nekompletní) by podle mě velká část těch lidí nežila ani bez dopingu. Neříkám, že všichni, ale značná část. Pokud to oddělím, tak jen velmi malá část z toho seznamu má vůbec nějakou souvislost s anaboliky. Velká část naopak s diuretiky, cytadrenem, růstovými faktory a podobnými látkami. Tím nijak nezlehčuji tu tabulku-jen že data se dají interpretovat různě a pokud už někdo prezentuje A, měl by dodat i B.

Příkladem takové neúplné prezentace dat je říct, že acylpyrin zabije za rok více lidí než je na madballově seznamu za čtvrt století, tudíž je acylpyrin nebezpečnější než látky dopingové povahy - což je samozřejmě blbost. Ale pokud to takto podáte laikovi, je na světě mnoho zmatených lidí pracujících s nesprávnými daty.

Prostě statistika má nějaká svoje pravidla a i tabulka by měla mít nějaký komentář.
madball

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně ten můj komentář (tabulka) byla reakce s nadsázkou na příspěvek s nadsázkou nade mnou.
Není to žádná statistika, to jsem nikde netvrdil. Pokud k té tabulce chceš nějaký komentář, tak tady máš odkaz na celý článek: https://www.t-nation.com/steroids/big-dead-bodybuilders

Je to bohužel jen z T-Nation.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Grimley

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2015 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není to ani tak na nervy, ale nevím, kam to dát a dost mě to zasáhlo - dnes zemřel Zbyněk Kusý - člověk, kterej pro Pardubickej hokej udělal v jeho novodobý historii asi nejvíc... čest jeho památce !

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1084, 1085, 1086 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: