|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Barbar Conan

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
Zaslal: st únor 10, 2016 11:06 am Předmět: |
|
|
| Barbar Conan napsal: | | Znamená to, že rodina vojáka nemůže v tuhle chvíli dostat 150 milionů, i kdyby na to prostředky byly. |
Tak hlavně, že jsi těch 150 mega vynaložených za ty dvě husy obhajoval tím, že za posledních 10 let jsi viděl vyplýtvat prachy na mnohem malichernější věci než jsou 2 lidské životy.
Takže se 150 miliony za ty individua se smíříš snadno, protože jsou to naše spoluobčanky a vyplýtvalo se mnohem víc jinde.
U rodin vojáků se zase snadno vnitřně smíříš s tím, že nedostanou skoro nic, protože je na to zákonný předpis a ten zjevně cenu životů vojáků, hasičů, aspol. hodnotí jinou tabulkou. Aha.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: st únor 10, 2016 11:31 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: |
Tak hlavně, že jsi těch 150 mega vynaložených za ty dvě husy obhajoval tím, že za posledních 10 let jsi viděl vyplýtvat prachy na mnohem malichernější věci než jsou 2 lidské životy.
Takže se 150 miliony za ty individua se smíříš snadno, protože jsou to naše spoluobčanky a vyplýtvalo se mnohem víc jinde.
U rodin vojáků se zase snadno vnitřně smíříš s tím, že nedostanou skoro nic, protože je na to zákonný předpis a ten zjevně cenu životů vojáků, hasičů, aspol. hodnotí jinou tabulkou. Aha. |
To je zkrátka systém, který tu máme díky dlouholetým voličům ČSSD, KSČM, ODS, KDU-ČSL, SZ a ne-moc-dlouholetým voličům TOP09 a ANO. Já neříkám, že je to dobře, říkám ti, jak to zkrátka je. Naštěstí já mám v tomhle čisté svědomí, protože ani jednu z těchto stran jsem nikdy nevolil. Tito voliči (a vím, že je to 90% z vás) napáchali v ČR mnohem větší škody.
Mně zkrátka přijde absurdní to pokrytectví. Pamatuju si živě, jaký se vyvíjel nátlak na politiky, aby NĚCO dělali, když se objevily první zprávy o únosech těch holek. Aha, ale za 150 milonů? Tak to ne, díky...V alternativním vesmíru, kde vláda výkupné nezaplatila a islamisti zveřejnili videa, jak jim řežou hlavy, by ses tady zase rozčilovala, jak jsou všichni neschopní, že s tím nic neudělali. Byly by demonstrance před Hradem za odstoupení ministrů všeho možnýho atd. EDIT: Rozhodnutí vlády se tedy dá obhájit z politického i etického hlediska, zatímco argument proti výkupnému je jenom: "S teroristy se nevyjednává" (což samozřejmě ale argument JE).
Mně odškodnění za padlé vojáky ani nedává moc smysl, sám jsem se hlásil na Univerzitu Obrany a měl jsem i takovou skrytou naději, že se v budoucnu po absolvování dostanu třeba i na misi a rozhodně mi nepřišlo, že by stát měl povinnost za mě cokoliv platit, kdyby mě tam náhodou někdo odprášil. _________________ "Každá válka je válkou občanskou, neboť všichni muži jsou si bratry."
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st únor 10, 2016 12:10 pm Předmět: |
|
|
Tak ohledně volebních preferencí máme čisté svědomí oba.
A upřímně.... (a teď mě tady sežerou za necitelnost  ) - v tom alternativním vesmíru, kde by se za ně nezaplatilo a ony by to nepřežily, by mi bylo líto jejich rodičů a rodin, ale ne jich samotných.... opět platí kdo chce kam.... já to prostě takhle mám. Každý svého štěstí strůjce a ony taky. Jsou přece svobodný, svéprávný, dospělý.... tak ať si dělají co chtějí, ale až to poserou samy sobě, tak ať nebrečí.
Stejně tak jak utekly ty dvě rakouské puberťačky k IS, z nichž jedna je prý mrtvá (umlácená k smrti) a druhá taky - jen se neví jak dlouho. Bohužel... je mi líto jejich rodičů, protože ti z toho musí být nešťastní a zralí na skok z okna.... ale co už?? Holky sice nebyly dospělý, ale rozhodly se samy za sebe....věděly do čeho jdou. Nesoudím, ale taky se nad tím nedojímám.
A promiň....ale odškodnění za vojáky (nebo jiný záchranný a obranný příslušníky) je naprosto na místě a rozhodně víc na místě než platba za dvě naivní husy.
Nebo mi chceš opravdu tvrdit, že pracovat pro stát a jeho zájmy, plnit rozkazy nadřízených v zájmu státních zájmů.... to jo. Ale kdyby se ti při plnění takových úkolů (který sis sám nevybral) něco stalo, tak jako "v pohodě - kašlete na mě - nemám pocit, že byste za mě měli něco platit"???? Tak to seš hrdina.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st únor 10, 2016 2:08 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Když už to tady tak hezky žije:-) .... odškodnění na základě čeho máš třeba na mysli? Stačí pár příkladů .... |
A zas si vybere můj příspěvek.... yggu začnu si to brát osobně....
Jinak měla jsem na mysli odškodnění za smrt nebo úrazy při výkonu služby například - v porovnání se 150 miliony vyhozenými za dvě husy bez ladu skladu a opory v zákoně, jsou částky u odškodnění za tyhle úmrtí a úrazy vojáků, hasičů, záchranářů, policajtů a spol. naprosto směšný.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st únor 10, 2016 2:18 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | ygg napsal: | | Když už to tady tak hezky žije:-) .... odškodnění na základě čeho máš třeba na mysli? Stačí pár příkladů .... |
A zas si vybere můj příspěvek.... yggu začnu si to brát osobně....
Jinak měla jsem na mysli odškodnění za smrt nebo úrazy při výkonu služby například - v porovnání se 150 miliony vyhozenými za dvě husy bez ladu skladu a opory v zákoně, jsou částky u odškodnění za tyhle úmrtí a úrazy vojáků, hasičů, záchranářů, policajtů a spol. naprosto směšný. |
No, když ty jsi taková diskuzně aktivní, rázná, máš v tom jasno, ale .... ale. :-)))
To klidně můžeš, jestli ti z toho bude líp, já to přežiju .
Smrt a odškodnění při výkonu služby by měly být součástí podmínek, za kterých dotyční "do toho jdou". Navíc bych jim nic nedal. Jedna věc bylo odškodnění záklaďáka co narukoval, protože alternativou byly jen dva roky natvrdo, druhá voják z povolání, který tam jde dobrovolně a předpokládám, že je při smyslech. U ostatních platí to samé.
Platit za ty dvě holky mi přijde úplně stejně zbytečné.
Na druhou stranu, v tomto státě se doslova promrdávají .... hmmm, to zrovna ne, kdyby aspoň totiž to:-))) .... taková kvanta peněz, že vyšilovat kvůli 150 mega za alespoň dobrou věc, bez ohledu na to, zda je to výkupné za nějaké dvě švihluše, nebo odškodnění vojcla co vypadl z tanku:-), je pod moji rozlišovací schopnost. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st únor 10, 2016 2:43 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | No, když ty jsi taková diskuzně aktivní, rázná, máš v tom jasno, ale .... ale. :-)))
To klidně můžeš, jestli ti z toho bude líp, já to přežiju .
Smrt a odškodnění při výkonu služby by měly být součástí podmínek, za kterých dotyční "do toho jdou". Navíc bych jim nic nedal. Jedna věc bylo odškodnění záklaďáka co narukoval, protože alternativou byly jen dva roky natvrdo, druhá voják z povolání, který tam jde dobrovolně a předpokládám, že je při smyslech. U ostatních platí to samé.
Platit za ty dvě holky mi přijde úplně stejně zbytečné.
Na druhou stranu, v tomto státě se doslova promrdávají .... hmmm, to zrovna ne, kdyby aspoň totiž to:-))) .... taková kvanta peněz, že vyšilovat kvůli 150 mega za alespoň dobrou věc, bez ohledu na to, zda je to výkupné za nějaké dvě švihluše, nebo odškodnění vojcla co vypadl z tanku:-), je pod moji rozlišovací schopnost. |
Tsss.... já takový něžný kvíteček....
Nicméně aspoň pro mě nebylo tématem JESTLI je smrt a úraz při výkonu služby odškodněn. Pro mě bylo tématem JAK je odškodněn - jakou částkou nebo mírou chceš-li.
Protože já 150 mega za dvě trubky teda nepovažuju ani za drobný, ale už vůbec to nepovažuju za dobrou věc. To ani omylem.... nicméně...zásadní rozdíl bude ten, že ty nerozlišuješ za koho se těch 150 mega platí, ale já jo. Zaplacení za ty dvě nány mě se*e....kdyby se ty prachy rozdělily na odškodnění rodin za úmrtí nebo vážné úrazy ve službě nebo pro opuštěný děti nebo pro naše důchodce apod., tak to budu považovat za dobrou věc. Moje rozlišovací schopnosti to prostě takhle vyhodnocují.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st únor 10, 2016 2:56 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st únor 10, 2016 3:16 pm Předmět: |
|
|
Tsss.... já takový něžný kvíteček....
Nicméně aspoň pro mě nebylo tématem JESTLI je smrt a úraz při výkonu služby odškodněn. Pro mě bylo tématem JAK je odškodněn - jakou částkou nebo mírou chceš-li.
Protože já 150 mega za dvě trubky teda nepovažuju ani za drobný, ale už vůbec to nepovažuju za dobrou věc. To ani omylem.... nicméně...zásadní rozdíl bude ten, že ty nerozlišuješ za koho se těch 150 mega platí, ale já jo. Zaplacení za ty dvě nány mě se*e....kdyby se ty prachy rozdělily na odškodnění rodin za úmrtí nebo vážné úrazy ve službě nebo pro opuštěný děti nebo pro naše důchodce apod., tak to budu považovat za dobrou věc. Moje rozlišovací schopnosti to prostě takhle vyhodnocují. |
Kvítek nekomentuji, ale doma tě nemám, takže se klidně mohu tvářit, že ti to věřím.:-)
Jaké je odškodnění smrti/úrazu při výkonu nějaké služby mne vůbec nezajímá. Jak si to ti, kterých se to týká, dohodnou, takové to mají.
Kdyby jsou chyby ... ano, bylo by možno za 150 mega udělat mnoho prospěšnějšího. Možná v pohádce. Rozhodně ne u nás. Tady by se akorát tak ty peníze vrazily do kravin, které budou v lepším případě úplně k hovnu, v horším mne na rozdíl od těch dvou holek budou prudit, omezovat, otravovat, šmírovat, buzerovat.
Že jsou ty dvě holky doma pro mne nepředstavuje takovou hodnotu, abych kvůli tomu jedl týden jen rohlíky. Přesto jsem ale rád, že to mají za sebou, nevím, proč bych jim měl přát něco zlého. Být na ty dvě nějaká sbírka, tak tam se šrajtoflí fakt nepoběžím. Ale když mi to stát stejně sebral, tak ať to raději utratí takto. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st únor 10, 2016 3:26 pm Předmět: |
|
|
hon na Zemana už dosahuje slušný komedie
Česko zaplatilo 150 milionů korun za dívky unesené v Pákistánu, potvrdil prezident Miloš Zeman. TOP 09 chce kvůli výroku podat žalobu,Ústavní soud přezkoumá, jestli se prezident nedopustil velezrady .
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st únor 10, 2016 7:32 pm Předmět: |
|
|
Je to přehnané. Každopádně v USA budou mít brzy našeho prezidenta na kvadrát (Donald) a tu ostudu jim nepřeju ani já a to je teda nemusím.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: st únor 10, 2016 7:36 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Je to přehnané. Každopádně v USA budou mít brzy našeho prezidenta na kvadrát (Donald) a tu ostudu jim nepřeju ani já a to je teda nemusím. |
a třeba to konečně bude žena s vagínou...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st únor 10, 2016 8:34 pm Předmět: |
|
|
Protože já 150 mega za dvě trubky teda nepovažuju ani za drobný, ale už vůbec to nepovažuju za dobrou věc. To ani omylem.... nicméně...zásadní rozdíl bude ten, že ty nerozlišuješ za koho se těch 150 mega platí, ale já jo. Zaplacení za ty dvě nány mě se*e....kdyby se ty prachy rozdělily na odškodnění rodin za úmrtí nebo vážné úrazy ve službě nebo pro opuštěný děti nebo pro naše důchodce apod., tak to budu považovat za dobrou věc. Moje rozlišovací schopnosti to prostě takhle vyhodnocují. |
Já bych si za 150 mega užíval do konce života. A pokud bych nezačal fetovat či hrát v kasinu, tak bez omezení. Jenže z hlediska státu je 150 mega je to samé, jako 50 kč pro normálního člověka.
Prachy by se nikam nedělili. Zkus si porovnat 150 mega a náš každoroční nárůst dluhu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st únor 10, 2016 9:35 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Kvítek nekomentuji, ale doma tě nemám, takže se klidně mohu tvářit, že ti to věřím.:-)
Jaké je odškodnění smrti/úrazu při výkonu nějaké služby mne vůbec nezajímá. Jak si to ti, kterých se to týká, dohodnou, takové to mají.
Kdyby jsou chyby ... ano, bylo by možno za 150 mega udělat mnoho prospěšnějšího. Možná v pohádce. Rozhodně ne u nás. Tady by se akorát tak ty peníze vrazily do kravin, které budou v lepším případě úplně k hovnu, v horším mne na rozdíl od těch dvou holek budou prudit, omezovat, otravovat, šmírovat, buzerovat.
Že jsou ty dvě holky doma pro mne nepředstavuje takovou hodnotu, abych kvůli tomu jedl týden jen rohlíky. Přesto jsem ale rád, že to mají za sebou, nevím, proč bych jim měl přát něco zlého. Být na ty dvě nějaká sbírka, tak tam se šrajtoflí fakt nepoběžím. Ale když mi to stát stejně sebral, tak ať to raději utratí takto. |
Vidíš.... a mě když to stát stejně sebral, tak mě dost žere, že to investuje do těch tupých nán a ne do těch odškodnění ze služby nebo Klokánků nebo důchodců.... prostě mě to vytáčí...tobě je to šumák. Co člověk, to názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|