Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 461, 462, 463 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: so únor 18, 2012 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
madball napsal:

Nevidím do toho, to je pravda, ale vlastně si napsal to stejný, co já, že řetězci nejde o zákazníka, ale o zisk, což je samotřejmě logický. Otázkou zůstavá, kdo má z prodeje větší zisk, jestli výrobce nebo distributor, kdo si to víc zaslouží a kdo jedná víc morálně.

Zisk mají takový jaký si vyjednají. Ve svobodné ekonomice bez monopolu není tahle otázka na pořadu dne. Všimni si že náš trh už pár řetězců opustilo. Těžko kvůli tomu že si řekli že tu vydělávají nekřestanské peníze a že raději půjdou jinam kde budou jejich zisky spravedlivější

Carrefour byl třeba jeden z řetězců, kterej se choval (rozuměj platil a měl benefity) ke svým zaměstnancům asi ze všech nejlépe a řekl bych, že měl i kvalitní sortiment.
On je to celkem začarovanej kruh. Prodejci řeknou, že dávají zákazníkům to, co chtějí, na druhou stranu, co si může většina zákazníků dovolit, když dostane plat, že s tím vyžije sotva od měsíce k měsíci (třeba zaměstananci Tesca).
Celkem ani nechápu, proč se řetězců tak zastáváš.

ČOI: Závady u 40 % slev:
http://mam.ihned.cz/c1-54730450-coi-zavady-u-40-slev

Albert přelepoval trvanlivost u plesnivých sýrů:
http://ekonomika.idnes.cz/albert-prelepoval-trvanlivost-u-plesnivych-syru-f78-/ekonomika.aspx?c=A120214_132754_ekonomika_vem#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ekonomikah&utm_content=main

Ahold a Penny na tapetě, česká kvalita byla z Polska:
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=732993
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: so únor 18, 2012 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To ze sem tlaci ty smejdy z Polska me neprekvapuje, viz. Lidl. No co na to rict, blizi se asi obdobi bidy a rabovani
Mablung

PříspěvekZaslal: so únor 18, 2012 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:

Carrefour byl třeba jeden z řetězců, kterej se choval (rozuměj platil a měl benefity) ke svým zaměstnancům asi ze všech nejlépe a řekl bych, že měl i kvalitní sortiment.
On je to celkem začarovanej kruh. Prodejci řeknou, že dávají zákazníkům to, co chtějí, na druhou stranu, co si může většina zákazníků dovolit, když dostane plat, že s tím vyžije sotva od měsíce k měsíci (třeba zaměstananci Tesca).

Protože mám raději volnou ruku trhu než regulace. A věřím že trh většinou zvolí nejlepší řešení, i když se nám to nemusí tak vždy zdát.
Co se dovozů a vývozů týče. Lidé by si měli uvědomit že je absolutně přirozené že stát některé zboží vyváží, jiné dováží. My vyvážíme auta, dovážíme vajíčka. Poláci vyvážejí vajíčka, dovážejí auto. Co je na tom špatného?
madball

PříspěvekZaslal: so únor 18, 2012 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já zas prostě nemám rád nadnárodní korporace, který si trh regulujou pro sebe.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Spazik

PříspěvekZaslal: so únor 18, 2012 11:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:

Kdyby nebyly nadnárodní korporace, nechodíš v teniskách za 500,- ale šije ti je švec za 5000,-, nemáš tričko za 200,- ale košili od švadleny za 2000,- Nemáš telefon, nemáš internet, nelítáš letadlem. Nejezdíš autem, ale na koni. Nekupuješ banány a pomeranče v Lidlu za 20,- ale jablka a hrušky od Franty z vedlejší vesnice.
Spazik

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 12:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Merrao napsal:
Tracey: Korunka, hm, to mi mohlo být okamžitě jasný:) Asi půjdu studovat stomatologii...
Naše rodina má zkušenosti se zubařem takové, že chce dávat na zadní zuby bílé plomby a máminýmu příteli to ani neřekl, a pak mu řekl jen "Tisíc, prosím!"

cipinek: Byl to zákrok, u kterého se používalo takového řezáku, který rovnou zatavuje, aby nekrvácela dáseň, a v hubě máš jako kdybys sežral spálenou pneumatiku. Odstraňovali mi kus zanícené dásně nad osmičkou.

Zubaři jsou fakt job, mi přijde...já mám navíc soukromníka.

Kámoška která žije v Anglii už několik let, vždy když přijede do Čech, běží k zubaři a s radostí tu ty prachy vyplázne. Hádej proč
Navíč, zubaře bych skutečně dělat nechtěl. Opravovat někomu celý den zkažené zuby, ...

Zubař je celkem náročné povolání a to i fyzicky. Navíc poctivá zubařská práce je opravdu velmi drahá.
zájemci mohou přečíst blog stomatologa J. Hulíka:
http://hulik.blog.idnes.cz/c/199312/Dil-druhy-Jednoducha-pravda-o-plombach.html
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 12:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:

Nestle? McDonald? Nebo máš ještě nějakou oblíbenější?
Spazik

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 12:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Neměli jsme si v první řadě jako největší nýmandi nechat vnutit nějaký posraný normy.

Ač nejsem příznivcem regulací, nějaká základní pravidla by asi být měla, tím spíš v potravinářství, protože jinak by tam konkurence udělala takovej fičák, jako např. v USA, kde z hospodářských zvířat dělají totální stroje na maso/vejce/mléko atd. za každou cenu.
Pro producenty by bylo samozřejmě ideální, kdyby tam ty slepice byly napíchaný třeba na hadičkách jako v Matrixu, kde by z jedný strany pumpovali živiny a z druhý strany by padala vejce...
Spazik

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 12:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:

ČOI: Závady u 40 % slev:
http://mam.ihned.cz/c1-54730450-coi-zavady-u-40-slev

Albert přelepoval trvanlivost u plesnivých sýrů:
http://ekonomika.idnes.cz/albert-prelepoval-trvanlivost-u-plesnivych-syru-f78-/ekonomika.aspx?c=A120214_132754_ekonomika_vem#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ekonomikah&utm_content=main

Ahold a Penny na tapetě, česká kvalita byla z Polska:
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=732993

Když se tak koukám co lidi v řetězcích kupujou, tak se vůbec nedivím tomu stavu jaký je.
Jako základní potraviny tam nahází nejlevnější nekvalitní srágory a zároveň to zabjí tím, že přihodí nesmysly jako kola, chipsy za 30-40Kč atd. Takže ve výsledku zaplatí stejně jako já za nákup kvalitních potravin.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 12:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám takovej dojem, že ty lepší řetězce to zabalily jednoduše protože Češi chtějí kupovat sračky. Je jedno co to je, hlavně aby to bylo co nejlevnější.
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
madball napsal:

Kdyby nebyly nadnárodní korporace, nechodíš v teniskách za 500,- ale šije ti je švec za 5000,-, nemáš tričko za 200,- ale košili od švadleny za 2000,- Nemáš telefon, nemáš internet, nelítáš letadlem. Nejezdíš autem, ale na koni. Nekupuješ banány a pomeranče v Lidlu za 20,- ale jablka a hrušky od Franty z vedlejší vesnice.

To zas trošku přeháníš.
Banány, pomeranče neukupuju a k rajčatům dovaženým z Holandska jsem si vypěstoval odpor. Promiň, ale umělou hmotu odmítám jíst. Abych řekl pravdu, tak u potravin dávám přednost "výrobkům" pocházejícím z ČR a určitě mám lepší vztah k jablkům od Franty, než k pomerančům z obchoďáku.
Než abych si koupil "značkový" džíny za 2ku, tak si kalhoty radši nechám ušít. Samozřejmě to neplatí u všeho, ale rozhodně bych se nebál, že by u nás nedokázal nějakej střední podnikatel vyrábět kvalitní sportovní boty. Je pravda, že by byly dražší než ty, který jsou vyráběny v zemích, kde jsou nižší náklady na výrobu, ale to je daň za to, že by lidé měli vyšší platy, takže by se reálná životní úroveň podle mě srovnala. Problém bude spíš v tom, že si tady žijeme poměrně v "přepychu".
Tady je celkem pěknej článek.

Levná Čína začíná být drahá.
http://ekonomika.idnes.cz/levna-cina-zacina-byt-draha-d0q-/eko-zahranicni.aspx?c=A080806_223205_eko-zahranicni_dp
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Když se tak koukám co lidi v řetězcích kupujou, tak se vůbec nedivím tomu stavu jaký je.
Jako základní potraviny tam nahází nejlevnější nekvalitní srágory a zároveň to zabjí tím, že přihodí nesmysly jako kola, chipsy za 30-40Kč atd. Takže ve výsledku zaplatí stejně jako já za nákup kvalitních potravin.

S tím můžu souhlasit. To je lidská lenost a hloupost.
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
madball napsal:

Nestle? McDonald? Nebo máš ještě nějakou oblíbenější?

Třeba různý těžební společnosti.
Petey

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tie dostavaju licencie na tazbu od koho? spravne,od ich kamaratov politikov
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi je čas šplhat na Temelín a čumět skrz výlohy McD, Madballe :P

Ale s tím cos napsal trochu výš souhlasím. Ono pokud člověk není debil a socka, nakonec si vybere. Možnost volby tu převážně taky je.
Co bohužel neplatí je například to s těma botama. Lidem je převážně jedno co to je za kvalitu, hlavně že to bude stát co nejmíň. Nová firma - ať by vyráběla cokoli - to bude mít sakra těžký nezkrachovat, pokud se bude chtít zaměřit na kvalitu : (

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 461, 462, 463 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: