|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 7:57 am Předmět: |
|
|
"Hledáme ideálního kandidáta pro péči o produktové portfolio systémů strukturované kabeláže."
Kuuurvaaa proč se dneska nikdo nechce vyjadřovat normálně! Jak má člověk najít práci, když všude vládnou zkurvení personalisti, co mají v popisu práce vymýšlet nesmyslný obraty, a studovali jak z lidí dělat debily?
Abych snad radši šel házet cihly, protože pokyn "házej cihly" znamená "házej cihly"!!!! To jsem se zase po ránu nasral.... FFFUUUUU
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
xCROWx
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 8:18 am Předmět: |
|
|
Taky mě to v brzké době čeká. Už se na ty HR pipky těším _________________ "Give the guy a gun and he's superman, give him two and he's God."
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 8:24 am Předmět: |
|
|
No já bych nerad byl zase rok na pracáku
Jenže tohle je v prdeli, personalisti ovládli celej svět a jednat s nima je tak na ožrání se nebo poslání do prdele. A nejhorší je, že kolikrát by se člověk na tu práci i hodil, ale protože slepice je úplná píča a dělá si poznámky, že je takovej a makovej, pošlou ho do prdele.
+požadavky na znalosti jsou v 80% případů úplně mimo. Naprostá klasika je požadavek na výbornou znalost Windows a Linuxu na admin úrovni, programování v PHP a perfektní znalosti sítě. To je práce pro tři lidi kurva. Člověk by si aspoň myslel, že nabízejí 80 tisíc a vejš, ale hovno
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 8:28 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | No já bych nerad byl zase rok na pracáku
Jenže tohle je v prdeli, personalisti ovládli celej svět a jednat s nima je tak na ožrání se nebo poslání do prdele. A nejhorší je, že kolikrát by se člověk na tu práci i hodil, ale protože slepice je úplná píča a dělá si poznámky, že je takovej a makovej, pošlou ho do prdele.
+požadavky na znalosti jsou v 80% případů úplně mimo. Naprostá klasika je požadavek na výbornou znalost Windows a Linuxu na admin úrovni, programování v PHP a perfektní znalosti sítě. To je práce pro tři lidi kurva. Člověk by si aspoň myslel, že nabízejí 80 tisíc a vejš, ale hovno | No, tak to samozřejmě vše perfektně ovládáš, ne? ta pipka z HR to nemá šanci zjistit. Dostaneš se dál k někomu kdo opravdu i nějakou práci dělá a rozumí ji a pak máš šanci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 8:33 am Předmět: |
|
|
Hele, v praxi to funguje tak, že díky těm pi-<něco>-ám se do druhýho kola (tedy přímo v daný firmě) často vůbec nedostaneš, protože ses tý #$%@ prostě nelíbíl, a protože ona má kurs pro mírně pokročilé personalisty, samozřejmě dokáže objektivněw zhodnotit, že bys nebyl pro firmu přínosem, a pošle tě do prdele.
Byl jsem bez práce rok a v jednu chvíli jsem to hledání po absolvování asi 15 téměř identicky probíhajících pokusů vzdal. Už jsem to prostě nedával.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 8:40 am Předmět: |
|
|
No,
bohužel je pravda, že spíš než Tvé schopnosti na HR působí to jak vystupuješ. Jestli působíš příjemně, zda odpovídáš správně - tj. hledáš ve firmě příležitost jak aplikovat své dosavadní bohaté a prakticky jedinečné zkušenosti a že budeš přínosem pro tým, ale že se nebojíš přijmout zodpovědnost za vedení týmu, což doložíš nějakým smyšleným příkladem.
Zdůraznil bych, že hledáš velmi náročnou práci a o jinou ani nemáš zájem a tlačil bych naopak ji do toho ať Ti popíše o co se přesně jedná a tam bych ji s grácií, šarmem a úsměvem na rtech utloukl argumenty, ale samozřejmě takaby neměla pocit, že se vyvyšuješ. Ač je to nehezké, tak pokud jsou HR mladé kočky, což někdy jsou, tak jsem se na ně snail před začátkem oficiálního pohovoru zapůsobit neformálním krátkým rozhovorem a nějakou tou lichotkou a ono to skoro vždy mělo úspěch. Platí samozřejmě i pro starší ročníky, kde to funguje ještě lépe, jen to nesmíš přestřelit, aby to nevyznělo jako parodie.
Bohužel, v této době rozhoduje spíš to jak vypadáš a v jakém oblečení, hodinkách, brýlích, botách a pohovor přijdeš a to zda ovládáš ty nablblé kurzy typu komunikace, vyjednávání apod. než to co reálně umíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 8:41 am Předmět: |
|
|
Ty by ses mohl živit jako mistr propagandy nebo spisovatel
To cos napsal je přesně to co neumím a z čeho je mi blbě. Moje noční můra jsou otázky typu "Čím myslíte, že byste byl přínosem?", "Popište nám své kladné rysy.", "Čeho chcete v životě dosáhnout?", případně "Proč chcete pracovat právě u nás?"
Já jsem relativně upřímnej a normální člověk. Slušně chovat se umím, nechodím na pohovory v tričku s Metallicou, ale tohle prostě nedávám :)
Naposledy upravil Smazaný uživatel (071) dne pá duben 27, 2012 8:45 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 8:45 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Hele, v praxi to funguje tak, že díky těm pi-<něco>-ám se do druhýho kola (tedy přímo v daný firmě) často vůbec nedostaneš, protože ses tý #$%@ prostě nelíbíl, a protože ona má kurs pro mírně pokročilé personalisty, samozřejmě dokáže objektivněw zhodnotit, že bys nebyl pro firmu přínosem, a pošle tě do prdele.
Byl jsem bez práce rok a v jednu chvíli jsem to hledání po absolvování asi 15 téměř identicky probíhajících pokusů vzdal. Už jsem to prostě nedával. |
Njn ale ty vole nesmis na tu 25-ti letou personalistku hned vybalit "Vykuř mi ho krásko". To leda ze by jsi byl jeji budoucí šéf (nebo Brad Pitt)
| Ikee napsal: | Hele a věříš, že jsem před chvíli na ty externí prsní balony koukala, ale nemám 45 tisíc... Hodně peněz jsem ted vrazila do bydlení a stěhování, čili sice pěkně bydlím, ale budu plochá jak prkno, fakt super! |
Evidentne mame mame podobny problemy, sice uz taky pekne bydlim ale kua nejsem plochej :D :D :D :D (a mam taky jednicky kozy :D :D )
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
|
| nahoru |
|
 |
xCROWx
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 9:01 am Předmět: |
|
|
Deadlift to dobře shrnul. Jen se to fakt špatně učí, když takovej člověk není od přírody. Já jsem ještě celkem vznětlivej, takže se rychle rozčílím a už to jde do kopru úplně. Zatím jsem teda ještě nikde nepráskl dveřma a nikoho neposlal do prdele, ale to přijde. Jednou jsem je kdesi sprdnul, že si asi něco popletli, že jsem nepřišel vyplňovat dotazníky, ale na pohovor. A že ten canc si beru jako suvenýr a odkráčel jsem _________________ "Give the guy a gun and he's superman, give him two and he's God."
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 9:07 am Předmět: |
|
|
| xCROWx napsal: | Deadlift to dobře shrnul. Jen se to fakt špatně učí, když takovej člověk není od přírody. Já jsem ještě celkem vznětlivej, takže se rychle rozčílím a už to jde do kopru úplně. Zatím jsem teda ještě nikde nepráskl dveřma a nikoho neposlal do prdele, ale to přijde. Jednou jsem je kdesi sprdnul, že si asi něco popletli, že jsem nepřišel vyplňovat dotazníky, ale na pohovor. A že ten canc si beru jako suvenýr a odkráčel jsem |
Ty vole tak to jsme asi povahou úplně stejný s tím rozdílem, že já se vždycky udržím a pak nadávám doma
|
|
| nahoru |
|
 |
xCROWx
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 9:18 am Předmět: |
|
|
Jo, já jsem pak nasranej aspoň týden, jak si to furt přehrávám v hlavě. To jsou občas dotazy:"vy jste z firmy odešel, protože tam bylo moc práce ?" nebo "vy přijdete takhle v kravatě a myslíte, že to udělá dojem ?"  Případně malování autíček, stromů. Možná bych se měl naučit něco, co člověk může dělat sám na sebe a měl bych klid. A HR pipky by taky měly klid ve finále _________________ "Give the guy a gun and he's superman, give him two and he's God."
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 9:21 am Předmět: |
|
|
Ty vole na jaký místa se hlásíš?
Jedna z největších drzostí co si takovejhle zbytečnej velkej obal na kundu dovolil byla otázka "A nemyslíte že to je trochu nezodpovědný, dát výpověď aniž byste měl už novou práci?" - tehdy jsem se musel fakt hodně držet, abych jí neposlal do prdele.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 9:40 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Ty by ses mohl živit jako mistr propagandy nebo spisovatel
To cos napsal je přesně to co neumím a z čeho je mi blbě. Moje noční můra jsou otázky typu "Čím myslíte, že byste byl přínosem?", "Popište nám své kladné rysy.", "Čeho chcete v životě dosáhnout?", případně "Proč chcete pracovat právě u nás?"
Já jsem relativně upřímnej a normální člověk. Slušně chovat se umím, nechodím na pohovory v tričku s Metallicou, ale tohle prostě nedávám :) |
Tady je důležité si uvědomit, že je to jen hra. Nikoho nezajímá co si myslíš nebo jaký opravdu jsi nebo nedejbože co umíš. Je to jen divadlo a zálaži na tom jaký jsi herec. Mě to taky netěší, že to tak je, ale zase to člověk nedělá tak často a kvůli dobré práci bych ten hřbet takto ohnul.
Být bezdětný a bez hypotéky, tak se chovám jinak a vklidu bych posílal HR pipky do řiti. to si ale teď zodpovědně nemůžu dovolit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 9:45 am Předmět: |
|
|
...a taky, existují postupy a testy, které HR v nějaké variantě používají. Není špatné si něco načíst a aplikovat.
jinak platí, že hledám práci, která je náročná. Přesčasy a víkendy mi nevadí. Jsem loajální firmě a nebudu hledat jiná zaměstnání. Jsem součástí kolektivu a bezproblémový. Lidi stmeluji a další píčoviny
Prostě do očí lžeš někomu, kdo vykonává naprosto zbytečnou práci. Pokud projdeš dál - dáš tomu co říkáš reálnější obrysy ( to , že umíš vše co požadují je jasné, ne?). Když Tě vezmou, tak se to do 3 měsíců doučíš a nějak to zakamjufluješ, nebo Tě vyrazí. Myslím, že málokterá činnost se nedá za ty tři měsíce zvládnout, pokud jsi už nějakou variantu toho zaměstnání delší dobu dělal.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|