Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 564, 565, 566 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tsunami

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 8:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Izman napsal:
DPC prisel jsem o pulku zubu, zitra musim k zubarce snad mi to dokaze opravit tak abych, po pouziti usmevu nemusel uklidnovat histericky utikajici dav.

Btw ma s tim nekdo zkusenosti? Prisel jsem o pulku jednicky ze predu to moc videt neni ale ze zadu mi chybi pulka zubu. Vim ze se na to pouzivaji nejaky ty specielni sadry jde mi spis o to, jak moc je ten zub po pouziti citlivy na takove vjemy jako teplo, chlad, tlak......

Diky za info :)

Používá se na to pryskyřice tvrdnoucí UV zářením, zub se vytvoří z otisku čelisti a pokud to je menší kus tak se to vyrábí z nevím jaký hmoty, ale bývá to celkem drahé, ale nedá se nic dělat. Já mám vyražený/uražený - obě jedničky i dvojky. A taky pokud je nutno vyndává ten kousek nervu co je v tom zbytku zubu = je mrtvej a pak se tam dá ta korunka, úplně to jako nedrží věčně, já se věnuju boxu/kickboxu, ale i zima na to má vliv takže se to třeba i časem ulomí atd. jsou s tím občas problémy no - já jdu v pátek k zubařce, protože se mi zas pravá jednička uvolnila :-D
------------
a pokud se vyndá ten kousek nervu tak to není citlivý na nic :-D a nesmí s ena to moc kousat tvrdý jídlo, mohl by se ten zub uvolnit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Izman

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tsunami napsal:

Používá se na to pryskyřice tvrdnoucí UV zářením, zub se vytvoří z otisku čelisti a pokud to je menší kus tak se to vyrábí z nevím jaký hmoty, ale bývá to celkem drahé, ale nedá se nic dělat. Já mám vyražený/uražený - obě jedničky i dvojky. A taky pokud je nutno vyndává ten kousek nervu co je v tom zbytku zubu = je mrtvej a pak se tam dá ta korunka, úplně to jako nedrží věčně, já se věnuju boxu/kickboxu, ale i zima na to má vliv takže se to třeba i časem ulomí atd. jsou s tím občas problémy no - já jdu v pátek k zubařce, protože se mi zas pravá jednička uvolnila :-D
------------
a pokud se vyndá ten kousek nervu tak to není citlivý na nic :-D a nesmí s ena to moc kousat tvrdý jídlo, mohl by se ten zub uvolnit.

No ja se asi blbe vyjadril :) ja neprisel uplne o pulku zubu :) (teda doufam) mam ho jen ustipnutej je sice trosku citlivej na chlad ale neni to nic extremne nesnesitelnyho. Takze doufam ze to pujde nejakou tou priskrici a hlavne ze se to dela na pockani (dira je tam asi tak velka jak kdyz by mi tam zubarka vyvrtala hodne velkou diru)

Btw na kolik to prijde?
marash

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mi chybí půlka jedničky, plus mi z něj vyndali nerv. Pokud ti chybí jenom kousek, tak ti tam dají tu pryskyřici asi, která je naprd, protože se ti časem ulomí. Taky jsem jí měl několikrát, a pokaždý to moc dlouho nevydrželo (jednou jsem jen v noci ze zlýho snu nějak skřípnul zubama a pryskyřicová nástavba v prdeli asi po dvou týdnech). Teď už mám dávno korunku, ale taky už několikátou. Vždycky se mi časem uvolní a pokud jí omylem nerozkousnu, nebo mi nespadne do hajzlu (ano, to se mi taky stalo), tak jí stačí jen znovu přilepit. Ale prostě celkově je to na hovno
Tsunami

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marash napsal:
Taky mi chybí půlka jedničky, plus mi z něj vyndali nerv. Pokud ti chybí jenom kousek, tak ti tam dají tu pryskyřici asi, která je naprd, protože se ti časem ulomí. Taky jsem jí měl několikrát, a pokaždý to moc dlouho nevydrželo (jednou jsem jen v noci ze zlýho snu nějak skřípnul zubama a pryskyřicová nástavba v prdeli asi po dvou týdnech). Teď už mám dávno korunku, ale taky už několikátou. Vždycky se mi časem uvolní a pokud jí omylem nerozkousnu, nebo mi nespadne do hajzlu (ano, to se mi taky stalo), tak jí stačí jen znovu přilepit. Ale prostě celkově je to na hovno

Koukám, že všichni mají dost podobné zkušenosti, co já :-D mě se to rozlomilo párkrát na kickboxu, párkrát samo od sebe, při jídle... :-D nasere to no, já mám tu korunku vyráběnou, že to trbá třeba 2 týdny vyrobit dle otisku takže jsem chodila třeba měsíc bez toho zubu atd. :-D
tyboo

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aktuálně lezu na nervy sám sobě protože nikdy nejsem schopný se dokopat k doktorovi. když mi něco je, tak si říkám, že to za dva dny přejde a po 14 dnech je mi pořád blbě. minulý týden mě začalo bolet v krku. dneska je o 7 dní víc a v krku bolí tak, že sem do sebe za celý den dostal tak půlku oběda. každopádně zítra už si k tomu lapiduchovi asi pro nějaký antibiotika zajdu.. je to v prdeli toto. nejdřív sem se dva týdny nenajedl kvůli stresům ze státnic a teď další týden kvůli blbému krku..
Luster

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Izman napsal:
hlavne ze se to dela na pockani (dira je tam asi tak velka jak kdyz by mi tam zubarka vyvrtala hodne velkou diru)
meli by te vzit hned, protoze jde o akutni pripad, takze urcite neotalej a di tam co nejdriv
Tsunami

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Izman napsal:
Tsunami napsal:

------------

No ja se asi blbe vyjadril :) ja neprisel uplne o pulku zubu :) (teda doufam) mam ho jen ustipnutej je sice trosku citlivej na chlad ale neni to nic extremne nesnesitelnyho. Takze doufam ze to pujde nejakou tou priskrici a hlavne ze se to dela na pockani (dira je tam asi tak velka jak kdyz by mi tam zubarka vyvrtala hodne velkou diru)

Btw na kolik to prijde?

No asi záleží na zubařce a materiálu, ale já mám takovou židovskou zubařku, že levá jednička, mám uštípnutý kousek pryskyřice a ten 1mm3 mi řekla 600 a za přilepení pravý jedničky korunky tak prej stovku :-D
Něco je na počkání, ale pokud chybí větší kus zubu a je potřeba vyrobit korunka, tak to na počnání není.
marash

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, už to prostě nikdy nebude jako ten zub. Mě jí teda vyrobili vždycky nejpozději do týdne, ale jednou se mi to stalo před dovolenou a pak jsem chodil dlouho taky bez zubu. Ale ta poslední se drží, to musím zaklepat, už se sice párkrát uvolnila, ale naštěstí jsem jí nerozkousnul, taky si už na to dávám dost pozor, snažím se na ten zub vůbec nekousat, což někdy vypadá as vtipně, když jím

Izman: jak říkají předemnou, běž tam co nejdřív, minimálně pokud by byl ten nerv ohrožen, tak ti to musí nějak vyčistit a ošetřit. Já dostal tenkrát vynadáno od zubařky, že jsem přišel až pozdě (na objednání).

Naposledy upravil marash dne po červen 18, 2012 9:24 pm, celkově upraveno 1 krát
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo při kickboxu, to se dá ještě pochopit. Já jsem jednou pěkně v neděli vstal, udělal jsem si kafe, dal jsem si k tomu bábovku - čerstvou, kousám, kousám a říkám si kurva, mamka tam asi nechla skořápku od vajíčka, jo prd... Rozlomila se mi 6ka vejpůl :D To jsem čuměl jak puk
Tsunami

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
Izman napsal:
hlavne ze se to dela na pockani (dira je tam asi tak velka jak kdyz by mi tam zubarka vyvrtala hodne velkou diru)
meli by te vzit hned, protoze jde o akutni pripad, takze urcite neotalej a di tam co nejdriv

mě v dětství nechala zubařka chodit s půlkou zubu (byla tam i díra dovnitř) několik let...měla jsem z toho celkem komplex, nic moc no
Tsunami

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Jo při kickboxu, to se dá ještě pochopit. Já jsem jednou pěkně v neděli vstal, udělal jsem si kafe, dal jsem si k tomu bábovku - čerstvou, kousám, kousám a říkám si kurva, mamka tam asi nechla skořápku od vajíčka, jo prd... Rozlomila se mi 6ka vejpůl :D To jsem čuměl jak puk

mě to jednou upadlo, když jsme jedla polívku :-D no vidím, spoustu lidí tu s tím má dobrý historky :-D
Luster

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja to mel nastesti jenom nejak lehce (po uderu od hokejisty)) takze mi tam zubarka neco napatlala, zabrousila a bylo to v pohode
Draper

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja u zubare byl naposledy v prvaku na gymplu, coz je 10 let, byl jsem posranej az za usima :) a doufam, ze minimalne dalsi tri desetileti tam muset jit nebudu
Izman

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Ja u zubare byl naposledy v prvaku na gymplu, coz je 10 let, byl jsem posranej az za usima :) a doufam, ze minimalne dalsi tri desetileti tam nebudu muset jit.

jo to bych taky rad ten zub me se.....

Jinak myslim ze problemy s tim nebudou tak hrozny. Nechybi moc velka cast zubu. Navic z predu ten zub je v poradku takze tam bude opora jde spis jen oto by to ta doktorka v poradku opravila a zarovnala nerad bych vypadal takhle:

Poman

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Izman napsal:
DPC prisel jsem o pulku zubu, zitra musim k zubarce snad mi to dokaze opravit tak abych, po pouziti usmevu nemusel uklidnovat histericky utikajici dav.

Btw ma s tim nekdo zkusenosti? Prisel jsem o pulku jednicky ze predu to moc videt neni ale ze zadu mi chybi pulka zubu. Vim ze se na to pouzivaji nejaky ty specielni sadry jde mi spis o to, jak moc je ten zub po pouziti citlivy na takove vjemy jako teplo, chlad, tlak......

Diky za info :)

Já přišel o tak 3/4 obou jedniček před 12 lety:) zbyl mi tam jen uplnej zbyteček,ale oba zuby živý, dolepili nějakou tou pryskyřicí a vyvrzený UV. Za těch 12 let 2x lehce upravený-trošku dolepený,zabroušený zákroky na pár minut jinak drží absolutně super, žádnej problém, nebolí, není to vidět... A tenkrát to bylo zadarmo, dělalo to nějaká mladá doktorka v Motole.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 564, 565, 566 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: