Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
owar

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2012 4:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

me se povedlo zachranit soubor s FileScavenger 3.2, i kdyz uz byl z casti prepsanej (jeste jednou dik za tip octo pussy)..zaruceny neni nic, ale zkusit to muzes..
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2012 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele lunreale, jedu na tchánově kompu Prime v osmi vláknech, notebook maká až se z něj virtuálně kouří, ale vyfukuje tak max hodně teplej vzduch, a max teplota na jádrech je okolo 80-85°...

Něco s tím tvým krámem není v pořádku :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JIM

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2012 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

owar: Ok diky. Uz bezi test, pak dam vedet.
Mablung

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2012 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
To se vypnout nedá, to si ridi primo system a predpokladam ze je ted vypnuta... na grafice je 70 stupnu, bez pusteni PRIME tam bylo 46 a na CPU 61 stupnu, bez zateze, jen s prohlizecem a beznym softem.
Bios testnu, u jejich posledniho update pisou - improved thermal efficiency. Tak uvidime :)

Podle mě, musíš NB rozebrat a vyčistit všechny větráčky štětečkem. Práce pro šikovného člověka na nějakou dobu, ale ...
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2012 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To chlazení je obvykle relativně jednoduchá věc - kus žebroví a nějaká heatpipe, obvykle v jednom kusu. Největší problém je zjistit fígl jakým se leze dovnitř
Lunreal

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem se rozhodl, že si notas zitra vycistim (acer travelmate 5760g), ale problém asi bude, že je notebook uzpusoben k otevreni krytu pouze pro harddisk. Zbytek vcetne chlazeni je pod jinym krytem, ktery zakryva vpodstate cely spodek notebooku. verim, ze to dokazu rozdelat problem ale je - neprijdu tak o zaruku? Zadnou nalepku nebo neco podobneho zvenku nevidim a na internetu ani projitim obecnych manualu jsem se zadne konkretni informace nedocetl. Jedine co me napada, je zavolat do prodejny (ts bohemia) a zeptat se jich, ale mam trochu strach, ze narazim na kretena, co nebude vedet a tak mi rekne prvni vec co ho napadne a ja pak budu bez zaruky.
Nemate nekdo zkusenost ? Jeste me napadlo profouknout to kompresorem zvenku, ale zas nechci dojebat vetracek.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pfff, jestli je v záruce, tak bych to asi nezkoušel, odpověď na tohle by Ti mohl dát třeba autorizovanej servis... Co se týče nálepek, tak to není jediná věc, kterou to plombují, sem tam jsou i šroubky pokrytý takovou hmotou a když je povolíš, tak je vidět, že je utrhnutá ta hmota atd... Ale tak na 90% by jsi tím přišel o záruku
Lunreal

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jn, uz jsem si nasel cislo na servis, tak to v pondeli prubnu... mezitim zkusim alespon vysavac :)
Frozz.

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poznám rozdíl (noťas) u interního disku 5600ot. vs 7200ot stejné kapacity (320gb x 320gb), ale rychlejší "přístupovou rychlostí"? (teď mám asi 25s, nový by měl 11-12s). Řeším problém (nejen) s přehříváním (celkem extrémním), takže mi za chvíli disk zřejmě odejde.

Jaký byste vybrali vy? Nějaký tip?

http://pevne-disky.heureka.cz/western-digital-scorpio-black-320gb-2-5-sataii-16mb-7200rpm-12ms-wd3200bekt/

http://pevne-disky.heureka.cz/seagate-momentus-7200-4-320gb-2-5-7200rpm-sataii-16mb-st9320423as/specifikace/#section
Spazik

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 6:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Běž do SSD. A na data externí disk.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jít se dá leda tak do prdele. Koupit se dá SSD disk. Vyjadřujte se jako lidi.

I když mě na jednom fóru donekonačna přesvědčovali, že rozdíl mez 5600 a 7200op diskama není rozdíl, a odkazovali mě na nějaký testy, který ukázaly rozdíl pod 5%, stejně je to sakra znát. Koupil jsem pro tchána notebook s pomalejším diskem a je to porod jako kráva!
Rozhodně kup rychlejší, poznáš to.
SSD jen pokud nepotřebuješ místo (ale ta rychlost je pak super).
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Koupil jsem pro tchána notebook s pomalejším diskem a je to porod jako kráva !

Vyjadřuj se jak člověk, když to očekáváš od jiných...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

7200 RPM HDD ale víc topí. U notebooků co víc hřejí to může být problém. Volil bych SSD na systém a programy a externí disk.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 9:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Octopuss napsal:
Koupil jsem pro tchána notebook s pomalejším diskem a je to porod jako kráva !

Vyjadřuj se jak člověk, když to očekáváš od jiných...

No teď's mi to nandal

Deadlift: Jo, ale mírně. Rozhodně je to nic v porovnání s procesorem.
Krom toho disk je zpravidla úplně někde jinde než procesor a případně grafika, takže to není žádný teplo, který se někdě "přidává". Prostě jen jeden z rohů notebooku je trochu teplejší :)
Lunreal

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak vysavac zafungoval, max. teplota pri pustenym PRIME95 je ted cca tech 80-85 stupnu a to pri plne turbo frekvenci. Asi jsem mel na byte opravdu hodne prasne prostredi :). Teplota v idle klesla z 65 na 42 stupnu, pri zatezi (PRIME) jsem mel 95 stupnu pri frekvenci cca 1.6-1.8 GHz, ted mam 83 stupnu pri 2.7 GHz. Objednana chladici podlozka to doufam jeste o takovych 5 stupnu srazi dolu. A notebook bude Diablo 3 ready :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: