|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Dave1913

|
Zaslal: čt červen 12, 2025 6:54 pm Předmět: |
|
|
Včera jsem vzal manželku do Letňan na koncert Imagine dragons. I když je oba extra neposlouchame, jen to co od nich slyšíme v radiu, tak jsme si to oba mega užili.
Jen ta unava pak po praci, řízení, koncertu, řízení a krátkým spanku byla brutální 😆
Čtvrtek 12.6. - uhelna
Mrtvola - 195-2x4 @8,5
Larsen benč (bez noh) - 130-1x3 PR, 120-3x3
v superserii s stahováním kladky s natahlyma rukama - 25-4x12
Výpady - 32,5-2x10
Zlehka airbike
U bence ted chodím dolů hodne pomalu, je to kvuli bolesti bicepsove šlachy, ktera mě trápí dá se říct vždy pár týdnů před závody. Je to nejen z bence, ale hlavně dřepu. Pred par tydny jsem sice začal osu dávat ne tak nízko u lowbaru, ale zatím se to nezlepšilo.
Jinak čím se blíží závody, forma graduje. Mam z toho dobrý pocit. _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dave1913

|
Zaslal: so červen 14, 2025 2:06 pm Předmět: |
|
|
Sobota 14.6. - uhelna
Comp dřep - 185-3x4 @9 PR
Board press (5cm) - 140-3x2, 130-2x4 @9-10, to uz bylo dost těžký, ale na benci je dost naakumulovaná únava
Rumun MT - 130-3x4 mega lehce
Veslování - 55-4x12
Moc dobrej trenink. Vcera jsem si dal v tempu nějakých 13 km na kole za 45 min (nějaký kopce) a nohy to pocitily. Ty dřepy mě potěšily. Ted neděle+pondělí volno a v úterý mě čekají těžké dřepy.
Středa jedu do Berlína na olympijskej stadion na Linkin Park a ve čtvrtek si projdeme město.[/b] _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: so červen 14, 2025 4:52 pm Předmět: |
|
|
| Dave1913 napsal: | | Jinak čím se blíží závody, forma graduje. Mam z toho dobrý pocit. |
teda ty seš borec, jak máš tohle zmáknuté... prostě závodní typ ;)
a koncertujete teda pěkně!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: po červen 16, 2025 11:55 am Předmět: |
|
|
Díky vlku.
No, spíš to je práce trenéra  je pravda, že před měsícem jsem měl benče tak tragický, že jsem měl strach o 145 kg... teď pomýšlím na vyrovnání rekordu, případně na vylepšení.
To je potřeba :-) člověk skoro rok nikde nebyl, teď se to nějak nahromadilo. Ještě byli Iron Maiden a den před závody jsou v Praze AC/DC. Ani na jedné z těchto kapel jsem nikdy nebyl a láká mě to. Tak třeba příště _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: út červen 17, 2025 6:16 pm Předmět: |
|
|
Úterý 17.6. - uhelna
Comp dřep - 187,5x1; 197,5x1; 207,5x1 @9 PR; 187,5x1 paused
Comp benč - 125x1; 135x1; 142,5x1 @9,5; 135x1 paused (3s)
Power rows - 110-3x6 (poslední amrap 11x)
Bical + trical 3 superserie
Dřep perfektní, benc solidni (krátká pauza).
Dobrej trénink. Poslední "těžkej" dřep a Benc. Pravděpodobně budu tyto čísla zakládat.
Zítra rano odjíždím na dva dny do Berlína, patek poslední tezkej trenink (tahy, asi taky opener) a příští tyden jen 2 tréninky a tzv. Taper week. _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: st červen 18, 2025 5:51 am Předmět: |
|
|
pěkný čísla
držím palce, ať to všechno optimálně zaklapne
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: so červen 21, 2025 4:56 pm Předmět: |
|
|
Diky pajas.
Pátek 20.6. - uhelna
Mrtvola - 1x1 do RPE 8,5 - šel jsem 217,5kg; 200-2x2
Larsen press - 120-5x2
v superserii s pritahama na zada s natahlyma rukama - 25-4x12
Výpady - 32,5-2x10 každá noha
Večer masáž.
Ta mrtvola byla trochu utahaná po tom mym "výletě", kterej teda stál za to. Dal jsem za koncert 3 piva a 3x byl na pár minut v moshpitu, je to tyden do závodů, snad to nebude mit vliv 😆 _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: po červen 23, 2025 10:02 am Předmět: |
|
|
Neděle 22.6. - uhelna, netradičně večer (19:15 - 21:00)
Benč - up to RPE 8,5-9 - šel jsem 132,5x1, 137,5x1; 130-2x2
Dřep - up to RPE7 - 5x2, zespodu dynamicky - šel jsem 180 kg
Power rows - 105-3x6
airbike 5min tempo
Večerní tréninky mi prostě nevyhovují. Blbý je, že závodit půjdu ráno a trénuju večer. Kurňa měl bych byt jak Vémola v přípravě na Eden, taky si posunul režim tak, že poslední tréninky míval v 1h ráno (jak zápas) a vstával okolo 11h
Benč nějak neseděl, poprvé po dlouhé době jsem šel prvně benč a pak dřep (ani nevím jakej to mělo význam, musím se zeptat trenéra), ale jak jsem byl nerozcvičenej z dřepu tak mě táhlo prso a chytal jsem křeč do zad.
Dřep super, rychlý, dynamický.
Čeká mě v úterý poslední trénink.
Snad si zlepším trochu psychiku, z tohoto tréninku dobrej pocit není (hlavně teda z toho benče). _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: st červen 25, 2025 9:46 am Předmět: |
|
|
Úterý 24.6. - uhelna - poslední trénink před závody
Dřep - up to 1x1 RPE7 - 190 kg
Benč - up to 1x1 RPE7 - 132,5 kg
Mrtvola - up to 1x1 RPE7 - 205 kg
Dřep super, cítil jsem se fakt dobře a bylo to silný rychlý
Benč trochu horší, necítil jsem se stoprocentně technicky dobře, navíc mě furt táhne z minulýho tréninku to prso.
Mrtvola dobrý, ale už unavený pomalý (nedá se čemu divit).
Tak pome na to. _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: út červenec 01, 2025 8:43 am Předmět: |
|
|
Ahoj přátelé,
níže hodnocení závodů:
Mistrovství ČR družstev v klasickém silovém trojboji - 27.6. (1.liga)
Snad poprvé jsem absolutně neshazoval do 93 kg a navážil jsem něco přes, tzn. 94,26 kg.
V družstvech jsou důležité GL points (koeficient dle totalu a bw), ale i přesto mi šlo o co největší total (samozřejmě s tím, že jsem chtěl navážit co nejmíň, nebo spíš si to držet do těch 94,5 kg).
DŘEP
rozcvičovna do 195 kg
1. pokus 205 kg - OK
2. pokus 215 kg - OK
3. pokus 222,5 kg - OK
Tady byla rezerva. Cíl byl 225 kg ale už předem (a to třeba týden  ) se moje hlava rozhodle že půjde 222,5 kg. Kdyby se mi totiž třetí pokus nějakým způsobem nepovedl, byl bych oproti minulým závodům -2,5 kg a už bych měl problém. Nepomohla tomu ani jedna červená kvůli hloubce u 2.pokusu (nesmysl, slečna mi to ale pak u benče vrátila).
225 kg by rozhodně padlo, troufám si říct že při troše štěstí i 227,5 kg. Na kdyby se ale nehraje, s dřepem velká spokojenost.
BENČ
rozcvičovna do 132,5 kg
1. pokus 140 kg - OK
2. pokus 145 kg - OK
3. pokus 150 kg - OK
Benče poslední dobou jsou takový všelijaký. Povedlo se mi dvakrát na závodech 155 kg (jednou ofic., jednou pohárovka), jednou 152,5 kg.
Plánoval jsem jít 140/147,5/152,5 kg, jenže moje technika je taková, že dám nohy co nejvíc dopředu a celou dobu jsem v extrémní tenzi a hodně používám legdrive. To znamená, že moje benče se odvíjí od podlahy. A ta nebyla uplně ideální. U prvního pokusu si můžete všimnout že mi trochu popojíždí nohy a dvakrát si je posouvám. Na videu to vypadalo lehce, ale pocitově to vůbec nebylo dobrý. Během sekundy jsem tedy změnil plán na jistých 140/145/150. Druhý pokus snad lehčí než první. U třetího pokusu jsem měl strach že mi nohy ujedou, tak jsem si je dal o cca 5cm víc pod sebe. To znamenalo, že jsem odlepil prdel. Ale totálně, tam byly třeba 3 cm. To se mi snad nestalo. Jeden rozhodčí mi dal žlutou, tak se ho ptám proč, on že jsem odlepil zadek. Pokorně říkám OK, v hlavě si ale říkám "tak tos týpku asi viděl špatně, toto já nedělám, nikdy"  no a na videu od kamaráda z boku jsem čučel. Takže díky slečno na druhé straně, zachránila jsi mě
TAH
rozcvičovna do 207,5 kg
1. pokus 222,5 kg - OK
2. pokus 232,5 kg - OK
3. pokus 240 kg - FAIL
U tahu jsem měl v plánu jít druhým 232,5 kg a třetím podle toho jak to bude těžký, buď 237,5 kg nebo 240 kg. Tady byla výhoda, že i kdybych failnul třetí, budu mít 5 kg PR na totalu. Proto jsem se už dopředu rozhodl že těch 240 kg půjdu. Věřil jsem si. Fakt ale hodně, protože i přesto, že mě u rozcvičky na MT totálně dohnala únava a musel jsem vypít druhej redbull, byl jsem si fakt jistej že to zvednu. U dřepu a benče jdu na pokusy v klidu, u mrtvoly dávám sluchátka a jsem v zenu, totálně namotivovanej, nevím co se děje okolo mě. Na pokus jsem šel fakt jistě, nahoru to šlo pěkně (občas mívám dotahy i pomalejší), už jsem pomalu bouchal šampáňo a z ničeho nic se mi otevřely dlaně a čus.
V životě jsem neměl problém s úchopem.
Tak a teď přichází výmluvy.... nerad se vymlouvám, ale tady jsem byl fakt nasranej. V dubnu jsem dělal na stejném závodišti jako hlavní rozhodčí zkoušky na národního rozhodčího 1.třídy, takže vím co tam bylo za vybavení. Už po vážení na zkoušce výšky stojanů jsem říkal jednomu z hlavních pořadatelů (a místopředseda ČSST Jirka Prášek), co to je za osu, že je hladká a že v rozcvičovně jsou mnohem lepší. Ten mě poslal za Davidem Lupačem, že to má na starost on. Hledal jsem ho, on nikde, přišel až závody začaly s první holčinou co začala dřepovat. Takže už bylo pozdě měnit osu. Pustil jsem to z hlavy, bohužel se mi to vrátilo.
Po závodech jsem zjistil že třetí pokus vypadl i naší kolegyni (hostovala z přátelského klubu), a to s tím taky nikdy problém neměla.
Hned po závodech jsem byl hodně zklamanej, ale nakonec celkem spokojenost. Všude byla totiž nějaká rezerva a vím, že jsem schopnej se přiblížit k 620 kg, což jsem vloni při boji o 600 kg předpokládal, že je nereálné.
Takže září bude reparát
Suma sumárum - TOTAL 605 kg (5 kg PR), bw 94,26, GL points 78,63
Cíl byl 610+ a přiblížit se GL 80.
Jako družstvo jsme skončili na krásném 5.místě, chvíli jsme bojovali i o 4.místo, které bylo teoreticky postupující (pokud 4.od konce z extraligy by byli horší, což asi nebyli).
Výsledky zde. https://www.powerlifting-csst.cz/cze/competition-detail/399
Video ze závodů zde.
www.youtube.com/watch?v=Y0xT90oG0jg _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út červenec 01, 2025 8:48 am Předmět: |
|
|
Frajer, páči sa mi neustále postupné zlepšovanie _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út červenec 01, 2025 9:18 am Předmět: |
|
|
Si borec, škoda tej osy, ono v tebe ozaj je ešte 10kg+, paráda! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: čt červenec 03, 2025 5:56 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: čt červenec 10, 2025 9:37 am Předmět: |
|
|
Ahoj chlapi,
moc díky za gratulace. Snad to ještě dál posunu
Jak jsem psal, pravděpodobně půjdu v polovině září na oblast v jednotlivcích.
Červenec jedu trochu offseason. Trénink vypadá zhruba takto:
Dřep - 1x comp, 1x highbar (na měsíc jsem zahodil tvrdé návleky a7 a používám staré sbd)
Benč - 2x comp, 1x midgrip (malíček na drážce)
Mrtvola - 1x comp high-reps (ne ripperovský ale třeba 8 op  ), 1x rack pull z pod kolen
Do toho mám různé offseason cviky jako swingy, shyby, ghr apod.
Přelom červenec a srpen jedu na týden s rodinkou poprvé na dovču na Slovensko (carabasi sorry, jedu na západ, nestavím se  ) a poté budu mít 6-7 týdnů na ostrou přípravu). _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: st červenec 23, 2025 1:20 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
posledních několik tréninků chodím v 19h. Pomalu si zvykám, ale včera byl pro mě hodně náročnej start. Sobotní svatba, spánek 3h, celý den lítání okolo dětí, večerní trénink a náročnej den v pondělí se sečetl a po příchodu do posilky jsem přemýšlel že si lehnu na karimatku a zdřímnu
nakonec se povedla jedna solidní hi-rep serie mrtvoly a to 180x8 . Je tam celkem rezerva, vzhledem k tomu, že jsem měl volnej pásek. Vypadá to že jsem centimetr zhubl, tak mi nesedí. Na "o dírku míň" to ale ještě není, to se zase nedokážu nadechnout a solidně zpevnit.
Jinak v neděli padlo na high-bar s 2s pauzou 145-2x8
Předchozí trénink stojí za zmínku Rack pull (z pod kolen, něco mezi kolena a standardní pozicí 180-6x3 s minutovou pauzou). Číslo nic moc, ale je to snad nejhorší a nejnepříjemnější startovní pozice ze všech.
Předchozí trénink Comp dřep 175-8x2 s 1-1,5min pauzami v měkkých starých SBD návlecích. Od srpna zase budu používat tvrdý a7 rigory.
V neděli jedeme na Slovensko, pouze do pátku. Bude to 5 dní.
Přemýšlím jestli si vzít věci a 1-2x si odskočit zacvičit, když je taková forma. Nerad bych z toho vypadl
Ať se daří a drží zdraví, přátelé. _________________ vfab
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|