Dave - lift/zábava/pumpa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 38, 39, 40  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dave - lift/zábava/pumpa  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Dave - lift/zábava/pumpa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po prosinec 12, 2016 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dejve prokouknul jsem všechny ty videa a furt nechápu jak se tam tak divně rovnáš, že jdeš tou prdelí tak hluboko. To je prostě špatně, ted Ti třeba lehký váhy budou střílet, ale vsadím se, že jakmile se dostaneš na nějaké větší váhy, dostaneš se do bodu, kdy přihodíš třeba jen pár kilo a najedou šlus a budeš to mít přivařený k zemi. Co vidím takhle z boku, tak se furt skládáš dolů přes činku. To u suma absolutně nepřichází v úvahu. Ramena trochu klidně jo, ale absolutně tě nemůžou předbíhat kolena přes činku. Věřím že to bude hodně zminovanou mobilitou v kyčlích, protože místo aby ti šli kolena za činkou do stran, jdou ti dopředu. Z toho pak máš i ten pocit, že ti utíkaj jakoby dovnitř. Tomu nezabráníš ani postavením chodidel víc ven, to Ti dělaj zatuhlý bedrokyčelní svaly. Kdysi jsem s tím měl problém jeden čas problém, různý formy protahování a strečinku nepomáhali, pomohla mi až fyzioterapeutka, bývalá naše špičková atletka Helena Fuksová v Praze, která když jsem jí popsal do telefonu, že mám podobnej problém, hned věděla. Rozmasírovala mi boky jakože okolo kyčlí, v životě bych nevěřil, jak bolestivé to bude, ale stačila mi u ní jedna návštěva a bylo to zas v cajku. Byl jsem teda celej týden rozbitej, že jsem nemohl ani chodit, ale pak mi k tomu šlo zase krásně sedat jako dřív. Věřil bych tomu, že tady bude zakopanej pes. Jak jsem psal už minule, pro nás vyšší je sumo přínosem ve velkém zkrácení dráhy a v tom, že právě nemusíme v bocích tak hluboko, ale ty tam jdeš do dřepu hloubš, nu to snad ani při klasice nejdeš tak hluboko. Dostáváš se tak do místa, kde jsi úplně nejslabší a tudy cesta nevede. Snaž se tam sedat podobně jako u pwl dřepu, hodně zadkem dozadu, já třeba ani neudržím ani bez činky rovnováhu jak daleko zadkem dozadu jdu, musím se chytit, protiváha činky mě udrží, že nejdu na držku, repsektive na zadek.:) Vsadím se, že takhle při tomhle tahání musíš i cítit, že se zapíráš do špiček ne? Já naopak při sumu mám špičky ve vzduchu, že kolikrát až balancuju na patách. To byl např i důvod toho, proč jsem na MČR 2014 zahodil 330, i když už jsem to měl dotažený. Přepálil jsem to a padal jsem dozadu. Zkuse se na to zaměřit. Jo a mě osobně vyhovuje při sumu se připravit do určité předstartovní pozice a pak pro to skočit a rovnou tahat. Stejně tak jsem to naučil mladýho Dana jak jsi viděl v Podivíně. Do té doby kdy se tam rovnal dole, tak to taky nahorů nešlo. Ale to je čistě individuální může Ti to vyhovovat a nemusí, určitě bych byl pro to aspon zkusit. U mě to tak používaj všichni dobří sumaři, Žigmund, Pekovič. Je fakt, že jsem jim to teda nakecal já ale přináší nám to všem hodně do plusu.
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po prosinec 12, 2016 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ještě Ti tady hodím video pro předsttavu kde to je přesně vidět co myslím. Připravuju se, mám takový rituál že jdu dolů na tři nádechy a jakmile mám srovnaná záda, zatažené lopatky a jsem finálně nadechlej, skočím proto, ale všimni si, že v úrovni kde stehna přecházejí v trup jsem stále minimálně 10 cm nad koleny. Skočím proto právě už stylem, že jen roztáhnu kolena do stran, v žádným případě ani mm před činku, fakt tam hraje roli každej cm a těžiště je úplně jiný a nejde pak nic odlepit. Chytím se a v tom momentě okamžitá reakce, že mohutně zatlačím do pat a zatínám hýždě, co nejdříve napínám nohy při stejném předklonu jako ve startovní pozici a s napnutýma nohama už jen zakloním tělo. Stále mi přijde, že se to odspodu snažíš dělat jakoby obráceně a co nejvíc se odspodu snažíš rovnat záda. Ale to je špatně.

maciak

PříspěvekZaslal: po prosinec 12, 2016 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Tom.K."
Maciaku, děkuju za Tvůj názor, ale s tím opravdu nesouhlasím. Je vidět, že píšeš z pohledu cvičence, co asi nikdy neměl zdravotní problém s koleny. Nebo měl jako taky bývalý motokrosař? V roce 1998 jsem si na crosu dojebal koleno. A to jako že fakt blbě. Měl jsem přetržené vazy, prasklý meniskus a vyosenou patelu. To jak to popisuješ Ty, je pro mě v podstatě nemožné. Nejsem schopnej přes bolest udělat ani dřep s vlastní vahou, pokud začnu nejprve koleny v před. Mě osobně selským rozumem přijde, že to funguje přesně naopak než to popisuješ a i to tak na sobě i cítím. Jakmile jdu napřed koleny dopředu mám už napnutý úpon kvadricepsu k patele před tím, než začnu s vahou klesat do hloubky. Tedy jí podle mého názoru přednapnu do pro mě nevýhodné pozice, když pak začnu sedat, úhel v koleni je stále ostřejší při cca stejné hloubce nežli při těžišti více vzadu, tedy když začnu pohybem v bocích vzad i při úzkém postoji. Určitě bude hodně záležet na stavbě těla, ve které jsme oba hodně rozdílní, myslím tím poměr hlavně v délce lýtkových a steheních kostí. Ty já mam opravdu dlouhé jak málokdo a páky jsou tam o mnoho větší. Věřím, že Vám, lépe stavěným pro dřepy než jsem já to takové obtíže dělat nebude. Nadruhou stranu mám v oddílu borce, který měl obrovské problémy s bolestivostí úponu kvadricepsu na obou nohách, měří cca 168 cm a i jemu se po překopání techniky nejprve bokama dozadu a držením se koleny za špičkama i při úzkém dřepu povedla bolest odstranit již po pár tréninkách. Takže to taky potvrzuje mojí teorii zdravého dřepu. [/quote]

Ahoj Tom,
dve minusky za necitanie mojho logu, dovorim si tvrdit ze tu na fore nema nikto viac rozjebane kolena ako ja, na oboch mam od narodenia pattely wilberg 3 to znamena ze nemam drazku co mi drzi jablcko (myslim ze ceska po cesky). Dvakrat rocne chodim na MR a posledne vysledky su ze mam pravu nohy 10mm posunute jablcko a lava noha 7mm, pre vacsinu ludi je toto stav ze nemozu chodit.
Totiz sposobuje to ze slachu.upn kvadricepsu ktory prechadza vrchom jablcka mam kvoli vyoseniu ovela viac namahany, mal som ho uz aj par krat narthnuty a mam tam vela kalcifikatov.
od 2010 nemozem drepovat naplno, preto aj ked sa pozres do logu drepujem vahy ako priemerna lifterka.
Od 2010 studujem vsetko mozno ohladom tejto diagnozy a snazim sa najst optimalnu techniku na drep.
Velmi mi vtomto pomohli ludi od Charlieho Poliquina ktory ma naucili nebat sa pouzit koleno v celej drahe.
Odkedy drepujem s spickami naprade presne podla poliquina tak mozem drepovat, a dokonca obcas aj behat!!
Mam tu moznost sa denne stretavat s dvoma ludmi ktory su realne asi naj fyzio na SK, presli nimi stovky volejbalistov s podobnym problemom ako ja a jedine riesenie je stabilnejsie VMO, co dosiahnes len spravnym zapojenim kolena.

Ja chapem tvoj uhol pohladu pretoze s PWL hladiska je takyto drep neucinny vzhladom nato ze dvihnes menej ale fakt si mylsim ze je ovela zdravsi.
Osobne sa poznam s kopec ludmi od Tommyho Fannona a WSB a az na par vynimiek maju vsetci problemy s kolenami, a uz WSB zacinaju spekulovat otom ze ten sposob drepu kde vyradime koleno z cinnosti nebude z dlhodobeho hladiska ok.

Clearnce Kenedy vzpierac mam podobnu diagnozu ako ja na oboch kolenach, a po dvoch operaciach zacal ist poliquinovym stylom a jeho "poliquinovymi vystupami" a teraz nedavno drepol tusim 320.

Ano ja sam netrenujem vela ludi ale mam tu moznost diskutovat s profi trenermi ci uz v pwl ale aj inych sportoch.

Priznam sa ze dlhu dobu som razil tvoju teoriu ale nepomahalo mi to.

Ale vela bude zalezat od pakovych pomerov ako si spominal.
Ja sam mam mega dlhe nohy oproti trupu a napriklad drep o stenu nespravim ani nahodou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po prosinec 12, 2016 11:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

maciak napsal:
Tom.K. napsal:

Maciaku, děkuju za Tvůj názor, ale s tím opravdu nesouhlasím. Je vidět, že píšeš z pohledu cvičence, co asi nikdy neměl zdravotní problém s koleny. Nebo měl jako taky bývalý motokrosař? V roce 1998 jsem si na crosu dojebal koleno. A to jako že fakt blbě. Měl jsem přetržené vazy, prasklý meniskus a vyosenou patelu. To jak to popisuješ Ty, je pro mě v podstatě nemožné. Nejsem schopnej přes bolest udělat ani dřep s vlastní vahou, pokud začnu nejprve koleny v před. Mě osobně selským rozumem přijde, že to funguje přesně naopak než to popisuješ a i to tak na sobě i cítím. Jakmile jdu napřed koleny dopředu mám už napnutý úpon kvadricepsu k patele před tím, než začnu s vahou klesat do hloubky. Tedy jí podle mého názoru přednapnu do pro mě nevýhodné pozice, když pak začnu sedat, úhel v koleni je stále ostřejší při cca stejné hloubce nežli při těžišti více vzadu, tedy když začnu pohybem v bocích vzad i při úzkém postoji. Určitě bude hodně záležet na stavbě těla, ve které jsme oba hodně rozdílní, myslím tím poměr hlavně v délce lýtkových a steheních kostí. Ty já mam opravdu dlouhé jak málokdo a páky jsou tam o mnoho větší. Věřím, že Vám, lépe stavěným pro dřepy než jsem já to takové obtíže dělat nebude. Nadruhou stranu mám v oddílu borce, který měl obrovské problémy s bolestivostí úponu kvadricepsu na obou nohách, měří cca 168 cm a i jemu se po překopání techniky nejprve bokama dozadu a držením se koleny za špičkama i při úzkém dřepu povedla bolest odstranit již po pár tréninkách. Takže to taky potvrzuje mojí teorii zdravého dřepu.

Ahoj Tom,
dve minusky za necitanie mojho logu, dovorim si tvrdit ze tu na fore nema nikto viac rozjebane kolena ako ja, na oboch mam od narodenia pattely wilberg 3 to znamena ze nemam drazku co mi drzi jablcko (myslim ze ceska po cesky). Dvakrat rocne chodim na MR a posledne vysledky su ze mam pravu nohy 10mm posunute jablcko a lava noha 7mm, pre vacsinu ludi je toto stav ze nemozu chodit.
Totiz sposobuje to ze slachu.upn kvadricepsu ktory prechadza vrchom jablcka mam kvoli vyoseniu ovela viac namahany, mal som ho uz aj par krat narthnuty a mam tam vela kalcifikatov.
od 2010 nemozem drepovat naplno, preto aj ked sa pozres do logu drepujem vahy ako priemerna lifterka.
Od 2010 studujem vsetko mozno ohladom tejto diagnozy a snazim sa najst optimalnu techniku na drep.
Velmi mi vtomto pomohli ludi od Charlieho Poliquina ktory ma naucili nebat sa pouzit koleno v celej drahe.
Odkedy drepujem s spickami naprade presne podla poliquina tak mozem drepovat, a dokonca obcas aj behat!!
Mam tu moznost sa denne stretavat s dvoma ludmi ktory su realne asi naj fyzio na SK, presli nimi stovky volejbalistov s podobnym problemom ako ja a jedine riesenie je stabilnejsie VMO, co dosiahnes len spravnym zapojenim kolena.

Ja chapem tvoj uhol pohladu pretoze s PWL hladiska je takyto drep neucinny vzhladom nato ze dvihnes menej ale fakt si mylsim ze je ovela zdravsi.
Osobne sa poznam s kopec ludmi od Tommyho Fannona a WSB a az na par vynimiek maju vsetci problemy s kolenami, a uz WSB zacinaju spekulovat otom ze ten sposob drepu kde vyradime koleno z cinnosti nebude z dlhodobeho hladiska ok.

Clearnce Kenedy vzpierac mam podobnu diagnozu ako ja na oboch kolenach, a po dvoch operaciach zacal ist poliquinovym stylom a jeho "poliquinovymi vystupami" a teraz nedavno drepol tusim 320.

Ano ja sam netrenujem vela ludi ale mam tu moznost diskutovat s profi trenermi ci uz v pwl ale aj inych sportoch.

Priznam sa ze dlhu dobu som razil tvoju teoriu ale nepomahalo mi to.

Ale vela bude zalezat od pakovych pomerov ako si spominal.
Ja sam mam mega dlhe nohy oproti trupu a napriklad drep o stenu nespravim ani nahodou.

Hmm, čoveče zajímavé zajímavé. To s Tvými koleny jsem nevěděl. Můžeš mi napsat velké významné mínus. :)

Opravdu zajímavé, v životě jsem se nesetkal s takovým názorem a jak jsem napsal, u mě něco takového absolutně nepřichází v úvahu.
Dave1913

PříspěvekZaslal: út prosinec 13, 2016 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc za vyčerpávající odpovědi, pánové, ani nevíte jak si toho vážím.

Ohledně suma:
Tome, máš pravdu, jdu prdelí moc nízko a mám problém činku odlepit od země. Ten start se zdál docela těžký i u té ubohé 120tky, takže podle mě bych 150 díky špatné technice tak tak odlepil.
Budu pracovat na mobilitě kyčlí a uvidíme, třeba časem budu mít sumo aspoň vyrovnané klasice, což mi umožní tvrději a častěji trénovat, protože jak už jsem zmiňoval, pokud naložím na klasické tahy 170 kg a víc, nejsem schopný si 2-3 dny zavázat tkaničky bez bolesti spodních zad. To je důvod, proč se snažím začít se sumem, i když je to těžké se učit a diskutovat jen pomocí videí.

Ohledně debaty o kolenou Maciak & Tom.K:
Ve středu jedu high-bar dřepy, tak natočím ze stejného úhlu ( nebo z jiného?? ) jednu sérii, kdy jdu prvně koleny dopředu a pak, kdy jdu prvně boky dopředu.
Dave1913

PříspěvekZaslal: út prosinec 13, 2016 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pondělí 12.12. - Push/pull

Floor press
60-2x8
80-6
100-5x6 ... RPE 9-9,5 ... tempo 3110 (3s dolů, 1s stopka), docela těžký

Přítahy osy v předklonu
60-4x9 ... tempo 2010 (2s procítěně dolů)

Kliky na bradlech
0-10
0-10
15-8

30-3x7 ... RPE 9-9,5

Shyby
4x8 bw

Břicho+HSS 6 serií

Sauna 60 min - 3 serie po 10 min :D
Dave1913

PříspěvekZaslal: st prosinec 14, 2016 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Středa 14.12. - Nohy

15 min rotoped + mobilita + rozcvička

Highbar dřep tempo 3111 (dolů 3s, 1s stopka dole)
40-6
60-6
90-6
120-5x5 ... RPE 9-9,5 - těžký

Split dřep
40-4x10 na každou nohu

Good morning
20-7
50-7
75-5x5 ... RPE 8 ... jelikož mně z činky bolí v tom největším předklonu krk, s kterým mívám často problémy, zkusil jsem jet lowbar a naprostá paráda! zdá se to o dost lehčí (kvůli menšímu momentu), nebolí mě krk a technika se mi zdá lepší, na konci video

Incline bench press
50-10
80-8
90-4x8 ... RPE 8,5
90-10 amrap

Rotoped + Strečink

Jak jsem slíbil, natočil jsem videa mých high-bar dřepů, v prvním videu (1.serie) jsem jel klasicky - prvně kolena dopředu, tak jako minulý týden. V druhém videu (3.serie) jsem jel prvně pánev dozadu, jako to jezdím u lowbar dřepů.
Nevšímejte si prosím mých dementních kolegů pózujících ve videu a komentování :D jo a taky si nevšímejte mých nadprůměrně geneticky obdařených lýtek

Good mornings lowbar

Dave1913

PříspěvekZaslal: po prosinec 19, 2016 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pátek 16.12.

Přemístění
50-5
70-3
85-5x3 ... RPE 9

Military press tempo 3110, 3s dolů
30-7
55-4x8 ... RPE 9, docela těžký

Tlaky s JČ na rovné lavici bez opory nohou
20-10
35,5-4x10 ... u těžších vah mě bolí rameno, tak jedu s příjemnýma 35tkama, pumpovačka solidní

Superserie rozpaž+zapaž na střední a zadní delty, příjemná pumpa

Břicho + strečink
Dave1913

PříspěvekZaslal: čt prosinec 22, 2016 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sobota 17.12.

mobilita + foam roller 15 minut

Sumo tahy
50-8
70-8
90-8
touch & go 120-4x6 ... RPE 8 (poslední serie 8 op)
Pořád trochu strkám kolena před osu, nějak mi to nejde. A pořád moc prosedávám a start je těžkej. Pokud nejdu prdelí tak moc dolů, o to víc jdu koleny dopředu. Hodím video na konec zápisu.

Rumunské mrtvé tahy
90-6
100-2x6
120-5

Přední dřep
50-7
70-5
100-5x4 ... RPE 8,5-9 (poslední serie 6 op)

Superserie biceps velká činka 40 kg + triceps kladka 5 superserií po 10+10 opakováních bez pauzy ... solidní pumpa

Strečink

1.serie Sumo tahů

3.serie Sumo tahů
Dave1913

PříspěvekZaslal: čt prosinec 22, 2016 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pondělí 19.12. - Push/pull

Floor press
70-10
90-6
105-4x5 ... RPE 9-9,5 ... tempo 3110 (3s dolů, 1s stopka), docela těžký

Přítahy osy v předklonu
50-10
70-4x9 ... tempo 2010 (2s procítěně dolů)

Kliky na bradlech
0-10
0-10
15-8
30-4
40-4x4 ... RPE 9
cool down bw 22x amrap

Shyby
6x bw
bw+ 15 kg - 4x5
cool down 8x bw

Břicho+lýtka
Dave1913

PříspěvekZaslal: čt prosinec 22, 2016 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Středa 14.12. - Nohy

15 min rotoped + mobilita + foam roller

Highbar dřep
poslední týden před vánocema a už nás nebavily ty tempa, tak jsme se rozhodli zkusit maximálku u high bar dřepu. Po 4 měsících dřepování BEZ OPASKU jsem opasek nasadil a zkusil první maximálku v high baru
20-10
60-5 stopky dole
90-5 stopky dole ... belt on
120-5
140-1
150-1
160-1
165-1 PR!
140-5x3 ... RPE 9
cool down 100-20 .... solidní kardio, vydýchával sem docela dlouho... respekt ripperovi, jak zvládá tu silovku i high reps serie

Výpady s JČ
30-12x, 42-10, 42-10

Good morning
20-7
60-5
80-3x3

Incline bench press
40-12
60-10
80-6
100-3x6 ... RPE 9

Strečink

160 kg

165 kg

140-5x3 (4.serie)
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po leden 02, 2017 10:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

čágos Dejve. Dlouho jsem ted nekoukal sorry. K těm dřepům jak jsi točil ,,dvě různé techniky"...

Mam takový tušení, žes to byl právě Ty kdo psal, že mezi tím necítí nějakej výraznej rozdíl, že jo?

Ted už vím proč. A neříkej mi že to nevidíš!

Dřepuješ úplně stejně s tím, že v tom, kde si myslíš, že startuješ v bocích vzad, jen jakože trochu při začátku vytrčíš zadek a jinak jdeš úplně stejně!

Zásadní rozdíl v zapojení svalů kvadriceps vs hamstring a zadek vs spodní záda je právě v práci kolen. Ty tam seš ve spodní fázi s kolenama na stejným místě v obou způsobech.

Někdy Ti natočím video, jak by to asi mělo vypadat. U pwl dřepu low bar se mi kolena nehnou dopředu ani o prd! A právě v tom momentě se přenese práce na zadek a zadky stehen!

To sumo se mi pořád nelíbí. I když jsi zlepšil předcházení kolen, tak jsi zadkem kilometr za osou. Není tam vůbec žádná mobilita v kyčlích, abys sedal jakoby víc do sebe, kolena šli víc do stran a ne zadek tak daleko za činku. Pak při rozjezdu zapojuješ víc záda, než abys použil nohy.
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2017 1:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mám k tomuto skôr otázky než rady, to si netrúfam:

- je normálne ísť mrtvolu a mať pri tom kríže v hyperlordóze? Stopni si svoje video a uvidíš.
- nebolo by rozumnejšie drepovať máličko širšie a ťahať užšie? Ja sa teraz chcem venovať sumo ťahu a rozšíriť postoj na drepe. Skusmo mi prišlo najrozumnejšie mať postoj pri oboch rovnaký. Širší drep viac bral hamsy a zadok, ale šiel som len do tej miery, kým mi dovolila flexibilita bokov a nepadali kolená dovnútra. To isté sumo. Inak doteraz som všetko chodil totálne úzko, nohy pri drepe na šírku ramien max a pri mrtvole takmer úplne pri sebe. Výsledok bol príliš veľký stres na kvady a vzpriamovače, pritom riť a hamsy nezaberali skoro vôbec. A teraz sa to lepšie rozložilo, oveľa viac cítim tie partie, aj keď zatiaľ dvihnem hovno

Inak čo sa týka polohy bokov pri sume, tak to neriešiť, hej? Nemá zmysel dávať zadok čo najnižšie a odliepať činku v momente, keď mám rovnobežku stehien s podlahou?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom.K.

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2017 3:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dante Flyshit napsal:
Ja mám k tomuto skôr otázky než rady, to si netrúfam:

- je normálne ísť mrtvolu a mať pri tom kríže v hyperlordóze?
Tom.K. napsal:
ano. Při vyšší zátěži Tě to rychle srovná. Při startu v ,,normální" pozici je pak při maxkách tak často k vidění styl kadící pes!

- nebolo by rozumnejšie drepovať máličko širšie
Tom.K. napsal:
ano, ale pouze za předpokladu, že už má ten dotyčný závodník vychytanou techniku natolik, aby dokázal těžit víc z hamsů a zadku. To se zatím u Davida neděje a věřím že by rozšíření postoje zatím vedlo jen k ubrání kil na čince

a ťahať užšie?
Tom.K. napsal:
ne. Pokud chceš naplno využít potenciál suma, který je v maximálním zkrácení dráhy, snaž se rozkročit na maximum, které jsou v možnostech Tvého typu postavy. Ano, právě u suma se pak ukáže nejvíc rozdílné zapojení svalů u různých typů postav a pak záleží pouze na vytrvalosti a schopnosti závodníka přizpůsobit se a udělat ze svých slabin přednosti, které využije naplno u širokého postoje. Někomu to trvá pár týdnů, někomu měsíců, nekomu i let, někdo zjistí, že mu sumo nepřinese přilepšení nikdy a vrací se zpět ke klasice. Ale rozhodně nedoporučuji tahat sumo úzkým postojem, pouze z důvodu že se tak zatím cítíš líp. Když sumo tak vždy na široko, i když to z počátku hodně bolí a jsi i dost za svým výkonem v klasice. Příklad: já se na výkony srovnatelné s klasikou sumem dostával asi rok a půl, teprve poté jsem se začal sumem klasice vzdalovat. U některých typů postavy je to běh na dlouhou trat a jen vytrvalost přináší výsledky.

Inak čo sa týka polohy bokov pri sume, tak to neriešiť, hej? Nemá zmysel dávať zadok čo najnižšie a odliepať činku v momente, keď mám rovnobežku stehien s podlahou?
Tom.K. napsal:
Právě že u suma nesmíš dávat boky co nejníž, jen se tím okrádáš o kila na čince! Jsme zase u postoje. Díky širokému postoji a správné technice, vytáčení kolen do stran a sedání víc do sebe než za sebe právě musíš využít té výhody, že nemusíš ani s ideálním postavením zad s bokama tak do hloubky. Boky výš = vždy větší síla. Stejný jako hluboký dřep vs půl dřep.

Dave1913

PříspěvekZaslal: st leden 04, 2017 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, díky za reakci.
Právě když u toho highbar dřepu jdu zadkem ještě víc dozadu a nesnažím se dát kolena dopředu, vypadá ten dřep skoro stejně jak lowbar dřep, jen mám osu na trapézách, což ji zhoršuje pákové poměry a jen víc namáhám spodní záda.

O tom sumu vím, musím víc trénovat mobilitu v kyčlích.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dave - lift/zábava/pumpa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 38, 39, 40  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: