|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: út říjen 01, 2024 7:51 am Předmět: |
|
|
30.9. pondělí
BJJ
fyzická náročnost tréningu: 6/10
psychická náročnost tréningu: 3/10
pocitová radost z tréningu: 8/10
zničenost po tréninku: 6/10 celková rozlámanost
zničenost druhý den ráno: 5/10 střední rozlámanost
váha: 88 kg
trénink trval: 90 minut
-protahování
-rovinky
-krk (to máme vždy, ale zapomínám psát)
-wrestling - napojování toho co minule, plus šikovná věcička když se dostanete za soupeře....
-spároše 5x4 minuty
Sparingy fajn. Dnes tam byly spíš lehčí kluci a nebyl jsem tak zničený. Teda né že by někteří z nich nebyli dobří jak sviň, ale je prostě fyzicky lehčí se tahat s lehčími kluky.
Ve sparingu mi nějak dneska trvalo se dostat do wrestlingu, ale pak to šlo. Na zemi dobré. Jistota.
Storka dne: jdu s postarším týpkem vyššího ranku než mám já, který se snaží jet vždy na maximum, proto má taky stále výpadky v tréninku, bolí ho snad komplet všechno. Neni nic horšího než 40+ co nechce nikdy prohrát, ale to je jeho boj. Zpátky k příběhu dne, mí tři milí čitatelé  Jdu s ním, jako vždy mám trochu problémy mu přelézt guard, ale pak se to povede a jsem v side, jedné z mých dvou dominantních pozic. Pracuji, ale bráni se, přecházím do judistického kesagatame (v judu se to pouze držení), kde přidávám páčení ruky, hezky nasazuji a začnu pomaličku sjíždět dolu a páčit, snaží se bránit, ale nedám se, začínám sjíždět ještě níže a ruka se dostává do né úplně ideálního úhlu (kdybych chtěl tak už tu ruku silou zlomím). Stále se nevzdává, přichytávám hlavu a zvedám ji, abych znepříjemnil páčení. Rozhodně mu nechci zlomit ruku, respektive urvat vazy v rameni, ale týpek se stále nevzdává, ale cítím, že chybí už jen malý kousek aby se to stalo, ještě jdu o malinku dolu a seru na to. pouštím a chci přelejzat jinam. Týpek se na mě nasraně osočí, že proč jsem ho pustil, že by z toho utekl. Říkám mu, že si myslím že ne a že mu nechci zlomit ruku, je evidentně naštvaný a mumlá, že on to pozná .o). Máme třicet sekund a jdeme znovu, snaží se mě silově urvat, ale nemá šanci, jen se bráním a ani se moc nezapotím. Za ty roky co to dělám jsem zničil jeden krk a jedno koleno. To mi bohatě stačí do konce života. Už se nenechám unést. Je to absolutně zbytečné...
POZITIVA: šlo to. Jedno pěkné sumi gaeshi do kimury+jsem zkoušel jeden nový tríček s rukou
NEGATIVA: Neohrabanost, chvilková pasivita, slabší wrestling
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
decarabas

|
Zaslal: út říjen 01, 2024 8:41 am Předmět: |
|
|
Škoda, keby si mu zlomil ruku, mohol si mať super storku k táboráku. Mne sa podarilo kamošovi zlomiť nohu a smejeme sa z toho doteraz _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: út říjen 01, 2024 8:55 am Předmět: |
|
|
Já teda pokaždé když jsem takhle s někým zkoušel zem, tak jsem se snažil taky vyhrát za každou cenu a nikdy neodklepat, jako na život a na smrt, teď už bych to teda tak nedělal ale mi to vyšlo protože jsem nikdy nešel s někým kdo to technicky umí a jedinej kterej uměl aspoň armbary mi je nebyl schopnej dát protože neměl zas žádnou sílu:D
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: út říjen 01, 2024 9:32 am Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | | Já teda pokaždé když jsem takhle s někým zkoušel zem, tak jsem se snažil taky vyhrát za každou cenu a nikdy neodklepat, jako na život a na smrt, teď už bych to teda tak nedělal ale mi to vyšlo protože jsem nikdy nešel s někým kdo to technicky umí a jedinej kterej uměl aspoň armbary mi je nebyl schopnej dát protože neměl zas žádnou sílu:D | To chápu, v 15 bych to asi zkoušel vydržet, ale ve 40 při obyčejném sparingu je to spíš funny .o) ale toho kdo nechce klepat je lepší škrtit. Když to přepískneš, tak prostě usne
| decarabas napsal: | Škoda, keby si mu zlomil ruku, mohol si mať super storku k táboráku. Mne sa podarilo kamošovi zlomiť nohu a smejeme sa z toho doteraz | Já už takhle s jedním kamarádem storku mám. Jak mu luplo koleno, které ho bolí i po 15 letech když klečí. . Nebo když si při sparingu se mnou zlomil malíček takovým způsobem, že ho měl prostě ohnutý. Začal řvát né bolestí, ale tím jak je ohnutý a já řval taky. Pak zařval a nahodil si ho zpátky
Ono je v pytli, že tady se skoro nikdy nelámou kosti, ale vlastně se trhají vazy a to se hnusně hojí no...
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út říjen 01, 2024 9:39 am Předmět: |
|
|
Ako ten typ, co mal vzdy nabeh na zapal sliach, som nikdy v podobnych sportoch dlho nevydrzal. Radsej stand-up. Teda stand-up comedy v mojom pripade. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: út říjen 01, 2024 11:07 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Ako ten typ, co mal vzdy nabeh na zapal sliach, som nikdy v podobnych sportoch dlho nevydrzal. Radsej stand-up. Teda stand-up comedy v mojom pripade. | Stand up je pro 40+ určitě lepší. Vlastně bych nikomu začínat BJJ po 40 nedoporučil. Musí se začít neskutečně pomalu a měsíce si zvykat. Ale jelikož jsem na netu ve skupině BJJ after forty, tak vidím tisíce lidí co začli i ve 40,50 či 60...Ale člověk musí být chytrý, opatrný a stejně si občas nějaké zranění udělá. Nicméně ty benefity pro tělo jsou obrovské když se to chytře uchopí. Stand up podle mě nemá zdaleka tolik benefitů pro tělo jako grappling, ale zase nemá tolik rizik...
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: st říjen 02, 2024 10:30 am Předmět: |
|
|
1.10 úterý
ČELNÍ DŘEPY - 2x5 s 45, 2x3 s 65, 2x3 s 75, 3x80
VÝSTUPY NA LAVICI - 2x12
GOBLET SQUAT - 2x6
PLANK - 4x20 sekund
fyzická náročnost tréningu: 3/10
pocitová radost z tréningu: 6/10
zničenost po tréninku: 2/10 příjemná
zničenost druhý den ráno: 3/10 cítil jsem lehce kolena
trénink trval: 45 minut
Zkapala nám myčka a i když jsem pár dní oddaloval její profiopravu (nějaké srandy co jsem dělal pomáhali na pár dní, ale pak to stejně kikslo) jejím odpojováním a zbavováním se smradlavé vody a utahováním kohoutu (neúspěšně) jsem strávil večer asi 2,5 hodiny a šel cvičit v 22.30. To už byl extrém. Tak jsem dal aspoň spodek.
Čelní dřepy fajn. Na to, že je necvičim vlastně super. Dosedy mi evidentně drží fajn základ. Cca 105-110 což je normál by padlo. Takže fajn.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st říjen 02, 2024 2:06 pm Předmět: |
|
|
| DAVID.LOPAN napsal: | | Zkapala nám myčka... |
nám nová odešla po 4 letech :/ první šlapala 17 let a nechávali jsme ji ve starém bytě. nová měla dole nějaký průsak a kapalo to základní desku, oprava všeho 2/3 ceny nové. tak byla nová.
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: čt říjen 03, 2024 8:10 am Předmět: |
|
|
2.10. středa
PRESSY S GUMOU - 2x
GORILLA ROWS - 2x
MILITARY PRESS - 5-6-6-6-5 s 45kg
HORIZONTÁLNÍ SHYBY - 10-10-10-10-10-8-8-8
BENČ S JEDNORUČKAMA - 3x17 s 27,5kg
+triset bicák, tricák, zadky ramen
pocitová radost z tréningu: 7/10
zničenost po tréninku: příjemná-jenom svaly
zničenost druhý den ráno: jenom svaly, příjemně
trénink trval: 45 minut
Né tak večer a bylo to set sakra znát. Pressy bezbolestné. Určitě mě stále limituje nervově né úplně fungující sval na tricáku, ale před pár měsíci bylo asi 9x55kg, tak tam silově musí být rezerva. Zkusíme ji najít... Budu lehoulince přidávat a uvidíme jak se ruka chytne. Určitě jsem teď i malinko zesláblý. Poslední dva měsíce co mě dost bralo rameno, které se hodně zlepšilo, ale přecijen...V sobotu bylo 5x5 s 45 a teď jsem tam narval i pár šestek...
Horizontální shyby budu jezdit. Nejenže u toho necítím ani náznak šlach, ale navíc mi to luxusně bere záda. Vůbec jsem netušil že se to dá jet doma, ale tuhle jsem to krásně vymyslel...
Benč s jednoručkama rameno také relativně ok. Asi brzo zkusím přidat váhu když nic nebolí.
Jinak jak u mě teď byl kamarád tak přišla řeč na kliky na jedné ruce. Kdysi jsem bez problému dal +10 (né že by to byl výkon) tak jsem to zkusil ze srandy a na pohodku jsem dal 5 aniž bych se zapotil. Měl jsem docela radost. Zajímalo by mě jestli by to i zvládla ruka s polomrtvým tricákem, možná někdy zkusím.
| vlk# napsal: | | DAVID.LOPAN napsal: | | Zkapala nám myčka... |
nám nová odešla po 4 letech :/ první šlapala 17 let a nechávali jsme ji ve starém bytě. nová měla dole nějaký průsak a kapalo to základní desku, oprava všeho 2/3 ceny nové. tak byla nová. | Já asi budu nakonec volat servisáka k nám domů, protože jakmile to odpojim, tak starý kohoutek to prostě neudrží a protýká to, no ale uvidíme. Jinak my ji měli 3 roky, ale za den jede tak 2x tak to vlastně není tak zlé...
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt říjen 03, 2024 8:54 am Předmět: |
|
|
| DAVID.LOPAN napsal: |
Jinak jak u mě teď byl kamarád tak přišla řeč na kliky na jedné ruce. Kdysi jsem bez problému dal +10 (né že by to byl výkon) tak jsem to zkusil ze srandy a na pohodku jsem dal 5 aniž bych se zapotil. Měl jsem docela radost. Zajímalo by mě jestli by to i zvládla ruka s polomrtvým tricákem, možná někdy zkusím.
|
Ja som to skúšal 1x v živote pred pár mesiacmi. Dal som 5 alebo 6 a mal som dojem, aký som frajer. Tak dík, no. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: čt říjen 03, 2024 9:21 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | DAVID.LOPAN napsal: |
|
Ja som to skúšal 1x v živote pred pár mesiacmi. Dal som 5 alebo 6 a mal som dojem, aký som frajer. Tak dík, no. |
Zkoušel jsem i pravou ruku, ale mozek se bojí a vůbec mě nepustí do té polohy a starch mi nedovolí jít dolu (sranda jak se tělo samo brání aby se nezranilo)
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: út říjen 08, 2024 11:34 am Předmět: |
|
|
Upsal jsem se ďáblu a 7.12 chci absolvovat závody v grapplingu NO-GI čili bez pyžama.
Kategorie do 91 kg
Masters 35+
pokročilí 2-4 roky v úpolových sportech a MMA nebo bluebelt.
Mám zhruba 2 měsíce na trénink. Jelikož nejsou ranní tréninky (snad budou) tak možná budu mít jen 1 trénink BJJ týdně. To se může klidně stát. Tzn. potřebuji zbytek nahnat v posilovně nebo někde. Jde mi hlavně o fyzičku a psychickou pohodu.
V životě jsem zatím absolvoval 2 podobné závody. Jednou jsem skončil 3. (rok 2009) a totálně vytuhnul. Měl jsem skoro okno a to co jsem neměl nadrillované jakoby neexistovalo. Na závody jsem jel bez přípravy a rozhodl jsem se den předem. Přesto to nebylo nejhorší. Většinou jsem prohrál na body a nikdo mě vlastně neutáhl.
Druhé závody jsem absolvoval v roce 2022 a skončil 2. To jsem si užil a dal do toho všechno. Nicméně týden před závody jsem se válel v Tatrách a vůbec netrénoval a rozhodl se 3 dny předem. Taky jsem převážil o 1kg a šel do open kategorie +91 kde byli lidé od 91 do 115kg. To už znova absolvovat nechci. Je to sice zajímavé, ale teď půjdu raději s dědkama do 91kg.
91 kg kategorie mi absolutně vyhovuje jelikož mám většinou po ránu cca 88 a během dne kolem 90kg. Stačí stáhnout tak půl kg až kilo abych si byl jistý že ani po snídani nepřevážím. Takže žádné hubnutí do váhovky se nekoná. Čili odpadá dost stresu.
Čistě teoreticky potřebuji:
-více spárovat. Častěji. Né nutně tvrději...
-zvykat si na větší bolest předloktí, ramen, rukou. Častěji je pumpovat a simulovat tak bolest a bezmoc když už nemůžu.
-Cělkově zlepšit fyzičku. Nejenom výdrž na delší dobu, ale také kratší úseky. Tabaty, EMOMY, kruháče, intervaly.
- Nepřehnat to, nezranit se.
Celkově jde spíš o psychickou připravenost a pocit, že jsem dost trénoval a že neumřu po prvním kole, než o nějaký brutální reálný rozdíl. Chci se prostě cítit dobře a užít si to. Nejde mi o to vyhrát, ale dostat ze sebe to nejlepší. Prohry s technicky lepším člověkem mi nevadí. Horší je, když prohráváte na fyzičku...
7.10. pondělí - Trénink č. 1. - lehký trénink
BOX SQUAT - 4x5 s 75
VÝSTUPY - 2x10
EMOM 6 MINUT sudá a lichá
8 HANG POVER CLEAN - 40 kg
18 SWINGŮ - 24kg
6 KOL BOX NA MÍSTĚ (10 sekund pauza mezi koly):
40sekund pomalu+20 sekund ME
pocitová radost z tréningu: 6/10
zničenost po tréninku: 2/10 příjemná
zničenost druhý den ráno: jen lehce svaly
trénink trval: 40 minut
Takže první trénink směřující k cíli 7. prosince. Pá-so-ne pauza. Byl jsem nějaký nakřáplý a tak jsem tělu raději dopřál pauzu.
Trénink lehčí. Na konci jsem přidal nějakou fyzičku. Nic sofistikovaného, ale spíš pro pocit aby se něco každý trénink dělo. Předloktí dostalo ale dost zabrat a jelikož mě pobolíval ještě sval/vazy na předloktí nevim z čeho, tak mi to stačilo...
Potřeboval bych se aspon 1xtýdně vyhnat ven na sprinty a nějaké kruháče s TRX. Zkusím zařadit. Uvidíme...
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út říjen 08, 2024 3:00 pm Předmět: |
|
|
tak to budu držet palce, to sis na sebe něco ušil... kde to bude?
|
|
| nahoru |
|
 |
jaq
|
Zaslal: st říjen 09, 2024 12:12 am Předmět: |
|
|
| DAVID.LOPAN napsal: | [color=red]
Upsal jsem se ďáblu a 7.12 chci absolvovat závody v grapplingu NO-GI čili bez pyžama.
Kategorie do 91 kg
Masters 35+
pokročilí 2-4 roky v úpolových sportech a MMA nebo bluebelt.
Mám zhruba 2 měsíce na trénink. Jelikož nejsou ranní tréninky (snad budou) tak možná budu mít jen 1 trénink BJJ týdně. To se může klidně stát. Tzn. potřebuji zbytek nahnat v posilovně nebo někde. Jde mi hlavně o fyzičku a psychickou pohodu.
|
Tyjo, tak to smekačka - budu držet palce! :)
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: st říjen 09, 2024 7:04 am Předmět: |
|
|
8.10. 2 trénink (1 týden z 9)
PRESSY S GUMOU - 2x12
MILITARY PRESS - 6-6-6-6-10 s 45kg
EMOM (sudá a lichá 10 minut):
lichá: 8 SHYBŮ +12 KLIKŮ NA ÚZKO
sudá: 5+5 trhů s 16kg ktb
+triset ruce a zadky ramen
fyzická náročnost tréningu: 3,5/10
psychická náročnost tréningu: 2/10
pocitová radost z tréningu: 8/10
zničenost po tréninku: 3/10 příjemné
zničenost druhý den ráno: 2/10 příjemný pocit ve svalech
trénink trval: 40 minut
Takže zase spíš lehčí trénink. Zkoušíme odstavit malého od mléčka. To je zase peklo .o))
Dostal jsem se dost pozdě, ale něco jsem tam musel naházet. Pressy potěšili. Nějakým způsobem když to jedu dynamičtěji, tak mi ruka víc funguje (aspon mám takový pocit). Taky když trefím přesně úchop, tak ruka funguje lépe. Zkouším si s tím pohrát. I když jsou ty pressy velmi lehké tak mě baví...
Fyzička zase spíš aspoň aby něco bylo a já si pomalinku zvykal, že to má být ideálně každý trénink. Za těch 9 týdnů se to nějak nasbírá. Samozřejmě plánuju i samostatné jednotky jen na fýzu, ale ještě nevím kdy a kam to zařadím...Tohle bylo jen mírné zadýchání a zvykání si. Nechci se zničit hned první týden.
Kvuli fyzičce potřebuji trénovat často. Tréninky nemusí být ze začátku těžké, ale je potřeba abych si prostě zvykal na větší zakyselení, větší zadýchání atd. Kola budou na závodech 6 minut základní kolo a 8 minut finále.
| jaq napsal: |
Tyjo, tak to smekačka - budu držet palce! :) | díky .o)
| vlk# napsal: | | tak to budu držet palce, to sis na sebe něco ušil... kde to bude? | Brno. Budeme muset s klukama vstávat asi tak v půl páté ráno, protože se budeme ještě vážit než to začne, ale aspon bude sranda .o)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|