|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: st červenec 15, 2026 6:02 am Předmět: |
|
|
pondělí
hindu, dřepy s přidržením, goblety
HIGH BAR SQUAT - 2x3 60, 3x70, 1x85, 2x4 s 95
LOW BAR SQUAT - 3x80
fyzická náročnost tréningu - střední
psychická náročnost tréningu:6
pocitová radost z tréningu: 8
trénink trval: 33
VÁHA - cca 77
Zase jsem od minula přidal 3kg. Na hranici života a smrti... Po každém opakování jsem to prodýchával, ale přidal jsem a to se snad počítá. Na nohách to není znát, ale před pár měsíci tam bylo 2x4 s 82,5 a teď o 13kg více, tak se něco děje. Nejméně jsem dostal zpátky trošku masa po zhubnutí nebo síly nebo neurokoordinace nebo něčeho .o). Neměl jsem tolik času kolik jsem potřeboval a musel jsem to hnát, ale splněno. Příště uvidím jestli tam nevsunu mezo, protože za 14 dní už budu dovolenkovat...
Minulý legday byl před 6 dny. Tzn. teď dojedu push, pull a pak bude fullbody ať je zase lepší frekvence...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: pá červenec 17, 2026 6:08 am Předmět: |
|
|
čtvrtek
push a pull
KLIKY - 3x8
DIPS - 5xBW+10kg, 5xBW+10kg, 5xBW+25kg, 2x5 BW+41kg, 20xBW+10kg
HORIZONTAL PULL UPS - 8-8-8-8-6-6-6-6 s BW+20kg
PŘÍTAHY V PŘEDKLONU - 2x6 s 60
BENČ - up to 4x75
psychická náročnost tréningu:4
pocitová radost z tréningu: 9
trénink trval: 33
VÁHA - cca 77
Spojil jsem dva tréninky dohromady.
Dips-už velmi těžké, závěrečná dvacítka příjemná.
Horizontal - tady už mi docházel pomaloučku čas a musel sem to tlačit. Minuta mi úplně nestačila, ale ještě jsem to odjel. Pak přítahy v předklonu s velou činkou, které nebyly slučitelné s životem, protože pumpa bicáků a zad byla brutální. Po deloadu za 14 dní chystám pár změn, ale variaci tohohle tréninku ala 2 těžké série (mimo pull kde kvuli bicepsové šlaše jedu 8 sérií a progressuji objem). Taky se chystám ještě malinko shodit a zkusit jestli mé tělo dokáže čtverce na břiše, jestli je to jen otázka kalorického deficitu, nebo při honbě za plážovou postavou ztratím všechny svaly a ani při 66kilech to tam nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá červenec 17, 2026 9:22 am Předmět: |
|
|
teda tahat šedesátky... skoro tolik, co vážíš :D :D o dipech se čtyřicítkou ani nemluvím, ty už nedělám ani s vlasní váhou :D
shazuj, experimentuj, užívej si! čím budeš starší, tím to půjde hůř ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: ne červenec 19, 2026 11:39 am Předmět: |
|
|
pátek
BJJ open mat
fyzická náročnost tréningu - těžká
psychická náročnost tréningu: 8
pocitová radost z tréningu: 7
trénink trval: 70
VÁHA - cca 77
Trénink u nás se zrušil a vyjelo se do sousedního klubu na open mat. Už když jsem vlezl do dveří a uviděl ty gorily se zmačkanejma ušima, bylo mi jasné, že jsem si spletl dveře a že dostanu bídu jak hovado. Nicméně ty největší gorily se ukázaly jako mírumilovné gorily a nechali mě se hrát a prakticky mě neničili...Pak proběhlo i pár ostřejších sparingů s méně zmačkanýma lidičkama. Povedla se mi jedna achilovka a jeden hezkej útěk z trianglu. Zbytek klasika. Víc z toho nevytluču. Jako vždy jsem pak bilancoval jestli má cenu to při mé frekvenci dělat, nebo bych se na to měl úplně vyprdnout. Nakonec zase vyhrálo to, že zatím ještě jo .o)
Asi v předposledním sparingu jsem dostal křeč do lýtka. Brutalitka. Občas se mi to poslední měsíce děje. Hlavně v noci. Ještě jsem dvě lehčí kola dal, ale domů jsem kulhal...
PS: V sobotu proběhly front levery, visy, ručkování a další srandy. Byl jsem zničen z BJJ a už když sem se pověsil na hrazdu, jsem to cítil, no aspoň jsem věděl, že dávat ten den fullbody nemá cenu.
Front lever poslední dobou často nezapisuju. Bohužel ho stíhám tak 1x týdně což asi nestačí na progress, ale zároveň se v tom nezhoršuji a až bude čas, skočím do toho více.
| vlk# napsal: | teda tahat šedesátky... skoro tolik, co vážíš :D :D o dipech se čtyřicítkou ani nemluvím, ty už nedělám ani s vlasní váhou :D
shazuj, experimentuj, užívej si! čím budeš starší, tím to půjde hůř ;) |
Když nemáš sílu, tak si musíš vybrat takové ty falešné cviky kde to vypadá. Jako dipy a tak.
Určitě půjde shazování hůř, ale paradoxně mi to jde poslední roky nejlépe v životě, protože vím jak na to. Momentálně mě prakticky brzdí jen rodinný život a trošku finance, které se ale do pár měsíců jak žena začne pracovat zase zestabilizují, ale to jsou vlastně jen výmluvy .o))
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne červenec 19, 2026 4:28 pm Předmět: |
|
|
Veľmi rozumné, bude ti opäť o trošku ľahšie a ten úbytok sily pri dajme tomu 70kg nebude už tak markantný, za pol roku váhu stabilzuješ a príde opäť ešte progres. Ono s tými brušákmi to aj dosť o miestach, kde sa človeku prirodzene drží najdlhšie vrstva tuku, kde boli neraz v minulosti premnožené tukové bunky, niekto to má v bokoch, mnohé ženy na celulitídnych stehnách, niekto na zadku a my,. zjavne, vpredu na bruchu, heh. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: po červenec 20, 2026 4:00 pm Předmět: |
|
|
neděle
fullbody- benč, dřepy s přidržením, bulhary, rdl s jednoručkama, přítahy s v.č., pressy s jednoručkou, upažování
psychická náročnost tréningu: 5
trénink trval: 35
VÁHA - cca 77
Je příjemné nemuset řešit váhu a prostě tam něco plácat a jen pumpovat. Ani nezapisuju váhy, není to důležité.
PS: Zkoušel jsem teď pistole. Mám problém s mobilitou, protože jakmile jsem na rovině, mám enormní problém to udělat. Jakmile jsem lehce z kopečka, nebo mám podloženou nohu atd. tak to jde fajnově. Tak je budu občas takhle dělat úplně mimo zápis. Mám z toho luxusní pocit v nohách. Časem to snad zmástruju a protáhnu a půjde to i bez podležení či kopečku...
| Turakam napsal: | | Veľmi rozumné, bude ti opäť o trošku ľahšie a ten úbytok sily pri dajme tomu 70kg nebude už tak markantný, za pol roku váhu stabilzuješ a príde opäť ešte progres. Ono s tými brušákmi to aj dosť o miestach, kde sa človeku prirodzene drží najdlhšie vrstva tuku, kde boli neraz v minulosti premnožené tukové bunky, niekto to má v bokoch, mnohé ženy na celulitídnych stehnách, niekto na zadku a my,. zjavne, vpredu na bruchu, heh. |
Jj já už to mám skoro jen na pupku. Žena se mě ptá proč mám žíly na nohách a na lebce a jestli je to normální, tak jí vysvětluju, že tam prostě už neni dost tuku, na rozdíl od pupku a koz
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po červenec 20, 2026 4:33 pm Předmět: |
|
|
na tom podla mna nieje nic zle ze pistols robis "lehce z kopečka" - mam to uplne rovnako, bud to robim vo vzpierackach na nejakej vyvysenej ploche alebo vonku na preliezkach si najdem sikmu plochu a mozem potom chodit uplne a2g co je oproti drepom prijemna zmena a doplnim ten chybajuci rozsah pohybu (oproti klasickym drepom). Nema kazdy idealnu anatomiu a toto je len taky lahky cheat... _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: čt červenec 23, 2026 2:34 pm Předmět: |
|
|
středa
dopoledne: cca 30-40 minut kolo (auto v servisu)
večer:
DŘEPY S PŘIDRŽENÍM - 3x10
DŘEPY HIGH BAR - 2x3 s 60, 3x70, 4x80, 2x4 s 97
DŘEPY LOW BAR - 3x80
psychická náročnost tréningu:8
VÁHA - 76,5
V neděli fullbody a ve středu legs. Chtěl jsem už v úterý, ale absolutně se nedalo. Jak jsou ještě prázdniny a děti nechodí do školky ani na ty 4 hodiny, je to občas peklo. Dostal jsem se až hodně pozdě večer, hladový, unavený, ale s vidinou, že jestli si nezacvičím teď tak další den na to možná nebude čas, protože budeme přespávat u kamarádů a tam jsou jenom kettlebelly (což bude otazné jestli dám něco s nimi nebo počkám dom)
Od minule přidáno zase 2 kg. Už 15kg nahoře od začátku. Juhů. 80kg byly vyloženě speed reps. To jsem koukal. 97kg už bylo hraničně těžké, ale hraničně těžké je to posledních deset tréninků. 2x4 jsem vypotil, ale měl jsem pocit, že to je opravdu už maximum. No, příště zase přihodím, zkusím a pak už deload.
Veelmi dobré...
PS: Zajímavé bylo, že pro mě bylo těch 97 těžkých s tím vůbec vyjít ze stojanu. Sranda, když si vzpomenu, že byly doby, kdy jsem jezdil dosedy s 220kg a přišlo mi to na zádech jako pírko
seeya: tak to si mě potěšil. Pojedu to teda zatím na starce s podkládáním nebo z kopečka.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt červenec 23, 2026 3:51 pm Předmět: |
|
|
Pistole sa aj mne robia lepšie s malinko vyvýšenou pätou, pohoda. Nebuď k sebe taký prísny  Som zvedavý, kam až potiahneš to chudnutie, sixpack by bol zaujímavý _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: pá červenec 24, 2026 1:23 pm Předmět: |
|
|
čtvrtek
push a pull
KLIKY - 3x
DIPS - 2x6 s BW+10kg, 6xBW+20kg, 2x6BW+42kg, 22xBW+10kg + 4xBW
BENČ S JEDNORUČKAMA - 1x15
HORIZONTAL PULL UPS - 6xBW, 6xBW+10kg, 9-9-8-8-7-7-6-6 s BW+20kg
PŘÍTAHY S V. Č. - 2x5 s 60
trénink trval: 40
VÁHA - 76,5
Sice bivakujeme u kamarádů, ale manželka si zapoměla notebook a nějaké věci pro děti, tak jsem z práce jel ještě domů a když už jsem tam byl tak jsem to v 22.00 pěkně zahájil. Cvičilo se moc pěkně. Dips 2x6 s 42, tam jsem přidal 1kg a opáčka, závěrečná pálička bylo slušné peklíčko, ale pocit byl boží, pak jsem tam hodil ještě sérku jednoruček jakože jsem unilateral a šel na záda. Tady mě bohužel začínal dohánět čas a musel jsem ubírat pauzy, což nebylo ideální, ale zase jsem kvuli frekvenci musel spojit dva tréninky dohromady...
decarabas: taky jsem zvědav. Six pack je věc z říše mytů a bájí tak uvidíme .o)))
pátek: jen takový minizápis - spousta front leverů a pár pistolí. Totálně kontrolovaně dolu, podržet, rozlédnout se po okolí a zase nahoru. Rád bych to aspoň jednou týdně jezdil a časem možná trošku tvrději, ale zatim jedu jenom singly a delšíma pauzama, ale nohy jsou z toho cítit špičkově. Ten pocit je brutal...
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: pá červenec 24, 2026 3:23 pm Předmět: |
|
|
Zbývají mi poslední dny tréninku před deloadem. Po deloadu budu asi týden ladit trénink a pak bych chtěl jet něco ve stylu:
1. PUSH
Tlaky s jednoručkami na lavici: 2x5 až 3x5 + 1x občasný AMRAP (maximum) tady jsem dips odsunul, protože kvuli mé zkriplenosti mi jedna strana bere více, tak to musím zase dorovnávat...
Pressy s ktb - 1 sérka AMRAP + přidávání opáček každý trénink či clustery když opáčka nepůjdou
Doplňky: Zřejme bradla, lehčí benč. Benč opět odsouvám na delší dobu na vedlejší kolej.
2. PULL
T-Bar NEBO Přitahy velké činky: 6-8x6 a přidávat opáčka a poté váhu, podobné schéma jako u horizontal pull ups. Kvuli šetření bicepsové šlachy. Tzn. tady spíš větší objem než těžké váhy.
Horizontal pull ups či něco - jedna série AMRAP. Mám pocit, že záda potřebujou víc. Tzn. jeden "veslovací" a jeden "stahovací/shybový" cvik. To bude stačit...
3. LEGS
Zercher dřep: 2x5 až 3x5 + 1x občasný AMRAP
Rumunský mrtvý tah: 2x5 až 3x5 + 1x občasný AMRAP
Doplňky: Těžko říct. Spíš je dám ve fullbody.
Tady začnu opravdu více zlehka, budu si osahávat jak techniku, váhy atd.
4. FULLBODY / MISMAŠ
Tady pojedu všechno možné. Pokud mi nebude vycházet frekvence (kvuli bjj či rodině) tak dám cvik z push, pull, legs, ale lehčeji a nějaké srandy, nebo komplet srandy.Možná občas trošku těžší benčík nepravidelně, ale jinak spíš aktivace svalů a ten pocit, že nic nemusím...
SRANDY
-Front lever
-Pistole
-Sprinty
Tohle bych chtěl dávat aspoň jednou týdně, většinou asi odděleně od tréninků, spíš kvuli času a nebo to tam někam vtěsnám. Například do fullbody aspoň ty sprinty...
-Brazilian ju jitsu-jak to vyjde. Stejně se víc jak 3x za měsíc nedostanu...
-Srandy v práci. Občas mám klid, tak sedím v dřepu, kroužím ramenama, protahuju hamstringy. Když jdu na záchod, mám to cca 100 metrů, tak jdu svižněji atd.
V tom bych chtěl pokračovat.
Občas fullbody vynechám a pojedu znovu push, pull a legs. Pokud mi to nebude vycházet spojím push a pull dohromady. Tohle jsem tak jezdil teď a vyhovuje mi to...
Proč takto? Dlouhodobě nejsem schopen jezdit třeba 5x5 nebo tak něco. Říkejte tomu lenost, pohodlnost, nedostatek psychické odolnosti, nebo jen opotřebování za těch 30 let (ano, opravdu už takto dlouho uuuf) tréninku. Nicméně jsem schopen tam narvat cca 2 těžší série a na poslední to hecnout jako blázen. Když jsem kdysi jezdil Fomina, tak mi tam brutálně vyhovovalo při objemové fázi kde bylo 5x6 či 6x5 (už si nepamatuji) dát poslední sérii jako amrap, opravdu jsem se u toho brutálně zlepšoval (aspon nejakou dobu). Do toho taky nemám čas na delší tréninky, protože pokud dám delší trénink, jdu často déle spát, nebo nemůžu usnout a pak jsem zase nevyspalý, což jsem pořád. Děti se pořád budí, my se u nich střídáme, jak mám směny, tak jeden týden vstávám v 05.00, druhý týden sice v 07.00 ale chodím spát po půlnoci atd. atd.
Takže tohle je takové schéma, které se dá jet i když se do posilovny doplazím polomrtvý a už bych měl spát. možná to ještě změním, ale poměrně se mi to líbí.
Do toho bych chtěl velmi kontrolovaně shodit pár kilo...Uvidíme...
MYŠLENKA JE VYŘČENA A ŽIJE!
Naposledy upravil DAVID.LOPAN dne čt srpen 13, 2026 5:32 am, celkově upraveno 4 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: po červenec 27, 2026 5:34 am Předmět: |
|
|
sobota
fullbody
pressy, pistole, swingy, kliky, gorila rows, front lever, kb bottom up pressy, shyby
fyzická náročnost tréningu - lehčí
psychická náročnost tréningu:3
trénink trval: ?
VÁHA - 76,5
Hlídáme kamarádům dům, respektive spíš jejich deštný prales s pětimilionama kytek, ale kamarád má ketly .o) Takže jsem si je vynesl na zahradu a hlídajíc děti, zahájil trénink. Sice jsem různě odbíhal abych zabraňoval katastrofám, ale dobré. Tyhle fullbody bych rád držel ve stylu "jedu si co chci a jak chci a nic mě nezajímá" Dneska by mělo být legs, ale v pátek odjíždíme a do konce týdne to bude brutálně hektické, tak možná začnu deloadovat dříve a pojedu co a jak kde půjde, ale třeba se mi to podaří nějak...
PS: Ty pistole mi dělají hroznou radost, ale musím pomalu, abych si nedojebal své stárnoucí tělíčko .o)
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: st červenec 29, 2026 5:23 am Předmět: |
|
|
úterý
DŘEPY S PŘIDRŽENÍM - 3x10
DŘEPY HIGH BAR - 4x60, 3x70, 3x80, 1x90, 2x4 s 100
SLDL - 4x
psychická náročnost tréningu:2
VÁHA - 77
Nastupoval jsem s tím, že netuším, jestli to dám ne, ale nakonec dal. Těžko říct jak velké peklo to bylo, ale tak nějak se to spontánně měnilo v goodmoornings. Jak jsem šel zespodu, už mě to vždy hodně předklonilo, ale počítá se to. První série dokonce bez pásku. Respektive pásek nemám a tak si kolem pasu vážu bandáž na koleno (zbytek z pvl časů-druhou někam odvál čas), ale ta se rozhodla rozvázat během prvního opáčka, tak jsem to stejně dojel .o) Veliká spokojenost ukončit fázi takhle pěkně. Na těch nohách opravdu proběhlo fajn zlepšení. Respektive bavíme se o svalové paměti a o vrácení se pár starých svalů, ale i tak fajn. Tělo se trošku vzpamatovalo...
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: čt červenec 30, 2026 5:04 am Předmět: |
|
|
středa
BENČ - up to 3x90
DIPS - 26xBW+10kg + 4xBW AMRAP
trénink trval: 25
VÁHA - 77
Žena vydává knihu a já jí dělám zlom a snažíme se to dodělat před dovčou, ale je to časový masakr. Skončim v práci a víceméně jedu do druhé kde sedím do večera, ale činky jsem tam přes únavu narval, pak už jenom protein, připravit rychle plnohodnotné jídlo ze zbytků abych mel v práci snídani a obed.
Testík benče ačkoliv ho pár měsíců jezdím lehce. Dobré. Základ se drží. Dips-nechtělo se mi už přidávat tak jsem dal aspoň AMRAP se zátěžovkou. Pálilo.
Asi poslední trénink. V pátek ráno přesun ale beru sebou zátěžovku, gumy, trx a budou se dělat pistolky a další srandy. Těším se jak si odpočinu a přijedu natěšený na normální tréninky. Jednou za čas je to potřeba.
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: po srpen 10, 2026 6:54 am Předmět: |
|
|
aktivní odpočinek 30 července -8 srpna
dipy, horizontal pull ups, pistole, dřepy, posilovna, sprinty atd.
psychická náročnost tréningu:0
pocitová radost z tréningu: 7-10
trénink trval:
VÁHA - 77
Přes týden aktivního odpočinku. Cvičil jsem prakticky každý den různé věci a asi v polovině si to rozdělil na spodek a sprinty a vršek. Bavilo. Dokonce jsem jednou zaskočil i do Popradu do Aqua do posky a pořádně to pumpnul. Žena byla na kafi s kamarádkou. Děti pohlídané od starky a starkého a já měl neomezeně času na trénink. Obrovský nezvyk. Prostě jsem jen tak chodil kolem a všechno pumpoval a užíval si to. Jelikož ale aktivní odpočinek beru vážně, tak nic těžkého a prakticky žádné cviky co jezdím normálně. Taky žádné počítání opáček, sérií nebo cokoliv co by zavánělo něčím vážnějším...
Jídlo jsem držel. Né nějak fanaticky, ale hlídal jsem se.
neděle
BENČ S JEDNORUČKAMA - 10x27, 6-6-10 s 35kg ručkama
ONE ARM PRESS S KTB - 11x16kg ktb
+středy ramen, zadky ramen, tricák
psychická náročnost tréningu:2
pocitová radost z tréningu: 8
trénink trval: 30
VÁHA - 76,9
Rovnou jsem naskočil na nový program viz. rozpis o pár postů zpět.
Zajímavé je, že mám pocit, že jednoručky jsou teď pro mě skoro stejně těžké jako benč, což jenom ukazuje že problém není v síle, ale v ramenolopatce a ramenobicáku na druhé straně, ale nevadí. Poslední sérka byl kvazi amrap. Ale šlo by víc jak 10 opáček, ale nechtěl jsem to napoprvé urvat. Příště nepřihodím asi váhu, ale spíš opáčka. Budu tu malinko opatrnější s přihazováním váhy, protože ramenolopatka se chová často tak, že lehké, lehké, beton a neudělám najednou ani jedno...
Pressy s ktb - jelikož mám zkriplené ramena, ale rád bych to malinko zlepšil tak pojedu jednu sérku a budu přidávat opáčka. Pokud nepřidám opáčka, pojedu to stylem clusterů.
Zbytek různé doplňky dle chuti a času.
PS: Teď mám cca 5 týdnů do další dovolené, tak to tam trošku naperu a uvidíme jak mi to bude sedět...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|