Denníček "Dobre už bolo" Carabasa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 158, 159, 160 ... 445, 446, 447  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Denníček "Dobre už bolo" Carabasa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
maciak

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 6:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ad zapestia:
Mark rippetoe vravi ze akonahle ti tyc ohne zapestia tak ju nekontrolujes ty ale ona teba.
A deje sa to nielen u banchu ale aj u drepov a u oboch to je na hovno. nielenze stratis kontrolu, vyradis predlaktie ale riskujes pekny zapal/natrhnutie.
Perfektne to je vidiet u Rippera on drepuje tak ze drzi tu tyc krasne rovno a pritom ma na drepe velmi uzky uchop.

Draba benchu vzdy zacina nad hrudnikom a konci nad hlavou, je vela nazorov ci je draha priamka alebo konvexna/konkavna/ Mylsim ze tvar krivky ktoru opisuje cinka od dotyku na hrudniku az po lockout zalezi od stavby jednotlivca ale co plati pre kazde je to co vravi Tom ze koncis nad hlavou.

Dave: pri hocijakom tlaku by mali lakte kopirovat drahu cinky, cize ich mas stale pod cinkou a ked tlacis nad hlavu tak ja ich trocha otvaram, samozrejme nie velmi lebo ked ti vybehnu moc stratis spravnu poziciu a cinka sa zastavi. Americania to nazyvaju "elbow flare"
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
decarabas

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 6:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:

PS. díky za tyto rady, jako jsou připomínky u Pajase, ryvarua a decarabase. Hodně lidí tě bude mít za hatera a že reješ (už takoví tady byli), ale my, co se chceme stále učit a jsme samoukové, ti jsme vděční

Presne tak. Ja ako samouk samozrejme nemám šancu vidieť všetky chyby, ktoré robím - preto tu dávam aj tie videá, vždy je fajn, keď mi to niekto spripomienkuje. Je fajn, že Tom, Maciak a ďalší sú ochotní poradiť.

Čo sa mňa konkrétne a mojich zápästí týka, blbé je, že ešte niekedy na jar som to tak šiel:
https://www.instagram.com/p/BE86486SuyT/?taken-by=pete_mad_lennack

...a potom som to zmenil

Nič to, ako som písal, som parádne uťahaný a odpálený, čiže dávam cca týždeň deload a môžem skúsiť zlepšiť tú techniku benchov (ja že som slabý na tlaky a pritom to len cvičím jak debil )

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
JPS1

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 7:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je legrace,, nemá sebedestruktor v Praze dvojče? dnes se mi nějakej týpek (zezadu) pověsil na hrazdu na kleci multipressu zrovna když jsem se tam snažil o dřepy..to nepochopíš
RaptorMira

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 7:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dráha činky nikdy nesmí nad hlavu. Tlak začíná a končí nad otočným bodem - to je přesně nad kloubem ramene. Dotyk dole je samozřejmě na spodním hrudníku, hodně níž než na spojnici ramen...
vlk#

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a je to v háji... Carabas se teď přes noc naučí benčovat a bude tam sázet 160
decarabas

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
a je to v háji... Carabas se teď přes noc naučí benčovat a bude tam sázet 160

Už sa učím benchovať 4 roky Keď už mi ani Tomove a Maciakove rady nepomôžu, seriem na to a dám sa na petangue. Pošetrím kolená a s trochou šťastia budem konečne v niečom lepší ako ty

Olejnas

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 9:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JPS1 napsal:
To je legrace,, nemá sebedestruktor v Praze dvojče? dnes se mi nějakej týpek (zezadu) pověsil na hrazdu na kleci multipressu zrovna když jsem se tam snažil o dřepy..to nepochopíš

To byla nejspis GYM policie, chtela te varovat, ze drepy v multipressu dela jen Tomas Lukas a podobny homo youtuberi.
Dave1913

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
JPS1 napsal:

To byla nejspis GYM policie, chtela te varovat, ze drepy v multipressu dela jen Tomas Lukas a podobny homo youtuberi.

JPS1

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

neznám ale klec nemáme. tak co už ale zase je to pořád volný s výhledem na kočku u baru.
maciak

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RaptorMira napsal:
Dráha činky nikdy nesmí nad hlavu. Tlak začíná a končí nad otočným bodem - to je přesně nad kloubem ramene. Dotyk dole je samozřejmě na spodním hrudníku, hodně níž než na spojnici ramen...

nemam video z lepsieho uhla ale toto som myslel tym nadhlavu.
myslim ze presne to co vravis

decarabas

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takto to chápem aj ja, proste vrátiť činku do východzej polohy.

Tom.K.

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no pěkná diskuze :)

Dave1913: ano, ano, ano a děkuju.

RaptorMira: neslovíčkař. :) Myslím, že sám nejlíp víš, jak jsem to myslel. Příklad z praxe: Přijdu s mladým na trénink, jede benč, první opáčko jde krásně na spodní hrudník a tlačí mi to rovně nahoru. Když na něj při dalších opáčkách řvu tlač do výchozí polohy, tak na mě čumí jak jelito a absolutně nechápe co po něm chci. Zařvu ,,nad hlavu" a bez zaváhání to vypálí zpět přesně tam kde to má bejt. Úplně jednoduchý. A tohle není samozřejmě jedinej, to je takhle víceménně s každým začátečníkem.

Maciak: přesně rozepsáno.

Vlk: a to se klidně může stát. Zrovna před 14 dny přijel na poslední trénink před soutěží už dost zkušenej borec z našeho oddílu, se kterým jsem ale nikdy nešel benče. Osobáček měl už z jara 132,5 kg. Přijel s tím, že by rád dal aspon 130, že mu benče poslední dobu stagnujou. Dělal přesně ty samý chyby, jaký jsem tu popsal u Decarabase, no snad to zápěstí až tak extrémě nelámal, ale tlakoval úplně vertikálně a nebyla tam žádná práce loktů. Dolů k tělu přiložil a nahoru tlačil s přiloženýma loktama. Tyhle chyby jsme napravili už při rozcvičování na nějakých 80 kilech, pořád držkoval, že mu to přijde strašně nepřirozený. Ano, všechno nový, než na co jsme zvyklý v tréninku je poprvý nepřirozený. Nu ale už ten den u mě zatlačil 137,5 kg, 140 těsně nedotlačil levou rukou. Čumel jak péro z gauče. :) Pak už měl jen jeden trénink dynamiky 5x2 opak 70 kg, odpočinek a na soutěži v trojboji tam prdnul 142,5 kg. :) Hned mi psal celej nadšenej, jak děkuje atd, že by v životě neřek, že taková píčovina udělá tolik. Tohle jsou věci, který mě opravdu těší, protože přesně tyhle ,,píčoviny" bere většina z vás za píčoviny a myslí si, že tu jen melu píčoviny. Ale prostě a jednoduše, tyhle píčoviny dělaj hrozně moc.

Takže abych to tu nejak uzavřel. Jsem upřímnej a podle toho taky píšu. Vím, že tu u většiny za svou upřímnost nejsem oblíben a na druhou stranu mě to teda nijak zásadně nemrzí :), ale když prostě vidím, že někdo dělá totální kraviny, tak mu k tomu napíšu svůj názor. Nejsem z těch, co budou za každou cenu chválit, jen aby se druhý cítil dobře. To, že tady budu do každýho druhýho logu psát: (jako to tu máte ve zvyku) ,,dobře odmakaný", ,,super dřepy" ,,pěkně sis máknu" a já nevim co všechno čím si tu děláte dobře, to vás nikam neposune. Naopak. Pořád mi třeba strašně leží v hlavě Pajas, (ano doufám, že si to tu taky přečteš) kterej kdyby nedal na tohle to vaše ,,chválení", nechal si poradit a trochu ubral z toho jeho šílenýho volume, na který prostě není stavěnej, veřím že by mohl bejt dobrej trojbojař. Nejvíc mě dostala věta od samotnýho Pajase, když tu nekomu z vás odpověděl něco ve smyslu, že už přemýšlel, že si i někoho zaplatí, kdo by mu pomohl s přípravou, nebo tréninkem, nebo jak to tam psal. Při tom, když se mu snažím zdarma pomoci, tam mě odbyje tím, že ví co na něj funguje, že jede co to co mu přineslo nějakej výsledek a hotovo. :) Prostě a jednoduše, u silovýho tréninku se musí občas zahodit ego stranou a začít trochu přemejšlet. Jo a samozřejmě u borců jako Ripper, tam pochválím rád :) Dokonalost.
seeya

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rada zadarmo nema ziadnu cenu hehe
madball

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tome, Mira neslovíčkaří. Na začátku diskuze, než jsem dočetl dál, jsem chtěl napsat, že tlačit činku nad hlavu je nesmysl, protože jsem to taky špatně pochopil. Pokud chceš nějak poradit, ale radíš tím způsobem, že to někdo špatně pochopí, tak ta rada nebude správná, i když je dobře míněná.
(když už jsme u toho pochlebování si v deníčcích )

Jinak zalomený zápěstí je z mýho pohledu určitě hovadina, protože jsem se to ze začátku taky blbě naučil, tak jediný k čemu to bylo dobrý, byla bolest zápěstí, nemluvě o tom, že stabilita činky je na houby a nemůžeš se do ní ani pořádně opřít, protože to zápěstí neudrží, alespoň u mě tedy ne.

Jinak Pajasovi už to psalo spousta lidí, že by měl u cvičení víc používat hlavu, než se na tréninku oddělat. Tady je třeba vidět krásnej rozdíl mezi ním a Ripperem, kterej hodně tréninků odjede s lehkostí...
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
spekounP

PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2016 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tome, v žádném ze svých příspěvků jsem tě nikdy neodbyl ani neposlal do háje, alespoň si toho nejsem vědom. Pokud to tak vyznělo, tak sorry. Vážím si tvých rad, ale 5 nebo 6 týdnu do konce přípravy jsem už proste nechtel experimentovat a něco měnit na svých plánech a prostě jsem dojížděl, co jsem měl rozjeté.
Teď je všechno stejně v řiti a já urcite planuju zkusit tipy, co jsi mi psal.
Není to tak, že bych o těch věcech nepřemýšlel a jel si jen to svoje, akorát trochu tápu v tom, jak to změnit.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 158, 159, 160 ... 445, 446, 447  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: