|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
seeya

|
Zaslal: út srpen 20, 2024 7:18 pm Předmět: |
|
|
drepiky paradne jak vzdy, tam si to vyhral _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: st srpen 21, 2024 9:18 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Na tie čelné má podložka svoje opodstatnenie. Jednak hĺbka a lepšie zacielenie na predné stehná, , ...
...tlačili cez špičky kvôli zacieleniu práve na kvadráky. Plus to pomáha aj lýtkam, čiže na moje momentálne ciele samé benefity |
díky za vysvětlení, pokud to pojímáš takto body-buildersky a vylepšuješ kvadrály a lýtka, tak to dává smysl.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st srpen 21, 2024 10:00 am Předmět: |
|
|
Hej, no, musel som svojho času trochu upraviť tréning.
Začalo to samozrejme počas covidu - ako boli zavreté fitká, nemal som možnosť pokračovať v príprave na powerlifterskú súťaž (plus súťaž samozrejme zrušili) a bol som nútený upraviť tréning a zapracovať bodybuilderské princípy (pauzy, pomalé negatívky, predvyčerpanie) kvôli obmedzenému vybaveniu doma a neskôr v pivnici.
Potom sa pridali zranenia, najprv jedno koleno, potom druhé koleno, rameno...
A potom som sa videl na fotke a fakt som bol tučné prasa a zaradil som diétku, ktorá sa nekamarátila so silovými výkonmi
No a z toho časom prirodzene vyšiel takýto tréning, no. Nemohol som to už lámať cez koleno s powerliftingom, každú chvíľu ma čosi bolelo a kopili sa disbalancie, tak som zmenil focus zo sily na formu. A zatiaľ ma to baví, plus niektoré tie zdravotné problémy to vyriešilo (zďaleka nie všetky  ).
Samozrejme, veľká trojka ostáva, len z lowbar drepu som prešiel na highbar, deadlift idem obmedzene, lebo v tých priestoroch nemôžem moc mlátiť činkami, a bench press. Len tie veci okolo toho už ma nemajú posúvať v silových výkonoch, ale v zdraví a forme. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt srpen 22, 2024 8:43 am Předmět: |
|
|
| caukymnauky napsal: | myslel jsem napichat, aby byl poradny bodybuilding, samozrejme sranda |
Ja viem, ja viem, ja som písal tak všeobecne.
Na AS pre hobíkov neverím, príde mi to ako keby som si na jazdu na nákup do LIDLu kúpil Ferrari... V ktorom sa po čase zmrzačím alebo zabijem
Superset
Zakopávanie vleže jednou nohou:
3x12x10kg hľadanie ideálnej váhy
+
Pazhyby:
3x12
Superset
TRX pazhyby:
3x12
+
Kliky na bradlách:
1x6xCarabas
1x6xCarabas + 15kg
3x8xCarabas + 30kg
1x10xCarabas + 15kg
1x12xCarabas
Incline tlaky:
3x12x60kg
Bench press:
1x3x60kg
3x5x100kg
1x8x60kg a deviata ma pripleskla
Triset:
3x12
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C-8TgOvts3q/
Zakopávanie s kladkou som nastavil rýchlo, to nie je taký problém ako predkopy. Zároveň cítim, že bude efektívnejšie ako to, čo som robil v stoji predtým. Ooooveľa väčší streč a rozsah pohybu. Čo sa hneď prejavilo tým, že aj blbých 10 kilo mi prišlo relatívne akurát Neviem, ako tam funguje ten prevod, ale nepríde mi, že by tie kladky čokoľvek uľahčovali. Nabudúce pridám, tých 15 kilo bude na jednu nohu asi tak akurát, aby to malo efekt. Toto ma bavilo.
Kvôli spodnému chrbtu po drepoch (nebolí, len je unavený) som nechcel dávať žiadne príťahy v predklone, tak som dal pazhyby na tyči. Ale to bola nuda a slabota, tak som pridal ešte pazhyby na TRX a OK, už som konečne cítil, že aj chrbát niečo musel porobiť, hoci teda to nebola žiadna rozbíjačka.
Kliky na bradlách som zaradil s ľahšou váhou, čo je super - potešiili sa ramená, potešili sa lakte aj zápästia. 30 kilo je pomerne málo, ale dole som dával seriózne stopky, snažil som sa o poctivé kontrolované prevedenie a hĺbku. Z toho titulu som si kozy rozbil asi viac, než s 50kou. Týmto začnem aj v novom programe. Ak zosilniem, postupne prihodím váhu. Ale priorita bude kvalita opakovaní, nie váha na opasku. Ramienka sa ľúbia rýchlo pokaziť, rád by som sa tomu vyhol.
Zábavné boli posledné dve zhadzované série, zas a znova sa mi potvrdilo, že tam, kde moje nohy ešte vládzu ešte bojovať, tlakové partie proste vypnú a nedokážem z nich už vyžmýkať nič.
Čo ma celkom potrápilo aj následne na tlakoch hore hlavou, kde som zvolil síce malú váhu, ale slušne veľký objem.
A samozrejme na benchi Tých 100kg som dával len z posledných síl. Hlavne druhá séria bola o držku, mal som krátku pauzu medzi sériami a fakt som pod tým skoro ostal. Vytlačil som to úplne všetkým, čo mi v tele ostalo, aj zadok sa zdvihol, aj ma krútilo, aj som fúkal zdola do činky, nech nezastaví. Na tretiu sérku som si oddýchol lepšie a už sa to dalo. Potom som zhodil hneď na 60 kilo, ale skaza bola dokonaná a ostal som ležať pod deviatym opakovaním, čo ma rozosmialo
Triset klasicky, jediná zmena je, že som začal robiť bicepsové zdvihy s rovnou tyčou. Síce je to náročné na zápästia, ale nezaťažujem tak tú bicepsovú šľachu, resp je zaťaženie rovnomerne rozložené medzi vnútorný a vonkajší úpon. Pumpa pekná. A hej, aj sťahovanie kladky na triceps ide lepšie na novej mašine, omnoho hladší chod a rozsah pohybu je väčší. A navyše ma zlomilo depresívne zistenie, že mi stačí naložiť 35 kilo, aby som sa vycukal.
Od pondelka asi začnem nový program, čo som postol myslímna predošlej stránke. Leto očividne končí, už nemusím byť krásny, tak zľahka prihodím kalórie a nabehnem na "jesenný" program, ktorý nebude taký divoký, ako tento masaker. Je fakt, že ak by som naďalej robil tento pekelný tréning A K TOMU pridal kalórie, aj Dorian Yates by mi na konci zimy vykal. Ale skôr by som postupne zosilnel, všade zbesilo pridal váhu, a zas by som si niečo utrhol Takže spomalíme a pôjdeme na to s rozumom. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po srpen 26, 2024 7:00 am Předmět: |
|
|
Predkopávanie:
2x12x15kg
SSB drepy:
1x6x24kg
1x6x74kg
1x1x124kg belt on
1x20x124kg
1x10x154kg
Superset
Výpony s SSB:
3x20x154kg
+
Veslo = kladka zhadzovaná:
3x6x100kg + 3x12x60kg
Sťahovanie kladky zhora:
3x12x60kg + 3x12x40kg
Larsen press:
1x6x20kg
1x6x70kg
3x10x80kg
Yates rows:
3x12x70kg
Triset:
3x12
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C_BkpdHtInu/
Tak som sa tešil na tréning, že sa to epicky posralo hneď na začiatku. Počas prvej dvadsiatky na drepoch som cítil, že v chrbte sa čosi kdesi pohlo. Začalo to tuhnúť od pravej lopatky až po kríže, takže si to odniesol asi zas nejaký medzirebrový sval.
Skúsil som ešte jednu desiatku so 154 kilami - vzal som činku na chrbát a vedel som, že je zle. Ako keby ma niekto nabral botou do chrbta, vzduch zo mňa vyletel, nevedel som spevniť chrbát... No, tú desiatku som ešte skrz bolesť dal, ale s drepmi bolo hotovo
Ale asi aj tak nevadí, bolo strašne dusno a horúco a tentoraz to na mňa fakt doľahlo. Blbo sa mi dýchalo a to rýchle tempo a veľký objem by ma tak najskôr vypli - podozrievam NO predtréningovku, čo som si neplánovane z rozmaru dal pred tréningom. Bol to blbý nápad, srdce išlo ako o závod a kyslíka sa mi nedostávalo. Ako som dychčal, tak som zrejme nemal dobre spevnený stred a puf, chrbát šiel do kopru. Predtréningovky asi nie sú nič pre mňa.
Predklon nefungoval, záklon nefungoval, rotácie zo mňa vyrážali vzduch, nedokázal som spevniť stred... Ale bolo treba odmakať tréning, tak teda zaťať zuby a ide sa. Takéto "úrazy" som už mal a viem, že to nie je nič likvidačné, len to bolí ako čert a je to nekomfortné.
Lýtka hrôza  Nie kvôli lýtkam, ale kvôli činke na chrbte. Potil som sa skôr od bolesti ako od horúčavy a námahy, ale odmakal som to a potom už to bolo lepšie, lebo som na sebe nemusel mať činku.
Kladky vcelku dobre, keď som zafixoval trup, šlo to. Akonáhle som sa nejak inak pohol, už to bolelo. A to som bol zohriaty, bolo mi jasné, že keď vychladnem, bude to len horšie.
Mostovanie sa nedalo, takže len larsen pressy... Triset len kadejako, aby som nedráždil chrbát...
V noci som potom nespal, každé otočenie, každá nová poloha bolela, takže o druhej ráno som tam proste poslal nejaký Voltaren a potom som konečne zaspal. Druhý deň som si potom splašil Flector v prášku a ten to konečne potlačil. Cítim to ešte dnes, ale už sa s tým dá fungovať. Čo je fajn, rád by som podrepoval _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út srpen 27, 2024 8:05 am Předmět: |
|
|
Predkopávanie jednonož:
2x dozlyhania x20kg
Highbar drepy:
1x6x20kg
1x6x70kg
1x1x120kg
1x1x150kg
1x1x170kg belt on
3x6x170kg
Superset
Zakopávanie jednonož:
1x12x15kg
2x12x10kg uf oh, to čo
+
Výpony s VČ:
3x dozlyhania x170kg
Incline bench press:
1x6x20kg
1x6x60kg
1x1x80kg
3x6x80kg
1x dozlyhania x60kg
Sťahovanie kladky zhora zhadzované:
3x dozlyhania x80 - 60 - 40kg
4set:
3x dozlyhania
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C_JIPNHtMyP/
Nový program zahájený. Už to chcelo zmenu, tak som začal o nejaký ten týždeň skôr.
Drepy super, zvláštny pocit ísť to hneď po predkopoch. Inokedy mám kolienka mäkkučké a rozcvičené, včera to bolo o niečo zatuhnutejšie, ale aspoň bez bolesti. Váha primeraná. Časom sa bude dať prihodiť, ale zase asi nie priveľa  Chrbát podržal, čo je veľké plus.
Zakopávanie perfektný setup. Prvý set som urobil s 15 kilami, ale veľmi rýchlo to prešlo - ten rozsah pohybu je o dosť väčší a hamstringy sa dostávajú do riadneho streču. Určite zosilniem, ale zatiaľ to nebudem hrotiť - nie s mojou tendenciou zraniť si hamstring pri v podstate čomkoľvek
Incline tlaky takisto prekvapivo v pohode. Keď pred nimi nejdem kliky na bradlách, zrazu koľko vládzem  Bola rezerva, časom sa bude pridávať. V sérii do zlyhania som urobil nejak okolo 13 opakovaní, ale neviem to presne. Snažím sa to nepočítať, lebo potom mám tendencie zaokrúhľovať, napr "dám ešte do 20 a serem na to", čo nie je do zlyhania, iba ak do mentálneho
No a kladka zhora uuuf. Viem, že je to len kladka, takže to nemôžem chápať ako silový výkon alebo čo, ale pumpa strašná. Pokiaľ to takto vydržím, neexistuje, že nezlepším chrbát  V predošlom programe som mal pazhyby na TRX, robil som to 3x12. Toto je asi o niečo väčší masaker, takže chrbát MUSÍ zareagovať. Žiaľ, ozvala sa mi zas bicepsová šľacha, čo môže byť jeden z dôvodov, prečo by to dlhodobo nemuselo fungovať. Uvidíme.
4set, lebo som pridal aj brucho - to jediné som nerobil do zlyhania, lebo by ma to vyplo z bežného fungovania. Tam som robil proste klasicé 12ky. Zvyšok ale poctivo do zlyhania, hrozná krutosť. Najhoršia je prvá séria, keď človek vládze, to sú sérky o 20-30 opakoavaniach  V druhej a tretej som potom rád aj za 8.
Tak ako som zmenil tréning, mením aj jedálniček. Resp ten nemením, stále bude snaha o čistú stravu (ok, nie až taký fašizmus, ako som videl u Turka, ale relatívne čisto), akurát navýšim zo 200-300kcal. Rád by som zas cez zimu udržal pás pod kontrolou, aby som na jar nemusel zhadzovať zbytočne veľa. Ale nejaký ten gramík svalstva rád naberiem, hlavne na zaostávajúce partie, čo je vlastne všetko medzi hlavou a palcami na nohách.
Aby som vedel, ako na tom som teraz a mohol si sledovať nejaký progres (ak bude, čo si budeme klamať, v mojom veku, pokročilosti a naturálnom statuse bude minimálny, ak vôbec nejaký), tak som sa ráno odvážil a odmeral "za studena" nalačno, po wcku a bez pumpy a napol som jedine bicák:
Váha: 93kg
Obvod hrudníka: 112cm
Biceps 42cm
Pás 87-88cm
Stehno 67cm
Nemusí to byť úplne presné, meral som sa sám, čo nie je úplne najideálnejšie. Navyše posledný týždeň už som ani tak nehrotil diétku, mal som sa zmerať a zvážiť okolo Bulharskej dovolenky, keď to bol vrchol formy. Ale to by som si na to musel spomenúť _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út srpen 27, 2024 9:19 am Předmět: |
|
|
kdy se nejlépe zranit, než na začátku tréninku, a pak ho dojet až do konce ;)
možná sis nemusel na tu dvacítku brát opasek, série 10+ rpe 8 jsou dobré na střed těla, pocitově je tam lepší zpětná vazba a možná i větší šance předejít zranění
každopádně 20x 120+ a 10x 150+ jsou pěkné pumpičky a taky by se mi to líbilo :)
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá srpen 30, 2024 8:23 am Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | každopádně 20x 120+ a 10x 150+ jsou pěkné pumpičky a taky by se mi to líbilo :) |
Robí to dobré kardio, zlepšuje to tepovku
Predkopávanie:
1x AMRAP x20kg
Superset
Leg press:
3x12x120kg
1x AMRAP x95kg
+
Lýtka jednonož v legpresse:
3x AMRAP x95kg
Kliky na bradlách:
1x6xCarabas
1x6xCarabas + 15kg
3x6xCarabas + 30kg
1x AMRAP xCarabas + 15kg
Tlaky JČ:
3x6x42kg
1x AMRAP x22kg
Veslo - kladka (zhadzovaná):
3x AMRAP x100kg - 60kg
4set:
3x AMRAP
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C_OaQXMtrHN/
AMRAP je heslo dňa!
Leg press fuuu! Ešte viac som sa snažil o hĺbku (podložil som si kríže, aby som znížil riziko zranenia), dole som zaradil pauzy a zubami nechtami sa držal tempa. Už druhú sérku som horko-ťažko dokončil, aj tých 120 kilo bohato stačilo. Ten rozsah pohybu bol absolútne krutý, ale triafa to kvadráky krásne a kolená vôbec neboleli.
Posledná AMRAP sérka bola niekde k 30 opakovaniam, tam som tempo zrýchlil, bolo to viacmenej touch and go, ale rozsah pohybu ostal. Na konci ma až prekvapilo, aké boli nohy potlčené z toho, lebo ani objem, ani váha neboli žiadna divočina.
Bradlá bezva. Vedel som z minula, že s 30 kilami na opasku som schopný robiť 8-10 opakovaní. Tak som sa rozhodol si to sťažiť tak, aby mi stačili aj šestky. Tak teda som šiel mega hlboko, extrémny streč, dole poctivá stopka - a tým myslím poctivú stopku, kontrolovaný pohyb. Neviem, koľko som dal na AMRAP, asi 12 alebo niečo okolo toho. Dobre som sa načal, ale nie natoľko, aby to veľmi ovlpyvnilo tlaky jednoručkami.
Tie boli takisto s dobrou rezervou, čo dáva priestor na budúce prihadzovanie
Chrbát rozsekaný na kladke. A tým myslím rozsekaný, fuuuu. Počty nepamätám, ale to nie je podstatné. Komplet celý chrbát napumpovaný, roztrieskaný, toto bude dobré! Nehovorím, že je to najlepší prístup, ale už len tým, že je to zmena, telo bude reagovať.
4set tradičný. Rýchle tempo, každá séria do zlyhania, hrozná morda a pumpa absolútne desivá.
Keď som si dnes ráno meral tlak, čísla boli kadejaké hraničné (mám zvýšený horný tlak a je tam ešte čo robiť v rámci prevencie, nech so mnou nešľahne, lebo lieky sú úplne posledná možnosť), ale tepovka 49, čo pripisujem práve týmto supersetom a záverečným kruháčom
Nový tréning ma zatiaľ baví, ale ako som si myslel, že to bude úplne easy, tak som to asi podcenil Dúfam, že sa rýchlo adaptujem, lebo je to vlastne aj celkom drina. A to ma dnes čaká ďalší _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po září 02, 2024 9:46 am Předmět: |
|
|
Piatok:
SSB drepy s pp:
1x6x24kg
1x6x74kg
1x1x124kg
3x6x124kg stopky
Superset
Výpony s SSB:
3x AMRAP x124kg
+
Výpony s BW:
3x AMRAP
Deadlift:
1x3x70kg
1x3x120kg
3x3x150kg
T-Bar:
3x12x55kg
Superset
Zhyby:
4x6xCarabas
+
Sťahovanie kladky rovnými rukami:
3x12x20kg
Bench press:
1x6x20kg
1x6x70kg
1x1x110kg
3x6x110kg
4set:
3x AMRAP
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C_TbxTDNE6e/
Posledný tréning prvého týždňa. A teda, nejak som si myslel, že to bude ľahší tréning. Povedal by som, že všetky tie AMRAPy sú vyčerpávajúce alebo čo
drpy celkom uťahané, ale niet divu, dole som si dal stopky, nevzal som si opasok a ešte podložil päty. Kvadráky si to pekne odniesli, ale tak to má byť. Myslím, že tu som váhu trafil celkom dobre, asi by som teda oddrepoval aj nejakých 160, ale bolo by to na hrane a nebolo by kam prihadzovať. A plán je pridávať postupne všade.
Lýtka tretíkrát v týždni. Nebolo to v pláne, ale asi to tak nechám. Páči sa mi, že lýtka reagujú a konečne to vyzerá, že ich cvičím. Nikdy to nebudú nejaké veľké mohutné lýtka, lebo vysoké úpony, ale 42-43cm obvod vyzerá podstatne lepšie ako 39 spred pár rokov
Po vyše mesiaci deadlift - vypadol som z toho hrozne, ale nakoniec bez opasku. Tu nie je plán na nejakú divočinu ani do budúcna. Mám to zahrnuté, aby som podržal techniku, aj preto, že je to prínosný cvik všeobecne, ale nemienim to prepaľovať na úkor iných vecí. Keď sa časom vyhrabem na 200 kilo, bude to viac než dosť pre moje momentálne potreby.
Ale bavilo ma to, po takom čase to bolo super.
T-bar veľmi podobne. Viem, že 55kg nie je veľa, ale naložil som to v malých kotúčoch, čím som zväčšil rozsah pohybu, dole som to položil na zem a mal som krátke pauzy, takže som to cítil príjemne. Okrem toho chrbát je pobitý z AMRAPov z iných dní, čiže tak, ako som plánoval.
Fakt je, že keď som si dal prvú sériu zhybov, prišlo mi to málo, tak som k tomu pridal sťahovanie kladky. Tým som si to trošku sťažil a zároveň sa pekne postrečoval. Bolo to fajn, chrbát dobre napumpovaný, ale zďaleka nie taký roztrepaný, ako po AMRAPoch na kladke
Bench press ťažký, zo stredy som mal unavený hrudník, ale so cťou som dobojoval. Váhu som trafil úplne presne, na nejaké veľké prihadzovanie to zatiaľ nie je, ale to sa poddá.
Prvý týždeň teda úspešný, pár mesiacov ma to bude baviť. Je to náročné, som permanentne unavený, ale CNS nie je rozsekaná ako pri silovkách. Bude sa to dať potiahnuť a verím, že aj nejaké výsledky sa ukážu. Stravu som malinko navýšil (+200kcal denne), ale to sa ešte neprejavilo v ničom, len boli dni, keď som to nedokázal užrať  Nakoniec som to vyriešil tak, že jem ako v diéte a večer pred spaním tam pošlem pohár mlieka. To akurát doplní zvyšné kalórie a trošku boostne aj bielkoviny.
A do gymu nám pribudlo nové zrkadlo, lebo Erik konečne ušmykol z toho, čo sme tam mali opreté. Opticky to presvetlilo a zväčšilo priestor a mne sa lepšie kontroluje technika drepu, lebo predošlé zrkadlo bolo zložené z dvoch a desne skresľovalo. Teraz presne vidím, kde mám akú dysbalanciu a ako ma krúti
A pribudlo aj predkopávanie, made by Rišo. Chce to nejaké úpravy, ale bude fungovať dobre, vymysleli sme to tak, aby sa pricvaklo na kladkostroj, takže super. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út září 03, 2024 7:45 am Předmět: |
|
|
Predkopávanie:
2x AMRAP x50kg
Highbar drepy:
1x6x20kg
1x6x70kg
1x1x120kg belt on
1x1x150kg
1x1x170kg
3x6x170kg
Superset
Výpony s VČ:
3x AMRAP x170kg
+
Výpony s BW:
3x AMRAP
Zakopávanie:
3x12x20kg
Incline bench press:
1x6x20kg
1x6x60kg
1x1x80kg
3x6x80kg
1x AMRAP x60kg
Sťahovanie kladky zhora:
3x AMRAP x80kg + 3x AMRAP x40kg
4set:
3x AMRAP
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C_bTmiXN-Gm/
Kým som poladil predkopávanie, dal som si pár skúšobných sérií, takže reálne tam toho bolo viac, než som zapísal. Rišo mi neurobil úplne okrúhle očko na zacvaknutie kladky, čo bol problém, lebo ako sa menil uhol lanka pri predkope, preskakovalo to tam a cvakalo a bolo to také kostrbaté. Ale som génius, takže som tú predkopávaciu páku prevŕtal a normálne som tam naskrutkoval skrutku s okom, o ktorú to teraz cvakám. Drží to lepšie a chod je úplne hladký. Ešte dorobím polstrovanie pre nohy z karimatky, ako som mal na starom stroji a bude to úúúúplne v pohodičke.
Dokonca mám pocit, že by sa možno s tým dali robiť jednoručné príťahy, možno skúsim niekedy v rámci tréningu chrbta
Tým, že som sa tam s tým bavkal a donekonečna skúšal predkopy a pumpoval stehná, tak drepy boli dosť ťažké. Alebo je to možno nezregenerovaný predošlý týždeň, neviem. Každopádne drepy celkom trápenka. Nevyzerajú tak, ale ja som ich tak cítil. Chvalabohu techniku som podržal a šestky sú celkom zmanažovateľné za každých okolností. Svalovka tam ale dnes je a leg press v stredu im asi nepomôže, heh.
Zakopávanie super, zrýchlil som to tým, že som ku kladke prikurtoval obe nohy naraz. Medzi sériami som sa hral na väzňa, mal som nohy spútané reťazou jak sériový vrah na súde a hopkal som si po gyme ako zajko, aby som nastavil kameru
Stačilo pomalých precítených 20 kilo, po tých drepoch som mal nôžky uvarené, a už ma brali kŕče do hamsov. Niečo je na tom uhle a rozsahu pohybu, čo mi krásne triafa hamstring. Je to pecka cvik
Po nohách mi odľahlo, už to chcelo len dožiť zvyšok. Hrudník v pohode, na AMRAP sérku som tuším urobil o pár opakovaní viac ako minulý týždeň, ale ruku do ohňa za to nedám  Tam sa to zlepší veľmi rýchlo.
Chrbát zas zhadzovaná kladka, na poslednú sériu (na videu) som skúsil trhačky, ale zas som ich zhodil, bol to blud. Myslel som, že sa budem vedieť lepšie sústrediť na ťahanie, ale bola to blbosť. Takže som to doťahal normálne, ale štípalo to pekne.
4set je teraz vždy peklo. Energie je málo, nasadenie už tiež nie je ako na začiatku, ale hecol som sa. Človek by ani nepovedal, aké kardio to vyžaduje, keď robí len bicepsové zdvihy alebo sťahuje kladku, ale predsa. AMRAP tomu dodáva úplne inú atmosféru intenzity a bolesti. Pravdupovediac to občas vzdala hlava skôr ako telo, čo je zaujímavá skúsenosť.
Možno pridám ešte pár kalórií navyše, tento tréning má zjavne svoje požiadavky na regeneráciu a bolo by dobré ich splniť, než sa mi niečo stane  Zatiaľ som len unavený, ale zranenie už určite nakukuje spoza rohu, len o ňom ešte neviem.
Objednal som si nejaké pakšamenty z gymbeamu, majú veľké zľavy, takže multivitamíny a kĺbovky a proteín a tak. Hádam to pomôže. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt září 05, 2024 8:46 am Předmět: |
|
|
Predkopávanie:
1x AMRAP x30kg
Leg press:
3x12x120kg stopky
1x AMRAP x95kg
Lýtka v legpresse jednonož:
3x AMRAP x95kg
Kliky na bradlách:
1x6xCarabas
1x6xCarabas + 15kg
3x6xCarabas + 30kg
1x AMRAP xCarabas + 15kg
Superset
Tlaky JČ na rovnej:
3x6x42kg
1x AMRAP x22kg
+
Veslo - kladka:
3x AMRAP x80kg + 3x AMRAP x40kg
4set:
3x AMRAP
Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C_htrXjtby1/
Neskorý večerný tréning, lebo malýPali mal horúčku a bolo treba sa postarať o veci doma, aby sa mu Soraya mohla venovať. No a tak kým sa ona venovala, ja som poriešil zvyšné dieťa a domácnosť. Nevadí, bral som to tak, že večer aspoň nebude tak horúco (nakoniec bolo, ono je fajn, že sa večer ochladí, ale celý barák, ulice aj všetko je tak rozkúrené po celom dni, že vnútri je teplejšie ako vonku) a bude sa dať dýchať.
Predkopávanie super. Urobil som si nové polstrovanie na nohy, mohlo byť asi aj trochu hrubšie, ale aj tak je lepšie, ako to pôvodné. Nič sa nekývalo a polstrovanie neutekalo spod nôh, tak som sa vedel pekne sústrediť na zahriatie kolien. A to veru bolo treba, šľachy sa očividne adaptujú na tréning pomalšie ako svaly a cítim to v podobe únavy a takej krehkosti kolien. Možno pre istotu v piatok vynechám nohy, nech dám kolenám možnosť sa trochu spamätať, uvidím podľa ich stavu dnes a zajtra... Ale to je hudba budúcnosti, späť k tréningu
Pretože som šiel len jednu sériu predkopov, dal som do toho všetko, bolo to niekde k 50 opakovaniam, takže na legpress som šiel už pekne načatý s napumpovanými stehnami. Ale legpress je len stroj, to ani nie je skutočné cvičenie, tak som zaradil pomalšie negatívky a stopky. Bola to nakoniec celkom paráda a užil som si to. Nič nebolelo, všetko šliapalo pekne, nohy som rozbil, ale nezničil.
To až keď som skončil lýtka, tak som chodil ladne ako sadrový trpaslík.
Hrudnik taký štandard. Na klikoch som dal dlhé stopky, a to aj v AMRAP sérii, čo mi zredukovalo počet opakovaní tak na polovicu  Aspoň som ušetril čas. Veľmi podobne som pristupoval aj k tlakom s jednoručkami, takisto stopky, pomalé prevedenie a hneď mi stačilo aj tých 40+ kilo a do AMRAPu som sa musel ukecávať.
Kladka klasika, to je také silové kardio na hranici infarktu  V jeden moment som si myslel, že som si utrhol trapéz alebo čo, ale to mi tam len nejak poskočil sval a pichlo ma to. Všetko je v pohode, žijem a chrbát rastie. Si namýšľam.
No a na záver 4set, na ktorý som už veľmi nemal morál. Aby som sa prinútil to poctivo s nasadením odmakať, celý som si ho natočil (malo to 8 minút) s úmyslom to potom postnúť na internet. Zrýchlenú verziu som hodil do storky na instagram  Občas holt musím oklamať vlastnú hlavu, aby telo zabralo.
Prišiel som domov po pol desiatej a dumal, či sa mi podarí zaspať, keď som taký rozbehnutý a napumpovaný. Osprchoval som sa, najedol, ľahol som si s tym, že "dúfam, že rýchlo zas..." chrrr a bol som off. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po září 09, 2024 8:24 am Předmět: |
|
|
Piatkovy tréning
Superset
Pedkopávanie (rehab):
3x60x20kg
+
Výpony s BW na jednej nohe:
3x AMRAP
Deadlift:
1x3x70kg
1x3x120kg
3x3x170kg trhačky
T-bar rows:
3x12x60kg
Superset
Zhyby:
3x6xCarabas
+
Sťahovanie kladky rovnými rukami:
3x12x20kg
Bench press:
1x6x20kg
1x6x70kg
3x6x110kg
4set:
3x AMRAP
Hodnotenie tréningu : https://www.instagram.com/p/C_m17cgNqZe/
Vynechal som drepy, lebo kolená boli nejaké mrzuté. Počítal som s tým, že vynechané drepy a prekrvenie kolien predkopávaním pomôže. SPOILER ALERT: Nepomohlo
Ono za to môže aj postupná zmena počasia, už cítim, že ako stúpa vlhkosť a klesá teplota, kolená tuhnú. Ale to sa zas rozcvičí... Budúci rok v lete.
Predkopy teda bezva, išlo fakt len o prehriatie kolien a prekrvenie tkanív.
Zato som si trošku naložil na deadlift. 170ky bez opasku, pohodička. Žiadny šialený výkon, ale dobre to padlo. Cieľom je len komplexný rozvoj, nie absolútna sila, takže len hop čip do príjemna a žiadne ničenie CNSky.
Na T-bar som si pridal 5 kilo  Lebo som strašná mašina!!! Naozaj som zvedavý, ako sa to časom prejaví a či budem mať chrbát aspoň polovičný ako lil' Milan.
Zhyby dobré, sťahovanie kladky len na dopumpovanie, pohoda lážo plážo.
Benche so stopkou dole boli pomerne ťažké, ale stále ľahšie ako týždeň predtým, takže progres sa dostavuje.
4set peklo na blití ako vždy.
Ako som písal, kolená tuhnú, tak som si včera doprial poctivý strečing nielen nôh, pekne som sa ponaťahoval, takže som dnes po prebudení mal pocit, že po mne prebehlo stádo slonov  Staré dobré nárazové "rehabky", ktoré totálne vyšokujú telo.
Dnes legday, držte palce, nech sa dovtedy rozhýbem. Neter ma vysmiala, že mám chudé nohy, takže ich musím dnes rozbiť. Aby boli chudé a aj boľavé _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|