Denníček "Dobre už bolo" Carabasa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 398, 399, 400 ... 445, 446, 447  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Denníček "Dobre už bolo" Carabasa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
decarabas

PříspěvekZaslal: po září 09, 2024 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanT napsal:
Podle me ty pritahy a tbary furt solichas

Ja teraz šolícham úplne všetko

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
decarabas

PříspěvekZaslal: út září 10, 2024 7:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Predkopávanie:
2x AMRAP x60kg

Highbar drepy:
1x6x20kg
1x6x70kg
1x1x120kg
1x1x150kg
1x1x170kg belt on
3x6x170kg

Superset
Výpony s VČ:

3x AMRAP x170kg
+
Výpony s BW:

3x AMRAP

Zakopávanie:
3x12x20kg

Sťahovanie kladky zhora (zhadzované):
3x AMRAP x60kg + 3x AMRAP x40kg

Incline bench press:
1x6x20kg
1x6x60kg
3x6x90kg
1x AMRAP x 60kg

4set:
3x AMRAP

Hodnotenie tréningu: Zmena počasia ma zasiahla naplno. Celý potuhnutý, poskracovaný, bez nálady, kolená ani nevravím, aké boli hotové... Jediné, čo ma držalo v relatívne dobrej nálade bolo, že sa konečne dalo dýchať bez toho, aby mi zhoreli pľúca.
Leto mám rád, ale aby som sa permanentne cítil ako 24. augusta roku 79 v Pompejách mi naozaj nechýba.
Tak teda s plnými pľúcami vzduchu a telom plným bolestí som sa radostne pustil do budovania svetlejších zajtrajškov lepšieho tela.
Predkopávanie trošku chaos, pridal som kilká na kladku a potom sa to začalo všakovako posúvať a musel som všelijak improvizovať. Nakoniec sa podarilo a dal som to, ale poriadne mi to otĺklo holene, lebo som spravil príliš mäkké polstrovanie na nohy. Takže to zas musím vylepšovať Nekonečné utrpenie s blbým predkopávaním.

Kolená sa super zohriali, takže teraz boli premazané a teplúčke a k tomu ešte aj boleli, a tak som mohol ísť na drepy. Juch!

Bohužiaľ sme včera v Košiciach mali gravitáciu z Jupitera, takže ma každé opakovanie zaklincovalo do zeme. Zaťal som zuby a dobojoval som to, ale také to bolo nejaké nijaké. Trochu som cítil aj spodný chrbát a asi až v tretej sérii telo povolilo a mal som dobrý rozsah, techniku, ale to zas už nevládali nohy Skrátka ufňukaná balerína som, ale odcvičil som predpísané veci.

Potom došiel Erik, takže tempo malinko zvoľnilo, ale zvyšok tréningu bol už pohodička. Keď som mal spottera, hecol som sa na incline s 90 kilami a išlo to pekne. Ramená síce boli malinko v šoku, takéto čosi nešli už dlhšie, ale poddali sa. To bol asi najväčší highlight z celého tréningu.

Celkovo to nebol úplne zlý tréning, len sa musím zmieriť s tým, že keď je vonku vlhko a sychravo, tak to moje starnúce telo tu a tam proste bolí. Plus tieto fullbody tréningy sú extrémny rachot na regeneráciu, takže som permanentne poskracovaný a tuhý a chtiac nechtiac budem musieť investovať čas do rozcvičky a strečingu, no... NUUUDAAAA Ale vidím, že u Vlka to bolo podobné, takže to je asi (smutný) normál.

A odfotil som zošolíchaný chrbát pre Milana, tak ho sem dám. Pózujem ako paragraf a svetlo samozrejme nie je ideál, ale tú siluetu vidieť a celkom som spokojníček (pripomínam, že som chcel a stále chcem rozšíriť chrbát a zlepšiť Véčko po vzore kulturistov 40-50tych rokov a to sa zatiaľ darí):

caukymnauky

PříspěvekZaslal: út září 10, 2024 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

super, vypadas na 25 (tou hubenosti, svaly super) Kolik je bw?
cohen999

PříspěvekZaslal: út září 10, 2024 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@carabas . Nohy kde?
decarabas

PříspěvekZaslal: út září 10, 2024 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

caukymnauky napsal:
super, vypadas na 25 (tou hubenosti, svaly super) Kolik je bw?

Asi 94kg na 184cm

cohen999 napsal:
@carabas . Nohy kde?

decarabas

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2024 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Predkopávanie:
1xAMRAPx20kg (cca 60 reps)

Leg press so stopkou:
3x12x120kg
1xAMRAPx105kg

Lýtka v legpresse:
3xAMRAPx105kg

Kliky na bradlách:

1x6xCarabas
1x6xCarabas + 15kg
3x6xCarabas + 30kg
1xAMRAPxCarabas + 15kg

Superset
Tlaky JČ na rovnej lavici:

3x6x45kg
1xAMRAPx25kg
+
Veslo - kladka:

3xAMRAPx80kg + 3xAMRAPx40kg

4set:
3xAMRAP

Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C_yZwpZN-pz/

Chcelo to poctivo rozhýbať kolienka. Našťastie sa počasie trochu umúdrilo, vykuklo slnko, tlaky sa pomenili a ja som po dvoch dňoch konečne nemal pocit, že mám do kolien zabité klince.
Predkopávanie som si dal vyslovene rehabilitačné - malinká váha, snažil som sa o kontrolovaný pohyb a ešte som si ľahol dozadu, aby som zväčšil ROM.

Aj napriek dobrému rozhýbaniu bola prvá pracovná séria legpressu tuhá a boľavá. Ale ako sa to raz celé premazalo, už som šiel ako stroj - pomalý, slabý a boľavý stroj Ale stopky som zaradil, negatívky kontrolované, všetko super. Nohy napumpované tak hrozne, že som si hneď odfotil stehná a poslal to neteri, že kde akože mám tie chudé nohy Ešte neodpísala, počítam, že sa ešte stále smeje...
AMRAP sérka super. Než tam pumpovať 40 reps, ešte viac som spomalil a predĺžil stopky. Takže mi stačilo niekde tesne nad 20 reps a po dvojminútovej sérii som spod tej mašiny rád vyliezol. Po štyroch, lebo stáť som chvíľku nevedel. Mám rád môj legpress, aj keď to nie je kráľ cvikov, ako by povedal Vlk

Potom prišiel čas na hlavnú partiu tréningu, teda hrudník. Klasicky začiatok boli bradlá. Zas a znova som si predĺžil stopky dole, aby som si to sťažil. Váhu na opasok zatiaľ nechcem pridávať, viem, že by som porobil 6ky aj s dvojnásobkom váhy, ale technicky by to nebolo čisté a už by som to musel trochu kipovať a aj hĺbka by utrpela (a spolu s ňou ramená, lakte a zápästia). A pretože nie som krosfiťák (aj keď teda svalový rozvoj by nejakému biednemu krosfitovému nadšencovi s naturálnym statusom, 24hodinovými pôstami, vegánskym stravovaním a počúvaním romantických pesničiek Britney Spears celkom zodpovedal), dávam si pozor na techniku prevedenia.

Navzdory únave som pridal 2,5kila na každú ruku pri tlakoch na rovnej lavici. Jupí. A šlo to s malinkou rezervou. Ale fakt malinkou. Malinkou, ako medzera vo výťahu, do ktorej mi po tréningu spadol vreckový nožík a zrútil sa 40 metrov do šachty. Ani len nelízol okraj škáry, bol to zásah jeden z tisíc. A taký parádny nožík, čierny Victorinox, neoceniteľný pri šití, lebo mal epické nožničky... Hádam zavolám nejakú údržbu, nech mi otvoria šachtu, aby som a mohol hrabať v odpadkoch a hnuse, čo tam napadal a nájsť ho - určite bude v skvelom stave po takom bungee jumpe bez lana. Ale to už predbieham!

Kladka super. Ubral som z cheatovania telom a proste si povedal, že zlyhanie príde vtedy, keď sa rozsype technika. Podľa očakávania to celkom pošetrilo spodný chrbát. Wau, mám to ja ale velkí modzog, aš by som mohol volyť SNS. Jemná svalovka z toho je, čo vnímam ako úspech.

4set klasický hnus. Robiť do zlyhania tlaky jednoručiek v sede je sunshine and rainbow, ale v tretej sérii som si pri desiatom opakovaní skoro pustil činku na hlavu, lebo som načisto stratil kontrolu nad vlastnými rukami. Už som strácal vo svojom živote kontrolu nad všelijakými mojimi údmi (chi chi puberta), ale nikdy to nehrozilo rozbitím hlavy (aj keď... no... bola jedna dve situácie...).

Super tréning, škoda potom toho nožíka, ktorý som mal so sebou len preto, aby som odoperoval polstrovanie na predkopávaní, nech ho môžem doma upraviť. Upravovať teda síce môžem, ale už bez nožíka.

vlk#

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2024 9:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

taky už jsem začal s leg-pressem... a něco to dělá, protože mě z toho bolely nohy :D

a taky jsem asi před dvěma lety ztratil svůj švýcarský nůž jehož nejpoužívanější částí byl křížový šroubovák :D a ještě jsem se nedokopal k tomu vybrat si nový : (
decarabas

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2024 8:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Predkopávanie:
1x AMRAP x40kg

SSB drepy s pp:
1x6x24kg
1x6x74kg
1x1x124kg belt on
3x6x124kg

Superset
Výpony s SSB:

3x AMRAP x124kg
+
Výpony s BW:

3x AMRAP

Deadlift:
1x3x70kg
1x3x120kg
3x3x170kg trhačky

T-Bar rows:
4x6x80kg

Superset
Zhyby:

3x6xCarabas
+
Sťahovanie kladky rovnými rukami:

3x12x25kg

4set:
3x AMRAP

Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C_3jsoHtANF/

Uf, piatky sú masaker. Ako sa nazbiera únava z celého týždňa, tak je to boj. Ja viem, že to nie je žiadna silovka, ale fakt sa nešetrím A potom sú piatky také, ako dnes, no.

Drepy sa mi nechcelo hrotiť s váhami, tak som zhodil na detských 124 kilo a robil som také 1,5 drepy Veď to je na videu. Nakoniec to bolo celkom náročné, ale užil som si to. A vôbec, veď nohy si cez víkend oddýchnu

Deadlift ťažší než minulý týždeň, ale to preto, že mám po pondelkových drepoch porozbíjaný spodný chrbát. Ten sa regeneruje oveľa dlhšie, čo teda nie je fér, pokiaľ niekoho zaujíma môj názor Našťastie som to pri vymýšľaní programu predpokladal, preto je tam len 3x3. Ha.
Na t-bary som pridal váhu a ubral reps. Myslím, že celkom dobrý kompromis. Nakoniec som urobil 4 série, lebo nech som robil čo som robil, nevedel som to natočiť normálne. Raz mi chýbala hlava, potom zadok, potom závažie a raz mi spadol telefón, taiže som natočil zem. Nuž som si musel pridať bonusovú sériu, ktorá vyšla najlepšie, aj ke%d som bol už celkom unavený.

Zhyby a sťahovanie kladky čistá pumpa, čo je super. Také Véčko budem mať o rok:

Keď sa sťažujem na regeneráciu spodného chrbta, tak by som nemal zabudnúť ani na hrudník Zjavne som sa ešte nespamätal zo stredy. Takže síce splnené, ale chcelo to trochu dlhšie pauzy na predýchanie.

A teraz to najdôležitejšie! Prišiel ujo opravár výťahov a otvoril mi šachtu. Čakal som, že uvidím kúsky noža rozprsknuté všade po šachte a ono prd. Nikde nebol, na zemi hromada sajrajtu, čo ľudia z nejakého dôvodu pohádzali do šachty - papiere, rúška, krabičky od cigariet, kúsky plechov, handry, no hnus. Chýbala hádam len nejaká mumifikovaná mŕtvola.
Hrabal som sa v tom dobrých 15 minút a ujko nemal to srdce ma poslať doprdele a zavrieť to tam. Keď som konečne vyhlásil, že teda OK, zázrak, nôž sa vyparil a kašleme na to, zachytil som odlesk strieborného loga Victorinox. Ten parchant si tam ležal úplne presne tam, kde som sa hrabal celý ten čas a z nejakého dôvodu som ho proste nevidel. Nožíku nič nie je, všetok ten bordel ho pekne stlmil, má len jeden jediný škrabanec na rúčke Takže jupí, happyend!

cohen999

PříspěvekZaslal: so září 14, 2024 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Heureka!
vlk#

PříspěvekZaslal: po září 16, 2024 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas

PříspěvekZaslal: út září 17, 2024 7:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja som bol odmalička vychovávaný v takom tom trampskom duchu, takže nožík je pre mňa odjakživa superverný kamarát
Posledné roky sme sa s otcom prepli z módu "všetko najlepšie, tu máš epickú flašku škótskej" na "všetko najlepšie, tu máš epickú ručne robenú kudlu na zakázku"

Predkopávanie:
3x AMRAP x40kg

Drepy highbar:
1x6x20kg
1x6x70kg
1x6x120kg belt on
1x1x170kg
2x6x170kg
1x10x170kg

Superset
Výpony s VČ:

3x AMRAP x170kg
+
Výpony s BW:

3x AMRAP

Zakopávanie:
3x12x20kg

Superset
Sťahovanie kladky zhora:

3x AMRAP x60kg + 3x AMRAP x40kg
+
Incline bench press:

1x6x20kg
1x6x70kg
3x6x90kg
1x AMRAP x70kg

4set:
3x AMRAP

Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/C__OVJKNd5e/

Hmm, ako málo to vyzerá takto zapísané a predsa som rozbitý, ako keby som zápasil s medveďom...

Predkopávanie bolo fajn, ale keď som to natočil, furt to bolo nejak pokurvené - raz mi nebolo vidieť hlavu, potom zas nohy, prípadne som štrajchol pätami o zem a rozhodil si setup, stále čosi nedobre a tak som bol nútený ísť až tri série. Pre instagram všetko Človek si povie, jedna séria navyše, no bóže. Ale AMRAP a pred drepmi, mňo.

Nakoniec to ale asi pomohlo

Drepy výnimočne super. Musím priznať, že cez víkend som si uletel v kalóriách a zjavne to telu pomohlo (aký šok, že telo vládze, keď sa konečne nažerie po mesiacoch diéty a pomerne striktného stravovania). Vôbec som necítil spodný chrbát, koleno síce praskalo, ale fungovalo neomylne, stehná sa konečne spamätali z predošlého týždňa, skrátka všetko ako malo byť.
Dokonca v poslednej sérii som si povedal, že som na tom fakt dobre a dáme malý challenge a skúsime teda 8 opakovaní. Popravde som odobral činku a pomyslel si, že budem rád za tých predpísaných 6, únava už nabiehala. Ale dal som 6 a bolo ešte v nádrži nejaké palivo. Tak som dal ešte na tých 8. A v nádrži síce už boli iba výpary, ale bolo mi ľúto nedať 10 a tak som to teda doklepal.
Nohy napadrť, ale bolo to prd voči tomu, ako bolia teraz. A dnes to je prd voči tomu, ako budú bolieť zajtra, ale to pôjdem legpress, takže sa hádam zas rozhýbu, aby mohli bolieť ďalšie dva dni.

Sťahovanie kladky bezva, skúsil som rovnaký princíp ako pri veslovaní - nie rvať to tam za každú cenu, lebo AMRAP. To by som tam sebou škubal doteraz, lebo to sa furt dá nejak odrbať. AMRAP skrátka končí, keď sa rozpadne technika, potom jedno dve vycuknuté opakovania a hotovo. Chrbát cítim aj teraz, takže asi dobre. Navyše tento princíp ušetrí čas a telo.
Jo a na incline tlaky som sa hecol a skúsil 90ku aj bez spottera. A šlo to, takže to tak asi môžem nechať. Posledná AMRAP sérka so 70 kilami miesto predošlých 60. Opakovania neviem, vytesnil som.

4set asi netreba ani rozoberať, snáď len to, že som bol tak rozmlátený, že som nerobil ani predkopy visiac na hrazde. Miesto toho som si ľahol na zem na karimatku a akože zdvíhal nohy a tým imitoval cvičenie brucha

decarabas

PříspěvekZaslal: čt září 19, 2024 8:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Predkopávanie:
1x AMRAP x30kg (asi tri minúty vkuse )

Leg press:
3x12x120kg
1x AMRAP x105kg

Lýtka v legpresse:
3x AMRAP x105kg

Kliky na bradlách:
1x6xCarabas
1x6xCarabas + 15kg
3x6xCarabas + 30kg
1x AMRAP xCarabas + 15kg (asi 9 reps, ak sa nemýlim)

Tlaky JČ na rovnej:
3x6x45kg
1x AMRAP x32kg

Veslo - kladka:
3x AMRAP x80kg + 3x AMRAP x40kg

4set:
3x AMRAP

Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/DAEbBwuNsp9/

Ďalší dobrý tréning v rade. Fuh, už dosť, ešte si na to zvyknem a čo potom?

Legpress nejaký ľahký. Alebo teda ani nie že ľahký, len som tak netrpel Asi si telo zvyklo na tú šikanu a je čas pritvrdiť Každopádne pumpa a tak, všetko bolo, aj rozvarené špagety miesto nôh, len mi to neprišlo také útrpné. A to je zle!!!

Kliky tiež v pohode. Pauzy dole už také, že som začal rep a než som sa zas vrátil hore, skončila mi platnosť VISA karty. Celkom slušný masaker, ale keď budem ešte viac predlžovať pauzy, nestihnem stužkovú mojich detí...

Tlaky na rovnej takisto s malou rezervou, ale fakt malou. Tam by bolo kde pridávať, ale tým, ako si sťažujem tie kliky, tak sa desne utavím a tlaky sú už len taký kozmetický doplnok. Ale pumpu to robí, takže sa nezlostím. Pridal som aspoň váhu na AMRAP sériu. Preto som samozrejme urobil tak o tretinu menej opakovaní

Kladka klasicky super, tam ma to vyslovene baví, lebo nová mašina je top. Toto bola fakt dobrá investícia.

4set hnus, ale bol aj Erik, takže som nešiel až také divoké tempo a stíhal som sa vydýchať. Bolo to trochu gay, ale nič sa nedá robiť, Erik ústa nezavrie a aspoň "uhm" povedať musím a občas sa tváriť, že počúvam Ako keby som toho nemal dosť doma so ženou a deťmi.

Za cca mesiac nového trenálu som skoro nič nepribral, ak vôbec niečo. Nebude to chyba tréningu, bude to chyba kalórií. Totiž toho, že je ich málo. Ono 2800kcal, čo mám teraz, je maintenance, prinajlepšom. Takže to vytiahnem na 3000, ako som šiel minulú zimu. Ako totiž pozerám na váhu, nič sa nezmenilo, mám 93,5kila a v zrkadle vidím celkom vysekaný 4pack, na bicáku žily, čo nie je úplne objemový stav, povedal by som Takže trošku pritlačím na jedle, nie veľa, aby som to nevyprasil, ale tak, aby som aspoň stíhal regenerovať.

A od ďalšieho tréningu pridám na hlavných cvikoch nejaké to kilko na činku, lebo progressive overload musí byť.

vlk#

PříspěvekZaslal: čt září 19, 2024 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Kladka klasicky super, tam ma to vyslovene baví, lebo nová mašina je top. Toto bola fakt dobrá investícia.

kladky mě vždycky bavily, ale jenom v původním fitku, kde mají staré poctivé železo a hromadu držáků na různé úchopy, a to jak veslo tak přítahy na hruď, v běžných komerčních fitkách mívají různé věže a neergonomické paskvily, kde se nedá pořádně naložit ani zabrat

vždycky když s nima začínám, tak sotva něco pořádného zatáhnu a rychle se unavím, ale po nějaké době je nárůst síly a vytrvalosti výrazný
decarabas

PříspěvekZaslal: po září 23, 2024 7:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Piatok bol:

Predkopávanie:
1x AMRAP x30kg

SSB drepy:
1x6x24kg
1x6x74kg
3x6x124kg

Superset
Výpony s SSB:

3x AMRAP x124kg
+
Výpony s BW:

3x AMRAP

Deadlift:
1x3x70kg
1x3x120kg
1x1x170kg
3x3x170kg
1x1x210kg belt on
1x1x230kg

T-bar:
3x6x80kg

Superset
Zhyby:

3x6xCarabas
+
Sťahovanie kladky rovnými rukami:

3x12x25kg

Bench press:
1x6x20kg
1x6x70kg
1x110kg
3x6x110kg

4set:
3x AMRAP

Hodnotenie tréningu: https://www.instagram.com/p/DAJfUebt0yh/

Tak radostne som si naskackal na tréning a všetko išlo fajn. Drep bez opasku, tiež nešlo o žiadne divoké výkony, ale ani som to neflákal. Kolená držali, chrbát držal, sila bola tak akurát, aby som zaradil stopky. Potom sa šlo na deadlifty.

Pracovné trojky so 170 bez opasku easy, budem môcť prihodiť. Od ďalšieho týždňa.
Ledaže...
Vlk potiahol 230, ako som na tom asi ja? Takto, bez prípravy, bez tréningu...
No, skrátka a dobre, potiahol som mačacinou 230 kilo, aj crazy nôžky boli na konci, ako telo a hlavne CNS dostalo na prdel. Ale čo, spokojnosť, potiahol som, síce som cítil, že v chrbte sa ponaťahovalo a popraskalo kadečo, ale nič dramatické to nebolo a v poode sa šlo ďalej.

Zvyšok bol tiež ľahký, t-bar ma výnimočne celkom baví. Nie je to môj top cvik, ale dá sa na to zvyknúť a zaberá to.
Dokonca aj benche boli celkom zvládnuteľné s dostatočnou pauzou na vydýchanie.

Celkovo super tréning, užil som si ho, 230ka, aj keď hnusná, potešila.

A v noci to prišlo - zobudil som sa na nejaký divne bublajúci žalúdok. Nič to, návšteva wcka a spí sa ďalej. Až na ďalšiu návštevu wcka... a ďalšiu.

Celú sobotu som bol v zombie móde, len som ležal, kde tu zadriemal, bolelo ma celé telo, kĺby, začínala hlava. Nejak som dožil sobotu, ale bolo to peklo. V noci zo soboty na nedeľu ma zobudila bolesť hlavy, ale taký brutál, že som to v živote nezažil. Zmena polohy, pohyb hlavy, čokoľvek mi spôsobovalo vlny bolesti, ako keby ma niekto nakopol. Hrdosť-nehrdosť, vstal som a poslal tam dve tabletky voltarenu, keď ten zabral, zaspal som.

Nedeľa relatívne OK, zlepšovalo sa to priebežne, chvalabohu. Akurát stále necítim hlad, čo je znamenie, že žalúdok ešte nie je v pohode. Akože, fajn, v zrkadle vyzerám vysekaný s útlym pásom, presne to, čo som vždy chcel v objeme Ale slabý som jak novonarodené kuriatko. Dnes tréing neprichádza do úvahy a uvidíme, čo v stredu.

Selfdiagnóza: Najskôr nejaká viróza, viacero ľudí v mojom okolí pokľakalo na kadejaké jesenné pliagy, ako začala škola. Chvalabohu, že ten "vrchol" trval len jeden deň, lebo to fakt ani covid sa nechytal.

cohen999

PříspěvekZaslal: po září 23, 2024 7:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidis, furt si sa stazoval, ze este nie si dost vysekany, tak ti priroda pomohla.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 398, 399, 400 ... 445, 446, 447  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: