Ecce! Aestas otium, ludos athleticos et gaudium affert

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 326, 327, 328  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ecce! Aestas otium, ludos athleticos et gaudium affert  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Ecce! Aestas otium, ludos athleticos et gaudium affert
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
cohen999

PříspěvekZaslal: pá leden 22, 2016 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

70. den liecby

Natahovacky ani jemne zatazenie (powerball, vis) mi neprospeli, len som si rameno zbytocne rozdrazdil a rozbolavel. Hnusna vlhka kosa veci neprospieva. Vcera vecer a dnes rano som si po konzultacii s doktorkou fukol proti bolesti acylpyrin a dnes to vyzera ze este nejaky pohltam.

Takze opat POKOJ a KLUD (neznasam tie slova). Nastastie mozem chodit, drepovat a single leg deadliftovat, inac by ma drblo nafleku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cohen999

PříspěvekZaslal: pá leden 29, 2016 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

77. den liecby - 1. den bez liekov

Dohodli sme sa s MUDr. ze vikend preckam bez liekov, co to spravi. Zatial pohoda. Navrat do treningoveho procesu stale v nedohladne. Hlavne slachu zbytocne nepodrazdit.
cohen999

PříspěvekZaslal: po únor 01, 2016 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

80. den liecby - 4. den bez liekov

Vcera trochu drepov, SLDL s 8kg KB, 1+1 TGU bez zataze, pistol bez zataze 1+1 (skuska ci este zvladnem), OS Resety, dislokacia ramien s pomocou palice. Dnes rano rameno trochu podrazdene, natrel som ho tak hadam sa skludni.
cohen999

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2016 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

89. den liecby 1. den s liekmi faza II.

Dvojtyzdnovy experiment bez liekov nepriniesol ziadne vysledky, stav sa mierne zhorsil, takze navrat k uvodnej kombinacii s najlepsim efektom flamexin & dorsiflex. Ak aj po nich bude problem pretrvavat, bude treba rameno riesit s ortopedom.
vlk#

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2016 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sleduji, je dobře, že to průběžně zapisuješ, a doufám, že to dobře dopadne a pokud možno v brzké době.

zřejmě úplně vynechám cviky na rameno - aktuálně klokov press, protože nedokážu posoudit, jaký to má vliv a nechci dopadnout podobně.

Naposledy upravil vlk# dne st únor 10, 2016 2:50 pm, celkově upraveno 1 krát
cohen999

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2016 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk: cau, tiez sledujem ze mas mozno podobny problem. moja rada je, ze ak sa ti stav po par tyzdnoch vynechania cvikov ktore priamo namahaju rameno nezlepsi, treba si dat uplny pokoj az kym pohyb nie je absolutne bezbolestny. pretoze cviky namahajuce cele telo, cize v mojom pripade vsetky, su postavene na tenzii celeho tela, cize aj ramena, ktore sa tak podrazdi. preto teraz drepujem bez zataze a napriklad drep na 1 nohe nemozem dat, lebo ten je priamo postaveny na zatnuti celeho tela. proste musim pockat kym zapal odide a potom sa pomaly vratit do treningu. snad nedopadnes rovnako, je to vopruz. ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2016 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak špatně jako Ty na tom nejsem, ale sleduji, jak to pak může dopadnout, jak dlouho se to léčí a jaká to má omezení...

absolutně bezbolestný pohyb - vím, jak vypadá, podle toho zdravého ramena, ale už si ho nepamatuji nejmíň půl roku u toho druhého :D ale to bylo jenom lehoučce a v mezních polohách, přes které nebylo potřeba chodit a v tréninku to příliš nepřekáželo. posledních pár týdnů je ale horších, nemůžu vůbec "rozjet činku" při některých cvicích - klokov press, military, šikmý benč, jednoručky vůbec... když do mě Magumi při Klokovu "strčí", tak už to pak rozjedu a odjedu, ale dobrý pocit z toho nemám a další dny to bolí, takže když to tu tak u Tebe čtu, tak ramena radši úplně vynechám, protože nepoznám tu "dobrou" bolest od té nebezpečné.

"úplný pokoj" zatím nehrozí, jsme teď v cyklu a pokud se to nebude zhoršovat, tak s tím počkám na prázdniny :D při rovném benči si nedokážu podat činku, ale naštěstí za mnou stojí "jeřáb" Magumi :D při samotném benčování už to tak neva. při zadních dřepech je to nepříjemné, zvláště chtít užší úchop... ale dřepovat musíme a postupně se to dá rozhýbat.

budu sledovat, co Ti na to pomáhá, čím se to dá mazat... Voltaren mi nezabírá - zkouším ho před tréninkem, aby to zamaskoval, naštuduju, jestli by mohla koňská mast, jak kluci doporučovali na namožené svaly.
cohen999

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 11:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

na prejavenie problemu vplyva viac faktorov, schopnost regeneracie ci odolnost. napriklad ja mam ramena "od prirody" extremne citlive na nespravnu techniku. a kedze toto je uz recidiva, prejavila sa rychlejsie a bude sa mozno liecit dlhsie (dufam ze nie, lebo pred 6 rokmi to bolo 8 mesiacov).

pri tych stavoch co popisujes by som uz ja "řval bolestí" a buchal ortopedovi na dvere tou zdravou rukou, lebo chora by to nezvladla. :D
cohen999

PříspěvekZaslal: ne únor 28, 2016 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

107. den liecby - druha faza bez liekov

Cely tyzden na lyziach, paradicka oddychovka a 2 kila plus, stehna sa mi zvacsili trosku :)

Rameno sa samozrejme najma vplyvom ciernych zjazdoviek a neustaleho dvihania lyzi trochu podrazdilo. V strede tyzdna mi dosli lieky, ale nebolo to az take hrozne, teraz dam este tyzden kludu a potom uz snad budem moct aj nieco zriesit s lahsim zelezom.
cohen999

PříspěvekZaslal: st březen 09, 2016 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

117. den liecby

Minuly tyzden som sa tesil ako po vysadeni liekov bude vsetko v pohode, ale od stredy som este musel nasadit acylpyrin proti bolesti. Vcera uz uplne bez liekov, gelov a bolo to celkom ok, len dnes rano som sa opat raz zobudil s jemne podrazdenym ramenom. Uvidime kam sa to posunie, ci k lepsiemu alebo horsiemu. Nekonecny pribeh pokracuje, citim sa uz ako Sizyfos.

Naposledy upravil cohen999 dne st březen 09, 2016 12:52 pm, celkově upraveno 1 krát
Makuška

PříspěvekZaslal: st březen 09, 2016 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ehm....jsem náhodou zaregistrovala problémy s ramenem a léčbu, tak jsem tvůj log pročetla až k samotnému zranění... můžu se jen zeptat - to natahování a protahování v té úvodní bolestivé fázi ti někdo poradil???
Protože sama dělám sport, který je k podobným zraněním dost náchylný občas, loni jsem bojovala 8 měsíců na rehabilitacích s natržením úponů hamstringů a přesně tohle mi fyzioterapeut i doktor striktně zakázal. Doslova mi řekli, že pokud se mi podaří si ty už jednou poškozené hamstringy natáhnout nebo podráždit znovu, tak se je vůbec nemám minimálně dva týdny pokoušet natahovat, cvičit nebo jakkoliv rozhýbávat a dát jim naprostý pokoj i přes pocit, že zatuhnu. A musím zaklepat, že od té doby se sice občas snaží pozlobit, ale nijak extrémně a hybnost jim neubývá. Nic, co by se nedalo následně po absolutním klidu za dva týdny rozcvičit.
cohen999

PříspěvekZaslal: st březen 09, 2016 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslel som ze mi natahovanie pomoze, uz mi zopar krat pomohlo. Bolo to ale asi v ranejsej faze zacinajuceho zranenia. Teraz to bolo ine, sice sa mi kratkodobo po strecingu ulavilo, ale na druhy den som citil zhorsenie. Vynechavam uz preto akykolvek strecing.
Makuška

PříspěvekZaslal: st březen 09, 2016 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No. A to je právě ono. Já se hodně o strečing zajímám už kvůli sobě a vždycky musí platit pravidlo "Co bolí, to se nenatahuje." Mrzí mě, že tě na to nikdo neupozornil. Přeju brzké uzdravení, ať se léčba už konečně podaří...jestli se ti ještě teď stává, že tě rameno po sportování (i bez přímých cviků na rameno) zabolí, dej tomu pokoj...cvič všechno ostatní, zkoušej rameno jen jemně rozhýbávat bez zátěže a do sebelehčí zátěže se pusť až to OPRAVDU nebude bolet po běžném sportu. Ono na to ve skutečnosti fakt nic jinýho než klid nefunguje.
cohen999

PříspěvekZaslal: st březen 09, 2016 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To som uz zistil :) Ale ako kazdy sa snazim ten proces uzdravovania urychlit, tak ak mas nejake dalsie dobre rady, sem s nimi. ;)
Makuška

PříspěvekZaslal: st březen 09, 2016 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych při nebolestivém stavu začala se základní hybností ramene bez zátěže jako krčení ramen nahoru a dolů - co nejpomalejší pohyb, nahoře vteřinu výdrž a dolů, kroužky rameny dopředu i dozadu (od úplně nejpomalejšího pohybu až po rychlejší), opatrný strečing ramene.....všechno ale při bezbolestném stavu. Prostě klasika - rameno rozpohybovat (zahřát, prokrvit) a pak zkoušet POMALINKU strečovat a techniky pohybu střídat - zahřívací vs. strečovací. Vycházím z toho, jak prohříváme a procvičujeme ramena my v pole dance. Nic nesmí bolet a při strečingu nesmíš cítit kloub uvnitř, ale naopak ramenní svaly....ty musí lehce táhnout. Když to nebude bolet, tak přidávat délku výdrže ve strečovacích polohách. Vyhnout se dynamickému strečingu tzn. různé švihy rameny a rukama ZÁKAZ. Naopak při lehkém strečingu (opravdu jen do prvního pocitu lehkého tahu ve svalech) tam zkoušet dávat výdrž - 15 - 20 - 30sek. Ten prvotní tah by měl postupně odeznívat i povolovat.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ecce! Aestas otium, ludos athleticos et gaudium affert Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 326, 327, 328  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: