Žádný tréninkový systém není lepší či horší. Je jen vhodně, či nevhodně nasazený.
Pro běžné cvičící může být jedním z rozhodujících faktorů dostatek času na cvičení. Pokud někdo má času habakůůůk a doma se nudí, může splitovat do aleluja. Kdo má málo času a potřebuje z minima vytěžit maximum, pro toho může být výhodnější nasadit full body.
tohle jsem ted nasel, snad je to prinosne
zajimava je cast ohledne prirustku oproti treningu 2x tydne, i kdyz pocet serii zustava (tzn. kdyz bude kazdy den po 6 tak 3x6 bude vic, nez 2x9
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Petře to splňuje mou vizi a mou teorii, jak jsem kdysi někomu psal, že cvičí split 1x týdně a dělá milion serií psal jsem mu o tréninku celého těla
X týdně, přirovnával jsem to k čištění zubů
jako 1x týdně a X týdně....
Hezké, docela zajímavé čtení, MaF beru s rezervou, ale některé věci od nich si rád přečtu a někdy odkazují na studie, kterým se dá věřit nebo si je vyhledat.
me by stacilo davat do serie 150
daleko dulezitejsi je pro me jakasi funkcni sila
objem vazne uz ne, 75 mi staci, jsem sice papirak, ale co uz
tak v tom nevidim problem ne? :)
to by si mel dat. to bezecke tempo je takove vyletni, takze to bys udrzet mel, a silove nevim jak na tom si a kolik ti do toho chybi.
me by stacilo davat do serie 150
daleko dulezitejsi je pro me jakasi funkcni sila
objem vazne uz ne, 75 mi staci, jsem sice papirak, ale co uz
tak v tom nevidim problem ne? :)
to by si mel dat. to bezecke tempo je takove vyletni, takze to bys udrzet mel, a silove nevim jak na tom si a kolik ti do toho chybi.
silove jsem na tom blbe
naposledy jsem daval dvojky se 120
ale beh jsem podhonotil, takze se snad zadari
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
"Arnoldovy nejranější tréninky byly jednoduché: procvičoval celé tělo (s omezeným důrazem na lýtka) třikrát týdně. Nejmodernější stroje z počátku 60. let byly primitivní a pro cvičení nemotorné. Proto kulturisté spoléhali téměř výlučně na cviky s činkami: benčpresy, rozpažování a pullovery pro hrudník, čelní tlaky a upažování pro ramena, shyby, přitahování v předklonu a mrtvé tahy pro záda, zdvihy s činkou a jednoručkami pro bicepsy, benčpresy úzkým hmatem a francouzské tlaky pro tricepsy, dřepy, extenze a zanožování pro stehna. Hlavním cvikem pro břicho byly sedy a lehy, výpony se prováděly na schodech nebo na dřevěném špalku. Arnold s těmito cviky začínal a získal jimi pevné základy."
- Muscle fitness (1/2005)
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
"By opting to train full body sessions regularly as opposed to splitting body parts, you can train each muscle group more frequently, almost daily, as opposed to only once per week like in a typical bodybuilding split. A gorilla would never say, "I can't do back today because I did pull ups yesterday when I climbed that canopy all day long." Nor would a horse say, "Sorry dude, no can do legs today, did some sprints in that field yesterday." I know we are not animals, we are not nearly as smart as them. We are stupid fuckin people. I also know that not everybody should train full body everyday, we need to recover our bits and pieces. But with proper training and progression, you will build your work capacity over time to handle more intensity and more frequency and yield better results. This comes from gradual build up periods, consistency, and losing your ego before you begin training. Be smart, do no harm."
Matt Wichlinski
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
Nic proti Mattovi, ale ale po dni, ve kterém jsi jel mrtvoly a dřepy, prostě ten další den pořádně neodjedeš tréning spodku, pokud má bejt fakt pořádnej. Tělo by to možná i zvládlo, ale CNS ne.
Nic proti Mattovi, ale ale po dni, ve kterém jsi jel mrtvoly a dřepy, prostě ten další den pořádně neodjedeš tréning spodku, pokud má bejt fakt pořádnej. Tělo by to možná i zvládlo, ale CNS ne.
Já myslím, že ani vzpěrači, kteří, pokud vím, trénují v podstatě každý den, nezkoušejí pořád maximální váhy. Podle mně mladý, trénovaný člověk může uregenerovat (to je hrozný slovo) i každodenní fullbody trénink, pokud k tomu odpovídajícím způsobem cykluje intenzitu. Ale třeba mě místní vzpěrači (p)opraví.
Light weight circuits, use kettlebells, sandbags, dumbbells, etc. and perform a nice romantic flow of exercises, trying to move nonstop for 30 minutes. Don't count if you don't want to, unless you're a slacker, just move, man. Get romantic with those bells and make love to those sweet little puppies.
try a bunch of each, then move to next one...
sandbag cleans
push ups
kettlebell or dumbbell get ups
renegade rows
toe touches or sit outs
bridges
supine scorpions
hindu pushups
body weight squats
do 5-10 reps of each exercise and repeat for 30-45 minutes
Saturday:
grab 2 light dumbbells, about 25 -35 lbs, attach a tire sled to you, drag the sled and carry the bells in your hands for a mile
Sunday:
Rest
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru