|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:13 pm Předmět: |
|
|
Ten puls si změř ráno po probuzení. To je asi nejlepší způsob.
Hele skoč si k obvoďačce a požádej o pár základních testů. Odfiltruj kecy o cvičení a váze (ale upřímně řečeno 110 v 17ti je peklo), a začni taky dělat něco jinýho než činky. Máš SPOUSTU času to dotáhnout vysoko, a navíc už teď máš sakra dobrý výkony, takže nevidím žádnej důvod hazardovat a tlačit to tam s 200% itenzitou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
grogy

|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:18 pm Předmět: |
|
|
Ok, tak to ráno zkusím.
No, to bude asi problém...k obvoďačce nemůžu, ale tak to není jediný místo, že.
Nic proti, já vím že to myslíš dobře, ale nic jako 200% intenzita, hazardování s tréninkem a podobný věci tady fakt nemám...kdybych cvičil ještě lehčeji, tak už se na to můžu vysrat úplně.
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:23 pm Předmět: |
|
|
Pokud je člověk trochu trénovaný, tak není problém naměřit systolický tlak přes 200 bezprostředně po zátěži.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:23 pm Předmět: |
|
|
Hele sice jsem ten poslední kdo by ti moh kázat (jak z hlediska toho co jsem v tomhle směru dokázal tak znalostma), tvoje výkony obdivuju, ale :
Jsi tlustej a zjevně nemáš žádnou kondici. Zvedáš ohromný váhy, ale to je tak všechno. Jestli to takhle potáhneš dál, umím si představit, že za pár let odejdeš s brekekem. Přidej aspoň nějaký kardio.
Hlavně si to pokudmožno nevylož jako že se tě tu snažím urážet, myslím to dobře, i když to tak nevypadá
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:28 pm Předmět: |
|
|
Já vím že to myslíš dobře, však taky nic neříkám,
1-Tlustej jsem, já si nemyslím že ne, a taky na časem dojde, ale teď teda zrovna fakt ne.
2-O tom jakou mám nebo nemám kondici se můžeme dohadovat, protože si myslím že nějak katastroficky na tom nebudu, ale hlavně nevím z čeho to dedukuješ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:32 pm Předmět: |
|
|
Měřit tepy a tlak po výkonu je blbost, to je jasné... tedy pokud chceš znát nějakou standartní hodnotu. Změř klidovou TF ráno... ne hned po probuzení... ještě chvilu polež, aby ses vzpamatoval z toho, že ses vzbudil.  Tlak těžko soudit, za vyšetření dáš max 30Kč....
Z nízké kondice lze usuzovat podle toho testu, co jste dělali- to se pozná právě podle tepů. Trénovaní lidé mají obecně nižší tepovku, taky jim při zátěži tolik nevylítne nahoru a hlavně jde rychleji dolů. A ono z lifterského tréninku žádnou extra kondičku nezískáš. To vím sama na sobě, jak to pěkně šlo dolů. _________________ Murphyho zákon: "Všechno si pečlivě zapisuj, vypadá to aspoň, že si něco dělal."
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:37 pm Předmět: |
|
|
Jo tak já se třeba ještě zajdu někam změřit a uvidíme...
Právě tomu testu moc nevěřím, protože nás ho dělalo asi 25, a u spousty lidí vyšlo že jsou pod průměr (bez kondice) a přitom to byly fotbalisti/crossfiťáci a podobný. Neříkám že to je blbost, ale moc mě to nepřesvědčilo..
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:45 pm Předmět: |
|
|
| grogy napsal: | Jo tak já se třeba ještě zajdu někam změřit a uvidíme...
Právě tomu testu moc nevěřím, protože nás ho dělalo asi 25, a u spousty lidí vyšlo že jsou pod průměr (bez kondice) a přitom to byly fotbalisti/crossfiťáci a podobný. Neříkám že to je blbost, ale moc mě to nepřesvědčilo.. |
Tak testu nevěř. : -) Jsou i jiné, které tě možná přesvědčí... Cooper (můžeš běžet nebo plavat), Jacík, můžeš si třeba zkusit Ocelového muže zajet... Nebo si zajeď ke sportovnímu doktorovi na kompelxní vyšetření, stojí to sice cca 500,- , ale dozvíš se o sobě různé zajímavé věci, včetně výsledků zátěžového teste na kole, který je už fakt na tuty. : -)
No a fotbalista a fotbalista nebo crossfiťák a crossfiťák, to je rozdíl.... _________________ Murphyho zákon: "Všechno si pečlivě zapisuj, vypadá to aspoň, že si něco dělal."
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: po duben 16, 2012 10:48 pm Předmět: |
|
|
| Koutňa napsal: | | grogy napsal: | Jo tak já se třeba ještě zajdu někam změřit a uvidíme...
Právě tomu testu moc nevěřím, protože nás ho dělalo asi 25, a u spousty lidí vyšlo že jsou pod průměr (bez kondice) a přitom to byly fotbalisti/crossfiťáci a podobný. Neříkám že to je blbost, ale moc mě to nepřesvědčilo.. |
Tak testu nevěř. : -) Jsou i jiné, které tě možná přesvědčí... Cooper (můžeš běžet nebo plavat), Jacík, můžeš si třeba zkusit Ocelového muže zajet... Nebo si zajeď ke sportovnímu doktorovi na kompelxní vyšetření, stojí to sice cca 500,- , ale dozvíš se o sobě různé zajímavé věci, včetně výsledků zátěžového teste na kole, který je už fakt na tuty. : -)
No a fotbalista a fotbalista nebo crossfiťák a crossfiťák, to je rozdíl.... |
Snad se nebudem hádat o takový blbosti;) moc se mi do ničeho z toho nechce...asi že by to bylo moc namáhavý
Samozřejmě že je fotbalista a fotbalista, ale když někdo od 5ti let běhá tak prostě bez kondice bejt nemůže, pokud nebude nějak extra tlustej..
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: po duben 16, 2012 11:02 pm Předmět: |
|
|
Tak ty to zase vidíš jinak, ty seš všestranej sportovec, ale já cvičím protože mě to baví (a to co mě baví) ne protože bych měl "potřebu" sportovat, takže prostě posilovna a konec, nic víc, nic míň.
Ok, nebudeme se dál hádat, pokusím se nad tím alespoň přemýšlet...
EDIT: nedalo mi to....teď jsem naměřil puls 76, to už je skoro polovina....když budu měřit do rána, třeba se dostanu na nějaký slušný čislo
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: út duben 17, 2012 6:04 am Předmět: |
|
|
To jsou zas blbosti
předně, když grogy začal cvičit byl mnohem tlustší než teď, takže jakýkoliv negativní test tuku nemá určitě z činek, naopak trochu se to zlepšilo
za další - odvozovat kondičku např. od běhu na dlouhý distanc (aerobní vytrvalost) je u silového sportu naprostá blbost a je jasné, že jde při specializaci vždy strmě dolů - když test - tak silová vytrvalost - schopnost podávat silový výkon v delším čase.
A ano, grogy má moc tuku (od začátku) a nízkou kondičku (od začátku), ale určitě by neměl hrotit fitness a maratonský trénink, spíš se zamyslet jak nabrat kondičku aniž by ho to poškodilo na výkonu. Z lepší kondičkou (silovou i tukovou) budou i lepší výkony
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út duben 17, 2012 6:42 am Předmět: |
|
|
Hele to sem zase taháš extrémy. Nikdo mu žádný maratony nenutí.
Jen tu pár lidí včetně mě zastává názor, že příliš úzká specializace možná není úplně nejlepší nápad (třeba právě ze zdravotního hlediska) a je dobrý to trochu doplnit něčím dalším - samozřejmě pokudmožno ne na úkor primárního zájmu.
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: út duben 17, 2012 11:54 am Předmět: |
|
|
Grogy já ti fandim, prostě musíte pochopit, že si vybral nějakou cestu nějakýho sportu, kterej ho baví a de si za svým cílem. Vrcholovej sport sebou vždycky nese i negativa. Tady na fóru mi stále více přijde, že když už nic neumim a nezvedam aspoň, že jsem komplexní a směju se všem, že jsou tlustý a bez kondice.
Podle mě to nebude tak horký, bůhví co to bylo za měření. _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: út duben 17, 2012 12:43 pm Předmět: |
|
|
76 klidova frekvence je naprosto normalni. Nekteri tady maji radi kdyz muzou radit  Ono si jen Grogy udelal chybu ze jsi nenapsal hned ze to mereni bylo po tom testu, takze tlak i tepovku jsi mel samozrejme rozhazenou, takze jim to prislo moc.
Btw ja mam tady klidovou frekvenci kolem 70, a zadnej infarkt mi vazne nehrozi
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|