Aky je v tom rozdiel, ci to pise cesky alebo anglicky?
To jsem právě nepochopil. Asi to píše pro fanoušky z ciziny.. Nebo to je hra na Ameriku. Jinak už mě nic nenapadá. Ale budu strašně rád, když mi to někdo vysvětlí.
Osobně radši taky napíšu jen BP , než abych psal Tlak s velkou činkou vleže . Na druhou stranu musím uznat, že
citace:
protože jsem prostě pusséééééj
mi připomíná vyjadřování 15ti letý holky.
citace:
na to, že sem všech 24 reps držel místo nad deltama na bicepsu
Tak to už ale není čelňák, ale zercher.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Aky je v tom rozdiel, ci to pise cesky alebo anglicky?
To jsem právě nepochopil. Asi to píše pro fanoušky z ciziny.. Nebo to je hra na Ameriku. Jinak už mě nic nenapadá. Ale budu strašně rád, když mi to někdo vysvětlí.
delas z komara velbouda, nechapu tohleto rypani... nektery cviky sou kratsi a srozumitelnejsi anglicky.. pushpress, pushjerk, facepulls atd mohl bych pokracovat.. taky pouzivas nazev benchpress a ne tlak velkou cinkou na rovne lavicce..
..nebo ty cviky jsou známy z angl. slov a do českého názvu se to dá těžce (nebo nedá, nebo by to vypadalo blbě) přeložit . Nevidím na to nic špatnýho, a kdo neví, co je to za cvik, youtube pomůže.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
nevím proč tu někdo řeší kraviny jako ang. názvy, občasně pravopisné chyby atd. je to zbytečný
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
Proč píšu názvy anglicky?
a) někdy je to kratší
b) někdy mám víc cviků, který se mi víc líbí psát anglicky - hlavně tlaky
c) píšu to stejně hlavně podle nálady...
d) vůbec nepřemýšlím nad tím, že někomu vadí, že je třeba půlka anglicky, nebo půlka česky - prostě nevím, jak to někdo vnímá, já tohle totiž nevnímámm
Ad "assistance work" - skoro celej tréning jsem si kopíroval ze svých zápisků, které jsem si psal do pozn. bloku při sledování instruktážních videí... většinou, když na něco koukám, tak si píšu poznámky a protože jsem střevo a neumím psát, tak prostě píšu furt překlepy... pokud někomu vadí to, nebo si myslí si guruhonza překládá "delty" jako "dealts", tak to neřeším a ani řešit nebudu
jinak kopíroval sem 1. část
druhá by byla
"traps, rear delts, rhomboids, rotator cuff muscles" - ale ta byla maličko víc dole, takže se na ní nedostalo... navíc rotátory necvičím v tomle tréningu cíleně
Assistance work = překládat jsem to nechtěl, protože tj zdlouhavý... ale budiž... jedná se o procvičování cviků, které asistují při těch základních
Tlaky nad hlavou - trapézy
Tlaky v leže - zadní delty, rombické svaly a rotátory
"Ty jo, z tebe se stal taky dobrej teoretik. Samý mudrování nad tréninkem a co nejvíc cizích názvů - z toho sval neroste"
Jak jsem psal, evidentně jsem pussík a nedokážu si požádně naložit... proto hledám výmluvy v teorii apod.
A nebo, kdybych měl mluvit upřímně
a) nevím si rady s benchem, nevím, jak ho zlepšit, tak zkouším všechno možný
b) štve mě strava... abych nehubnul, tak do sebe musím cpát 500g+ sacharidů - ano, pokud mám méně, tak jde váha dolů
c) hrozně rád bych cvičil tak, jak mě to baví... jenže když tak cvičím, tak mám NULOVÝ výsledky a proto musím vymýšlet jiný věci... kdyby to šlo, tak nebudu vůbec cvičit žádný tlaky v leže, cvičit ruce apod... jenže když tak opravdu necvičím, tak nemám žádný výsledky ... a žádný výsledky = žádný posun k cílům
d) asi další milion výmluv
"pise cesko anglicky normalni text." - nevím, čím to je... 90% doby, co sedím u kompu, tak mi hraje buď záznam nějakýho rádia, nebo písničky, nebo film a nebo seriál - vše anglicky (popř jinak, ale né česky)
takže
a) buď jsem z tohodle blbej
b) prostě tak píšu normálně už od svejch 12 let
c) možná si tak přijdu děsně cool, ale zatím si to neuvědomuju
"mi připomíná vyjadřování 15ti letý holky."
- to slovo používaj spíš kluci, než holky... holka by to takhle neřekla... jinak... spíš je to vyjadřování hodný guruhonzíka - neformální, provokativní, automatický.... a ano, pubertální
A opět... ano... vadí to hrozně moc lidem, na fóru.... na icq... na fb, na skype a i v realu, protože takhle mluvím prostě normálně. Mám to zafixovaný, nedokážu to změnit, nebudu to měnit... a pokud někdo chce, tak se můžu snažit aspoň do PMek psát správně česky (o to si už někdo napsal :D)
Pokud to někoho pobuřuje, doporučuju
a) nečíst můj log
b) nečíst moje příspěvky
c) poprosit adminy, aby upgradovali forum tak, aby se dala nastavit automatická ignorace na jiné uživatele - tahle vymoženost se na php BB jmenuje "nepřítel"
d) poprosit někoho, ať dostanu ban
To je snad všechno, co se tu teď řešilo...
Kdyby něco dalšího - off topic, tak PM
No a teď jen doplnit...
venku je hnusný počasí a to je fakt dost nanic
dneska jsem se krásně najedl a to je zas moc fajn
No a ještě tu má hodnej guru video pro ty, co ho zloběj =)
c) hrozně rád bych cvičil tak, jak mě to baví... jenže když tak cvičím, tak mám NULOVÝ výsledky a proto musím vymýšlet jiný věci... kdyby to šlo, tak nebudu vůbec cvičit žádný tlaky v leže, cvičit ruce apod... jenže když tak opravdu necvičím, tak nemám žádný výsledky ... a žádný výsledky = žádný posun k cílům
Tak to ti teda nezávidím.
Já na to mám jednoduchej recept. Cvičím tak aby mě to bavilo. Když mě to baví, tak se zlepšuju. Když se nezlepšuju, tak mě to nebaví a vyseru se na to.
Člověk nesmí moc tlačit na pilu a jde to pak líp. Hlavně to chce rozumný, krátkodobý cíle, který tě pomalinku posunuju a hlavně motivujou k těm větším.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Guru nebreč, hodnej strejda Arnie si s tebou pujde někdy zacvičit, třeba budeš mít motivaci a nebo záchvat smíchu
PS: Ne Arnie ten svuj log nezrušil Všichni rejpou teď tady :)
Fitness centrum KH
Laty a bicepsy dneska
Laty 6-12 reps
Assistace work -
pullovery s 15kg závažím a 22,5kg JC
Variace výponů
straight arm pulldowns
4 série... 15-30kg
bent over straight arm pulldowns with rope
3 série 15-25kg
nej cvik dnes =)
Kayak Rows - nebyly, protože sem zapomněl :D
"v-handle face pulldowns" - prostě k čelu =)
3 série 35-55kg
tohle taky sedlo =)
lat pulldowns
4 série 55-75kg
dobrý, dobrý... ale úchop horší :-/
seated rows with v-handle - bohužel se ostatní "držadla" drží tragicky, takže jen takhle
6 séríí - 55-85kg
parádně to sedlo
Bicepsy 6-15 reps
Hammer curls (taková variace, kde je konec pohybu vlastně 90% se zemí a já jdu jen dolů a nahoru do 90% a tam držím) = constant tension alternate curls (na youtube je pár takových jakýchsi videí)
3 série 12,5kg
Barbell curls
2 série 25kg
Bent over Dumbell curls
3x 7kg
Scottovka měla být místo těch posledních 2 cviků, ale je v opravě :D
Dneska mě to bavilo dost, protože se málo kecalo a jelo se prostě... laty napumpovaný neskutečně. Po tréningu mi protein (pharma whey jahoda ) chutnal jako nikdy a pak se mi doma povedl nejlepší steak v mojí kuchařský kariéře... teď ještě, aby mi v noci narostly prsa, nebo aspoň nějaká tlaková síla a tréning nohou půjde zítra parádně, i kdybych nechtěl
Dřepy
3/ 120 130 140 150 (ass to hell!!! - myslel jsem, že umřu u 2. opakování)
3/ 130 140 150
3/ 130
dost mazec, tyhle low reps mě baví... jen to chce vyšší váhu = ( guru musí zesílit
Mrtvoly
3/ 140 160 170
2/180 - únava + by to bylo prostě přes blbý záda
3/ 160 170
2/180
3/ 160
... po dřepu tuhej...
(eccentric-less cvik měl bejt na pásu takovej cvik, kdy tlačím pás vlastníma nohama... bohužel zakázáno majitelem, že prý by se níčil pás... = ( a protože je rotoped mimo provoz, tak nejdůležitější část tréningu nebyla)
Military press
byl pokus o shoulder press za hlavou, ale ramena nezvládala ani malou váhu
3/ 60 65 70
3/ 60 65 70
3/ 60
.... jinak během tréningu pár plyo cviků na dynamiku
Po dřepu tuhej, po mrtvole snad eště víc.. MP byl easy
Zítra možná na tréning jiu-jitsu jestli teda seberu odvahu
Pushpress
3/ ramp up... 80kg
x 60kg
Já napočítal 18, sparing 13 a kluci vedle nás "přes dvacet určitě" :D tak nevím, kolik... ale takhle tvrdě sem se nikdy u PP nezničil, pecka
nad 80kg se mi nechtělo, protože zápěstí zas bolej
hmmm... plán byl takovej, že jestli nedám dnes víc než 3x101kg, tak s benchem na rovný lavici skončím aspoň na rok... škoda
DE Bench press
3/ ramp up 106kg
23x 80kg (emh )
Zerker squat
3x 60kg
3x 80kg - tohle byl pro dnešek plán, protože jsem si nemyslel, že udržím víc
3x 100kg
3x 110kg
3x 120kg - bebínka na předloktí a na bicepsu, ale famozní cvik! ass to hell a stejně rovný záda... po bulharech nejzajímavější dřep
20x 80kg - tady jsem poprvé nešel na krev, protože jsem měl strach o kolena
pumpování tricepsu s bandama, pak vražda prsního svalu a na dodělání pokus o max kliků, kdy jsem vyrovnal svoje oficiální maximum (a to sem je teď dva roky nejel)
Jinak asi ani nebudu psát, proč byl dneska tréning tak, jak byl... radši.
Jinak asi ani nebudu psát, proč byl dneska tréning tak, jak byl... radši.
Ty hele Honzo, proc byl dnesni trenink tak, jak byl?
Jinak ty rovny zada u 3x120 bych chtel videt, protoze mas tendenci je dost kulatit, treba u celnich drepu, co jsem si vsiml, ale treba byly ok :). Jinak pekna vaha na tenhle cvik, driv jsem ho obcas cvicil a vzdy jsem z toho mel tyden svalovku v brichu.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru