Hacken drep

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hacken drep  Úvodní stránka -> Trénink -> Hacken drep
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
marcos23

PříspěvekZaslal: st duben 11, 2012 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A tak když mám 58 cm přes stehna a 37 cm přes lýtka, tak jak to mám zlepšit? Před rokem mi tady hoši radili že mám jet jen předkop a zákop kdyžtak, jenže to je uplně na nic. Takhle ty stehna nezvětším. No já myslím, že hacken dřepy nejsou tak uplně vzpěračskou technikou ne? Já to mám zakázané kvůli kyčlím, nejezdím nějak extra velké váhy, a nebolí mě to, tak snad to z dlouhodobého hlediska nebude mít žádný zdravotní dopad.

Dneska je to tak, že přijdeš k doktorovi, a ten ti řekne, že máš cviččit zádové svalstvo například. Ale zároveň ti doporučí, abys necvičil žádné vzpěračské techniky ani shyby apod. Spíš tak protáhnout se na míči, cviky s vlasním tělem. Takže to prostě nedává vůbec žádnou logiku. Oni to nechápou že takhle svaly nikdy nevybuduješ, kor ektomorf ne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 11, 2012 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marcos23 napsal:
Mám dotaz: nejsou hacken dřepy a dřepy na multipressu totožné cviky? Ono když na multipressu dám nohy víc dopředu a v podstatě se tím trochu opírám o tu osu, tak mi ten pohyb přijde podobný (na hackenu se taky opírám o podložku a nohy jsou vepředu). Včera jsem jel dřepy na multipressu poprvé, vůbec jsem nevěděl jakou váhu si tam mám dát. Je dobré dát v jedné tréninkové jednotce hacken dřepy a dřepy na multipressu? (klasické dřepy nemůžu jezdit ze zdravotních důvodů, mám zakázané vzpěračské techniky).

Co ti je a kolik máš let?
marcos23

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2013 11:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj, chtěl bych se zeptat jak se správně jezdí hacken dřep na stroji...ono ve fitku u tohoto stroje je postup popsán tak, že by se mělo jezdit dolů ne úplně ale jen do takové úrovně, kdy stehna jsou horizontálně (vodorovně) s deskou (resp. vodorovně s chodidly) - tj. nepřekračovat úhel 90 stupňů. Ale zas vidím, že hodně lidí to jezdí téměř až dolů. A tak se ptám, co je správně? Zatím to jedu vždycky níž než těch 90 stupňů, protože se mi zdá že ten doporučený postup dost omezuje rozsah pohybu, resp. když jedu níž, tak i odezva stehen je lepší.

Dále bych se rád zeptal, jestli je vhodný k těžším vahám na hacken dřepu na stroji opasek?

A poslední - osobně si myslím, že hacken dřep je více nebezpečný pro kolena, ale zase díky svému sklonu šetrnější ke kyčlím než třeba dřep s volnou váhou nebo legpress. Mám pravdu?

Díky moc za potenciální odpoved.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hacken drep Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: