|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: st srpen 12, 2015 3:10 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | pavouk napsal: | | Draper napsal: | | Vcera jsem si nechal namlet hovezi zadni z bejka, nastesti jen 2kg, ale asi poprve v zivote, co ho kupuju, me zarazila dost zvlastni pachut masa. Neni to zkazene, ale zrejme jsem jen narazil na starsi nebo naopak mladsi (neulezeny) kousek a chutna to dost vyrazne jinak a porad se mi to vraci. Nema nekdo typ, cim tu pachut eliminovat? vyhazovat se mi to nechce, ale jist to asi taky nehodlam, protoze je to celkem hnusny. |
Nejsem kuchař, ale asi bych to hodně prosolil, opepřil, případně dal chilli - když ti to spálí papuli, pak ti nějaká chut masa bude u zadnice. A ta ti po tom chilli zážitku také poděkuje.
Nebo to mleté nech vypéct a udělej si boloňskou omáčku:
Osmahni cibuli, k tomu mrkev a celer (to strouhám), přidej pasírovaná rajčata (to vše by tu chut mohlo utlumit) a nakonec vypečené maso bez toho omastku, s těstovinama, rýží. Do půl hodiny jíš. |
Jak nechavas vypect to maso a jak ho zbavujes omastku? |
orestuješ, necháš vypustit vodu a tuk, a pak to sleješ do dřezu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: st srpen 12, 2015 3:41 pm Předmět: |
|
|
Tohle bylo normalni hovezi zadni od reznika, kde to kupuju uz 2 roky minimalne a nikdy jsem s tim "problem" nemel. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st srpen 12, 2015 4:26 pm Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: |
nesouhlasím, když jsem na koleji v praze, kupuju to mleté na chodově -> smrdí
teď přes prázdniny jsem doma na severu čech -> maso smrdí stejně
kusový hovězí je v cajku, já ale mluvil o rovnou mletým od nich, takže pokud si to meleš doma sám, tak je snad jasný, že oba mluvíme o jiným mase :) |
Ne, nemluvíme .... já psal o mletém zadním hovězí z Lidlu ... za půl kila chtějí myslím necelých 70 Kč .... a jak jsem psal, zatím jsem problém neměl, do Lidlu chodím buď ve Stodůlkách (za Lutzem), nebo v Řepích (proti Hornbachu).
Nezpochybňuji ničí zkušenost, ale jak jsem psal, já takovou zatím ještě neměl. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
dejvinho
|
Zaslal: st srpen 12, 2015 5:29 pm Předmět: |
|
|
k tomu hovezimu mletymu z lidlu nevite z ceho to je namlety? je to moc levny, na rust svalu asi nic moc co?
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st srpen 12, 2015 5:45 pm Předmět: |
|
|
jak tu bylo zmíněno, v tomhle počasí stačí chvilka někde venku a už je to zkažený a nebo dokonce ani to nemusí být, já to vidim u sebe doma, mám takovou už starší menší ledničku a prostě když mám v bytě teď 34 stupnu, tak ta lednice si může o nějakých 2-5°C nechat zdát, je to na max a teploměr uvnitř byl na nějakých 9 stupních.
někdy může hovězí být dobrý a smrdět, ale nevim no, nebyl bych si nikdy 100% jistej, že to fakt je v pořádku.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
pavouk
|
Zaslal: st srpen 12, 2015 6:01 pm Předmět: |
|
|
| dejvinho napsal: | | k tomu hovezimu mletymu z lidlu nevite z ceho to je namlety? je to moc levny, na rust svalu asi nic moc co? |
To nevím, nekupuji, ale jestli stojí kilo 140 Kč, ja je uvedeno v předchozím postu, tak mi to tak levný nepřijde. Obecně se tam dávají zbytky/odřezky, což vadit nemusí, když je to z kvalitního masa.
Každopádně dneska není problém zajít do řeznictví, vybrat si konkrétní kus masa a nechat si ho na počkání namlít. A cena bude spíše nižší, i když záleží na akci a co si vybereš za maso. _________________ Don't waste your time or time will waste you.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: čt srpen 13, 2015 6:17 am Předmět: |
|
|
Oka diky, ja prave nechavam to maso i s tukem spolu s omackou, zkusim ten tuk nejdriv odlit, treba to bude jeste lepsi :) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: čt srpen 13, 2015 6:53 am Předmět: |
|
|
za mě tuk nechat , tuk je nositel chuti a suchá boloňská směs je hnusná
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt srpen 13, 2015 6:57 am Předmět: |
|
|
obecne doporucuju maso z globusu v porovnani s lidlem, tescem nebo kauflandem je to jina kategorie a nahoda to snad nebude, mam tuhle zkusenost ze dvou jejich obchodu
edit: vsak proto se do bolonske dava smes hoveziho s veprovym, aby tam byl nejaky tuk...jinak zaklad osmahnout cibulku, pridat mrkev a celer, potom osmahnout maso, zalit rajcatama, okorenit a dusit dusit dusit...pak vmichat nastrouhany parmazan a je to super :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt srpen 13, 2015 8:19 am Předmět: |
|
|
Do pravých boloněk patří protlak a červené víno, hoši. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 6:34 pm Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: | | smradlavý hovězí maj v lídlu, to jejich mleté 100% hovězí....kdysi to byla pecka, a za tu cenu, no neberte to, ale teď, smrad/chuť toho masa nejde přehlušit snad ničím co jsem zkoušel |
Hadam, ze to byla jen nahoda, respektive "spatny" neulezeny kousek, pak to takto smrdi. Dnes jsem poprve tohle mlete z Lidlu koupil a chutna vyborne, cena 65 kc / 500g, 15% tuku max, coz je krasne a i kdyby bylo vic, tak je mi to jedno, protoze jsem tuk prestal resit, takze ho budu brat misto kureciho _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: ne srpen 30, 2015 7:07 pm Předmět: |
|
|
ted maj v kaufu 500g mletyho hoveziho za 50kc
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|