hovězí maso

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - hovězí maso  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> hovězí maso
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 12, 2015 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
pavouk napsal:
Draper napsal:
Vcera jsem si nechal namlet hovezi zadni z bejka, nastesti jen 2kg, ale asi poprve v zivote, co ho kupuju, me zarazila dost zvlastni pachut masa. Neni to zkazene, ale zrejme jsem jen narazil na starsi nebo naopak mladsi (neulezeny) kousek a chutna to dost vyrazne jinak a porad se mi to vraci. Nema nekdo typ, cim tu pachut eliminovat? vyhazovat se mi to nechce, ale jist to asi taky nehodlam, protoze je to celkem hnusny.

Nejsem kuchař, ale asi bych to hodně prosolil, opepřil, případně dal chilli - když ti to spálí papuli, pak ti nějaká chut masa bude u zadnice. A ta ti po tom chilli zážitku také poděkuje.

Nebo to mleté nech vypéct a udělej si boloňskou omáčku:
Osmahni cibuli, k tomu mrkev a celer (to strouhám), přidej pasírovaná rajčata (to vše by tu chut mohlo utlumit) a nakonec vypečené maso bez toho omastku, s těstovinama, rýží. Do půl hodiny jíš.

Jak nechavas vypect to maso a jak ho zbavujes omastku?

orestuješ, necháš vypustit vodu a tuk, a pak to sleješ do dřezu
Draper

PříspěvekZaslal: st srpen 12, 2015 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle bylo normalni hovezi zadni od reznika, kde to kupuju uz 2 roky minimalne a nikdy jsem s tim "problem" nemel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: st srpen 12, 2015 4:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xakrurychle napsal:

nesouhlasím, když jsem na koleji v praze, kupuju to mleté na chodově -> smrdí
teď přes prázdniny jsem doma na severu čech -> maso smrdí stejně

kusový hovězí je v cajku, já ale mluvil o rovnou mletým od nich, takže pokud si to meleš doma sám, tak je snad jasný, že oba mluvíme o jiným mase :)

Ne, nemluvíme .... já psal o mletém zadním hovězí z Lidlu ... za půl kila chtějí myslím necelých 70 Kč .... a jak jsem psal, zatím jsem problém neměl, do Lidlu chodím buď ve Stodůlkách (za Lutzem), nebo v Řepích (proti Hornbachu).

Nezpochybňuji ničí zkušenost, ale jak jsem psal, já takovou zatím ještě neměl.
dejvinho

PříspěvekZaslal: st srpen 12, 2015 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

k tomu hovezimu mletymu z lidlu nevite z ceho to je namlety? je to moc levny, na rust svalu asi nic moc co?
jachym

PříspěvekZaslal: st srpen 12, 2015 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak tu bylo zmíněno, v tomhle počasí stačí chvilka někde venku a už je to zkažený a nebo dokonce ani to nemusí být, já to vidim u sebe doma, mám takovou už starší menší ledničku a prostě když mám v bytě teď 34 stupnu, tak ta lednice si může o nějakých 2-5°C nechat zdát, je to na max a teploměr uvnitř byl na nějakých 9 stupních.

někdy může hovězí být dobrý a smrdět, ale nevim no, nebyl bych si nikdy 100% jistej, že to fakt je v pořádku.
ygg

PříspěvekZaslal: st srpen 12, 2015 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dejvinho napsal:
k tomu hovezimu mletymu z lidlu nevite z ceho to je namlety? je to moc levny, na rust svalu asi nic moc co?

Levný?????????????????

Asi jsem holt chudej.
pavouk

PříspěvekZaslal: st srpen 12, 2015 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dejvinho napsal:

To nevím, nekupuji, ale jestli stojí kilo 140 Kč, ja je uvedeno v předchozím postu, tak mi to tak levný nepřijde. Obecně se tam dávají zbytky/odřezky, což vadit nemusí, když je to z kvalitního masa.
Každopádně dneska není problém zajít do řeznictví, vybrat si konkrétní kus masa a nechat si ho na počkání namlít. A cena bude spíše nižší, i když záleží na akci a co si vybereš za maso.
Lunreal

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2015 6:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oka diky, ja prave nechavam to maso i s tukem spolu s omackou, zkusim ten tuk nejdriv odlit, treba to bude jeste lepsi :)
Pokedex

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2015 6:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

za mě tuk nechat , tuk je nositel chuti a suchá boloňská směs je hnusná
sk

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2015 6:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

obecne doporucuju maso z globusu v porovnani s lidlem, tescem nebo kauflandem je to jina kategorie a nahoda to snad nebude, mam tuhle zkusenost ze dvou jejich obchodu

edit: vsak proto se do bolonske dava smes hoveziho s veprovym, aby tam byl nejaky tuk...jinak zaklad osmahnout cibulku, pridat mrkev a celer, potom osmahnout maso, zalit rajcatama, okorenit a dusit dusit dusit...pak vmichat nastrouhany parmazan a je to super :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2015 8:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do pravých boloněk patří protlak a červené víno, hoši. :)
Draper

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2015 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xakrurychle napsal:
smradlavý hovězí maj v lídlu, to jejich mleté 100% hovězí....kdysi to byla pecka, a za tu cenu, no neberte to, ale teď, smrad/chuť toho masa nejde přehlušit snad ničím co jsem zkoušel

Hadam, ze to byla jen nahoda, respektive "spatny" neulezeny kousek, pak to takto smrdi. Dnes jsem poprve tohle mlete z Lidlu koupil a chutna vyborne, cena 65 kc / 500g, 15% tuku max, coz je krasne a i kdyby bylo vic, tak je mi to jedno, protoze jsem tuk prestal resit, takze ho budu brat misto kureciho
Pokedex

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2015 7:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ted maj v kaufu 500g mletyho hoveziho za 50kc

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - hovězí maso Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Rychle na stránku:

Přejdi na: