Jak zhřešit v dietě ?!

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak zhřešit v dietě ?!  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jak zhřešit v dietě ?!
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 7:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:
Mablung napsal:
Bajkonur napsal:
Mablung napsal:

Když něco konzumuješ ve velkém množství, může to být zdraví škodlivé. Ale co jsem si tak četl, tak máslo je v rozumných dávkách zcela jednoduše zdravé.

Vidíš, a zrovna tohle není pravda. Olivový olej konzumují na Krétě v obrovském množství a mají zase naopak jeden z nejmenších výskytů kardiovaskulárních nemocí. Kdyby tam, jak píše Kid, nahradili olivový olej máslem, asi by na tom byli trochu jinak, nemyslíš?

Je to v nějakém rozporu co jsme napsal?
Máslo je zdravé v rozumných dávkách. Je na této větě něco k nepochopení? Do 10 % denní spotřeby kalorií je prospěšné, nad už má negativní účinky. Máš to třeba jako s přísunem bílkovin. Pokud řekněme pod 0,8 g/kg TH, tělo trpí. Pokud máš nějakých 0,8 - 1,7 g/kg TH, pro tělo to je ideální a zdravé. Pokud máš nad 1,7 g/kg TH, tělo trpí (nad přesnými hodnotami se nechci hádat). To samé třeba s alkoholem. Když si vezmu tuhle analogii, tak ty pokládáš máslo za cigarety, které škodí v jakémkoliv množství.

Pokud bys nahradil všechen olej, který používáš za den máslem, jak navrhuje Kid (a považuje to za zcela neškodné), určitě se dostaneš mimo rozumné dávky, souhlasíš?

Diskutovat na netu s někým, kdo má problém pochopit psaný text, prostě nejde.

Několikrát jsem ti zdůraznil, že máslem nic nenahrazuji, a že lze klidně použít i máslo a mohl bych ještě doplnit - zrovna tak jako i jiné druhy tuků. (Když ti napíšu jaké, tak sežereš monitor. Takže budu šetřit tvé city.) Nikdy jsem ho nepropagoval jako jediný přidaný zdroj tuků.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

inkriminovaný "psaný text"

kid napsal:
Nikdo tu pomocí másla hubnout nechtěl, jde jen o to, že není problém ho používat stejně jako oleje a žádná újma se nestane. (to je reakce na další tvůj příspěvek)

Asi jsem ti špatně rozumněl, nicméně z tohohle mi vychází, že když budeš používat
máslo nebo olej, vyjde to nastejno.
Což je - podle mého názoru - naprostá blbost.
A čím víc ho budeš používat, tím větší újma nastane.
kid

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:

kid napsal:
Nikdo tu pomocí másla hubnout nechtěl, jde jen o to, že není problém ho používat stejně jako oleje a žádná újma se nestane. (to je reakce na další tvůj příspěvek)

Asi jsem ti špatně rozumněl, nicméně z tohohle mi vychází, že když budeš používat

Několikrát jsem upřesňoval, jak je to míněno. Chce to míň se vztekat nad lidmi s jiným názorem a pozorněji číst. Za chvíli tu budeš v oblibě patřit opravdu ke špičce.
Hansen

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:

kid napsal:

http://www.sciencedaily.com/releases/2010/02/100209124352.htm

Tum tududum, neříkám, že studie je pravdivá nebo co, byť jsou tam i nějaké zdroje ze kterých je čerpáno.
Jen to ukazuje, že názory jsou jako díra do zadku, každý má nějaký.
Jen ty si neustále razíš cestu jediného správného názoru a to svého.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Bajkonur napsal:

kid napsal:

Několikrát jsem upřesňoval, jak je to míněno. Chce to míň se vztekat nad lidmi s jiným názorem a pozorněji číst. Za chvíli tu budeš v oblibě patřit opravdu ke špičce.

napsal jsi mimo jiné, že škodlivost másla už se nerazí, podle té Mablungovy studie se pořád razí. Vztekat? Dream on baby. Obliba? jakože v kolektivu oblíbený? To bych ti musel asi podkuřovat jako ti ostatní, a pak bych měl šanci co:-)
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hansen napsal:
Bajkonur napsal:

kid napsal:

Tum tududum, neříkám, že studie je pravdivá nebo co, byť jsou tam i nějaké zdroje ze kterých je čerpáno.

Můj názor? To jakože já jsem ty studie udělal, zaplatil a potom je dávám do světa?
No to snad ne:-) Já jenom papouškuju to, co jsem vyčetl jinde, vyhodnotil a považuju
za důvěryhodné.
A to tahle studie zcela určitě není, to se na mně nezlob.
Hansen

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:
Hansen napsal:
Bajkonur napsal:
...

Můj názor? To jakože já jsem ty studie udělal, zaplatil a potom je dávám do světa?
No to snad ne:-) Já jenom papouškuju to, co jsem vyčetl jinde , vyhodnotil a považuju
za důvěryhodné.
A to tahle studie zcela určitě není, to se na mně nezlob.

A kde si to vyčetl? Zatím je to jen tvůj názor a o názorech platí to co jsem psal výše.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kde jsem vyčetl, že máslo obsahuje cholesterol? Už si nemůžu přesně vzpomenout
kid

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:

Napsal jsi mimo jiné, že škodlivost másla už se nerazí, podle té Mablungovy studie se pořád razí. Vztekat? Dream on baby. Obliba? jakože v kolektivu oblíbený? To bych ti musel asi podkuřovat jako ti ostatní, a pak bych měl šanci co:-)

Podkuřovat mi nemusíš, stejně jako mi nepodkuřují druzí, protože můj vliv je tu minimální, nejsem ani admin ani moderátor a přispívám zřídka.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A teď vážně. Máš na výběr mezi vepřovým, hovězím a lososem. Můžeš říct, že je to vlastně jedno, a že si můžeš dát klidně vepřové a když to s ním nebudeš přehánět, je to úplně v klidu.
Nebo si můžeš říct, že hovězí má daleko míň tuků, i když taky s nic moc lipidovým profilem,
a že si oproti vepřovému dost pomůžeš. Anebo si můžeš dát lososa, který je sice prakticky nejtučnější ze všech, nicméně ty tuky jsou naprosto prospěšné.
A stejně je to i s tím máslem. Proč bych pro boha kupoval máslo, když mi co se týče sportovní výkonnosti nic nedá, a když budu jíst víc než dvě lžičky denně, tak mi dokonce uškodí? Jednou za čas, na chuť /když to někomu chutná, blé mně vůbec/, prosím, ale tvrdit, že je to naprosto rovnocenný partner třeba olivového oleje, no není to na hlavu?

Kdyby Kid napsal "máslo do množství dvou lžic denně nezpůsobuje žádné zdravotní problémy"
bylo by to naprosto kosher. Ale on to napsal jinak a teď kličkuje jak slepice...
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Bajkonur napsal:

Napsal jsi mimo jiné, že škodlivost másla už se nerazí, podle té Mablungovy studie se pořád razí. Vztekat? Dream on baby. Obliba? jakože v kolektivu oblíbený? To bych ti musel asi podkuřovat jako ti ostatní, a pak bych měl šanci co:-)

Podkuřovat mi nemusíš, stejně jako mi nepodkuřují druzí, protože můj vliv je tu minimální, nejsem ani admin ani moderátor a přispívám zřídka.

Podle reakcí ostatních je zřejmé, že jsi v kolektivu oblíbený. Dokonce jsem byl napomínán,
abych se k tobě choval slušně.
Problém je, že první jsi začal ty mně označovat za demagoga a užívat pejorativní označení
"mladý pán" atd.
A to jsem dost možná starší než ty
kid

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:
A teď vážně. Máš na výběr mezi vepřovým, hovězím a lososem. Můžeš říct, že je to vlastně jedno, a že si můžeš dát klidně vepřové a když to s ním nebudeš přehánět, je to úplně v klidu.
Nebo si můžeš říct, že hovězí má daleko míň tuků, i když taky s nic moc lipidovým profilem,
a že si oproti vepřovému dost pomůžeš. Anebo si můžeš dát lososa, který je sice prakticky nejtučnější ze všech, nicméně ty tuky jsou naprosto prospěšné.
A stejně je to i s tím máslem. Proč bych pro boha kupoval máslo, když mi co se týče sportovní výkonnosti nic nedá, a když budu jíst víc než dvě lžičky denně, tak mi dokonce uškodí? Jednou za čas, na chuť /když to někomu chutná, blé mně vůbec/, prosím, ale tvrdit, že je to naprosto rovnocenný partner třeba olivového oleje, no není to na hlavu?

Kdyby Kid napsal "máslo do množství dvou lžic denně nezpůsobuje žádné zdravotní problémy"
bylo by to naprosto kosher. Ale on to napsal jinak a teď kličkuje jak slepice...

A kolik těch tuků za den chceš celkem sežrat? Na něčem připravuješ, něco dochucuješ, něco je v potravinách? To si myslíš, že za den sežeru kostku másla?
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 9:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Bajkonur napsal:

A kolik těch tuků za den chceš celkem sežrat? Na něčem připravuješ, něco dochucuješ, něco je v potravinách? To si myslíš, že za den sežeru kostku másla?

Ráno: bílková kaše, do ní odliju makadamový olej, jakože fest. Oběd: salát, zalitý olivovým olejem. Večeře: to samý. Před spaním: tvaroh, do něho makadamový olej. Další zdroje:
vlašský olej, mandle, pekany.
kid

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:
kid napsal:
Bajkonur napsal:

Podle reakcí ostatních je zřejmé, že jsi v kolektivu oblíbený. Dokonce jsem byl napomínán,
abych se k tobě choval slušně.
Problém je, že první jsi začal ty mně označovat za demagoga a užívat pejorativní označení
"mladý pán" atd.
A to jsem dost možná starší než ty

Ráno: bílková kaše, do ní odliju makadamový olej, jakože fest. Oběd: salát, zalitý olivovým olejem. Večeře: to samý. Před spaním: tvaroh, do něho makadamový olej. Další zdroje:
vlašský olej, mandle, pekany.

Najdi si význam slova demagogie, a pokud jsi starší než já a chováš se takhle....

Za výraz mladý pán se ti klidně omluvím, když tě tak uráží.

Tuků máš ve stravě hodně, ale určitě to není vzorek standardní diety, o kterých tu je řeč.

No a většina normálních lidí má máslo v lednici, protože ho jí i někdo jiný z rodiny, proto ho kupuje.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 29, 2013 9:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady asi nedojdeme shody. Místo toho, abych jedl něco, co mi neškodí, pokud to nepřijímám ve zvýšené míře, si dám něco, co mi naopak prospívá.
A ano, dávám ti zapravdu, máslo ve velmi omezeném množství, zdraví neškodí. Jdu si usmažit řízek na dvou lžících másla.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak zhřešit v dietě ?! Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: