Jak zhřešit v dietě ?!

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak zhřešit v dietě ?!  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jak zhřešit v dietě ?!
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tsunami

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebo zhřešit v dietě se dá: např. uzeným lososem - je výborný a nic se s ním asi nezkazí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pardón, ale kombinace slov jako zhřešit a losos mi přijde trochu jako úlet.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:

Jestli je někdo nevrlej a kvůli dietě si "rozbourává" (s mírnou nadsázkou) vztahy, které jsou důležitější než nějaká dieta, tak tu dietu má asi špatně nastavenou a své priority také. Nerad bych teď zněl jako reklama, ale přítelkyni jsem udělal na její žádost jídelníček a ačkoliv trpí hypotyreózou, tak za posledních 5 týdnů má 4 kila dole. Žádné návaly žravosti a chutě zhřešit nemá... a víte proč? Protože si v dietě člověk nemusí odpírat vše, co si myslí, že si odpírat právě musí. Takhle vznikají akorát psychické problémy spojené s jídlem a lidé tu "tradiční" dietu prostě dlouhodobě nesnesou a časem se dostanou do bludného kruhu.
Byl tu citován Lukáš Roubík ohledně "hladového dne". Pro kondičáka bez soutěžních ambicí a člověka, který chce pouze poupravit svoji hmotnost a složení těla, je hladový den spíše krokem zpátky. Je lepší si jídlo nastavit tak, aby měl člověk z jídla radost a nikoliv tak, že bude po každých 14 dnech slintavě lačnět po "prasodnu". To znamená, nastavit si jídlo tak, že si nepřestanu totálně odpírat máslo a nahrazovat ho margarínem, nebo že bláznivě začnu omezovat jídlo/sacharidy na večer (v horším případě přes celý den), vyhazovat žloutky z vajíček, na občasnou konzumaci smetany koukat jako na něco, co mi přidá na váze 5 kilo do druhého dne, nebo že musí člověk jíst 7 denně, aby si nezpomalil metabolismus... atd. atd.

Co když se, jako někdo v dietě, dostanu na něčí oslavu, kde nebude celozrnné pečivo s margarínem, ale chlebíčky s majonézou? Urazim hostitele, nebo raději zapřemýšlím, jak to udělat tak, aby mi to do jídelníčku pasovalo? Tohle je umění, nikoliv vyházět 70 % existujících potravin a jíst jen rádoby "clean food" a každých 14 dní si udělat den, kdy sežeru půlku supermarketu... pokud někdo tenhle styl vyznává, tak doporučuji po takovém dni zajít na inbody, budete se pěkně divit, co jste si všechno uložili.

Jestli někdo umí dobře anglicky, najděte si na FB Layne Norton. Uvidíte, jak se dá připravit např. profi bikinářky na soutěž bez nějakých dietních výstřelků, totálně utnutného kalorického příjmu, odstranění zdrojů tuků z jídelníčku, prasodnů, odvodňování apod.
jari

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko: Máš samozřejmě naprostou pravdu. Zaujalo mě to o těch prioritách.

Budu mluvit o konkrétně o sobě. Pokud se rozhodnu něco podstoupit (dietu), prostě udělat něco pro sebe, obětovat něco, nechci od svého okolí fakt vůbec nic, jen jednu malou maličkost a to je respektování mého rozhodnutí. A né, přemlování "dneska se na to vykašli", "tohle tě nezabije", "pojeď na oslavu" atd atd. Těžko se říká NE, nemůžu. Jak říkáš, je to o prioritách a pravdou je, že nějaká dieta není středem vesmíru, to ale není ani nějaká oslava s chlebíčkama...
Se vztahem to souvisí uplně nejvíc, pokud máš někoho, kdo tě podporuje a rozumí ti, je vše snažší.
Máš pravdu, že nějakej vztah je jistojistě důležitější než dieta ale 10krát porušíš něco na čem ti záleží, kvůli někomu na kom ti záleží a ona se pak na tebe vykašle, protože jí na tobě nezáleží
tak o čem to je....?

Takže dietujte, prasujte, milujte se a množte se peace
Tsunami

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:

Nevím proč by se mělo hhešit MC Donaldem. Losos je chuťovka, ale je drahý, takže na každý den asi není. A dopřát si něco dobrého v dietě neznemená, že to musí být nezdravé :)
Korny

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:

Budu mluvit o konkrétně o sobě. Pokud se rozhodnu něco podstoupit (dietu), prostě udělat něco pro sebe, obětovat něco, nechci od svého okolí fakt vůbec nic, jen jednu malou maličkost a to je respektování mého rozhodnutí. A né, přemlování "dneska se na to vykašli", "tohle tě nezabije", "pojeď na oslavu" atd atd. Těžko se říká NE, nemůžu. Jak říkáš, je to o prioritách a pravdou je, že nějaká dieta není středem vesmíru, to ale není ani nějaká oslava s chlebíčkama...
Se vztahem to souvisí uplně nejvíc, pokud máš někoho, kdo tě podporuje a rozumí ti, je vše snažší.
Máš pravdu, že nějakej vztah je jistojistě důležitější než dieta ale 10krát porušíš něco na čem ti záleží, kvůli někomu na kom ti záleží a ona se pak na tebe vykašle, protože jí na tobě nezáleží
tak o čem to je....?

Přesně jak píše jari, buď se rozhodnu a dělám něco naplno nebo se na to vyseru...oslavy nejsou každej týden a myslím si, že není problém si právě na tu oslavu naplánovat prasoden A vztah? Pokud ženská nerespektuje tvou dietu, proč bys ty měl respektovat to, že ti říká, ať jí nedržíš nebo omezíš? To zavání podpantofláctvím Začne to zákazem diety, pak cvičení, pak kardia, pak chození ven, pak piva, pak sledování fotbalu a bude z tebe pussy co utíká z práce na nákup, domů za ženuškou a večery tráví u ordinace Navíc v těchto případech se na tebe ženská fakt nakonec vysere
YUD

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:

tak o čem to je....?

Výstižně napsáno
Bajkonur

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všechny tyhle dobře míněné rady, autor topicu shodil 15 kg za tři měsíce takže mám pocit, že se trochu míjejí účinkem... a jestli uvažuje po třech měsících, jak zhřešit, tak klobouk dolů, protože nad tím já přemýšlím obvykle po týdnu diety.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 1:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidím, že ten můj příspěvek byl některými nepochopen. Když se nastaví dieta správně, není potřeba si na oslavy plánovat prasoden... a vůbec není potřeba si plánovat tyto dny.
Korny, co to znamená "dělám dietu naplno"? Že si za týden třeba nedám ani jednou máslo místo Flory a ten, kdo si to máslo dá, tak už "nejede dietu naplno" ačkoliv má výsledky stejné? Jen se ptám, docela mě to zajímá.
jari

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

že si nedám ani máslo ani Floru
madball

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tsunami napsal:
madball napsal:

Nevím proč by se mělo hhešit MC Donaldem. Losos je chuťovka, ale je drahý, takže na každý den asi není. A dopřát si něco dobrého v dietě neznemená, že to musí být nezdravé :)

Já myslím, že jsi mě trochu nepochopila. Losos by naopak měl mít místo v kvalitním jídelníčku, ne to brát jako zhřešení.

Absolutně souhlasím s tím, co Esko napsal.
Moog ve svým logu taky teď napsal něco, s čím plně souhlasím. A absolutně se mi na něm líbí, že nemá nějaký zábrany jít na kolo, zahrát so hokej, dát si žebra atd.

Jinak samozřejmě 15kg/3měsíce je super výsledek.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Seva98

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Vidím, že ten můj příspěvek byl některými nepochopen. Když se nastaví dieta správně, není potřeba si na oslavy plánovat prasoden... a vůbec není potřeba si plánovat tyto dny.
Korny, co to znamená "dělám dietu naplno"? Že si za týden třeba nedám ani jednou máslo místo Flory a ten, kdo si to máslo dá, tak už "nejede dietu naplno" ačkoliv má výsledky stejné? Jen se ptám, docela mě to zajímá.

U me jsou oslavy hlavne psychicky problem, nedokazu proste jidlu odolat, kdyz ho vidim pred sebou. Proste je tu u nas zvykem, ze jak je oslava je na stole nonstop jidlo a holt nejde odolat tem uzasnym vdolkum, karbenatkum, sekane, tlacence, vinu, frgalum apod. A proste se cely den nonstop ji a pije az do noci . Pokud bych jedl tak akorat, tak nevidim vubec problem v tech jidlech co bych tam snedl

https://www.zonetraininglog.com
Korny

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

eSko: ne, to určitě ne, tyhle věci já neřeším. Nekupuju ani dia věci, používám normální kečup, obyčejnej olej, o kousku másla to není. Je to o tom, že když si řeknu, že dám dietu, tak se nenechám 3. den přemluvit k chlebíčkům s majonézou "abych neurazil" a 5. nepůjdu na žebra a pivo, protože na ně přítelkyně dostala chuť a já si přece nebudu s ní "kazit" vztah...souhlasím s tvým správným nastavením diety, ale ne pro každýho je tak nějak úplně vhodný :)
Tsunami

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Tsunami napsal:
madball napsal:

Já myslím, že jsi mě trochu nepochopila. Losos by naopak měl mít místo v kvalitním jídelníčku, ne to brát jako zhřešení.

Absolutně souhlasím s tím, co Esko napsal.
Moog ve svým logu taky teď napsal něco, s čím plně souhlasím. A absolutně se mi na něm líbí, že nemá nějaký zábrany jít na kolo, zahrát so hokej, dát si žebra atd.

Jinak samozřejmě 15kg/3měsíce je super výsledek.

No jasně, taky bych ho normálně brala :) ale já jako zhřešení beru, když si udělám k jídlu něco zdravého "ale slavnostního" - hezká úprava, dobré suroviny. Jinak samozřejmě, že to patří do normálního jídelníčku. :) A když už tedy zhřešit tak kvalitní čokoládou, ale jen kousek :)
smik

PříspěvekZaslal: po srpen 26, 2013 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Že si za týden třeba nedám ani jednou máslo místo Flory a .....

Chleba , máslo, Olomoucké tvarůžky hmmmm mňamka i v dietě.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak zhřešit v dietě ?! Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: