Jaké máme vzdělání

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jaké máme vzdělání  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Jaké máme vzdělání
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaké máme vzdělání
základní
9%
 9%  [ 16 ]
vyučen
5%
 5%  [ 9 ]
41%
 41%  [ 73 ]
44%
 44%  [ 79 ]
Celkem hlasů : 177

Autor Zpráva
Grimley

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 6:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mam UNOB, ekonomicky zaměření a zatim Bc. Hned po škole jsem šel na funkci, kde mam pod sebou 5 lidi a přicházím do kontaktu s veřejnýma zakázkama a dalšími finančníma věcma. Že sedím v teplým kanclu mi neva a peníze taky nejsou zlý :))
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 6:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Korny napsal:
mám Bc. na Fakultě podnikatelské VUT, teď studuju na Ústavu soudního inženýrství obor Expertní inženýrství v dopravě a do toho makám 50-60 hodin týdně v e-shopu s pneumatikama, konkrétně ve skladu. Musím říct, že je to první práce při škole, která mě fakt baví - jednak nějaká praxe a zkušenosti v logistice, druhak praxe co se týká oboru automobilů, pak samozřejmě kontakty na ty správný lidi, který se můžou v budoucnu hodit. Navíc jsem tam poznal lidi s kterýma jsem si prostě sedl. Vtípky lítají zprava doleva a i když je teď neuvěřitelnej frmol, protože začala sezona, všichni jsou v pohodě a nikdo nebrečí, že stráví v práci třeba 16 hodin denně...

Po zkušenostech na různých pozicích a v různých firmách jsem naznal, že tohle všechno jsou mnohem důležitější věci, než to, jestli mám teplej kancl a kafe na stole
..a to je sympatický názor
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Máča

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:
Máča napsal:
Arkane klobouk dolu.Jaky pouzivas software?

Siemens SINUMERIK 802D a FANUC series 0i MATE

A muzu se zeptat jak ses to ucil?sehnal sis o tom nejake materrialy nebo te nekdo zaškoloval?
Marky V.

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Taky mám obchodku, bohužel ve 14ti jsem věděl prd co chci dělat tak jsem šel tam. Žádná práce co by měla něco společnýho s tou školou mě nezajímá.
Makám právě v kanclu, za tragický prachy, sedět na zadku u kompu mezi papírama je snad to nejhorší co jsem kdy dělal. Zlatej sklad, tam jsem aspoň něco dělal rukama. Nejhorší je, že ve 22 nevím co chci dělat.
Že já debil nešel na kuchaře

O VŠ přemýšlím akorát o policejní akademii, to je tak jediný co by mě zajímalo, možná ještě práva. Prostě už mě začlo štvát, že nic pořádně neumím a vidina nějaké kariéry je nikde... snad to vyjde, jinak nezájem studovat něco jen abych měl titul když mě to nezajímá jako to dělá většina vysokoškoláků co jde na ČZU apod. (neříkám že všichni, ale tak 90% kámošů a kamarádek co tam chodí, tam chodí jen proto, aby nemuseli na pracák...)

Jako absolvent ti můžu napsat, že PA je dost náročná a zajímavá škola, ale bohužel v současný době celkem k ničemu. K ozbrojeným složkám prakticky neberou, takže jediný aktuální využití je zaměřit se na problematiku SBS (soukr. bezp. služby) a dělat pak v tomhle sektoru. To má budoucnost, stejně jako v Evropě a hlavně v USA. Jak stát ořezává prachy na bezpečnost, tak si tu bezpečnost lidi a hlavně firmy musí zaplatit sami.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
CZEBLADE: jen pro zajímavost - jakou máš školu?

střední s maturitou... elektronika a diagnostika automobilů jako zaměření. Teďkom dělám Bc. a pak dále. Poslední dobou mě zaujaly jazyky, především čínský a japonský a trochu francouzština.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

čínština (arabština, ruština) je dobrá volba
Marky V.

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
Deadlift napsal:
CZEBLADE: jen pro zajímavost - jakou máš školu?

střední s maturitou... elektronika a diagnostika automobilů jako zaměření. Teďkom dělám Bc. a pak dále. Poslední dobou mě zaujaly jazyky, především čínský a japonský a trochu francouzština.

Ber ty jazyky prakticky. Pokud je nebudeš používat, tak je zapomeneš. Učil jsem se rusky, anglicky, francouzsky a latinsky a teď už můžu uvádět jenom angličtinu. Všechno ostatní jsem zapomněl.
EddieCz

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na nemcinu nezapominat panove, zatim se porad jeste vyplati.
arkan

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
arkan napsal:
Máča napsal:

A muzu se zeptat jak ses to ucil?sehnal sis o tom nejake materrialy nebo te nekdo zaškoloval?

Knihy jsou na nic ,je tam velká spousta pi..., bez kterých se obejdeš .akorát ti domotají hlavu.
Měl jsem tam programátora opravdového machra z praxí, věnoval se mi celý týden a naučil mě základ ,prostě to co potřebuju aby stroj jel a vyráběl.
Např knihu programování FANUC asi (400stran) mi doporučil vůbec nečíst ,že se podle toho stejně nic nenaučím , používat ji až po zvládnutí základu až bude vědět o co jde, tak ji můžu používat při volbě nových cyklů apod.

První den mi řekl pokud vite co chcete dělat a jak (pracovní postupy získané praxí při klasickém obrábění) a umíte trochu dělat na počítači tak je to brnkačka.
To oboje jsem měl,ale zas taková brnkačka to nebyla.

Sice zpočátku např G3 kruhová interpolace mi dělala místo koulí trochy šišky ,ale šlo to dopočítat.

Sinumerik -mi špatně napsané kruhové výseče vůbec neprominul, musely být přesně dopočítány nájezd x,z i konec dráhy v návaznosti na zvolený radius (CR=),jnak ta svině zastavila v průběho obrábění posuvy a psal "chyba syxtance textu", ale nakonec jsem se s ním domluvil.

Dělám většinou malosérie , tak někdy 2-3 programy denně.
Jo abych nezapoměl ted je to už rutina , vezmu do ruky výkres a píšu program přímo z hlavy, to co nyní napíšu za 20 minut jsem v počátku dělal celý den a byl jsem tak psychicky tak vyfluslej že bych tomu nikdy nevěřil ,jak může být duševní práce náročná.
A první šoky když jsem pustil stroj a hlava se rozjela rychloposuvem , tak jsem měl srdce až v krku aby nenabourala, no byly to infartové stavy.
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 3:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

O VŠ přemýšlím akorát o policejní akademii, to je tak jediný co by mě zajímalo, možná ještě práva. Prostě už mě začlo štvát, že nic pořádně neumím a vidina nějaké kariéry je nikde... snad to vyjde, jinak nezájem studovat něco jen abych měl titul když mě to nezajímá jako to dělá většina vysokoškoláků co jde na ČZU apod. (neříkám že všichni, ale tak 90% kámošů a kamarádek co tam chodí, tam chodí jen proto, aby nemuseli na pracák...)
Marky V. napsal:

Jako absolvent ti můžu napsat, že PA je dost náročná a zajímavá škola, ale bohužel v současný době celkem k ničemu.

S prvním tvrzením bych si dovolil polemizovat, těžká ve srovnání s čím? Oproti PF je dle poznámek lidí souběžně studujících velmi lehká. To, že je zajímavá, s tím souhlasím. Kde jinde vás vezmou vrtulníkem na střelnici hodit si granátem a podobně. I když teď už se podobné aktivity omezují, protože se musí šetřit. Co se týká náboru k polici, s tím souhlasím. V téhle oblasti absolvent uplatnění najde těžko.
Marky V.

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PA není žádný Harvard, to je jasný, ale rozhodně to není žádná dávačka. Učení samo o sobě není těžký a nepochopitelný, ale je toho hodně. Když si vzpomenu, jak jsem drtil trest nebo správko , nikdy víc. Měli jsme tam kluky s titulama z různých pedáků, zemědělek apod. a ty pořád nadávali, jakej je to záhul, že je toho moc a tak. Objektivně však musím napsat, že jsem měl dva spolužáky, kteří nezvládli studium medicíny a PA dali levou zadní.
Ale jak jsem psal výše: hlavní problém PA nyní vidím v nemožnosti uplatnění u policie apod.

A hrozně mě tam sraly ty mladý kočky, který v životě nevzaly káóčko a nezastavily auto a jenom plánovaly budoucnost u policie v nějakým teplým kanclu, nejlíp na Policejním prezidiu. To jsou pak ty policejní mluvčí, darmojedky k ničemu
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máte pravdu s těmi jazyky a cvičením jich.. takhle jsem zapomněl dost v němčině, angličtina je bída a ty exotické jazyky jsem našel jen v Praze : (.
Další věc je těšit se do školy a pak zjistit, že vás to nebaví nebo spíš není to přesně podle očekávání... tak dopadl kámoš na UK, kam se snažil 2 roky dostat a po roce toho nechal.
Máča

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:
Máča napsal:
arkan napsal:
Máča napsal:

Knihy jsou na nic ,je tam velká spousta pi..., bez kterých se obejdeš .akorát ti domotají hlavu.
Měl jsem tam programátora opravdového machra z praxí, věnoval se mi celý týden a naučil mě základ ,prostě to co potřebuju aby stroj jel a vyráběl.
Např knihu programování FANUC asi (400stran) mi doporučil vůbec nečíst ,že se podle toho stejně nic nenaučím , používat ji až po zvládnutí základu až bude vědět o co jde, tak ji můžu používat při volbě nových cyklů apod.

První den mi řekl pokud vite co chcete dělat a jak (pracovní postupy získané praxí při klasickém obrábění) a umíte trochu dělat na počítači tak je to brnkačka.
To oboje jsem měl,ale zas taková brnkačka to nebyla.

Sice zpočátku např G3 kruhová interpolace mi dělala místo koulí trochy šišky ,ale šlo to dopočítat.

Sinumerik -mi špatně napsané kruhové výseče vůbec neprominul, musely být přesně dopočítány nájezd x,z i konec dráhy v návaznosti na zvolený radius (CR=),jnak ta svině zastavila v průběho obrábění posuvy a psal "chyba syxtance textu", ale nakonec jsem se s ním domluvil.

Dělám většinou malosérie , tak někdy 2-3 programy denně.
Jo abych nezapoměl ted je to už rutina , vezmu do ruky výkres a píšu program přímo z hlavy, to co nyní napíšu za 20 minut jsem v počátku dělal celý den a byl jsem tak psychicky tak vyfluslej že bych tomu nikdy nevěřil ,jak může být duševní práce náročná.
A první šoky když jsem pustil stroj a hlava se rozjela rychloposuvem , tak jsem měl srdce až v krku aby nenabourala, no byly to infartové stavy.

A ještě jednu si neodpustím
Programy (např. Edge cam, NX atd.) které samy automaticky generují dráhy nástroje nepoužíváš?
idoktor

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Též se pochlubím. Nedodělaný doktorát na TU Wien
Jinak síťař, CCNP, CCNP Security. V přípravě na CCIE. Cílem je CCIE+CCIE Security do 3 let. Zbožným přáním Cisco Certified Architect
EddieCz

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

idoktor napsal:
Též se pochlubím. Nedodělaný doktorát na TU Wien
Jinak síťař, CCNP, CCNP Security. V přípravě na CCIE. Cílem je CCIE+CCIE Security do 3 let. Zbožným přáním Cisco Certified Architect

Konecne nekdo, uz jsem myslel, ze to tu je samej polecajt

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jaké máme vzdělání Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: