|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jaké máme vzdělání |
| základní |
|
9% |
[ 16 ] |
| vyučen |
|
5% |
[ 9 ] |
| SŠ |
|
41% |
[ 73 ] |
| VŠ |
|
44% |
[ 79 ] |
|
| Celkem hlasů : 177 |
|
| Autor |
Zpráva |
Korny

|
Zaslal: pá září 27, 2013 3:45 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | kubaz napsal: | | Bara napsal: | | drlift_ napsal: | | Vite o tom, ze na VS se uz dostavaji i deti s IQ pod 100? |
Dostat se na prestižní školu kdekoliv je o píli a talentu,práci atd...dostat se na kteroukoliv z tisíce nesmyslných V3 u nás je o poslání přihlášky Tady je to samej student a VŠ,ale už pomalu nemá kdo makat,takže to stejně bude k ničemu a lidi budou na pracáku a na nízkých profesích.Pokud člověk věří,že budoucnost je v nutném studiu kdejakého nepotřebného oboru,tak potom kouká jak vyoraná myš |
a co se divis ? se podivej jak se maji studentici na vs dobre, zahrabou se nekde na koleji v brne, daji si parkrat tydne akci u pivka s kamosema, do skoly jdes 2x tydne, dotujou jim to rodice maximalne si zajdou na par hodin do alberta nebo nekam vydelat par korun aby si mohli vyhodit z kopytka a po 3-5ti letech jdou stjene delat tu samou praci kterou by sli delat i bez vysoke, asi tolik k mojemu nazoru proc je tolik studentu |
Přesně tak |
Nelíbí se mi jak to tady generalizujete...ano, jsou takový studenti, co je rodiče dotujou a oni se flákají, ale rozhodně to nejsou všichni. Spousta z nás normálně ráno vstane, jde do práce, akorát tam prostě místo ve 4 skončí ve 2 a utíká ještě do školy...po večerech píše seminárky atd., takže že by každej studoval, protože se z toho "má dobře" jak tady píšete je totální kravina. Nebo se Vám zdá, že je v ČR taková životní úroveň, aby rodiče živili sebe i svoje děti a ti se měli jak páni? Myslím, že dnes má každej co dělat, aby si vydělal sám na sebe...a pokud jde o pracháče, který ty rodiče živí a cpou jim kupu prachů, tak tam by to fungovalo nejspíš i v případě, že by na školu nešli :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Novic
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá září 27, 2013 4:29 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | | Bara napsal: | | kubaz napsal: | | Bara napsal: | | drlift_ napsal: | | Vite o tom, ze na VS se uz dostavaji i deti s IQ pod 100? |
Dostat se na prestižní školu kdekoliv je o píli a talentu,práci atd...dostat se na kteroukoliv z tisíce nesmyslných V3 u nás je o poslání přihlášky Tady je to samej student a VŠ,ale už pomalu nemá kdo makat,takže to stejně bude k ničemu a lidi budou na pracáku a na nízkých profesích.Pokud člověk věří,že budoucnost je v nutném studiu kdejakého nepotřebného oboru,tak potom kouká jak vyoraná myš |
a co se divis ? se podivej jak se maji studentici na vs dobre, zahrabou se nekde na koleji v brne, daji si parkrat tydne akci u pivka s kamosema, do skoly jdes 2x tydne, dotujou jim to rodice maximalne si zajdou na par hodin do alberta nebo nekam vydelat par korun aby si mohli vyhodit z kopytka a po 3-5ti letech jdou stjene delat tu samou praci kterou by sli delat i bez vysoke, asi tolik k mojemu nazoru proc je tolik studentu |
Přesně tak |
Nelíbí se mi jak to tady generalizujete...ano, jsou takový studenti, co je rodiče dotujou a oni se flákají, ale rozhodně to nejsou všichni. Spousta z nás normálně ráno vstane, jde do práce, akorát tam prostě místo ve 4 skončí ve 2 a utíká ještě do školy...po večerech píše seminárky atd., takže že by každej studoval, protože se z toho "má dobře" jak tady píšete je totální kravina. Nebo se Vám zdá, že je v ČR taková životní úroveň, aby rodiče živili sebe i svoje děti a ti se měli jak páni? Myslím, že dnes má každej co dělat, aby si vydělal sám na sebe...a pokud jde o pracháče, který ty rodiče živí a cpou jim kupu prachů, tak tam by to fungovalo nejspíš i v případě, že by na školu nešli :) |
Za sebe - negeneralizuji. Je mi fuk zda studenti makají nebo je někdo dotuje. Jejich věc. Mě spíš vadí, že tu panuje dojem, že jen lidé s titulem mohou dělat práci na kterou by s přehledem stačili lidé s nižším vzděláním. Na sekretářku..pardon asistentku ředitele musí mít holka ekonomku a dva světové jazyky - tj. vzdělání podobné jako pan ředitel. Na práci v laboratoři by na 90 % úkonů stačil zkušený laborant a dle mé zkušenosti by byl užitečnější než někteří vš, ale že je místo vypsané pro vš mají smůlu. Firmy by měl zajímat přínos zaměstnance firmě, ne jen že má diplom a třeba vlastně nic neumí. Ve vyspělých státech to je trochu jinak než u nás. Tady každého zajímá papír a ne že něco umíš.
Např. měl jsem v práci laboranta který se sš vzděláním ml 30 tis. a vš absolventa (strašné poleno - to ale nebylo školou) za 18 tis. Je to nespravedlivé? Není - jeho přínos byl asi takový jako koule na noze, kdežto laborant mi několikrát ušetřil týdny práce.
tj. hodnotím prospěšnost - ne nějaké tisky na ručně vyrobeném papíru:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: pá září 27, 2013 4:47 pm Předmět: |
|
|
| Novic napsal: | Já třeba studuji ekonomku - studium mě baví a zajímám se o ni (nic neudělám s tím, že ji 80% studentů studuje jen z toho důvodu, aby měli diplom). Největší výhodu vidím v tom, že dokážu skloubit zaměstnání a VŠ (využívám toho, že jsem ve škole jednou týdně) - pokud si člověk nenajde práci při studiu, po vystudování má velmi malou šanci, že se někde uchytí (obzvlášť s ekonomkou)...
Mám zkušenost, že ekonomickým školám se vysmívají studenti spíše technických oborů , ale jsou to spíše jedinci, kteří si tímto honí ego. Na jednu stranu mají pravdu, denně se setkávám s takovým póvlem, že se až divím, jak tito lidé mohou mít maturitu... Ale pořád tam jsou i takoví, kteří mají podobné důvody, který jsem uvedl já.... |
Tak pokud se tomu někdo věnuje a zajímá ho to, to je dobře. Proti tomu nikdo nemůže nic mít, ale znám spoustu lidí, co neví kam jít, tak jdou na ekonomku. Jinak proti tomu odvětví nic nemám samozřejmě. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
TTeDy

|
Zaslal: pá září 27, 2013 6:18 pm Předmět: |
|
|
Někteří tady mluví, jako by trpěli tím, že žádnou VŠ nemají nebo že se nikam nedostali, a mají potřebu si tady na ty školy trošku plivnout a vysoké vzdělání bagatelizovat. Už jsem si zvykl, že všichni nadávají na všechno, ale pohoršovat se nad tím, že lidi studují, to je docela úlet  .
S tím, že se studenti mají jak prasata v žitě, bych byl taky hodně hodně opatrnej. Kdybyste strávili nějakou dobu na opravdové škole, tak byste sem takový věci nepsali.
edit: Tím nechci říct, že třeba já studuju nějakou "opravdovou školu" - pro ty, kteří v příspěvcích hledají, co tam není.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: pá září 27, 2013 6:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá září 27, 2013 7:20 pm Předmět: |
|
|
taky si jako absolvent PřF MU říkám...mindráky:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Ivory

|
Zaslal: pá září 27, 2013 8:26 pm Předmět: |
|
|
Jo, taky jsem vystudoval hranolkovy obor. Je to jen o titulu, nic vic.
To ze na takovehle obory chodi hromada lidi je podle me proto, ze jsou vseobecne jednodusi. Clovek nepotrebuju tolik technickych a jinych znalosti. I tak je tomu treba venovat urcity cas a usili, takze nejsou uplne zadarmo. I pres muj lehci obor presne 66% lidi to vubec nedostudovalo, alespon co se tykalo naseho oboru.
Nemyslim si, ze by pak cekali lehke mistecko, kde nemusi nic delat za 50k mesicne. Jak uz to tu zaznelo, tak hromada dnesnich zamestnavatelu kouka na ten kus papiru, takze je urcite ke vyhode ho mit. At si to kazdy prebere po svem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: pá září 27, 2013 8:31 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Korny napsal: | | Bara napsal: | | kubaz napsal: | | Bara napsal: | | drlift_ napsal: | | Vite o tom, ze na VS se uz dostavaji i deti s IQ pod 100? |
Přesně tak |
Nelíbí se mi jak to tady generalizujete...ano, jsou takový studenti, co je rodiče dotujou a oni se flákají, ale rozhodně to nejsou všichni. Spousta z nás normálně ráno vstane, jde do práce, akorát tam prostě místo ve 4 skončí ve 2 a utíká ještě do školy...po večerech píše seminárky atd., takže že by každej studoval, protože se z toho "má dobře" jak tady píšete je totální kravina. Nebo se Vám zdá, že je v ČR taková životní úroveň, aby rodiče živili sebe i svoje děti a ti se měli jak páni? Myslím, že dnes má každej co dělat, aby si vydělal sám na sebe...a pokud jde o pracháče, který ty rodiče živí a cpou jim kupu prachů, tak tam by to fungovalo nejspíš i v případě, že by na školu nešli :) |
Za sebe - negeneralizuji. Je mi fuk zda studenti makají nebo je někdo dotuje. Jejich věc. Mě spíš vadí, že tu panuje dojem, že jen lidé s titulem mohou dělat práci na kterou by s přehledem stačili lidé s nižším vzděláním. Na sekretářku..pardon asistentku ředitele musí mít holka ekonomku a dva světové jazyky - tj. vzdělání podobné jako pan ředitel. Na práci v laboratoři by na 90 % úkonů stačil zkušený laborant a dle mé zkušenosti by byl užitečnější než někteří vš, ale že je místo vypsané pro vš mají smůlu. Firmy by měl zajímat přínos zaměstnance firmě, ne jen že má diplom a třeba vlastně nic neumí. Ve vyspělých státech to je trochu jinak než u nás. Tady každého zajímá papír a ne že něco umíš.
Např. měl jsem v práci laboranta který se sš vzděláním ml 30 tis. a vš absolventa (strašné poleno - to ale nebylo školou) za 18 tis. Je to nespravedlivé? Není - jeho přínos byl asi takový jako koule na noze, kdežto laborant mi několikrát ušetřil týdny práce.
tj. hodnotím prospěšnost - ne nějaké tisky na ručně vyrobeném papíru:o) |
Na tvůj příspěvek jsem ani nenarážel. A s tím co píšeš plně souhlasím...dřív to byla sekretářka a k tomu aby domluvila schůzku a uvařila kafe byla maturita až moc - dneska je to asistentka ředitele, která musí mít VŠ a státnice ze 2 jazyků, aby vůbec měla šanci se o to místo ucházet. Dřív byl vrátný, kterej seděl ve firmě v montérkách a za sebou měl pověšeno 1000 klíčů, z češtiny měl za 4 a ostatní jazyky mu nic neříkali, ale zastal spoustu další práce, drobných oprav atd. - dneska už je recepční, musí být minimálně v kostýmku, umět 2-3 jazyky...
A přesně tohle je bych řekl ten důvod, proč se spousta lidí cpe na VŠ - práce, který dřív dělali lidi s maturitou nebo i bez a nebyl vůbec problém je sehnat jsou už dneska pro lidi s VŠ a znalostí minimálně jednoho jazyka.
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: pá září 27, 2013 8:37 pm Předmět: |
|
|
Nevím jak vám, ale mě to přijde jako dobrá věc, že všichni studujou víc, než před 20-30 lety. Že by známka vzestupu kvality a celkového vzdělání společnosti? A flákači, kteří do školy chodili kvůli papíru, tu byli vždycky, ne? _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá září 27, 2013 8:38 pm Předmět: |
|
|
souhlasím - jen se to posunulo do té roviny, že vš zaměstnanci dělají např. tu asistentku za sš peníze - když to řeknu hodně škaredě.
rozhodně je dobré mít co nejvyšší vzdělání, i když to pak člověk nedělá. Spíš u některých studentů vidím, že si myslí, že automaticky vš=pohodlný život a dost peněz. Ne všichni, ale setkávám se s tím.
Snad se nenaštve - ale mám to např. doma. Moje nevl. dcera chce jít studovat chemii i když si osobně myslím, že by byla spokojenější na oborech kde není chemie,fyzika a matematika.
Dle mého názoru tam chce jít, protože vidí doma, že občas přinesu nějaký peníz:o)
Těžko se jí vysvětluje, že člověk s mým oborem může taky klidně pracovat v nějakém potravinářském podniku za 13 tis. hrubého nebo vyrábět co já vím barvy po tunách.
Kadopádně studentům držím palce - budou mě jednou živit, až půjd v 80ti do důchodu:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá září 27, 2013 8:46 pm Předmět: |
|
|
Tak domů peníze nenos. Krásná nenasílná cesta. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: pá září 27, 2013 8:50 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | ja sem vyucenej na polygraficky skole v Petrovicich + ted dodelavam posledni rok nastavby na maturitu |
taky dělam nástavbu
..jinak jsem zatím vyučenej Zámečník
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá září 27, 2013 8:59 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Tak domů peníze nenos. Krásná nenasílná cesta. | To se klidně může stát:o) Jeden den jsi hore...druhý zase dole
Nic není jisté - obzvlášť tam kde pracuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
flink

|
Zaslal: čt říjen 03, 2013 10:50 am Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Nevím jak vám, ale mě to přijde jako dobrá věc, že všichni studujou víc, než před 20-30 lety. Že by známka vzestupu kvality a celkového vzdělání společnosti? A flákači, kteří do školy chodili kvůli papíru, tu byli vždycky, ne? |
Vidím to trochu jinak a aniž bych se ze svého potomka snažil dělat hodnotově nižšího člověka, musím konstatovat, že úroveň znalostí současného maturanta v porovnání s maturitou 20-30 let zpět se nedá srovnávat. A to mají současní studenti k dispozici komfortnější přístup k informacím. Zato šikovného instalatéra, zdatného zedníka nebo automechanika najdeš jako vyjímečnou bytost. Všichni by manažovali, ale práce se sama neudělá...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|