Jaké máme vzdělání

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jaké máme vzdělání  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Jaké máme vzdělání
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaké máme vzdělání
základní
9%
 9%  [ 16 ]
vyučen
5%
 5%  [ 9 ]
41%
 41%  [ 73 ]
44%
 44%  [ 79 ]
Celkem hlasů : 177

Autor Zpráva
Frozz.

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak když už tu každý píše, tak mám bakaláře z UJAK z nového oboru Bezpečnostní studia a teď jsem přešel na jinou školu - CEVRO institut taktéž obor Bezpečnostní studia, takže celkem dost práva, teorie bezpečnosti, mezinárodní organizace, vnitřní/vnější bezpečnost apod. - takže celkem zajímavé, avšak bez praxe (narozdíl od PA). Na obou školách jsme měli/máme velmi kvalitní kantory z PA, Ministerstva apod., což je velké +, nyní nás vyučuje dokonce armádní generál v záloze Jiří Šedivý.

Rád bych dodělal mgr a pak se vrhnul na podnikání. Hodně lidí se mě ptalo, proč dál studuju když vím, že chci podnikat v jiném oboru - no moje odpověď je, že kdyby podnikání náhodou nevyšlo (což se může stát, je to riziková činnost), tak budu mít v "záloze mgr", pak bych případně zkusil PČR (nejvíc mě láká SPJ, ale tam ten titul ani není třeba) či nějakou v práci v sektoru bezpečnosti. Navíc mi to samoz. prodloužejí status studenta.

Jinak k tomu mám brigádu u silničárů a v pražírně kávy.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V jaké pražírně? (město?)
Vš se hodí vždy-jak píšeš, záloha neškodí:o)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
arkan

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
arkan napsal:
Máča napsal:
arkan napsal:
Máča napsal:
Arkane klobouk dolu.Jaky pouzivas software?

Siemens SINUMERIK 802D a FANUC series 0i MATE

A muzu se zeptat jak ses to ucil?sehnal sis o tom nejake materrialy nebo te nekdo zaškoloval?

Knihy jsou na nic ,je tam velká spousta pi..., bez kterých se obejdeš .akorát ti domotají hlavu.
Měl jsem tam programátora opravdového machra z praxí, věnoval se mi celý týden a naučil mě základ ,prostě to co potřebuju aby stroj jel a vyráběl.
Např knihu programování FANUC asi (400stran) mi doporučil vůbec nečíst ,že se podle toho stejně nic nenaučím , používat ji až po zvládnutí základu až bude vědět o co jde, tak ji můžu používat při volbě nových cyklů apod.

První den mi řekl pokud vite co chcete dělat a jak (pracovní postupy získané praxí při klasickém obrábění) a umíte trochu dělat na počítači tak je to brnkačka.
To oboje jsem měl,ale zas taková brnkačka to nebyla.

Sice zpočátku např G3 kruhová interpolace mi dělala místo koulí trochy šišky ,ale šlo to dopočítat.

Sinumerik -mi špatně napsané kruhové výseče vůbec neprominul, musely být přesně dopočítány nájezd x,z i konec dráhy v návaznosti na zvolený radius (CR=),jnak ta svině zastavila v průběho obrábění posuvy a psal "chyba syxtance textu", ale nakonec jsem se s ním domluvil.

Dělám většinou malosérie , tak někdy 2-3 programy denně.
Jo abych nezapoměl ted je to už rutina , vezmu do ruky výkres a píšu program přímo z hlavy, to co nyní napíšu za 20 minut jsem v počátku dělal celý den a byl jsem tak psychicky tak vyfluslej že bych tomu nikdy nevěřil ,jak může být duševní práce náročná.
A první šoky když jsem pustil stroj a hlava se rozjela rychloposuvem , tak jsem měl srdce až v krku aby nenabourala, no byly to infartové stavy.

A ještě jednu si neodpustím
Programy (např. Edge cam, NX atd.) které samy automaticky generují dráhy nástroje nepoužíváš?

Takový věci tam mám jsou součástí softveru SINUMERIK 802 D,
Zadám souřadnice mě to vypočítá a vložím do programu, to jsou ,ale druhořadé záležitosti velikosti jednoho bloku.Hlavní je tvorba výrobního NC programu ,osazení nástrojů apod.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jaké máme vzdělání Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Rychle na stránku:

Přejdi na: