|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sk
|
Zaslal: pá březen 13, 2015 12:40 pm Předmět: |
|
|
rekl bych, ze na hranice telesne aktivity clovek narazi mnohem drive nez na hranice spatnych stravovacich navyku...ty jsou temer nekonecne :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Maerlyn0

|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: pá březen 13, 2015 1:01 pm Předmět: |
|
|
MablunG:
- nepoletí dolů jen tuky
- časově náročné
- dlouhodobě neudržitelné _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: pá březen 13, 2015 1:08 pm Předmět: |
|
|
Na to není potřeba 5hodin,stačí 15-20minut v rychlém tempu +nějaké rozcvičení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá březen 13, 2015 1:14 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | MablunG:
- nepoletí dolů jen tuky
- časově náročné
- dlouhodobě neudržitelné |
Njn, ten bubák katabolismu. Ale upřímně řečeno, bubák katabolismu může strašit ty skutečně top sportovce, kterým jde o každé procento. Pro většinu populace to nemá moc velký význam (ok, má to význam pro výrobce doplňků, kteří pak lépe prodávají :-) )
Dlouhodobě udržitelné to je, pokud je kolo tvůj koníček. Ale tohle myslím platí prakticky o všem. Jinak platí, vyvážení. Když máš rozumný jídelníček, stačí rozumná pohybová aktivita. Třeba výlet na kole o víkendu na těch 5 - 7 hodin a pak si dávat sem tam během všedních dní třeba jen dvě hodinky. A čím horší máš stravu a genetiku, tím víc musíš přidávat na pohybu. Jsou lidé, co přežerou i 20 hodin na kole týdně. Ale ...
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: pá březen 13, 2015 1:46 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Dlouhodobě udržitelné to je, pokud je kolo tvůj koníček. Ale tohle myslím platí prakticky o všem. Jinak platí, vyvážení. Když máš rozumný jídelníček, stačí rozumná pohybová aktivita. Třeba výlet na kole o víkendu na těch 5 - 7 hodin a pak si dávat sem tam během všedních dní třeba jen dvě hodinky. A čím horší máš stravu a genetiku, tím víc musíš přidávat na pohybu. Jsou lidé, co přežerou i 20 hodin na kole týdně. Ale ... |
- nechtěj, abych napsal něco o kole :-) pro běžného člověka, co sedí x hodin denně v práci i doma, opravdu nejlepší možnost - sezení "zatížit". Dtto obézní člověk a běh.
- zkusil bych se kouknout do tabulek, kolik se toho spálí za cca. hodinu "kardia" - a kolik baget bude potřeba hodinové úsilí obratem smazat, navíc, poslední, o co chce přijít, jsou metabolicky náročné svaly, díky kterým hubne i když leží na gauči.
- "vyvážení" - ne. Jsou lepší, horší, mizerné a hrozné metody/způsoby. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: pá březen 13, 2015 2:43 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Mablung napsal: | | Dlouhodobě udržitelné to je, pokud je kolo tvůj koníček. Ale tohle myslím platí prakticky o všem. Jinak platí, vyvážení. Když máš rozumný jídelníček, stačí rozumná pohybová aktivita. Třeba výlet na kole o víkendu na těch 5 - 7 hodin a pak si dávat sem tam během všedních dní třeba jen dvě hodinky. A čím horší máš stravu a genetiku, tím víc musíš přidávat na pohybu. Jsou lidé, co přežerou i 20 hodin na kole týdně. Ale ... |
- nechtěj, abych napsal něco o kole :-) pro běžného člověka, co sedí x hodin denně v práci i doma, opravdu nejlepší možnost - sezení "zatížit". Dtto obézní člověk a běh.
- zkusil bych se kouknout do tabulek, kolik se toho spálí za cca. hodinu "kardia" - a kolik baget bude potřeba hodinové úsilí obratem smazat, . |
To je docela slušná demagogie.
Ad kolo: povídej, co je tak hrozného na kole pro člověka z kanclu: Vezměme jako model chlápka, který týdně odjede na kole několik hodin (řekněme 4-8 hod.) jako doplněk k tréninku ve fitku 3x týdně, k tomu pravidelně strečuje? V čem ho to kolo omezí?
Ad bagety: Já na rozdíl od tebe předpokládám, že tazatel ví, jak se má stravovat. Když budou žrát bagety ve velkém ti tvoji fighteři, tak ta forma taky nebude nic moc. Tlustej boxerů jsem na jůrosportu už viděl kvanta.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá březen 13, 2015 2:49 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Mablung napsal: | | Dlouhodobě udržitelné to je, pokud je kolo tvůj koníček. Ale tohle myslím platí prakticky o všem. Jinak platí, vyvážení. Když máš rozumný jídelníček, stačí rozumná pohybová aktivita. Třeba výlet na kole o víkendu na těch 5 - 7 hodin a pak si dávat sem tam během všedních dní třeba jen dvě hodinky. A čím horší máš stravu a genetiku, tím víc musíš přidávat na pohybu. Jsou lidé, co přežerou i 20 hodin na kole týdně. Ale ... |
- zkusil bych se kouknout do tabulek, kolik se toho spálí za cca. hodinu "kardia" - a kolik baget bude potřeba hodinové úsilí obratem smazat, navíc, poslední, o co chce přijít, jsou metabolicky náročné svaly, díky kterým hubne i když leží na gauči.
- "vyvážení" - ne. Jsou lepší, horší, mizerné a hrozné metody/způsoby. |
Ke katabolismu jsem se už vyjádřil, nebudu se opakovat.
Nechci se do tebe navážet, ale ty tabulky se mohou ledaskdy tisknout na měkkém papíru, protože jsou odtrženy od ostatních vlivů. Když si vezmu třeba to kolo, funguje tam několik faktorů
1) Spalování samotné na kole
2) afterburn efekt
3) když člověk jede, nejí doma před televizí
4) unavený člověk má obvykle menší hlad a u mě osobně to funguje tak, že nemám moc chuť na sladké
Jinými slovy, realita mě osobně ukazuje, že lidé, co jezdí často na kole, ve většině případů nemají problémy s tloušťkou. Ano, mohou mít křivá záda či jiné disbalance z jednostranného zatížení, ale moc tuků většinou nemají.
Kolo byl jen příklad. Když si dosadíš místo kola třeba fotbal (nejlépe na menším hřišti), vyjde to nastejno. Hrát nebudeš pět hodin, ale třeba jen hodinu a půl.
Co se hubnutí na gauči týče, to je podle mě jeden z omylů, co se tu píše. Na tom gauči, místo abys hubnul, jednoduše dostaneš hlad mnohem dříve než hubený člověk. Takže jediné, na co mají na tom gauči vliv, je tvoje peněženka ...
Ano, souhlasím s tím, že strava je pro hubnutí důležitější než pohyb. Ale stojím si za tím, že se špatná strava dá sportem z velké míry vykompenzovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: pá březen 13, 2015 3:30 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
1) Spalování samotné na kole |
- o tom není pochyb - avšak, kolik se spálí, a okamžitě "smaže" jedním prasojídlem?
| Mablung napsal: | | 2) afterburn efekt |
- ano, ale ten je i po jiných formách tréninku, kde nehrozí katabolismus
| Mablung napsal: | | 3) když člověk jede, nejí doma před televizí |
- ano, ale platí i pro jiné aktivity, včetně lepších "kardio" (procházka, sprint... )
| Mablung napsal: | | 4) unavený člověk má obvykle menší hlad a u mě osobně to funguje tak, že nemám moc chuť na sladké |
- co přesně za živiny si bude tělo žádat po kardiu výše? :-)
| Mablung napsal: | | Jinými slovy, realita mě osobně ukazuje, že lidé, co jezdí často na kole, ve většině případů nemají problémy s tloušťkou. Ano, mohou mít křivá záda či jiné disbalance z jednostranného zatížení, ale moc tuků většinou nemají. |
- ano, ale ani svalů, a navíc jsou chodící asymetrie, dysbalance a uzlíčky bolesti. Screenoval jsem na FMS mraky cyklistů i běžců, a jsou na tom víc než mizerně. Silově? Dtto.
| Mablung napsal: | | Kolo byl jen příklad. Když si dosadíš místo kola třeba fotbal (nejlépe na menším hřišti), vyjde to nastejno. Hrát nebudeš pět hodin, ale třeba jen hodinu a půl. |
- jít si zahrát fočus, proč ne, ale kvůli hubnutí bych to nedělal
| Mablung napsal: | | Co se hubnutí na gauči týče, to je podle mě jeden z omylů, co se tu píše. Na tom gauči, místo abys hubnul, jednoduše dostaneš hlad mnohem dříve než hubený člověk. Takže jediné, na co mají na tom gauči vliv, je tvoje peněženka ... |
- ne, závisí na tom CO jíš. Vesele můžeš hubnout na gauči. Budeš fit? Ne, strava + cvičení fungují synergicky, a navíc, dobr cvičení má za a) minimum rizika (oproti třeba fotbalu) b) minimální časovou investici (oproti LSD běhání a bicyklu) c) x dalších předností (jako funkční pohyb, srovnání aysmetrií/dysbalancí, sílu, svaly)
| Mablung napsal: | | Ano, souhlasím s tím, že strava je pro hubnutí důležitější než pohyb. Ale stojím si za tím, že se špatná strava dá sportem z velké míry vykompenzovat. |
- dá, ale - proč se přetahovat? :-)
Taktéž se nechci navážet, diskutujeme, ne? _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá březen 13, 2015 4:39 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Mablung napsal: |
1) Spalování samotné na kole |
- o tom není pochyb - avšak, kolik se spálí, a okamžitě "smaže" jedním prasojídlem?
| Mablung napsal: | | 2) afterburn efekt |
- ano, ale ten je i po jiných formách tréninku, kde nehrozí katabolismus
| Mablung napsal: | | 3) když člověk jede, nejí doma před televizí |
- ano, ale platí i pro jiné aktivity, včetně lepších "kardio" (procházka, sprint... )
| Mablung napsal: | | 4) unavený člověk má obvykle menší hlad a u mě osobně to funguje tak, že nemám moc chuť na sladké |
- co přesně za živiny si bude tělo žádat po kardiu výše? :-)
| Mablung napsal: | | Jinými slovy, realita mě osobně ukazuje, že lidé, co jezdí často na kole, ve většině případů nemají problémy s tloušťkou. Ano, mohou mít křivá záda či jiné disbalance z jednostranného zatížení, ale moc tuků většinou nemají. |
- ano, ale ani svalů, a navíc jsou chodící asymetrie, dysbalance a uzlíčky bolesti. Screenoval jsem na FMS mraky cyklistů i běžců, a jsou na tom víc než mizerně. Silově? Dtto.
| Mablung napsal: | | Kolo byl jen příklad. Když si dosadíš místo kola třeba fotbal (nejlépe na menším hřišti), vyjde to nastejno. Hrát nebudeš pět hodin, ale třeba jen hodinu a půl. |
- jít si zahrát fočus, proč ne, ale kvůli hubnutí bych to nedělal
| Mablung napsal: | | Co se hubnutí na gauči týče, to je podle mě jeden z omylů, co se tu píše. Na tom gauči, místo abys hubnul, jednoduše dostaneš hlad mnohem dříve než hubený člověk. Takže jediné, na co mají na tom gauči vliv, je tvoje peněženka ... |
- ne, závisí na tom CO jíš. Vesele můžeš hubnout na gauči. Budeš fit? Ne, strava + cvičení fungují synergicky, a navíc, dobr cvičení má za a) minimum rizika (oproti třeba fotbalu) b) minimální časovou investici (oproti LSD běhání a bicyklu) c) x dalších předností (jako funkční pohyb, srovnání aysmetrií/dysbalancí, sílu, svaly)
| Mablung napsal: | | Ano, souhlasím s tím, že strava je pro hubnutí důležitější než pohyb. Ale stojím si za tím, že se špatná strava dá sportem z velké míry vykompenzovat. |
- dá, ale - proč se přetahovat? :-)
Taktéž se nechci navážet, diskutujeme, ne? |
Myslím, že náš pohled se hodně liší v jedné věci. Ty předpokládáš, že lidé jsou disciplinovaní a budou dělat určité věci jen proto, aby zhubli, zlepšili si postavu, ... . Já říkám, že to budou dělat měsíc či dva a pak se na to vyprdnou (až na vyjímky). Musíš lidem dát aktivitu, při které budou ztrácet tuky mimochodem. I když to podle teorie bude horší co se poměru času a výkonu týče, ve skutečnosti to bude pro ně mnohem prospěšnější, protože u toho vydrží.
Co se fotbalu a kola týče. Ano, můžeš čas zkrátit HIITem, tabatou či jinými postupy. Ale zase, ty postupy jsou nudné. Ne nadarmo je známé heslo "škola hrou"
Co se prvních 4 námitek týče, normální člověk se nemusí bát katabolismu a přežere i tvé zdravé cvičení, když chce.
Čistí cyklisté jsou samozřejmě problematičtí. Ale pokud máš kolo jako doplněk k posilce, najednou mluvíme o něčem jiném.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: pá březen 13, 2015 4:47 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | Myslím, že náš pohled se hodně liší v jedné věci. Ty předpokládáš, že lidé jsou disciplinovaní a budou dělat určité věci jen proto, aby zhubli, zlepšili si postavu, ... . Já říkám, že to budou dělat měsíc či dva a pak se na to vyprdnou (až na vyjímky). Musíš lidem dát aktivitu, při které budou ztrácet tuky mimochodem. I když to podle teorie bude horší co se poměru času a výkonu týče, ve skutečnosti to bude pro ně mnohem prospěšnější, protože u toho vydrží.
Co se fotbalu a kola týče. Ano, můžeš čas zkrátit HIITem, tabatou či jinými postupy. Ale zase, ty postupy jsou nudné. Ne nadarmo je známé heslo "škola hrou"
Co se prvních 4 námitek týče, normální člověk se nemusí bát katabolismu a přežere i tvé zdravé cvičení, když chce.
Čistí cyklisté jsou samozřejmě problematičtí. Ale pokud máš kolo jako doplněk k posilce, najednou mluvíme o něčem jiném. |
Ale kdepak - když "lidé" zjistí, že je to o tolik jednodušší, než si myslí (žádné hladovějící diety, skutečně nudné LSD kardio apod.), a s x přidanými bonusy (kromě vysněného six-packu i zdraví, síla, kondice, funkční pohyb), už nechtějí jinak. Co více - "moje zdravé cvičení", jak jej nazýváš, může vesele zdravě přežrat. Ne "podle teorie", ale 1000x ověřené praxe. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: pá březen 13, 2015 5:02 pm Předmět: |
|
|
Nejde jednoduše konstatovat že strava je důležitější než pohyb , jde o to aby denní energetický příjem byl nižší než výdej a nebo aby byl denní energetický výdej vyšší než příjem.Je to na úhlu pohledu.
Takže je to 50na50.
Někdy stačí zvýšit energetický výdej.Je celkem jedno zda v anaerobním nebo aerobním tréninku.
Podle mě je lepší posilování protože vede k nárůstu svaloviny a tím pádem každodennímu zvýšenému výdeji energie . (zvýší se bazální metabolismus). _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá březen 13, 2015 6:10 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Mablung napsal: | Myslím, že náš pohled se hodně liší v jedné věci. Ty předpokládáš, že lidé jsou disciplinovaní a budou dělat určité věci jen proto, aby zhubli, zlepšili si postavu, ... . Já říkám, že to budou dělat měsíc či dva a pak se na to vyprdnou (až na vyjímky). Musíš lidem dát aktivitu, při které budou ztrácet tuky mimochodem. I když to podle teorie bude horší co se poměru času a výkonu týče, ve skutečnosti to bude pro ně mnohem prospěšnější, protože u toho vydrží.
Čistí cyklisté jsou samozřejmě problematičtí. Ale pokud máš kolo jako doplněk k posilce, najednou mluvíme o něčem jiném. |
Ale kdepak - když "lidé" zjistí, že je to o tolik jednodušší, než si myslí (žádné hladovějící diety, skutečně nudné LSD kardio apod.), a s x přidanými bonusy (kromě vysněného six-packu i zdraví, síla, kondice, funkční pohyb), už nechtějí jinak. Co více - "moje zdravé cvičení", jak jej nazýváš, může vesele zdravě přežrat. Ne "podle teorie", ale 1000x ověřené praxe. |
Chvalme boha, aleluja.
Promiň, ale nějak nevím, co na tvůj příspěvek, jak vystřižený z reklamních plakátů, napsat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: pá březen 13, 2015 6:12 pm Předmět: |
|
|
tjn, jen 100 tabletek Tě dělí od Tvé vysněné postavy! _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: pá březen 13, 2015 6:42 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Chvalme boha, aleluja.
Promiň, ale nějak nevím, co na tvůj příspěvek, jak vystřižený z reklamních plakátů, napsat. |
Takže když dojdou argumenty, tak... ? _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|