|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cohen999
|
Zaslal: út září 24, 2024 7:14 am Předmět: |
|
|
Vaha: 92,3,0kg
alkojednotky: 1 (t1, m53) .
ANS (autonomny nervovy system) good 5/6, Sleep charge 76, tep 52bpm (58 (-1)), HRV 81 (57 (-)), REM 15% (20% (-)), deep sleep 19% (17% (-))
Spanok: 6:56 (7:26)
Trening 147, pondelok
Kedze som si dnes chcel dat oddychovy den, ale zaroven som nechcel ozeliet utorkovy beh, tak som siel este poobede behat. Este bolo teplo, tak som to nechal v indianskom mode.
Beh indiansky . 6km . 0:43:49 . tep avg 139bpm . index 47 (45) . zaradil som aj tri intervaly cca 150 metrove a hned som si spomenul na Carabasove tackave jelene.
Vecer som este siel na jedno (doslova) s jednou mojou partickou, bolo to fajn obcas vypadnut mimo obvykly okruh ludi. Povodne som nechcel pit vobec, ale nakoniec ma zlakal polotmavy Bernard 12-tka a bol fakt dobry.
Posledne dni sa mi dari obmedzovat kavu z obvyklych 5 na 3, tak budem rad, ked sa to ustali niekde okolo styroch max. Kava je droga! _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: út září 24, 2024 10:49 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Kava je droga! |
kdepak, samotný kofein možná, ale káva? nenávyková, povzbuzující a bez kalorií :D
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út září 24, 2024 12:39 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | cohen999 napsal: | Kava je droga! |
kdepak, samotný kofein možná, ale káva? nenávyková, povzbuzující a bez kalorií :D | Uz si niekedy skusal prestat pit kavu? Ja som pred rokom omylom zabudol pit cely den kavu a vecer ma rozbolela hlava tak sialene, ze som nemohol zaspat a budil som sa v noci a nechapal, preco sa to deje. Rano som si dal kavicku a ako sibnutim carovneho prutika bolest zmizla. Kava, v zmysle napoja obsahujuceho kofein, je proste navykova, tym padom je oznacenie droga pomerne vystizne. Mozes si to niekedy vyskusat aj sam. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út září 24, 2024 12:48 pm Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | | vlk# napsal: | | cohen999 napsal: | Kava je droga! |
kdepak, samotný kofein možná, ale káva? nenávyková, povzbuzující a bez kalorií :D | Uz si niekedy skusal prestat pit kavu? Ja som pred rokom omylom zabudol pit cely den kavu a vecer ma rozbolela hlava tak sialene, ze som nemohol zaspat a budil som sa v noci a nechapal, preco sa to deje. Rano som si dal kavicku a ako sibnutim carovneho prutika bolest zmizla. Kava, v zmysle napoja obsahujuceho kofein, je proste navykova, tym padom je oznacenie droga pomerne vystizne. Mozes si to niekedy vyskusat aj sam. |
To je asi aj o citlivosti človeka na kofeín, tipnem si.
Skrz ten môj zvýšený tlak som skúsil nepiť kávu (iba ak bezkofeínovú) asi mesiac a nič. Očakával som presne nejaké príznaky detoxu, ako popisuješ alebo čosi, ale nič sa nedialo.
Naopak, nenastal ani žiaden očistný boost energie, že by som po čase ráno vstával ako slniečko bez potreby kofeínu. Nestalo sa vôbec nič
Akurát ma sralo, že bezkofeínová káva je vodnatá a proste mi chýbala chuť kávy, ako by mi chýbalo mäso alebo čokoláda, alebo hocičo, čo mi chutí. Navyše som zistil, že mi káva s tlakom nerobí absolútne nič, tak som sa k nej postupne vrátil (a zas bez nejakých zmien).
Ale zas je pravda, že pijem v priemere 1-2 kávy denne, ty pokiaľ otočíš 4+, tak ten dopad na organizmus môže byť iný. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út září 24, 2024 12:52 pm Předmět: |
|
|
@carabas . svagor pil 5+ a skusal prestat, tak to skusil pocas dovolenky na jachte. Hlava ho bolela tyzden vkuse. Potom sa na to vy*ral, dal si male presso a bol naspat. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út září 24, 2024 2:35 pm Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Uz si niekedy skusal prestat pit kavu? Ja som pred rokom omylom zabudol pit cely den kavu a vecer ma rozbolela hlava tak sialene, ze som nemohol zaspat a budil som sa v noci a nechapal, preco sa to deje. Rano som si dal kavicku a ako sibnutim carovneho prutika bolest zmizla. Kava, v zmysle napoja obsahujuceho kofein, je proste navykova, tym padom je oznacenie droga pomerne vystizne. Mozes si to niekedy vyskusat aj sam. |
na drogu obvykle "nezabudneš" já mám kávu spojenou s prací, takže pro mě je to taková "pracovní" droga, jinak si ani nevzpomenu, víkendy v pohodě bez kávy, za ten pracovní týden jí mám tolik, že si rád odpočinu a schválně jsem se teď ptal i kolegů a mají to podobně, kolegyně ji má spojenou pouze s kanclem, doma nic, a kolega - stejně jako já - s prací, ať už v kanclu nebo doma.
ale uznávám, že znám dost lidí, pro které to droga asi je, protože si to kupují všude možně. být to na mně, tak kavárny zkrachují
a hlava mě taky bolí, ale to až tak třetí den, takže málokdy, a pak přemýšlím, co se děje naštěstí je na to snadná pomoc a postupně to přejde.
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st září 25, 2024 6:49 am Předmět: |
|
|
Vaha: 91,6kg
alkojednotky: 0 (t1, m53) .
ANS (autonomny nervovy system) ok 4/6, Sleep charge 68, tep 47bpm (58 (-)), HRV 111 (58 (-)), REM 11% (20% (-)), deep sleep 13% (17% (-))
Spanok: 8:34 (7:28)
A takto to dopadne, ked sa stravujete prikladne (lahky obed, lahka vecera), spite dostatocne dlho a nepijete alkohol. V konecnom dosledku horsie, ako ked normalne "hresite". Otrasne rem a deep sleep, odvodnil som kilecko... 🤣 nastastie sa to vykompenzovalo supernizkym tepom a supervysokym hrv 😅
Ale teda tiez som to neurobil sam od seba, ale kvoli rannym odberom. 😅 _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: st září 25, 2024 8:06 am Předmět: |
|
|
Já když nedám den kafe, tak mě taky bolí hlava (lehce) ale jinak se necítím lépe ani hůře. Ani když si ji dám, tak se necítím jinak. Jen mi prostě neskutečně chutná, ale víc jak 3 denně nezvládnu. Začnu se pak cítit divně a už se mi to nelíbí .o)
Asi před rokem po Covidu jsem cca 14 dní nepil kávu, ale pak jsem si řekl, že život bez kávy je jako život bez sexu a udělal jsem si dvojité koťogó .o)
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: st září 25, 2024 8:43 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | DAVID.LOPAN napsal: | | že život bez kávy je jako život bez sexu |
Aaaale, sú v tom nejaké rozdiely. Tak napríklad kávu dokážem piť dlhšie ako 5 minút a v pohode si dám aj dve po sebe | mám to podobně a navíc kávu mám rád i jako cold brew kdy se maceruje alespoň 16 hodin, ale ženu mám raději čerstvou.
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st září 25, 2024 12:05 pm Předmět: |
|
|
| DAVID.LOPAN napsal: | | Asi před rokem po Covidu jsem cca 14 dní nepil kávu, ale pak jsem si řekl, že život bez kávy je jako život bez sexu a udělal jsem si dvojité koťogó .o) |
mno, hoši... počkejte ještě pár let, vozit mi loď každý týden na opuštěný ostrov dvě ze tří věcí - ženský, kávu nebo rum, alkohol možno zaměnit za jinou drogu, kuřáci si mohou přidat ještě tabák, tak občas už beru tu kávu a rum :D :D
| cohen999 napsal: | | Ale teda tiez som to neurobil sam od seba, ale kvoli rannym odberom. 😅 |
nemám ta režimová opatření moc rád, ale uznávám jejich nezpochybnitelný zdravotní přínos :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|