|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt leden 16, 2014 6:20 pm Předmět: |
|
|
Dá :)
Až se uzdravíš, napiš mi zprávu ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
PetkaB

|
Zaslal: st leden 22, 2014 9:50 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt leden 23, 2014 5:00 pm Předmět: |
|
|
Podle toho jsem myslel, že se běhá s kettlebellama v rukou :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: čt leden 23, 2014 9:55 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Kocik™
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: čt leden 23, 2014 10:24 pm Předmět: |
|
|
Vždyť mluví i o cvičení s BW a velkou činkou. Myslíš si, že je pro normálního člověka potřeba něco víc?
|
|
| nahoru |
|
 |
samorost
|
Zaslal: čt leden 23, 2014 10:48 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | @samorost: Ver, ze celkem dost ;-) A mimochodem, Eleiko bells jsou drazsi nez DD a zdaleka ne tak dobry. |
Tož tos našel asi jiný ochod no. Tak jo, beru to.
K tomu rozhovoru, mě jenom štve generalizace co se nese článkem, že ve fitku jsou jenom stroje a implikace, že tam cvičí jenom blbečci co si chtějí nafouknout svaly. Jinak celkem dobrý, ta myšlenka dělat sice pomalejší progres, ale co nejdéle bez zranění je určitě dobrá. Kdo se zajímá o kettlebell se toho nového moc nedozvěděl, ale je fajn že je to pokrok aspoň na těch stránkách xman- pamatuju si že tam kdysi byl článek o vibrační desce a jak na tom jeden redaktor pár týdnů cvičil...To mě napadá že by vlastně nebylo vůbec špatný, kdyby stejným způsobem někdo v redakci vyzkoušel i girju.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kocik™
|
Zaslal: čt leden 23, 2014 10:58 pm Předmět: |
|
|
Ne, myslim si, že to jde i bez kettlebellu. Vadí mi, jak jsou články, který je představujou psaný, člověk, kterej se o to cvičení nezajímá může snadno nabýt dojmu, že v posilce se všichni jen huntujou (byť je to často pravda) a že až teď Tsatsouline objevil, jak že se cvičí správně.. Jenže ty, co pumpujou biceps můžou stejně špatně cvičit s kettlebellem, a imho spíš s nim se zrakvěj, (viz ytb), ale tak je to s čimkoliv, všechno se dá dělat blbě nebo naopak s rozumem.
Vaděj mi řeči, že "pravý silový cvik je klik na jedný ruce", na mrtvej tah, dřep a bench se nějak zapomnělo, nebo to že stačí cvičit 20 minut denně s koulí (20 minut denně možná pro nějakej cíl stačí, ale tohle je úplně vytržený z kontextu, stačit to možná bude na nějakou lehkou korekci, nebo na nahonění maxka u kliků, když aktuální max je 5 vydřenejch opakování, ale někdo kdo se snaží shodit a vytvarovat postavu což je, hádám cílová skupina článku a tak 90% lidí co o cvičení uvažuje a chce začít, a ti budou po půl roce koukat jak trubky, kde je jejich slibovaná muskulatura), a prostě celkově ten hype okolo kettlebells, moh bych psát dál, ale snad chápeš, jak a co myslim..
Nakonec já ten hype chápu, nechci vyvolat flame, jen říct svůj názor
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt leden 23, 2014 11:01 pm Předmět: |
|
|
| Kocik™ napsal: | Hmm, po každym podobnym článku mám dojem, že ve fitkách sou tak akorát scotovky Sám kettlebell mám a je to dobrá věc, ale neni samospasitelná. Už mě ten kult okolo toho začíná sr*t.. |
Tak ono jako ruku na srdce: Kdo cvičí ve fitkách základní cviky s volnejma váhama? A když už je někdo cvičí - kdo je cvičí správnou technikou? A když už je někdo cvičí správnou technikou, kdo je cvičí v rámci nějakého rafinovaného programu? A když už se náhodou najde někdo, kdo cvičí základní cviky s dobrou technikou a dobrým program designem, kdo dělá správně všechny ty ostatní podstatné věci okolo? Trénink dýchání, práce na mobilitě, stabilitě, správný strečink, trénink vestibulárního systému atd...
Železná koule, potažmo KB5 není až tak o kettlebellu jako o principech... Prověřená metodika, jasné a funkční tréninkové plány, principy...
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt leden 23, 2014 11:31 pm Předmět: |
|
|
| Kocik™ napsal: | Ne, myslim si, že to jde i bez kettlebellu. Vadí mi, jak jsou články, který je představujou psaný, člověk, kterej se o to cvičení nezajímá může snadno nabýt dojmu, že v posilce se všichni jen huntujou (byť je to často pravda) a že až teď Tsatsouline objevil, jak že se cvičí správně.. Jenže ty, co pumpujou biceps můžou stejně špatně cvičit s kettlebellem, a imho spíš s nim se zrakvěj, (viz ytb), ale tak je to s čimkoliv, všechno se dá dělat blbě nebo naopak s rozumem.
Vaděj mi řeči, že "pravý silový cvik je klik na jedný ruce", na mrtvej tah, dřep a bench se nějak zapomnělo, nebo to že stačí cvičit 20 minut denně s koulí (20 minut denně možná pro nějakej cíl stačí, ale tohle je úplně vytržený z kontextu, stačit to možná bude na nějakou lehkou korekci, nebo na nahonění maxka u kliků, když aktuální max je 5 vydřenejch opakování, ale někdo kdo se snaží shodit a vytvarovat postavu což je, hádám cílová skupina článku a tak 90% lidí co o cvičení uvažuje a chce začít, a ti budou po půl roce koukat jak trubky, kde je jejich slibovaná muskulatura), a prostě celkově ten hype okolo kettlebells, moh bych psát dál, ale snad chápeš, jak a co myslim..
Nakonec já ten hype chápu, nechci vyvolat flame, jen říct svůj názor |
1) Tsatsouline nic neobjevil, ani to netvrdí. Je vidět, že do toho moc nevidíš, že jsi zřejmě nepřečetl nic, co kdy napsal, potažmo s nim necvičil nebo se s ním nebavil. Pavel je jen kompilátor staletími prověřených principů.
2) Z kontextu vytrháváš Ty. Nikde se nepíše, že jednorukej klik je pravej silovej cvik. Ale je to cvik, kterej má dost zásadní přesah do ostatních aktivit - narozdíl od toho, když se někdo rakví nekonečnejma sériema kliků. Jezdil ke mně cvičit kluk, co sloužil v cizinecký legii, každý ráno se rozcvičoval 500 klikama, který dal naráz. Jednorukej klik neudělal a s 12kg železem se v TGU málem udusil...
3) Ale ono 99% lidí bohužel v těch fitkách na pikaču cvičí... Čtvrtdřepy v 50kg v multipressu v pěti sérích o dvaceti opakováních bohužel není efektivní silový trénink (a k vidění je to dost často). To není hana fitek, ani lidí, co tam cvičej - to je hana informačních zdrojů, který poskytujou zkreslený a nepravivý informace. To je hana mainstreamu, kterej evidentně nic moc dobrýho nepřines...
4) Kettlebell - činka - vlastní váha. Metodika Železné koule, KB5, potažmo samozřejmě StongFirst. Kettlebell samospásnej rozhodně není.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá leden 24, 2014 1:24 am Předmět: |
|
|
Je mnoho cílů a ještě více cest k nim. Nejhorší jsou zkratky.
Problém KB5 a pod není v jejich cestě, ale v podání. Založit si filozofii na tom, že všichni ostatní to dělají na houbelec je zcestné. Čím masovější se cvičení s koulema stane, tím bude živelnější a tím více chyb se vloudí do matrixu. To je dnes přesně vidět na crossfitu, kam se dobrý úmysl může zvrtnout. Pokud se stanete součástí mainstreamu, nutně tak skončíte. Pokud se udržíte jako relativně úzká skupina spojená jednotnou vizí, potud budete plodit relativně málo chyb.
Cvičení s činkama i na strojích má slušně zpracovanou metodiku, kdo ji ale dobře zná a opravdu respektuje? Málo kdo. Na fórech radí začátečníci začátečníkům, lidé kteří mají ve vybavené posilovně odcvičeno minimum vyhrožují, jak zbytečné až nebezpečné je cvičení na strojích. Občas to působí až směšně. Připomíná mi to situaci, kdy mne po vojně prohlížel závodní doktor a chválil mne za vysportovanou postavu, až do chvíle, kdy jsem mu řekl, že posiluju. V tu ránu jsem byl vyvrhel společnosti. No průser, on běhal maraton. Paradoxně jsem v tu chvíli o tolik moc víc hmoty než on neměl.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: pá leden 24, 2014 7:16 am Předmět: |
|
|
Ono to z toho článku není zřejmé a možná proto ty rychlé soudy, jak je to jednostranné...ale metodika StongFirst a KB5 je založená na trojce vlastní váha - kettlebell - velká činka. Ale ti už je nutné si o tom přečíst něco víc než ten článek :-)
BTW, právě v těchto dnes je autor článku, jeho žena, (která má tutéž školu jako on pro ženy), plus jeden instruktor brněnské odnože KB5, ve Švédsku na SFL - instruktorském kurzu s velkou činkou systému StrongFirst, jehož součástí jsou i silové testy. Pokud někoho zajímá, jaké silové limity musí certifikovaný instruktor s velkou činkou splnit, vyhledejte si to na stránkách StronFirst, ale nejsou to úplně malá čísla :-)
A co se týká komplexnosti a propracovanosti - napíšu jen vlastní zkušenost, abych negeneralizovala. Po sedmi sezonách odzávoděných v benči jsem začala jako doplněk provozovat tyhle vedené tréninky. Chodím tam 7 měsíců, 2x týdně....přestala jsem mít problém s rameny a se zády a zhubla jsem 14kg (samozřejmě na tom posledním má podíl i změna stravy, ale na pozitivních změnách na figuře jsem jednoznačně vděčná swingu).
Jestli se mi letos podaří dát nějaké rozumné číslo na závodech je ve hvězdách, ale pokud bude na wilkse srovnatelné s tím loňským, budu nadmíru spokojená. Co se týká přenosu výsledků tohodle cvičení do equip - zatím velká neznámá, v ČR to asi ještě nikdo neví, není na to ani metodika..ale co se týká raw silových výkonů, jednoznačně dobře využitelné. Autor článku je možná někdy trochu radikální ve vyjadřování...ale jeho škola běží v ČR šestým rokem a na místo u něj se čeká, má plno...zcela zaplněné bývají i jeho semináře, většina do pád dnů po vypsání termínu...takže nějakou lacinou reklamu opravdu nepotřebuje :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: pá leden 24, 2014 10:07 am Předmět: |
|
|
Ten článek jsem četl taky.
Výhoda kettlebelu podle mě je, že většina lidí je soudná a zaplatí si trenéra a nechá si to vysvětlit. Tím se míň "kurví" a má to nějaký efekt.
U strojů a činek je každej chytrej jak rádio a jak by ne - člověk si sedne na stroj a má za to, že mu to umožňuje dělat právě jen ten správnej pohyb. Maximálně si koupí knížku, okukuje od ostatních a čte povrchní články na webu. Pak jsou tu různá zranění a nízká efektivita tréningu.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Kettlebells (kov) | SedcoKovové činky kettlebells tvaru koule s držadlem pro rozvoj síly. 4 kg až 32 kg. 2176 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|