|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| cvičím aby ze mě byl: |
| kulturista (závodní úroveň) |
|
14% |
[ 34 ] |
| silný chlap/žena :) (powerlifter/strongman atd.) |
|
35% |
[ 86 ] |
| plážový kulturista (beachboy) |
|
17% |
[ 41 ] |
| fighter/atlet/cokoliv dalšího (fitko jako součást přípravy)) |
|
13% |
[ 33 ] |
| zdravý člověk (kondiční a zdravotní cvičení) |
|
12% |
[ 30 ] |
| něco jiného (specifikuj) |
|
6% |
[ 15 ] |
|
| Celkem hlasů : 239 |
|
| Autor |
Zpráva |
matejkorvin

|
Zaslal: út září 18, 2007 10:57 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | matejkorvin napsal: | | a co je to to "cvicenie pre zdravie"? Nic ine ako zlepsenie drzania tela ma nenapada - a na to ani cinky nepotrebujes |
Cvičení pro zdraví? To je něco, co by tady potřebovalo hodně lidí, co se snaží o silný chlap/žena :) (powerlifter/strongman atd.) , protože snad není týdne, kdy by si tady někdo nově nestěžoval na to, že ho bolí záda a nebo něco jinýho a žádal o radu. Samozřejmě s tím, že cvičit nepřestane, jen kdyby mu někdo poradil nějakou kouzelnou piluli. |
malokto sa stara o zdravie, pokial funguje. Pravdepodobnost zranenia sa da uplne minimalizovat (rozcvicka, dobra technika, ne-pretrenovanie, zabranovanie silovej dysbalancie, rehabilitacne cviky, mozno klbova vyziva atd). A klasickym kulturistickym weiderovskym treningom sa mozes zranit este skor ako spravne prevedenym "lifterskym". _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
| |  |
matejkorvin

|
Zaslal: út září 18, 2007 10:58 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | CIZOPASNIK napsal: | s ohledem na to ze 24000 lidi jich tu 23000 nema jediny prispevek
z toho 1000 co zbyva z aktivnich uzivatelu sem pravidelne pise tak tretina
a z te tretiny je polovina co se o tehle vecech dohaduje a prave ta polovina hlasovala
...tak myslim ze alespon to "aktivni jadro" vyjadrilo svuj nazor a nejakou vypovidajici hodnotu to mit bude |
Hm. Máš informace, které já nemám a když použiješ čísla, uznávám, že máš pravdu. I když stejně si dovolím poznámku o tom, že stabilně je na fóru více lidí anonymně než registrovaných. Třeba teď:
63 uživatelů : 17 registrovaných, 6 skrytých a 40 Anonymních
Jak ale říkám, uznávám to, co píšeš. |
napriklad ja casto browsujem forum neprihlaseny. prihlasim sa az ked chcem odoslat prispevok _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: út září 18, 2007 10:59 am Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | A ještě něco k těm silovým rutinám, které tu stále někteří vnucují, jako ideální pro kondiční cvičence. I kdyby byly nejefektivnější pro rozvoj svalové hmoty, a tedy zlepšení postavy, což je myslím hlavní důvod, proč většina lidí chodí do posilovny, tak je to taky nejrychlejší způsob jak si zhuntovat zdraví. Myslím, že většina lidí tohle riziko podstupovat nechce. |
Ondřeji, byl jsi vůbec někdy v posilovně (tím rozhodně nenarážím na Tvá fota, která jsi tu postoval)? Ty jsi neviděl jak se tam cvičí? Spousta lidí si tam zhuntuje zdraví velice spolehlivě i bez cvičení dřepů nebo dokonce MT. Už jenom z toho když vidím jak někteří cvičí přítahy v předklonu mě bolí páteř - ale podobnou techniku mají ve svých videích i profíci, tak to musí být v pořádku, ne? O tom, že spousta lidí si myslí že rozcvička je nadávka ani nemluvě. Ony asi ani ty benče fest odrážený od hrudníku nebo rozpažky vůbec nebrzděné v excentrické fázi taky nebudou úplně neškodné. A tak by se dalo pokračovat skoro do nekonečna od těžkých francouzáků ničících lokty, přes nesprávně prováděné cviky na břišní svaly zhoršující už tak špatnou disbalanci břicho/záda až po pověstná "bezpečná" předkopávání.
Cvičení pro zdraví můžeš dělat se svým fyzioterapeutem, v posilovně to s tím zrovna moc společného nemá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Slayter

|
Zaslal: út září 18, 2007 10:59 am Předmět: |
|
|
Ondreji: spousta lidi v posilovnach naprosto nechapaje co znamena vyraz: -intezifikacni- techniky cvici projistotu kazdej trening do nekolikanasobneho selhani - vskutku zdravy pristup ke cviceni
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út září 18, 2007 11:02 am Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | | napriklad ja casto browsujem forum neprihlaseny. prihlasim sa az ked chcem odoslat prispevok |
Myslel jsem si, že to tak bude. Pak mi ale došlo, že nepřihlášený uživatel nemá výhody přihlášeného, jako zvýraznění nepřečtených příspěvků a podobně. Ale jak je vidět, používá se to. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út září 18, 2007 11:03 am Předmět: |
|
|
cz.petab
moudra slova _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: út září 18, 2007 11:04 am Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | Skutečně jsem ale nechtěl, aby se zalekli složitostí a řešili, zda mají začít na 64% či 66%a přidávat každý týden 2,5% - beru, že pro závodníka v liftu to je důležité, my to máme jako změnu na 4 týdny v přípravě na kulturistické závody a tak jsem to musel k tomuto cílu upravit... |
dosadit maximalky do excelovskeho rozpisu nie je zlozite (tak ako to je v originale). Ide o to, ze nemozes zvysit tak dramaticky percenta a dat tam take pomale tempo, lebo po tyzdni - dvoch bude z toho vacsina ludi pretrenovana, hlavne ti co zvyknu cvicit jednu partiu za tyzden. _________________ EDIT: viz pravidla fora
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út září 18, 2007 11:06 am Předmět: |
|
|
| Slayter napsal: | | Ondreji: spousta lidi v posilovnach naprosto nechapaje co znamena vyraz: -intezifikacni- techniky cvici projistotu kazdej trening do nekolikanasobneho selhani - vskutku zdravy pristup ke cviceni | to je dvousečná zbraň...člověk musí v první řadě přemýlet a něco načíst...to platí jak pro splitaře...tak pro HC vyznavače momentálně populárních treninkových systémů - mimochodem - asi se opakuju...ale to vše jako např. fullbody training tu už bylo...v 50. a 60. letech...teď je z toho ohromný haloooo...stejně jako z HD který vyštrachal ( a poupravil )Dorian...teď po HD nikdo ani neštěkne a není pokládáno za zrovna rozumnej trenink. system....tj. všeho do času
myslím že "novým" tr. rutinám nejvíc škodí Ti kteří se je snaží velmi hlasitě prosazovat...s výkřiky o debilech pokud se necvičí přesně podle nich...
asi je těžké akceptovat fakt, že ne každý má za cíl své návštěvy fitka se dostat sofistikovaným systemem treninku a stravování na svá genetická maxima
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út září 18, 2007 11:11 am Předmět: |
|
|
deadlifte Dorian HD nikdy nejel, dokonce to tusim sam rekl nekde... cvicil tvrde ale jeho trenink (alespon treba ten co prezentoval na videu) se od treninku ostatnich profi myslim moc nelisil... podle toho co predvadi na videu byl hodne silove zamereny _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: út září 18, 2007 11:13 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | asi je těžké akceptovat fakt, že ne každý má za cíl své návštěvy fitka se dostat sofistikovaným systemem treninku a stravování na svá genetická maxima |
Z mých dlouhodobých pozorovaní vyplývá, že významná část návštěvníků komerčních fitness center má jako hlavní cíl své návštěvy pořádně pokecat se svým kamarádem. Na druhou stranu je fakt, že někteří mluví i o tréninku - o tom jak cvičili, jak budou cvičit, jak cvičí / sype ten a ten atd.
Naposledy upravil cz.petab dne út září 18, 2007 11:14 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: út září 18, 2007 11:13 am Předmět: |
|
|
| cz.petab napsal: |
Ondřeji, byl jsi vůbec někdy v posilovně (tím rozhodně nenarážím na Tvá fota, která jsi tu postoval)? Ty jsi neviděl jak se tam cvičí? Spousta lidí si tam zhuntuje zdraví velice spolehlivě i bez cvičení dřepů nebo dokonce MT. Už jenom z toho když vidím jak někteří cvičí přítahy v předklonu mě bolí páteř - ale podobnou techniku mají ve svých videích i profíci, tak to musí být v pořádku, ne? O tom, že spousta lidí si myslí že rozcvička je nadávka ani nemluvě. Ony asi ani ty benče fest odrážený od hrudníku nebo rozpažky vůbec nebrzděné v excentrické fázi taky nebudou úplně neškodné. A tak by se dalo pokračovat skoro do nekonečna od těžkých francouzáků ničících lokty, přes nesprávně prováděné cviky na břišní svaly zhoršující už tak špatnou disbalanci břicho/záda až po pověstná "bezpečná" předkopávání.
Cvičení pro zdraví můžeš dělat se svým fyzioterapeutem, v posilovně to s tím zrovna moc společného nemá. | Máš pravdu, že způsobů, jakými si v posilovně zhuntovat zdraví je mnoho, bohužel _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út září 18, 2007 11:16 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | asi je těžké akceptovat fakt, že ne každý má za cíl své návštěvy fitka se dostat sofistikovaným systemem treninku a stravování na svá genetická maxima |
Přesně tak. Ale všichni mají jeden společný znak - bojí se pořádně dřít . Jim, dle mého názoru, nepomůže žádný trénink. Dřepovat s osou a kilovými kotoučíčky nemá význam. Když se baví o tom, že půjdou na ramena a začnou stahovat horní kladku za hlavu, tak navíc dokazují, že nevědí ani proč to dělají.
Je to asi zde OT, ale myslím, že i to souvisí s lecčím. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Slayter

|
Zaslal: út září 18, 2007 11:17 am Předmět: |
|
|
| citace: | | to je dvousečná zbraň...člověk musí v první řadě přemýlet a něco načíst...to platí jak pro splitaře...tak pro HC vyznavače momentálně populárních treninkových systémů - mimochodem |
-to se spolu shodneme,ja sem narazel na to,ze kdo necvici rutinu musi zakonite cvicit zdraveji,jak naznacoval Ondrej
| citace: | | - asi se opakuju...ale to vše jako např. fullbody training tu už bylo...v 50. a 60. letech...teď je z toho ohromný haloooo...stejně jako z HD který vyštrachal ( a poupravil )Dorian...teď po HD nikdo ani neštěkne a není pokládáno za zrovna rozumnej trenink. system....tj. všeho do času |
-prave,ze FB neni zadna novinka,neni to nic co by se nyni vymyslelo,je to proste trening pred erou AS a jakotakovej lepe vyhovi masam lidi,kteri chtejií cvicit,ale nechteji zavodit ani se zapojit do nejake super vykonostni skupiny kde je AS nevyhnutelne k tomu abys uspel a presto chteji maximalni vysledky
| citace: | | myslím že "novým" tr. rutinám nejvíc škodí Ti kteří se je snaží velmi hlasitě prosazovat...s výkřiky o debilech pokud se necvičí přesně podle nich... |
-souhlasim
| citace: | | asi je těžké akceptovat fakt , že ne každý má za cíl své návštěvy fitka se dostat sofistikovaným systemem treninku a stravování na svá genetická maxima |
-pro me ne
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út září 18, 2007 11:18 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | deadlifte Dorian HD nikdy nejel, dokonce to tusim sam rekl nekde... cvicil tvrde ale jeho trenink (alespon treba ten co prezentoval na videu) se od treninku ostatnich profi myslim moc nelisil... podle toho co predvadi na videu byl hodne silove zamereny | on na počátku své krátké spolupráce s Menzterem přejal jeho trenink - využíval vše co je pro HD typické- jako předúnavu apod....resp. přejal - upravil ho tak že sice měl jakože 1 - 2 pracovní serie..ale kolem bylo x dalších serií...takže to třeba těch 8 sérií na partii dalo...ale vycházel z něho...stejně tak jeho pokus o HIT...kterej tedy nezvládl...jestli někde tvrdil že nejel HD nevím...to co vím je to, že když mi bylo 17?...18? jsem HD zkoušel a bylo to tak napůl od něj...napůl z nějaké modré knížečky ze Slovenska vydané zaniklým časopisem HARDBODY ( nejlepší časopis o BB u nás ever )..kde byly principy HD popsány...sice jsem narostl..ale asi tak jako po nějakým jiným treninku...dokonce Minařík ve své knize píše, že takto zkusili pár treninků - ale že nebyli schopni udržet požadovanou intenzitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út září 18, 2007 11:30 am Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | | Freimen napsal: | Skutečně jsem ale nechtěl, aby se zalekli složitostí a řešili, zda mají začít na 64% či 66%a přidávat každý týden 2,5% - beru, že pro závodníka v liftu to je důležité, my to máme jako změnu na 4 týdny v přípravě na kulturistické závody a tak jsem to musel k tomuto cílu upravit... |
dosadit maximalky do excelovskeho rozpisu nie je zlozite (tak ako to je v originale). Ide o to, ze nemozes zvysit tak dramaticky percenta a dat tam take pomale tempo, lebo po tyzdni - dvoch bude z toho vacsina ludi pretrenovana, hlavne ti co zvyknu cvicit jednu partiu za tyzden. |
70% není dramaticky a to tempo jsem už změnil, v tom jsem se mýlil, i když jsem to tak cvičil a mělo to skvělé výsledky...
Já nedokážu s lehkou váhou cvičit sérii o 5 opakováních normálním tempem za 5sekund...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|