Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
I.N.G.

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 4:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

weightlifter napsal:
Hulkie, to je kompromis. Dám Kortemu ještě šanci, ale začnu na 64% a zkusím alespoň 10 sérii. Nicméně Úterků a Čtvrtků, jakožto dnů s doplňkovými cviky se vzdát nechci, čili asi ponechám...

Založ si log, rád budu sledovat tvé dojmy..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
weightlifter

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk: OK, bench nebude problém, kliky na hradlech budou trošku nepříjemné, když budu muset jednoručku držet mezi nohami, ale no pain no gain žejo

I.N.G.: Popravdě mě to taky napadlo, protože tak naddimenzovaný Korte tady ještě nebyl, snad to uregeneruji...Popřemýšlím, a přes víkend dám vědět, zda log založím nebo ne :)

Jinak teda aktualizovaný trénink bude vypadat takto:

Pondělí, Středa, Pátek
- dřepy 10x5
- bench 10x6
- mrtvy tah 10x5
- lýtka na legpressu 4x8-12
- úzký BP 3 x MAX

Úterý, Čtvrtek
- SS1 bicepsový zdvih s velkou činkou 4x8-12
- SS1 kliky na bradlech 3x MAX
- SS2 tricepsové extenze s kladkou 4x8-12
- SS2 bicepsové zdvihy jednoruček na šikmé lavici 4x8-12
- železný kříž (ne ten na břicho, ale na ramena) 4x8-12
- Krčení ramen s jednoručkami 4x8-12
- Klopení zápěstí podhmatem s velkou činkou na lavičce 4x8-12

sk: Moc si ovšem teď jsem jistý tím tricepsem...Pětkrát týdně jej trénovat je podle mě blbost. Leč teda v rámci korteho bude pouze tři série na max...Nemyslíš
sk

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak prihod ta bradla ke korte ... kdyby to byl problem, tak to muzes jet jen Po, Pa
weightlifter

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslíš vyhodit bench na úzko, nebo přidat k němu? Pokud přidat, tak bych to pak viděl tak, že v úterky a čtvrtky bych triceps vyhodil úplně. 3x týdně trénovat triceps je na hraně se schopnosti zregenerovat podle mě...Kdyby bylo na mě, tak bych to klidně tak jezdil, ale jde mi o to, nabrat co nejvíce, a pokud pojedu pětkrát zasebou triceps, tak si myslím, že to bude spíše na škodu.
wondra

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 7:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud nesypes tak to celé bude akorát na škodu. korte je vyzkouseny a odladeny program. pokud ti připadá lehký tak sis tak akorát příliš podsekl maximalky.

pokud chces cvičit tolik.často tak.si dej split a ve volne dny si.dej rotoped:D
weightlifter

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak již padlo, každý člověk je unikát a na mě si nemyslím, že klasický Korte bude fungovat. Pokud sis přečetl celý topic, zjistil bys, že minulý týden byly mé váhy po sériích byly vyšší o 12kg v benchi, 14kg ve dřepech a 5 kilo v mrtvém tahu oproti ČTVRTÉMU týdnu plánovaných maxim. Kdybych měl jet podle Korteho rozpisu, to by prostě bylo k ničemu. Maximálky jsem si nepodsekl, takové jaké jsem psal stránku zpět prostě bohužel mám...

Jezdím čistě, popravdě již nemám ani doplňky stravy jako BCAA, HMB, apd. Spoléhám se na stravu, kvalitní spánek a relaxační koupele v pátky, soboty a neděle.

A splity...Řekněme, že jim nevěřím a dávám přednost klasickému full body.

Ještě alternativa, která mě napadla, že holt polevím z mých nároků chodit do posilovny každý den a dva doplňkové cviky na triceps, biceps, ramena a trapézy rozdělím mezi Korteho, tzn. úterky a čtvrtky budu mít volno...Ale klasického Korteho (58-64%, 8 sérii) nepojedu, je pro mě moc lehký.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neber si to špatně, ale přestaň vymýšlet kraviny a běž to do posilovny zkusit odcvičit. Já jsem si taky první týden říkal, jak je to lehký a že to je pohodička, no třetí a čtvrtý týden už jsem byl pěkně rozbitej, o nějakým protažení dál nemohla být řeč. A to mám maximálku na dřep nižší, než ty.

EDIT: A taky jsem zvyklej jezdit série s 80-85% maxima, ale ono je rozdíl to jet takhle každej druhej den a všechno velký partie a velkej nápor na CNS.
weightlifter

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci vymýšlet kraviny, ale chci aby se ta tvrdá práce vyplatila a rozhodně nechci ztratit měsíc zkoušením (pro mě) lehkého originál Korteho. Já jel Korteho s nadsazenýma váhama celý únor a přírustek byl zhruba 1kg. Pokud ty váhy uberu dle regulí Korteho, takže ani necítím, že něco dřepu...Zákonitě nemůžu přibrat.

EDIT

Do tréninku se dostanu, neboj, jen dojíždím týden off. Začínám od pondělí.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

weightlifter napsal:
Nechci vymýšlet kraviny, ale chci aby se ta tvrdá práce vyplatila. Já jel Korteho s nadsazenýma váhama celý únor a přírustek byl zhruba 1kg . Pokud ty váhy uberu dle regulí Korteho, takže ani necítím, že něco dřepu...Zákonitě nemůžu přibrat.

EDIT

Svaly nerastu v posilovni :), zakladna verzia korteho ti da dostatocny podnet na nabranie svalov, ale ked to neuzeres tak zakonite nemozes pribrat. Teraz chces ist 5 dni do tyzdna, podla mna nie ze nic nepriberes, ale mozno aj schudnes .

Precital som si tvoj prvy prispevok kde pises nieco o tom, ze mas dostatocny prisun bielkovin/sacharidov a potom vypis neakych doplnkov. Z coho prijmas bielkoviny? Zaklad do objemu by malo byt cervene maso a zivocisne tuky. Pokial na to nemas, tak by som to radsej prelieval cokoladovim mliekom ako jedol aminace a ine prkotiny, to je tak dobre do diety. Uprav stravu = priberes.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

weightlifter napsal:
Nechci vymýšlet kraviny, ale chci aby se ta tvrdá práce vyplatila a rozhodně nechci ztratit měsíc zkoušením (pro mě) lehkého originál Korteho. Já jel Korteho s nadsazenýma váhama celý únor a přírustek byl zhruba 1kg. Pokud ty váhy uberu dle regulí Korteho, takže ani necítím, že něco dřepu...Zákonitě nemůžu přibrat.

EDIT

Pokud ti Korte nevyhovuje, pak by se vykašlal na nějaký jeho modifikace a dal něco jinýho. Četl jsem, že nemáš rád splity, ale takový těžko-lehký split na nabírání svalů by měl fungovat na většinu populace, protože je tam jednak alespoň dostatečný hormonální stimul a pořádný kulturistický volume, což je v podstatě ten klíč.

EDIT: Jak píše g_dgrim, druhá věc je Korte užrat. Ale to by ti těžko-lehký split taky vyřešil, nespálíš toho při něm tolik, takže nemusíš tak extrémně jíst.
weightlifter

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

09:15 Instant Oats (10g bilkovin, 70g sacharidu)
09:40 4ks celozrného pečiva (20g bilkovin, 80g sacharidu), soft cheese (těžko říct množství, prostě místo másla) 12 plátků vepřové šunky (20g bílkovin), 4 plátky eidemu, paprika, čínské zelí
11:00 1 kuřecí stehno, 150g rýže / nebo 120g filet, 150g vařených brambor / nebo domácí burger (200g vepřového, velká cca 120g bílá houska, plátek eidemu, paprika, čínské zelí
14:00 protein 30g
16:00 2ks celozrnného pečiva (10g bílkovin, 40g sacharidu), soft cheese (viz. snídaně), 6 plátků vepřové šunky (10g bílkovin), 2 plátky eidemu, paprika, čínské zelí
17:30 - 19:00 trénink
19:01 - protein 30g
19:30 - víz. snídaně
20:00 2ks celozrnného pečiva s nutellou (10g bílkovin, 40g sacharidu z pečiva; z nutelly těžko říct)
21:00 - 22:00 opět nutela/obložený sendvič jako na snídani)
22:50 - protein 30g
23:00 - spánek

Příjem tuku nedokážu vyčíslit. Ze soft cheese je to z 100g 27g, z 100g eidemu je to 9.6g.

Není to stejné každý den, ale plus mínus podobné. Snídaně či potréninkové jídla mnohdy tvoří celozrnné pečivo a vajíčka na tvrdo.

Uvědomuju si, že bílkovin je nadbytek a přijímám to ze stejného jídla. Proto jej upravím, že uberu ty obložené sendviče a místo nich dám 150-200g zeleninové rýže (zelenina, vajíča, sýr), případně 150-200g rýže na sladko, ať doženu ty sacharidy. Taky jsem zvažoval ubrat proteinu na max 120g denně.

S variacemi jídla si bohužel nemůžu moc vyskakovat, protože žiju v Anglii a veškeré potraviny tady jsou nekřesťansky drahé. Bohužel současné finance ani nedovolují investici do maltodextrinu či gaineru.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zil som tiez v Anaglicku tiez ako student, takze viem ake to je.

Ked mas malo penazi a chces pribrat, tak v prvom rade zaisti dostatocny prisun kalorii a az druhorade je rozmyslat nad tym z coho ich naberes (makronutrients).

Tuk je kral!

1. Vidim ze mas rad Nutellu, co je OK, ale este niekolkonasobne lepsie je Peanut butter . V Anglicku ho kupis v Tescu, maju aj naturalne bez pridaneho cukru. Zober toastovy sendvic, daj medzi to peanut butter a dzem. Kaloricke a chutne! Pripadne to mozes zapit proteinakom cim to vylepsis.

2. Pork chops. Znova v Tescu, plno zivocisneho tuku a proteinu za dobru cenu.

3. Cokoladove plnotucne mlieko. King of low budget bulking.

4. Anglicka slanina a vajicka. Lacne a chutne, da sa to jest stale .

5. Tie instant oats su celkom predrazene , hlavne ak kupujes Quakers (ktore su ale chutovo najlepsie ). Kup si neochutene a dochucuj si to proteinom a medom.

6. Najlepsie jedlo z toho tvojho jedalnicka je ten domaci burger.

Vo vseobecnosti by som jedol viac tuku a menej sacharidov. Bude ti stacit menej jedal za den a da sa tak lahsie prijmut viacej kalorii. Sacharidov potrebujes tak mozno 100-200g... Kura a ryzu nechaj kulturistom do diety.
weightlifter

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Úžasné, někdo, kdo ví jak to tady chodí :)

1) Peanut butter mi nechutná, ale co bych pro objem neudělal, že - takže dojedu nutellu a příští buy bude arašídové máslo a jam.
2) Pork chops - vážně? To není nic jiného než totální tuk. Chutné to k televizi je, drahé taky, ale vážně je to dobré do objemu?
3) Čokoladové plnotučné mléko jsem tady zatím neviděl :O Poptám se.
4) Vajíčka každou chvili baštím taky (ať už vařené, mícháné či vařené v zeleninové rýži), slaninu jsem teď v rámci překopání jídelníčku a vlezení se do rozumné ceny vynechával.
5) Instant Oats jsem kupoval tyto, neochucene a dochucuji to klasickým krystal cukrem
6) Co je špatného na kuřecím stehnu s rýži či filetem? :)

Zhruba jsem to spočítal a vychází to něco okolo 150g bílkovin denně a 300g sacharidů. Takže mě asi napadají dvě jediné možnosti, proč nepříbírám, které spolu souvisí - jak říkáš, nízký obsah tuku denně. Za druhé - nehledě na to, jak hodně jím, jak kvalitně spím, a jak dobře se cítím - tak i když se mi tomu moc nechce věřit, asi musím uznat, že tělo zkrátka 3x týdně Korte + 2x týdně doplňkové cviky nestíhalo regenerovat...

Čili se zeptám - pokud navýším tuky a vše ostatní nechám zhruba stejně, budu moct přibírát (vycházejme z toho, že budu trénovat 3x týdně), nebo aby to vše fungovalo, musím i bílkoviny a sacharidy ubrat? Asi blbost, ale stejně se raději zeptám. Ono totiž ubrat je bude dosti nemožné, protože mám pořád hlad a tak pořád jím..

BTW zvažoval jsem zařadit 20 min před tréninkem nebo bezprostředně po tréninku 100g čokolády (31g tuk z toho 19g nasycených mastných kyselin, 57g sacharidu z toho 53g cukru, 6.3g proteinu) - našel jsem ji tady dost levně za 30p, takže dopřávát si ji každý den po 100g by problém nebyl. Mělo by to efekt?
Big Muscle

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

weightlifter napsal:

Zhruba jsem to spočítal a vychází to něco okolo 150g bílkovin denně a 300g sacharidů. Takže mě asi napadají dvě jediné možnosti, proč nepříbírám, které spolu souvisí - jak říkáš, nízký obsah tuku denně. Za druhé - nehledě na to, jak hodně jím, jak kvalitně spím, a jak dobře se cítím - tak i když se mi tomu moc nechce věřit, asi musím uznat, že tělo zkrátka 3x týdně Korte + 2x týdně doplňkové cviky nestíhalo regenerovat...

Taky si uvědom, že když přidáš další tréninky, tak si akorát zbytečně zvyšuješ kalorický výdej. Takže když chceš přibírat, tak to musíš někde kompenzovat

A ten jídelníček... vážně ti přijde ok cpát do sebe něco každou (půl) hodinu?
weightlifter

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přiznám svou chybu a řeknu, že pětkrát týdně asi vážně nemělo smysl. Jel jsem to tak minulý měsíc a příjem žádný, což prostě s těmi příjmy z jídel není možné. Tedy, zkusím se držet striktně Korteho 3x týdně - s jakými procenty a zda osmi nebo deseti sériemi se ještě rozhodnu, čas mám do pondělí.

Jinak nevím, kde jsi vzal, že do sebe cpu něco každou (půl) hodinu? Jím poměrně často, ale nějak mi uniká pointa, jak to může být špatné? Nehledě na to, že jím protože mám furt hlad

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: