Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 10:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peanut butter samo o sebe je dost hnusne, preto je dolezite k nemu dat jam. Potom to je .

http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=264604694

100g ma 663kcal, to je 4641 kcal za £2.35

Pork chops su priblizne 2/3 masa a 1/3 tuku. Mozes kupit kludne nieco viac lean, ale kura a rybu by som jedol len obcas. Potrebujes proste beef/pork a pork je lacnejsi. Chces pribrat takze sa snaz jest aj fatty meat. Tie kalorie proste ovela tazsie nazbieras na kuratach a rybe. Navyse je to aj celkom drahe.

Urobil by som to takto:

- pridaj 100g tuku na den
- sleduj ci budes hladny
- ak budes stale hladny, pridaj dalsich 50g
- sleduj si vahu, ked budes kazdy tyzden priberat tak mas dostatocny prisun energie
- v objemovke nesmies byt hladny :)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2015 10:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

weightlifter napsal:
Přiznám svou chybu a řeknu, že pětkrát týdně asi vážně nemělo smysl. Jel jsem to tak minulý měsíc a příjem žádný, což prostě s těmi příjmy z jídel není možné. Tedy, zkusím se držet striktně Korteho 3x týdně - s jakými procenty a zda osmi nebo deseti sériemi se ještě rozhodnu, čas mám do pondělí.

Jinak nevím, kde jsi vzal, že do sebe cpu něco každou (půl) hodinu? Jím poměrně často, ale nějak mi uniká pointa, jak to může být špatné? Nehledě na to, že jím protože mám furt hlad

Z toho jídelníčků už je jasný, proč nemůžeš nabrat. Ono z obložených chlebů nenabere nikdo
Máš hlad pravděpodobně proto, že v těch jídlech máš málo tuku (a pocit hladu je navíc dost o psychice a o zvyku). A jíst často není ideální prostě proto, že se ty živiny nestačí strávit. Dej si nějaký tři pořádný jídla denně, mezi to hoď 2-3 svačiny a je to. Sám jsem taky student, takže vím, že jídlo je drahý, ale nakoupit rýži/brambory/těstoviny, vepřový maso, vajíčka, slaninu, zeleninu je paradoxně cenově stejný, jako si kupovat sýry, šunku atd. protože se z toho mnohem víc najíš.
Příklad:
snídaně: Instant Oats + vajíčka se slaninou
svačina: ořechy + ovoce
oběd: hodně rýže/brambor/těstovin s vepřovým, rybou, pokud máš libovější maso, klidně trochu olivovýho oleje + zelenina
svačina: klidně nějaká ta houska
trénink: protein
večeře: rýže/brambory/těstoviny s masem + zelenina

Hlavní rozdíl je v tý večeři, místo 4! zbytečnejch jídel si dej 1 pořadný, když budeš mít hlad, tak si pak dej klidně na druhou večeři tvaroh s ořechy nebo protein s ořechy.

Možná to bude o trochu dražší, nicméně si nemyslím, že o moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
weightlifter

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Teda že mé (ne)nabírání bude stát na tom, že mám málo tuku, to by mě opravdu ve snu nenapadlo Zkusím ten jdelníček nějak překopat, týdenní nákupy upravit tak, abych tam nakopal nějaké tučné produkty, ale v podstatě pořádně nevím co tam dodat. Filet a kuřecí můžu nahradit vepřovým, ať už steakem nebo mletým. Peanut butter s jamem zařadím, ale pork chops je zkrátka too expensive na to, abych se tím ládoval každý den.

Co ta čokoláda jak jsem zmiňoval? 100g chvíli před nebo po treninku, bude nějaká změna?

Vajíčka se slaninou na snídani - 3 vajíčka na tvrdo a 2 plátky slaniny, nebo z toho mám udělat
hemenex?

Čokoladové mléko - jediné co možná najdu (a to netuším, protože tady mam jen Tesco Express) je toto, což mi tou cenou jako king of low budget bulking nepříjde :-/
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono nejde zase ani tak konkrétně o ten počet tuků, ale o počet kalorií, a ono když se to dohání tím, že se furt zvyšují sacharidy, tak se to prostě špatně žere. Ten tuk je jednodušší, protože má vysokou kalorickou hodnotu.
Hulkie

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

weightlifter napsal:
Jak již padlo, každý člověk je unikát a na mě si nemyslím, že klasický Korte bude fungovat. Pokud sis přečetl celý topic, zjistil bys, že minulý týden byly mé váhy po sériích byly vyšší o 12kg v benchi, 14kg ve dřepech a 5 kilo v mrtvém tahu oproti ČTVRTÉMU týdnu plánovaných maxim. Kdybych měl jet podle Korteho rozpisu, to by prostě bylo k ničemu. Maximálky jsem si nepodsekl, takové jaké jsem psal stránku zpět prostě bohužel mám...

Jezdím čistě, popravdě již nemám ani doplňky stravy jako BCAA, HMB, apd. Spoléhám se na stravu, kvalitní spánek a relaxační koupele v pátky, soboty a neděle.

A splity...Řekněme, že jim nevěřím a dávám přednost klasickému full body.

Ještě alternativa, která mě napadla, že holt polevím z mých nároků chodit do posilovny každý den a dva doplňkové cviky na triceps, biceps, ramena a trapézy rozdělím mezi Korteho, tzn. úterky a čtvrtky budu mít volno...Ale klasického Korteho (58-64%, 8 sérii) nepojedu, je pro mě moc lehký.

Všechno je to o správném nastavení. Až skončíš Korteho a budeš 20 kg na svojimi počátečními maximálkami, a přitom budeš vážit stejně jako na začátku, potom můžeš říct, že na tebe Korte nefunguje. Aspoň tedy ve smyslu svalové hmoty. Ale nevěřím tomu, že se to stane:)
Je to pro tebe moc lehký? No tak si přidej:) Čistě teoreticky můžeš mít poměr svalových vláken takový, že prostě dáš šest opakování s 90% z maxima a poom to pro tebe je lehké.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

weightlifter napsal:
Teda že mé (ne)nabírání bude stát na tom, že mám málo tuku, to by mě opravdu ve snu nenapadlo Zkusím ten jdelníček nějak překopat, týdenní nákupy upravit tak, abych tam nakopal nějaké tučné produkty, ale v podstatě pořádně nevím co tam dodat. Filet a kuřecí můžu nahradit vepřovým, ať už steakem nebo mletým. Peanut butter s jamem zařadím, ale pork chops je zkrátka too expensive na to, abych se tím ládoval každý den.

Co ta čokoláda jak jsem zmiňoval? 100g chvíli před nebo po treninku, bude nějaká změna?

Vajíčka se slaninou na snídani - 3 vajíčka na tvrdo a 2 plátky slaniny, nebo z toho mám udělat
hemenex?

1g tuku - 9kcal
1g sacharidov/bielkovin - 4kcal

weightlifter napsal:

Čokoladové mléko - jediné co možná najdu (a to netuším, protože tady mam jen Tesco Express) je toto, což mi tou cenou jako king of low budget bulking nepříjde :-/

1 liter mlieka za £1.19 je drahe? To je celkom lacnych 800 kcal podla mna, idealne po treningu. To ta cokolada je o hodne drahsia. Nehovoriac o tom, ze liter mlieka vypijes za par sekund.
kubaz

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim v jake anglii zijes ty ale ja kupuju treba

Scottish porridge 500g 2 libry
arla 20g proteinovy jogurt 60p
50g high protein shake 1,50
15 vajec tesco 1,50
3kg kureci prsa farmfood 10 liber
500g bily jogurt 50p
3,6l mleka tesco 1,50

Nakupuj na tesco.com online a dovezou ti to za 2 libry kdy chces domu je ram 100x vetsi vyber a lepsi ceny nez v drahem expressu kde nic neni
Hulkie

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
Nevim v jake anglii zijes ty ale ja kupuju treba

Scottish porridge 500g 2 libry
arla 20g proteinovy jogurt 60p
50g high protein shake 1,50
15 vajec tesco 1,50
3kg kureci prsa farmfood 10 liber
500g bily jogurt 50p
3,6l mleka tesco 1,50

Nakupuj na tesco.com online a dovezou ti to za 2 libry kdy chces domu je ram 100x vetsi vyber a lepsi ceny nez v drahem expressu kde nic neni

to jako fakt? to je jeste levnejsi nez v CZ:)
weightlifter

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes jsem si koupil Peanut Butter, takže sendviče s dřemem po treninku můžou začít :)

Co se mléka týče, prošel jsem každý obchod ve Worcesteru (tady žiju) a nikde jej nemají. Nicméně díky za tip na Tesco.com, 3kg kuřecího za 10 liber se mi ani nechce věřit. Ne že bych teda kuřecí potřeboval, když musím mít hlavně tučné...Ale rozhodně se na něj podívám a min. budu objednávat těžko/draho dostupné suroviny.

Co se čokolády týče, 100g mě vyjde na 30p a mám 534kcal. Rozhodně lepší než litr mléka přes libru:)

Teď když mám (snad) levný zdroj Tesco.com, na jaké tučné suroviny bych se tedy měl ještě zaměřit?

Jinak když jsem říkal, že litr mléka za libru je drahé...Doposud se mi dařilo vystačit si s 20 libry na týden, což obsahovalo 800g vepřové 80% šunky, 4 kuřecí stehna a 3 rybí filety / 4 kuřecí stehna a 750g mletého vepřového masa, 350g cheddaru, 400g soft cheese, 2 bochníky hleba, pět paprik, čínské zelí, 4 čokolády. Jsem ochotný celý jídelníček překopat, pokud se vlezu do těch 20 liber / týden...Vzhledem k tomu, že jsem dosti limitovaný tím, že musím platit 380 liber měsíčně za ubytování a v práci to teď není úplně ideál, rád bych těch 20 liber nepřekročil.

Ráno tedy zařadím vajíčka se slaninou (míchaná?) a na večeři dám taky nějaký maso s oblohou. Jinak co třeba dnešní oběd a večeře, dobrá či špatná? 300g špaget s omáčkou (150g vepřového masa, cca 50ml kečupu, 100ml vody, zahuštěno)

Jen teda abyste měli představu kolik sním:

18:15 - 300g špaget s omáčkou s vepřovým masem (viz. výše)
19:00 - 2ks 50g chleba, bohatá vrstva arašídového másla a džemu
21:00 - 300g rýže se zeleninou a sýrem
21:17 - že by se dalo řít, že jsem plný to opravdu ne...
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozri, je dost tazke ti spravit neaky jedalnicek, alebo ti neako specifickejsie radit, ked si tak extremne financne obmedzeny.

Co by som spravil ja:

- trenoval maximalne 3 krat do tyzdna.
- jedol by som tak, aby som nebol hladny. Zabudni na koncepty kulturistickeho/zdraveho stravovania.
- prestal by som kupovat doplnky, jedlo je podstatne lacnejsie.

A hlavne, ma vobec zmysel chodit objemovku ked to nemozes uzrat?

Mimochodom, ten najom (380/mnt) je celkom drahy. To byvas na skolskom internate (dorms)? V UK je celkom flexibilny reality market, da sa najst izba v shared house s najmom tak 150-300/mesiac. Tie dorms boli vzdy fokin predrazene.
weightlifter

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 6:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkusím chodit do posilovny tedy jen třikrát týdně, zařadím Korteho (jak jsem se tedy ještě nerozhodl) a na začátku a konci týdne se zvážím a uvidím jak na tom s váhou budu. Leč teda nevím, zda za jeden týden můžu přibrat..Pokusím se zvýšit tuky a jíst maso jak na oběd tak na večeři; pork chops jsem již koupil (původně jsem byl zmatený, ony jsou dva pork chops - první je klasické maso, druhé jsou po česku škvarky, prostě kůže z prasete osolená), slaninu a vajíčka taky. Budu si tedy dávát tři pořádná jídla denně, k tomu nějak pokutím ty svačiny a snad to nějak půjde.

Protože je cíl co nejvíce tuků, předpokládám, že žádné takové blbosti jako vařená vajíčka - ale pěkně míchaná, je tak?

K baráku - jsem v shared house, ale ten je spravovaný univerzitou a musel jsem s nimi podepsat smlouvu na celý první rok na škole. Na příští rok už jsem si našel barák nový, s nájmem 320 liber to tady v okolí nemá konkurenci (resp. má, ale raději budu v baráku, kde tři zbylé nájemníky znám, než půjdu do baráku pro 7 lidí, kde polovina z nich může dělat bordel typu vyhrávat do noci apd.)
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, jestli to tu už nepadlo, ale co kdybys místo Korte zkusil třeba Beara? Tam jsou ty procenta vyšší a je tam podstatně víc sérií, resp. tolik kolik dáš. Takže by ti to mohlo vyhovovat lépe.

A ještě k tomu jídlu... fakt si v tom udělej nějakej systém. Ty tam teď hrneš každou chvíli další a další jídlo, čímž nedáváš tělu vůbec šanci to pořádně strávit. Takže to celý překopej a ne, že si dáš v 18:15 jedno jídlo a v 19:00 další.
weightlifter

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě než Bear jsem zvažoval Fomina. Těžko říct, co bude lepší?

Jinak vynasnažím se udělat v tom pořádek, to je důvod proč jsem nakoupil další maso a tu slaninu - abych měl ty tři pořádná jídla denně a mezi to hodil třeba dvě svačiny.

A snažím se nejíst co chvíli, ale opravdu si nemůžu pomoct...Sním půl kilovou porci špaget s masem a zkrátka mám pořád hlad...

Když jsme u kalorii - zdravé to asi moc nebude, ale účel by to splňovat mohlo - místo brambor třeba hranolky?

EDIT

Dnešní večeře se dá charakterizovat jakože bych z toho mohl přibírat? Cca 150-200g plátek smaženého mletého vepřového masa, 200g smažených bramborových plátků, 1 paprika, 1 banán.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tím hladem, je to fakt o zvyku, taky jsem s tím bojoval, byl jsem zvyklej žrát pořád co dvě hodiny, akorát mi to pak lezlo do tuku, takže jsem snížil ten počet jídel a ten hlad se prostě dostaví, ale je to fakt psychický, prostě to zkousni a časem si zvykneš
weightlifter

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 9:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono je to těžký, obecné pravidlo je, že při objemovce člověk nesmí hladovět a ty mi říkáš přesnej opak Je to fuk. Zařadím tři pořádné jídla - snídani, oběd a večeři. Mezi to hodím ty 2-3 svačiny, ať už ve formě housky s něčím či kalorické bomby v podobě arašídového másla s džemem. Cestou z fitka do sebe hodím čokoládu a pak už musím přibírat, není možné...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: