|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
smetak

|
Zaslal: út duben 30, 2013 6:14 pm Předmět: |
|
|
Skoda, ze si neshanel auto pred pulrokem. Mel jsem na prodej krasnej cernej VW New Beetle v plne vybave, kuze, vse vyhrivane, 2.0 benzin, automat, komplet udelane auto bez investic za ktery bych rucil i penisem do ohne.
Nejvetsi legraci jsem si zazil v autobazarech, kde jsem se dozvedel, ze takova motorizace a automat je moc velka spotreba a nikdo to nechce a za tyden byl pryc. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ygg
|
Zaslal: út duben 30, 2013 7:52 pm Předmět: |
|
|
Focus ok, ale ne diesel....ten obecně NE, a u starších Fordů tuplem. Neuměli to.
Oktávka ok, dobrý motor, i ty km by šly, pokud se k tomu soudruh z NDR choval slušně. Pro tebe...opět a znovu...je diesel ekonomicky nevýhodný. Ale máš to doma a pokud by se ti to fakt líbilo, tak se to dá. Ale je to autobus:-DDD
A3 ... to už raději tu O.
Golf je ok, čtyřka byla pěkná, 1,6 je klasika, co nenadchne, ale rozhodně neurazí. Srovnatelné s Focusem. Ale jet do Rychnova...a pak zjistit, že to není co sis představoval...takový unikát to zas není. Obecně přemýšlej o autech blíž, ať za to cestování za vysněným vozem nedáš pomalu víc než za to auto!
H Coupé .... je to MALÝ!!!!! Navíc 13 let starý, to už bych u H nedal. Dnes je ta kvalita jinde, ale tenkrát... Kliku mít lze, ale vsadíš na to?
BMW...trojka je v pohodě, typem, záleží jen na stavu. Ale diesel od BMW je velmi citlivý na servis, jak na to někdo kašlal, zblázníš se z toho. 316i je spolehlivý, ale zdechlý, i 318i je na hraně, když tohle, tak 320i. Zlaté auto a zlatý motor.
Škoda, že jsi zavrhnul ty japonce....ty Accordy i Xedos vypadaly velmi slušně, ještě bych k tomu přihodil Avensis i tu šestku Mazdu. Japonci obecně hodně vydrží a nemají tendenci se srát...zejména ne motoricky. A když to někde bouchneš, tak se na vrakáči dá sehnat plechařina slušně. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:37 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Focus ok, ale ne diesel....ten obecně NE, a u starších Fordů tuplem. Neuměli to.
Oktávka ok, dobrý motor, i ty km by šly, pokud se k tomu soudruh z NDR choval slušně. Pro tebe...opět a znovu...je diesel ekonomicky nevýhodný. Ale máš to doma a pokud by se ti to fakt líbilo, tak se to dá. Ale je to autobus:-DDD
A3 ... to už raději tu O.
Golf je ok, čtyřka byla pěkná, 1,6 je klasika, co nenadchne, ale rozhodně neurazí. Srovnatelné s Focusem. Ale jet do Rychnova...a pak zjistit, že to není co sis představoval...takový unikát to zas není. Obecně přemýšlej o autech blíž, ať za to cestování za vysněným vozem nedáš pomalu víc než za to auto!
H Coupé .... je to MALÝ!!!!! Navíc 13 let starý, to už bych u H nedal. Dnes je ta kvalita jinde, ale tenkrát... Kliku mít lze, ale vsadíš na to?
BMW...trojka je v pohodě, typem, záleží jen na stavu. Ale diesel od BMW je velmi citlivý na servis, jak na to někdo kašlal, zblázníš se z toho. 316i je spolehlivý, ale zdechlý, i 318i je na hraně, když tohle, tak 320i. Zlaté auto a zlatý motor.
Škoda, že jsi zavrhnul ty japonce....ty Accordy i Xedos vypadaly velmi slušně, ještě bych k tomu přihodil Avensis i tu šestku Mazdu. Japonci obecně hodně vydrží a nemají tendenci se srát...zejména ne motoricky. A když to někde bouchneš, tak se na vrakáči dá sehnat plechařina slušně. |
děkuju, děkuju, tohle je naprosto super, mohu dotazy?
1. proč by měl být neustále diesel nevýhodný? (Já to opravdu nechápu, co tím myslíte. :) ) Pochopil jsem, že diesel má nižší spotřebu než benzín, ale ty motory jsou dražší, ale když to přece koupím za stejnou cenu, tak je to pro mě do budoucna výhoda za úsporu na hmoty, či nikoliv?
2. to bmw asi budu chtít vidět, líbí se mi ten diesel 2l tady z prahy
3. japonce jsem nezavrhl, jen ta Mazda nemá STK a ten pán ji dnes neudělá, je svátek, čili jsme se domluvili, že pokud to auto ještě bude v pátek, zajedeme tam do Hradce pro to v pátek udělat STK a koupit to (tvrdil mi, že STK je na jméno a on ji neudělá, že ji klidně zaplatí, ale ať už se to napíše na mě a ne na něj, auto je dle zaslaného VIN opravdu z DK). Ty Accordy vypadají super, ale cizo říkal, že ty náhradní díly atd. pak budou šíleně drahé a bojím se, že to dost žere ty co jsem poslal v této ceně a stáří...
Moc děkuju
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:48 am Předmět: |
|
|
u dieselu (stareho) je treba menit, nebo aspon cistit vstriky
na moje VW Polo stoji jeden novej 2500
dale zhavici teliska (ale to uz je v cene svicky)
a pak turbo
to je polozka kolem 20 000
potom jeste castejsi vymena oleje
ale jinak se mi libi, ze ma lepsi zatah a je klidnejsi
na BMW se klidne koukni, ale napred si stahni prirucku, na co s ekoukat u ojeteho auta
(pokud s sebou nemas odbornika-koneckoncu, to plati u vsech aut)
STK neni na jmeno, v tom keca, je na auto
ty potrebujes jenom technickou kontrolu pri prihlasnei, mozna to myslel tak
ale jestli to zaplati, no problem
a na STK uvidis, jestli ej to ve vazne tak dobrem stavu
EDIT: zjisti si i podle VINu, jestli to auto je vazne toho frajera a jestli na nem nejsou dluhy, leasing apod. _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:50 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: |
|
Souhlasím, není tam žádné místo, sedět vepředu ještě jde, ale vzadu je to za trest a do kufru se ti nic nevejde (pokud si pamatuji, chtěl si tam dát kolo nebo tak něco), kámoš má 2001, myslel jak udělal super kauf, když to koupil za levno, ale furt se mu to sype, tak to prodává. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st květen 01, 2013 10:11 am Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | u dieselu (stareho) je treba menit, nebo aspon cistit vstriky
na moje VW Polo stoji jeden novej 2500
dale zhavici teliska (ale to uz je v cene svicky)
a pak turbo
to je polozka kolem 20 000
potom jeste castejsi vymena oleje
ale jinak se mi libi, ze ma lepsi zatah a je klidnejsi
|
Co myslíš tím klidnější? :-) Diesel rumpluje jako traktor
Možná až u dnešních nových aut to není tak markantní.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st květen 01, 2013 11:56 am Předmět: |
|
|
Frei - Ustinov to vystihl.
Pokud najedeš 10000 km ročně,je třeba k ceně paliva připočíst náklady na servis -tj. celková cena může vyjít dráž u nafty tím, že bude dražší servis a taky pojistka - protože to bude nejspíš 2,0 a výš (oproti např. 1,6ce benzín).
Přítelky ně jezdí taky v dvou litru naftě a najede tak 15 tis. km / rok. U nového auta bych jistě volil benzín, takto u ojetiny se to snese.
Naftu bych bral koncernovou - tj. 1,9 TDi...nesmrtelný motor.
Dal bych pozor na passaty - mají hliníkový ramena - dobrá věc v Německu, u nás vydrží pár desítek tisíc km a musíš na repas, resp. výměnu.
Myslím, že v naftě by pro Tebe byla ideální škoda octavia 1,9 TDI 66 kw a v benzínu 1,6 zetec ford focus.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st květen 01, 2013 12:12 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st květen 01, 2013 1:13 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: |
Myslím, že v naftě by pro Tebe byla ideální škoda octavia 1,9 TDI 66 kw a v benzínu |
Souhlasím, potvrzuje to také že se jedná o jeden z nejkradenějších typů vozů v ČR. Je třeba zvážit ale možná i tuhle stránku věci. Tj. kde bude auto stát. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:11 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: |
Myslím, že v naftě by pro Tebe byla ideální škoda octavia 1,9 TDI 66 kw a v benzínu 1,6 zetec ford focus. |
V benzínu bych já osobně koukal spíš po těch japoncích nebo BMW 320i. Nic proti Focusu, rozhodně ne!!!, když bude dobrý je to fajn auto, slušný motor a vynikající podvozek. Ale takový Accord nebo 320i je prostě jiná liga, jiné svezení, spolehlivostí je to to min srovnatelné a díly nejsou žádná trága. Motory jsou to dobré, plechy vidíš, a že musíš vyměnit občas destičky nebo nějakou drobnost na podvozku, to je prostě normál, nezabije tě to ani nepošle do chudoby. Pokud samozřejmě koupíš vůz ve slušném stavu!
U těch starších naftových Oktávek je to jedno, spíš naopak..třeba ta 1,9 s 81 kW je jednoznačně lepší volba (navíc třeba u ní jsou i kotouče na zadku, což u 66 kW nejsou). Občas se dá vidět i s 96 kW, ale to prakticky jen dotažené z Reichu, u nás byly myslím v prodeji dost málo, pokud vůbec. Ale ten motor je stejný, různé je jen nastavení. Proto se dá taky těch 66 kW zvednout chipem opravdu výrazně a bez nějakých průserů.
EDIT: ale jinak bacha na to, projeď se v té Oktávce. To je prostě fakt autobus, a ten zvuk....jako dá se to, ale traktor to tak trochu je, to zas ne že ne:-DDD _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:31 pm Předmět: |
|
|
Jinak ještě k mýtu o spotřebě....ano, obecně motory s menším objemem žerou méně....ALE....při klidné jízdě. Takže pokud hodláš šetřit každou kačku a jezdit neustálou ekorallye, tak jo, 1,4 nebo 1,6 je pro tebe to pravé. Nebo pokud skáčeš věčně po městě. Pokud ale jezdíš mimo město, chceš se občas fakt trochu projet, tak je vše jinak .... protože abys dosáhl nějaké slušné rychlosti nebo zrychlení, tak ten malý objem musíš celkem fest točit. A spotřeba roste a roste a roste. Velkému objemu je to tak nějak fuk, jede si furt za to samé. Takže pokud se chceš fakt svézt, tak s tou 1,6 pojedeš v klidu za 10 i víc. S nějakým dvoulitrem taky....s ním navíc mnohem komfortněji a stále s rezervou výkonu kdyby náhodou něco. Ostatně i třeba s takovým Exploerem, což je šestiválec, čtyřlitr, a Focus se mu vejde do kufru, se běžně jezdí za 12-13litrů. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
jnerez
|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:35 pm Předmět: |
|
|
Když BMW, tak jedině 323i  .
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:39 pm Předmět: |
|
|
Moje zkušenost s focusem 1,6
OVA - Galanta..ekorallye 5,3 l / 100 km
Průměrná spotřeba 6,8 při relativně svižné jízdě na hraně předpisů
město 7,5
zima a město v kolonách 8,5-9,0
dálnice 150 km / hod. dle pc 7,5
Jsou lepší auta než focus - to je slušné auto za slušné peníze a šance, že to nebude vylítané jako většina audin, bmw , kde si 18ti letí kluci koupí auto na rok, dva...chovají se k tomu jako prasata a ty to pak koupíš s tím, že na pohled super a pak obměníš prakticky půlku auta ( což se Ti u focuse může samozřejmě stát taky, jen ta šance je nižší).
Taky bych nekupoval nic v tuningu:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st květen 01, 2013 10:19 pm Předmět: |
|
|
Já běžně se Sierrou jezdil za 8, motor 2,0 DOHC 120 PS, takže oproti Focusu cca o litr více, ale ve větším, těžším a silnějším autě. Takže přesně platí co jsem psal, určitý rozdíl ve spotřebě tam je, ale rozhodně ne nijak zásadní. Vše ostatní je čistě na preferencích, někdo raději ten litr na 100 ušetří, někdo si řekne, že mu ten samý litr za ten silnější motor stojí. Oba postoje jsou zcela ok.
Jinak máš pravdu, ale opět napůl....Focus je u nás spíše rodinný vůz....BMW 320i/520i je vcelku běžný rodinný vůz v Německu. Ani tady Focus 1,6, ani tam 320i, si nikdo nekupuje jako nějaký supersport. Od toho jsou jiná auta...třeba ten Focus...ale v STéčku nebo RSku:-D. Když na M-ko nejsou prachy:-))). Nejde tedy o to jaký typ vozu si kdo koupí, ale od koho..resp. jaký konkrétní kus a s jakou historií. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|