|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: pá květen 24, 2013 7:32 am Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | | Bazár predáva aby zarobil. Ak chce zarobiť maximum, musí znížiť obstarávaciu cenu na minimum. Súkromný predajca nikdy nedostane od bazáru toľko, za koľko by auto sám predal. Jediný dôvod dať auto do bazáru je len ten, že majiteľ sa chce vyjazdeného auta a zodpovednosti zaň, čo najrýchlejšie zbaviť. A to často za akúkoľvek cenu. Kto by dal do bazáru zachovalé auto? Nikto. Výkupná cena býva spravidla nízka aby si mohol bazár hodiť čo najvyššiu maržu. Bazár si nemôže dovoliť kúpiť solídne auto za odpovedajúcu cenu, lebo po nahodení marže sa stane auto predražené a nepredajné. |
Když jsem kupoval auto, myslel jsem si to samé. Nakonec jsem koupil auto z bazaru (sice na doporučení, ale ...). A důvod? Od soukromých prodejců jsem prostě nenašel to co jsem hledal. Neznám důvod proč. Ale každopádně, podle mých statisticky neprůkazných zkušeností, je realita kapku jinde než ty popisuješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: pá květen 24, 2013 12:18 pm Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | | Bazár predáva aby zarobil. Ak chce zarobiť maximum, musí znížiť obstarávaciu cenu na minimum. Súkromný predajca nikdy nedostane od bazáru toľko, za koľko by auto sám predal. Jediný dôvod dať auto do bazáru je len ten, že majiteľ sa chce vyjazdeného auta a zodpovednosti zaň, čo najrýchlejšie zbaviť. A to často za akúkoľvek cenu. Kto by dal do bazáru zachovalé auto? Nikto. Výkupná cena býva spravidla nízka aby si mohol bazár hodiť čo najvyššiu maržu. Bazár si nemôže dovoliť kúpiť solídne auto za odpovedajúcu cenu, lebo po nahodení marže sa stane auto predražené a nepredajné. |
Neviděl bych to zas tak černě, hodně lidí je pohodlných a zaměstnaných, mají peníze na to kupovat nová auta, a radši je pak vrznou do bazaru o pár (desítek) tisíc levněji, než by si dělal práci a starosti se sháněním kupce sám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: pá květen 24, 2013 12:53 pm Předmět: |
|
|
Výnimky potvrdzujú pravidlo, situáciu ktorú som popísal vidím ako najpravdepodobnejšiu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 27, 2013 6:29 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: po květen 27, 2013 6:36 pm Předmět: |
|
|
160k za Fabii, byť natuněnou RS, se mi zdá relativně dost, i vzhledem k nájezdu - asi s tím ten člověk nenajezdil všechny kilometry cestovní rychlostí po dálnici...
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po květen 27, 2013 6:59 pm Předmět: |
|
|
127 tkm je pre 1.9 TDI len taký lepší zábeh
Neviem čo si od toho sľubuješ, povedzme že sa na tom bude dať ako-tak povoziť, ona Fabia je vcelku tvrdo naladená už v základe a v RS verzii sa dá predpokladať ešte niečo viac v tomto smere. BMW 3 to nebude, ten čumák bude dosť ťažký s takým motorom, ale aspoň to je primerane silný motor (a s výnimkou 2.0 85 kw asi jediný).
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:07 pm Předmět: |
|
|
Dante, nenarážel jsem na nesmrtelnost koncernových tédéíček
vem si, proč si asi někdo koupí nový eReSo - chce se vyřádit za rozumný peníze. a za 127k km už toho může být na autě velmi opotřebeno víc věcí (nejen motor, ale i spojka, "díky" našim cestám tlumiče a uložení kol,...)
nicméně Petře, pokud majitele znáš, aspoň trochu víš, jak se k autu choval/chová a neočekáváš od toho, že bude jezdit jako fungl nový RS, tak bych do toho být tebou určitě šel
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:09 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | Dante, nenarážel jsem na nesmrtelnost koncernových tédéíček
vem si, proč si asi někdo koupí nový eReSo - chce se vyřádit za rozumný peníze. a za 127k km už toho může být na autě velmi opotřebeno víc věcí (nejen motor, ale i spojka, "díky" našim cestám tlumiče a uložení kol,...)
nicméně Petře, pokud majitele znáš, aspoň trochu víš, jak se k autu choval/chová a neočekáváš od toho, že bude jezdit jako fungl nový RS, tak bych do toho být tebou určitě šel |
dik, ted jeste porad, kde prodat stavajici _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:10 pm Předmět: |
|
|
Na prímestské cestovanie to bude v pohode a pokiaľ nebudete cestovať viacerí tak aj na dlhšie presuny, trebárs po diaľnici.
EDIT: On človek čo si kúpi Fabiu na nejaké športovejšie jazdy je trošku mimo, nech hoci aj RS. Možno mal len také požiadavky ako Peter. Vybavenejšie malé auto s dobrou spotrebou a naviac nie úplne zlou pružnosťou.
Naposledy upravil Dante Flyshit dne po květen 27, 2013 7:13 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:12 pm Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | | Na prímestské cestovanie to bude v pohode a pokiaľ nebudete cestovať viacerí tak aj na dlhšie presuny, trebárs po diaľnici. |
pravidelne cesty cca do 100km, 80% o dalnici, 2 dospeli a dite
cca 20 000 km rocne _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:17 pm Předmět: |
|
|
Musím priznať, že mám k Fabii trošku averziu. Už len tá tuctovosť a image predraženého vozu s priemernou spoľahlivosťou, ktorým naviac nepohrdajú ani autičkári. Každopádne si nemyslím, že je to vyslovene krok vedľa, aj keď by sa o lepšej alternatíve dalo polemizovať.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:19 pm Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | | Musím priznať, že mám k Fabii trošku averziu. Už len tá tuctovosť a image predraženého vozu s priemernou spoľahlivosťou, ktorým naviac nepohrdajú ani autičkári. Každopádne si nemyslím, že je to vyslovene krok vedľa, aj keď by sa o lepšej alternatíve dalo polemizovať. |
tak polemizuj
me motor 1,9 a 6 rychlosti prijdou jako dobra kombinace
ESP, ABS, klimacka a tempomat jako dulezite veci
zybtek bych asi ozelel _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:25 pm Předmět: |
|
|
http://www.tipcar.cz/skoda-fabia-rs-1302.html
S tou spoľahlivosťou to obecne asi nebude až také zlé ako som si doteraz myslel. Sorry, ono to bude asi tým, že tu tých Fabii behá dosť veľa a je teda vyššia pravdepodobnosť, že sa človek dopočuje o nejakej tej poruche. V globále je ale možné, že som sa mýlil.
EDIT: A čo Focus? Je to síce o triedu väčšie, ale je to Ford a preto sa dá predpokladať aj priaznivejšia cena. Aj keď na druhej strane, pokiaľ ti o ten samotný pocit z jazdy až tak nejde, bude to viac menej jedno. Menej sa kradne, bude bezpečnejší ale zase si nie som istý, či dokáže ponúknuť niečo na úrovni 1.9TDi.
Naposledy upravil Dante Flyshit dne po květen 27, 2013 7:29 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 27, 2013 7:28 pm Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | http://www.tipcar.cz/skoda-fabia-rs-1302.html
S tou spoľahlivosťou to obecne asi nebude až také zlé ako som si doteraz myslel. Sorry, ono to bude asi tým, že tu tých Fabii behá dosť veľa a je teda vyššia pravdepodobnosť, že sa človek dopočuje o nejakej tej poruche. V globále je ale možné, že som sa mýlil. |
dekuju _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|