Kvalita masa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kvalita masa  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kvalita masa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Douglas

PříspěvekZaslal: pá červen 27, 2014 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Par roku spatky jsem jezdil na brigadu do Rakouska. Pani domaci nakoupila v retezci korenovou zeleninu, umyla, oloupala to, zatavila do peknych balicku a vozila to na trh do Vidne jako bio. Mela glejty na to eko hospodareni, ale smelila to takto, to same brambory, jen jsme je oplachly a nasackovali do jinych pytlu a pytliku a uz to jelo na trh do Vidne jako eko produkt, pochopitelne za jinou cenu. Nepochybuju ze u nas to hoodne lidi bude delat obdobne.
Jinak ja kdyz kupuju u reznika treba kure, tak to neni zadny chciply nezelenaly holub, jakeho koupim v retezci jako kure, ale poradny kus vyrostleho masa. To same treba veprovou kotletu kdyz koupim u reznika, krasne voni veprovinou, v retezci je to bez vune. Mozna je to jen zabalenim, ale ja si jako maly kluk pamatuju tu verprovou vuni u prasete, kdyz jsme zabijeli, takze to vnimam jako plus pro reznika. Zas je reznik a reznik. I male kramy muzou oplachovat prosle maso octem aby nesmrdelo a mazat olejem aby to vypadalo cerstve. U supermarketu a zabalenych mas mas obvykle jistotu, ze to je balene a skladovane slusne a doba spotreby je dana uz tou vyrobnou a nestane se ti, ze ti na krame prodaji volne lozene maso zu hodne postmortem pres miru.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAST3R

PříspěvekZaslal: pá červen 27, 2014 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nepřebaluje se to nějak ilegálně v supermarketech? Občas byla nějaká kauza myslim.
Spazik

PříspěvekZaslal: po červen 30, 2014 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dunnoWayne napsal:
.ale jo, musí se to řešit!!!! Nebudu ty zmrdy podvodnický živit. Nedávno sem dostal chut na telecí párky. Když sem se zeptal kolik je tam masa ta prodavajda pukla smíchy protože věděla že se jí na to vyseru............telecího 8% a to neznamená že výběrové svaloviny, 24kuřecí separát...zbytek doslova hovno. Kg 140....je to normální??????? To je krádež. Nepodporujte ty zmetky!!!!!!!

Ale funguje to jen díky z prominutím "pitomcům" jako si ty. Víš kolik stojí telecí maso? (myslím že něco jako 300Kč/kg+- podle druhu)
Jenom pitomec si může myslet, že telecí párek potom může stát 140,-/kg, to je matematika základní školy, když maso stojí 300,-/kg, potom uzenářský výrobek z něj musí stát někde okolo 600,-/kg+ (výroba, práce, další suroviny, balení atd.)
Výrobci nejsou žádná charita, když něco vyrábí, tak se jim musí zaplatit náklady a ještě na tom něco vydělat, takže myslet si že párek za 140,-/kg může být jenom s masa je hodně infantilní.

Víte proč si takové párky třeba v Itálii nekoupíte? Protože Ital by to nikdy nekoupil a než*al, shnilo by jim to na pultě!

Naposledy upravil Spazik dne po červen 30, 2014 11:01 am, celkově upraveno 2 krát
Spazik

PříspěvekZaslal: po červen 30, 2014 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Douglas napsal:

Jinak ja kdyz kupuju u reznika treba kure, tak to neni zadny chciply nezelenaly holub, jakeho koupim v retezci jako kure, ale poradny kus vyrostleho masa.

A víš proč to tak je? Protože většina lidí chce kuře za 70,-/kg nebo kolik to stojí, v akci ještě míň. Když by si chtěl poctivý kuře, tak by to muselo stát minimálně trojnásobek, jako stojí třeba francouzská kuřata.
Spazik

PříspěvekZaslal: po červen 30, 2014 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Nepřebaluje se to nějak ilegálně v supermarketech? Občas byla nějaká kauza myslim.

To už je asi 10 let+ a myslím, že od té doby se dost změnilo.
Navíc valukově uzavřený obal od nějakého velkovýrobce s určitou identifikací těžko jen tak jednoduše vyměníš, to by se jim ani nevyplatilo.
vejdy

PříspěvekZaslal: po červen 30, 2014 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

doporučuji Makro,výběr skvělý ceny dle akce ale pokud chci pěkné masíčko na cenu nekoukám
blikk

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 4:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je mi jasný, že to nebude nic extra, ale ne každý má holt na svíčkovou...¨

co si myslíte třeba o tomhle?
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001019433368

V tescu to bude příští týden za dvacku, tak si řikám, že bych z toho udělal minimálně vývar a pak třeba (samozřejmě bez kůže) to obral a udělal rizoto apod. Je tam jakost A, bohužel neuvádí tuk, ale řikám si drůbeží bez kůže zas tak hrozný být nemůže.

Pak by mě taky zajímalo jestli někdo kupujete mleté maso, tak jsem si všiml, že dělají většinou dva druhy, jeden s 20% a druhý s 10% tuku. Myslíte, že ten s 10% je dobrá volba nebo i to je pořád nic moc?

A poslední dotaz, jak se díváte na vnitřnosti? Díval jsem se, že tam jsou ceny ještě lepší. Nebo třeba hovězí kližka, ta se dá sehnat velmi levně, přitom nutričně vypadá velmi dobře. Znamená to, že třeba u zadního nebo svíčkové platím víceméně spíš za chuť? Protože třeba ta kližka vychází po stránce tuků i bílkovin uplně stejně.
Pokedex

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja si myslim ze tam moc masa na ryzoto nebude a ty kureci skelty kupujem jenom na vyvar
Pokedex

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja nejcastejc kupuji kureci prsa , krkovici , bůček a hovezi zadni
Spazik

PříspěvekZaslal: út červenec 08, 2014 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

blikk napsal:

Pak by mě taky zajímalo jestli někdo kupujete mleté maso, tak jsem si všiml, že dělají většinou dva druhy, jeden s 20% a druhý s 10% tuku. Myslíte, že ten s 10% je dobrá volba nebo i to je pořád nic moc?

A poslední dotaz, jak se díváte na vnitřnosti? Díval jsem se, že tam jsou ceny ještě lepší. Nebo třeba hovězí kližka, ta se dá sehnat velmi levně, přitom nutričně vypadá velmi dobře. Znamená to, že třeba u zadního nebo svíčkové platím víceméně spíš za chuť? Protože třeba ta kližka vychází po stránce tuků i bílkovin uplně stejně.

Co to je obsah tuku? Jako přidaný tuk k masu? Nebo už obsah tuku v tom mase jako takovém? (10% je podle mě OK)

Pokud koukáš na korunu, tak myslím že je dobrá volba cena/výkon:
- hovězí kližka na guláš
- mletá masa obecně, ale třeba koukat na procenta tuku, osobně bych asi moc nešel do vepřového, tam toho tuku je poměrně dost vždycky
- vnitřnosti OK, ale nemyslím si že je OK to jíst hodně (jako náhradu za maso)
- drůbež v kupovat vcelku a zpracovat sám, když je to už rozbourané, tak platíš něco navíc dohromady
Obecně polotovary co jsou už nějak zpracované, pytlíkované, mražené atd. jsou ve výsledku dražší, než když se koupí výchozí surovina. Pytlíkované maso v supermarketech je taky někdy dražší než přímo u řezníka, ale to záleží jak kde, kdy a co.

Nutriční hodnoty máš podobné/stejné, ale cena je řádově o dost menší. U steaky platíš za strukturu a chuť.

Jinak jak se dělají steaky v civilizované zemi a ne ze starých krav co už blbě dojily jako někdy u nás
http://eater.com/archives/2014/07/07/eater-elements-peter-luger.php
Pozor! nečíst před večeří
sk

PříspěvekZaslal: út červenec 08, 2014 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blikk napsal:

Znamená to, že třeba u zadního nebo svíčkové platím víceméně spíš za chuť? Protože třeba ta kližka vychází po stránce tuků i bílkovin uplně stejně.

A koukal jsi jestli je to mlete maso hovezi nebo veprove nebo 50/50 ? tohle dela podle me ten rozdil v obsahu tuku. Btw. kvalitni hovezi maso ma obsah tuku cca 3%...jestli ma mlete hovezi 10%, tak je videt jake maso do toho namleli.

Jinak kde jsi vzal ty hodnoty u svickove a klizky? Videl jsi nekdy v rezu klizku vs svickova? Klizka je svalova tkan huste prorostla...z te opravdu tatarak neudelas :)
blikk

PříspěvekZaslal: út červenec 08, 2014 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslel jsem toto:

levnější varianta jsem myslel toto:
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001018341503

to stejné, asi v lepší kvalitě:
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001120843968
sk

PříspěvekZaslal: út červenec 08, 2014 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blikk napsal:
Myslel jsem toto:

hm mazec...98% hoveziho masa a pritom 20% tuku...to by me fakt zajimalo co do toho namleli a v kombinaci se zemi puvodu....
blikk

PříspěvekZaslal: út červenec 08, 2014 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
blikk napsal:
Myslel jsem toto:

hm mazec...98% hoveziho masa a pritom 20% tuku...to by me fakt zajimalo co do toho namleli a v kombinaci se zemi puvodu....

tak ono třeba přední běžně kolem 15-20% má, záleží jakou vemeš část. Ta druhá varianta je asi prostě z libovějšího kusu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kvalita masa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Rychle na stránku:

Přejdi na: