|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Foresten

|
Zaslal: út červen 05, 2012 1:36 pm Předmět: |
|
|
Nevite nahodou nekdo o nejake studii, co se znovu zmrazeni masa tyce ? Nekdy se proste stane, ze neni jina poznost a maso se znovu zmrazi (syrove) to jako treba z kurete 20g b /100g stane 0 ? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: út červen 05, 2012 1:37 pm Předmět: |
|
|
predovsetkym sa z toho stane nechutny blivajz _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út červen 05, 2012 2:21 pm Předmět: |
|
|
Bílkoviny zůstanou, ale přicházíš o vitamíny, minerály a samozřejmě chuť produktu. A zamražovat maso po rozmražení bych ze zdravotních důvodů fakt nedoporučoval. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: čt červen 26, 2014 3:01 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli je podle vás lepší nakupovat maso v řeznictví nebo v supermarketu. Totiž... všude čtu, že v marketech jsou sra*ky, že řezník je poctivé maso, i tady se to často píše. Na druhou stranu si ale říkám, že pro mě má možná market několik výhod a proto mě zajímá i váš názor.
Takže první věc co mi totiž vyhovuje je, že v tom supermarketu pokud kupuju vakuově balené - mám na obale přesně napsané hodnoty (někdy všechny, jindy aspoň tuk) a datum trvanlivosti. V řeznictví vám hodnotu tuku neřeknou nebo většinou střelí od boku a trvanlivost je taky dost diskutabilní, protože nikdy člověk neví, jak dlouho už to tam leželo. Měl jsem například včera v obchodě v ruce dvě mleté masa vakuovaná - jedno 10% tuku, druhé 20%. Na první pohled rozdíl v podstatě žádný, čili on to člověk ztěží pozná jen podle vzhledu. No a poslední výhodou pro mě osobně je, že řeznictví zavírají v 19 h a já končívám v práci v 19:30, ale tohle už samozřejmě nemá s masem nic společnýho.
Spíš by mě prostě zajímalo, jestli je podle vás opravdu lepší a kvalitnější maso v řeznictví. Někdy mi to totiž přijde trochu mánie v poslední době, všechno od farmářů a naopak markety házet do jednoho pytle. Ono četl jsem i takový zajímavý článek, který se na to díval z druhé strany... existují sice ti výrobci, které často vidíte v televizi, jak poctivě pěstují na své malé farmičce a pak dodávají přímo lidem, jenže většina stejně jde jen za penězma a když se pak dělají kontroly třeba na trzích, často je to nakoupené vedle v marketu za polovic, nedodržují se hyg. podmínky atd. Tak si říkám jestli je to všechno fakt tak jak se nám v poslední době snaží vnutit.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: čt červen 26, 2014 3:02 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli je podle vás lepší nakupovat maso v řeznictví nebo v supermarketu. Totiž... všude čtu, že v marketech jsou sra*ky, že řezník je poctivé maso, i tady se to často píše. Na druhou stranu si ale říkám, že pro mě má možná market několik výhod a proto mě zajímá i váš názor.
Takže první věc co mi totiž vyhovuje je, že v tom supermarketu pokud kupuju vakuově balené - mám na obale přesně napsané hodnoty (někdy všechny, jindy aspoň tuk) a datum trvanlivosti. V řeznictví vám hodnotu tuku neřeknou nebo většinou střelí od boku a trvanlivost je taky dost diskutabilní, protože nikdy člověk neví, jak dlouho už to tam leželo. Měl jsem například včera v obchodě v ruce dvě mleté masa vakuovaná - jedno 10% tuku, druhé 20%. Na první pohled rozdíl v podstatě žádný, čili on to člověk ztěží pozná jen podle vzhledu. No a poslední výhodou pro mě osobně je, že řeznictví zavírají v 19 h a já končívám v práci v 19:30, ale tohle už samozřejmě nemá s masem nic společnýho.
Spíš by mě prostě zajímalo, jestli je podle vás opravdu lepší a kvalitnější maso v řeznictví. Někdy mi to totiž přijde trochu mánie v poslední době, všechno od farmářů a naopak markety házet do jednoho pytle. Ono četl jsem i takový zajímavý článek, který se na to díval z druhé strany... existují sice ti výrobci, které často vidíte v televizi, jak poctivě pěstují na své malé farmičce a pak dodávají přímo lidem, jenže většina stejně jde jen za penězma a když se pak dělají kontroly třeba na trzích, často je to nakoupené vedle v marketu za polovic, nedodržují se hyg. podmínky atd. Tak si říkám jestli je to všechno fakt tak jak se nám v poslední době snaží vnutit.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt červen 26, 2014 3:40 pm Předmět: |
|
|
tak jako ono taky je supermarket a supermarket ... proste kdyz jsem si koupil krkovici na grill v nasem kauflandu, nebo kytu na peceni, tak to bylo vzdycky tvrde jak podrazka at jsem s tim delal co delal. Takze po rade neuspesnych pokusu a testu jsem tam maso prestal kupovat definitivne (a to se kaufland bere jako jeden z kvalitnejsich).
Na druhou stranu si nemuzu stezovat na maso z Globusu, kupoval jsem ve 2 prodejnach a vzdycky bylo kvalitni, aspon co jsem dokazal posoudit z hlediska vysledneho kulinarskeho pozitku :)
Nad kvalitou masa u malych rezniku uz jsem taky dumal, u jednoho obcas nakupuju a prijde mi v pohode, ale kupuju tam hlavne kureci, tam se to hodnoti hur a jednou jsem tam koupil nejakou sunku od kosti a ta byla vyborna, takze ono to chce asi zkouset a testovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červen 26, 2014 5:49 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Mě by hlavně zajímalo jak člověk pozná, že to maso co koupí od řezníka není to samé maso jako např. z tesca? |
zrovna na kurecim masu z Tesca nevidim nic spatneho _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt červen 26, 2014 6:23 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Riku napsal: | Mě by hlavně zajímalo jak člověk pozná, že to maso co koupí od řezníka není to samé maso jako např. z tesca? |
zrovna na kurecim masu z Tesca nevidim nic spatneho |
No to je pravda, hodněkrát se mi stalo, že jsem koupil kuřecí u řezníka a zrovna čerstvě nevonělo..
|
|
| nahoru |
|
 |
Fangorn

|
Zaslal: čt červen 26, 2014 7:43 pm Předmět: |
|
|
Moje osobní zkušenost je taková, že supermarkety jsou obecně horší, než řezníci. V supermarketu (myslím hl. Billu, Albert a Tesco, s ostatními moc zkušeností nemám) není moc problém natrefit na kus masa, kterej po rozkrojení rozhodně nevypadá tak pěkně, jako na povrchu, a úplně nevoní... U řezníka se ti to pochopitelně může stát taky, nicméně ta šance je o něco menší a pokud najdeš kvalitního, tak už nemá moc cenu chodit jinam. Nehledě na to, že u řezníka si můžeš kupovat nejrůznější lahůdky jako jazyky, hovězí líčka, oháňku apod., který stojí jen pár korun a v supermarketu na ně nenarazíš ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá červen 27, 2014 6:39 am Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli je podle vás lepší nakupovat maso v řeznictví nebo v supermarketu. Totiž... všude čtu, že v marketech jsou sra*ky, že řezník je poctivé maso, i tady se to často píše.. |
To je pitomost, že malý řezník/pekař/whatever je vždycky lepší než velký. Koukni na všechny díly tohohle pořadu (Jídlo s.r.o.) a pochopíš v čem může být ten rozdíl.
1.díl:
http://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10001940-sunka-1-veprova-porazka
Taky velké řetězce většinou berou od stejných dodavatelů/1 dodavatele, viz. to video.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá červen 27, 2014 2:48 pm Předmět: |
|
|
Tohle je přesně to o čem mluvím. Přijde mi, že v poslední době jsme medii pořád informováni jen o tom, jak jsou hypermarkety hrozné a jak bychom se měli zpátky vracet k malým farmářům atd. Následuje záběr/rozhovor s nějakým farmářem, kterému nejde o zisk, vše dělá poctivě, jen za trochu vyšší cenu.
Bohužel realita je taková, že neříkám, že takoví nejsou, ale zároveň existuje hodně velké procento těch, jejichž cílem je taky všechno jen co nejvíc "odrbat" a nebo prostě nezajistí kvalitu, dám dva příklady:
- řada "farmářů" vám klidně nabízí "domácí" produkci za vyšší cenu, kterou koupili den předtím v Tescu
- babička v dobré vůli na trhu nabízí domácí tvaroh, který tam má na pultu ve 30 stupních půl dne
Stejně tak mi vadí to paušalizování hypermarketů, podle mě vůbec není pravda, že tam všechno je horší. Navíc to že někdy něco objeví kontrola... ale podivejte se na poměr kontrol a obratu a myslím, že nějací trhovci pěkně ostrouhají.
ono s těma domácíma produktama je to nakonec vůbec dost problematické. Například jsem četl jak se hygienici jen chytají za hlavu když slyší domácí výroba jogurtu. Lidi si neuvědomujou, že velkovýroba probíhá v naprosto sterilních podmínkách, všechno se pak vakuově balí atd. Doma si lidi vyrobí někde pod peřinou jogurt, který za 2 dny už by se vůbec neměl jíst, vajíčka sice můžou být domácí, ale v porovnání s obchodovými je nikdo nekontroluje, to samé pro pasterizované mléko, ovoce/zelenina i když je bio je to absurdní, protože se pěstuje na polích, která sousedí s normálními a snad si někdo nemyslí, že ty postřiky se ve vzduchu v místě hranice mezi bio/nebio zastaví a to ještě nemluvím o tom, že ne všechny postřiky jsou špatné a naopak zajistí vyšší kvalitu a bezpečnost produktu (a nemluvim o tom, že vyšší obsah vit. taky nikdy u bio prokázán nebyl a jestli to někomu víc chutná, viděl bych to spíš na placebo).
Ale to už se dostávám trochu jinam. Prostě chci říct, že si myslím, že často v marketech seženete lepší věci a klidně i kvalitnější a to že jsou levné může být jen proto, že prostě mají vyšší obraty anebo proto, že ti trhovci to záměrně nadhodnocujou. A stejně tak to tak někdy být nemusí, ale mám prostě pocit, že v poslední době se všechno podává velmi jednostranně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Woko_O

|
Zaslal: pá červen 27, 2014 4:21 pm Předmět: |
|
|
Upřímně...kdyby se dneska mělo řešit, kde a jak daná potravina vznikla, jestli je čistě přiřodní nebo není, jestli s ní bylo něco dělanýho a nebo ne..at je to super-hyper market,nebo farmář.. tak to bysme nemohli žrát vůbec nic.. Leda to co by sis na zahradě sám doma vypěstoval,vychoval a pak si to i sám udělal..
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: pá červen 27, 2014 5:06 pm Předmět: |
|
|
.ale jo, musí se to řešit!!!! Nebudu ty zmrdy podvodnický živit. Nedávno sem dostal chut na telecí párky. Když sem se zeptal kolik je tam masa ta prodavajda pukla smíchy protože věděla že se jí na to vyseru............telecího 8% a to neznamená že výběrové svaloviny, 24kuřecí separát...zbytek doslova hovno. Kg 140....je to normální??????? To je krádež. Nepodporujte ty zmetky!!!!!!!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|