Vše jde jak má, nyní jsem začal suplementovat D3 a K2 a musím říct, že spánek a regenerace je lepší. Nemluvně o energii během dne.
Uvidíme jak to půjde dále.
Předevčírem jsem jel upper body, převážně s jednoručkami.
Dnes mě čeká spodek těla.
Ranní váha 90,6kg.
Vše jde jak má, nyní jsem začal suplementovat D3 a K2 a musím říct, že spánek a regenerace je lepší. Nemluvně o energii během dne.
Uvidíme jak to půjde dále.
"Nyní" je ako dlho?
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Vzhledem k podzimu začínám suplementaci D3 a K2 před týdnem.
Už teď začínám pozorovat benefity a to je teprve začátek.
Včera trénink vrchní části těla.
Vzal jsem to spíše hypertroficky a super změna.
Dnes volno a zítra trénink spodku.
Ranní váha 90,6 kg , tlustej zatím nejsem tak fajn.
Spoko.
Dneska se bude pracovat na mobilitě a odpočinku.
Sklenka vína na večer neuškodí ba naopak.
Prospěje.
Jediný alkohol, který piju.
Vzhledem k podzimu začínám suplementaci D3 a K2 před týdnem.
Už teď začínám pozorovat benefity a to je teprve začátek.
Kolko D3 uzivas denne?
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
10k denne neberu ani pacienti s deficitom. Ale ak si vynimocne postihnuty nedostatkom vitaminu D, nech sa paci.
185/82
Doporučená denní dávka vitamínu D3
V roce 2014 publikovali vědci z Edmontské univerzity článek, ve kterém ukázali na chybu ve stanovení doporučené denní dávky vitamínu D. Poukázali na to, že doporučovaných 600 IU nestačí na pokrytí potřeb zdravého člověka. Dávka by měla být téměř 15x vyšší, tedy 8895 I.U. denně.23 Takovou dávku získáte ze slunečního svitu nebo suplementací. Ve vyšších dávkách užívání vitamínu D3 je vhodné brát ho zároveň s vitamínem K2, protože vitamín K2 zabraňuje kalcifikaci cév, která může být spojena s nadužíváním vitamínu D3. Vitamín K2 očišťuje cévy od vápníku a transportuje vápník do kostí.
Dr. Holick v k knize Vitamín D solution doporučuje vystavit se v poledne slunci, co nejvíce odhalení a to 2x až 3x týdně. Cca polovinu času, při kterém byste se mírně spálili. U světlejších jedinců to může znamenat třeba 20 minut.
Pár minut na slunci v létě po dobu, než je pokožka mírně narůžovělá, vyprodukuje 10.000 až 50.000 IU vitamínu D
Více info Vám můžu poslat do DM.
Já to dávkování rozhodně měnit nebudu. Díky Vám za názor.
Mam taky pocit, ze ta interpretacia je nespravna.
Kamos mal nizku hladinu Dcka v krvi a pol roka trvalo, kym sa dostal do lepsieho normalu. Za ten cas uzival denne 8000 iu a k tomu vitamin K zo spomenutych dovodov. Keby pokracoval, tak by sa ta hladina zvysovala dalej a po nejakom case by hrozil pruser.
Cize uplny zaklad pred tym, ako do seba zacnes denne ladovat 10k Dcka je poznat jeho hladinu v krvi. Ak je v norme, uplne staci 2000 iu denne na jej udrzanie.
Dolezite je vediet, ze hladina Dcka stupa, ale aj klesa len velmi pomaly, je to beh na dlhu trat. To tvoje tvrdenie, ze si za tyzden pozoroval nejake zlepsenie je proste blbost, musel by si byt extremne deficitny. Ale to si mozno aj bol, vysvetlovalo by to mnohe veci v tomto logu. 😂
Rozhodne by som bol opatrnejsi a 1. siel si dat odmerat uroven Dcka, alebo 2. znizil davku na polovicu, tych 4 - 5000 iu je bezpecna denna davka.
185/82
Poslal jsi mi prvních 20 článků, co ti vyjel ggogle? A předpokládám že si žádný z nich nečetl.
A nebo jsi je četl, ale absolutně jsi nepochopil jejich obsah.
Já ti na proti tomu poslal jen dva odkazy. Jeden obecný popis a druhý, jak se Déčko dávkuje u altetů od Stronger by Science, což je ideální studijní materiál nejen na suplementaci, ale třeba také trénink, byť to není zadarmo.
Tvoje dávkování 10k je naprostá zhovadilost a jen to ukazuje, že absolutně netušíš, plus zmínka "že o tom asi něco natočíš" mě pak vyděsila. Tohle je fakt špatný...
V pořádku. Nepotřebuji se zde nikomu vzpovídat a neustále dokazovat proč to dělám a jak to dělám.
Každý máme své tělo a zároveň i svojí zkušenost.
Přes léto jsem D3 ČERPAL převážně ze sluníčka. Teď už ten přísun je o dost menší a proto suplementuji.
Neříkám, že 10 000IU budu brát celoročně, ale rozhodně pár týdnu ano.
Jinak ty odkazy jsou vytáhle z jednoho článku přímo od mého sponzora na jiném webu kde psal o vit. D, který jsem zde nechtěl dávat kvůli reklamě.
Dohledat může posléze každý skrze můj Instagram.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru