|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Seva98

|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:21 pm Předmět: |
|
|
| Lada78 napsal: | | Spazik napsal: | | Lada78 napsal: | | Pouzivam Apple zhruba 12 let a v praci jich mam okolo 300 vcetne serveru, takze muj nazor nebude nikdy objektivni, nicmene pokud chces kvalitni notebook, tak MacBook Air dostacuje vsemu co clovek potrebuje (vykon, tichost, extremne dlouha vydrz baterie, nizka vaha a moznost ho v budoucnu prodat za nejake rozumne penize). Poruchovost je prakticky nulova, pokud tedy nenarazi na vodu, staci par kapek do klavesnice a mas super hlinikove tezitko, da se na nej poriditi rozsirena zaruka. Pokud nechces hrat nejake top hry tak se da v pohode pres virtualizaci/bootcamp provozovat Windows paralelne s nativnim OS. MacBook Pro na doma/skolu asi neni potreba a vyzaduje dodatecne naklady (nema v zakladu SSD), pokud nemas v planu strihat video, nebo pracovat s aplikacemi narocnymi na vypocty (render, matlab apod). Navic u Retina Pro verze, kdyz pominu cenu, neni mozne menit ram a disk mimo servis (case je vylisovany z jednoho kusu hliniku)... |
Nic z toho co by např. Dell nebo Lenovo neuměl za přinejmenším poloviční cenu. A tam i tu vodu můžu vylít do klávesnice a nic se nejspíš nestane, protože je na to konstruovaná.
Navíc Mac je minoritní plafroma, minimálně v Evropě, takže s tím související problémy jako rozšířenost a dostupnost SW.
Co se musí uznat pro Apple je víc "sexy" vzhled HW nebo GUI SW pro běžného uživatele. |
Dell nebo Lenovo ti (hlavne diky Win) nevydrzi 8 hodin bezne prace a internetu, to je bez debaty.
O tom, ze ty notebooky vypadaji jak z prdele (rozumej neforemne tezke krabice z umele hmoty polepene samolepkama) se taky nema smysl dohadovat.
Dalsi vec je vyresene chlazeni. Tim ze Air je z hlinku tak odvadi teplo do celeho case zatim co tvoje umelohmotna monstra hucej jako krava (resp vetraky v nich).
Pouzity OS znamena investovat do antiviru a pripravit se psychicky na to, ze do pul roku to bude nepouzitelna plecka, kdyz pominu ze uz v zakladu maji tyto notebooky nainstalovano hromadu picovin co je zpomaluji a prvni co uzivatel musi udelat je smazat je coz jde tezko kdyz k nim nema instalacku.
Ani jeden z tvych PC notebooku neprodas po roce pouzivani za srovnatelny pomer jako Apple pocitace, ktere se slusne prodavaji i 4 a vice let stare (viz treba bazar na Grafika.cz)
A sw? Neblazni. Tohle platilo v roce 2006 a ne dneska. Jaky sw ti na Macu chybi, pripadne je placeny a chybi ti jeho free alternativa?
Ok, pak se muzeme bavit o kvalite displeje, podsvicene klavesnici apod.
To je otazka, bud chci kvalitni vec, ktera mi vydrzi x let a pak si priplatim a nebo chci levnou vec ktera mi vyresi momentalni potrebu a za dva roky ji vyhodim z okna, pripdne vyskocim z okna ja :) |
Podle toho co pises si zaujaty jablickar co nikdy v ruce nedrzel kvalitni notebook od normalni firmy a co nesnasi/neumi s windowsy, vedet prd o PC a Win tak ti ty reci tady zeru. Ale takhle pusobis opravdu jenom zaujate vuci windowsum.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:26 pm Předmět: |
|
|
Teď mám 3 roky MSI ... herní sérii .... je pěkná, je velká, nevydrží dýl jak dvě hodiny bez baterky.... ulomil se mi levej kloub, spolubydla má ten samej a ulomil se mu pro zěnu pravej... neříkám, že to nejsou kvalitní notebooky, vnitřek super, design celkem taky, ale potřebuju to skloubit s rozumnou výdrží a aby to nějak vypadalo.... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:28 pm Předmět: |
|
|
Mám stařičké Lenovo X61. Baterka vydrží 4 hodiny. Nikde nic nevrže, nikam nic nepadá. Je to stabilní. Větrák slyším 3x do roka. Dal jsem za něj pětku + další pětku za RAMku a SSD disk. Tj. do desítky mám pc, co plní mé požadavky a nestojí ranec. Přitom je to slušný stroj i teď.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:28 pm Předmět: |
|
|
| Lada78 napsal: | | Dalsi vec je vyresene chlazeni. Tim ze Air je z hlinku tak odvadi teplo do celeho case zatim co tvoje umelohmotna monstra hucej jako krava (resp vetraky v nich). | Na konto tohoto jsem četl poznámku v recenzi, že sice tělo je hliníkové, ale hliník je dobrý vodič tepla a notebook se dokáže celý rozpálit a jakmile se takto ohřeje, přestane chlazení založené na principu vedení tepla efektivně fungovat a zapíná se vnitřní větrák, který není zrovna z nejtišších. Nehledě na to, že teplý přístroj je nepříjemný na omak, stejně jako ledový.
Já osobně mám hrozně rád Apple věci, líbí se mi a pokud bych nemusel počítat peníze, šel bych do retina Mac booku pro taky.
Co se týče zkušeností s Mac počítači, doporučuji tento blog:
http://switch2mac.blog.zive.cz/ _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: st březen 13, 2013 6:00 pm Předmět: |
|
|
Uz v uvodu u prvniho prispevku jsem napsal, ze jsem zaujaty..aby nedoslo k dohadum, takze skolaci vic cist a min reagovat. Rozhodne bych byl opatrny se soudy, ze neznam win (certifikace na exchange a win server) a podobna moudra. Opravdu tomu tak neni. Ve firme mame krom jablek asi sto notebooku Lenovo, takze mam srovnani co se poruchovosti a chovani tyce pomerne jasne. Tenhle topic se nejmenuje "shanim nejsuprovejsi notebook na svete" jde v nem o Apple, proto jsem reagoval a proto se muj prispevek tykal Apple. To je cele...
|
|
| nahoru |
|
 |
m1ro
|
Zaslal: st březen 13, 2013 7:04 pm Předmět: |
|
|
Nechapu co lidi maj furt proti Applu, to neustale vykladani, ze si to nekdo kupuje jen kvuli tomu, aby mohl machrovat, ze na to ma. Ano je to luxusni znacka, ktera si mimo jine zaklada i na dotvareni image sveho majitele. Co je na tom jako spatny, nebo nepochopitelny? Kdyz si koupim auto, tak to funguje prece na uplne stejnem principu. Levnejsi auto me taky doveze z bodu A do bodu B, tak muzu koupit rovnou Trabanta ne? Je to stejny.
Ale k otazce, Apple produkty obvykle jdou vlastni cestou, vetsina veci je zde pojata trochu jinak, nez u konkurence, kde je to vse vesmes na stejnem principu (nerikam, ze je to spatne). Pokud si zvyknes na odlisny OS, tak myslim ze budes spokojeny. Baterka ti vydrzi opravdu hodne dlouho, design a zpracovani je na nejvyssi mozne urovni, poruchovost je u Applu naprosto minimalni, Mac OS je urcite spolehlivejsi nez Windows (muzes si vsimout, ze se jabka obvykle pouzivaj tam, kde je na spolehlivost kladen fakt velky duraz), retina je opravdu perfektni a je to velkej rozdil, celkove je macbook velmi tichy a prace je na nem vzhledem ke vsemu co jsem rekl opravdu vice nez prijemna.
Na druhou stranu musis zvazit sam, jestli jsi ochotny ucit se na novemu OS (popripade nainstaluj i Windows), dale i kdyz to dneska uz tak hrozne neni, tak ta sw podpora je proste slabsi nez na win, hlavne co se tyce her, to je bez debat. No a pak zvaz, jestli ti to za tu vyssi cenu stoji. Urcite v te cenove hladine sezenes notas s vyssim vykonem. Proste pokud vim, ze chci opravdu poradnej vykon treba na hry, tak zamirim tam, kde se firma na vykon soustreduje primarne a tech 40 tacu vrazim tam. Je to o tom co uprednostnujes a potrebujes a podle toho se rozhodnout.
Ja mam uz 3 roky VAIO od Sony, taky v cene kolem 45 tisic a nemuzu si stezovat. Vykon porad dostacujici, zpracovani je u Sony taky perfektni, rekl bych hned za Applem. Jen je ale slabsi baterka, coz me obcas stve. Macbooka ma muj bratranec, ktery je s nim u nas skoro porad, takze z vlastni zkusenosti po dukladnem "osahani" muzu rict, ze kdyz budu kupovat novej notas, tak vemu Macbook :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 13, 2013 8:47 pm Předmět: |
|
|
Tak nakonec zvítězil Sony Vaio T13 s dotykovým displejem za 19990 :) tak myslím, že akonec dobrý :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:18 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:27 pm Předmět: |
|
|
Kluci z testlabu ho tam meli (krome jinych dotykacu) a tohle Vaio je prekvapive pomale (disk) a hrozne hlucne. Windows 8 sem zatim moc na chut neprisel..nevim no. Jeste to zvaz, pripadne si pockej na velikonocni slevy na Alze a CZC, treba se tam objevi neco zajimaveho, i kdyz ja bych si stejne par kacek priplatil a sel bych do Aira :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:36 pm Předmět: |
|
|
| Lada78 napsal: | | Kluci z testlabu ho tam meli (krome jinych dotykacu) a tohle Vaio je prekvapive pomale (disk) a hrozne hlucne. Windows 8 sem zatim moc na chut neprisel..nevim no. Jeste to zvaz, pripadne si pockej na velikonocni slevy na Alze a CZC, treba se tam objevi neco zajimaveho, i kdyz ja bych si stejne par kacek priplatil a sel bych do Aira :D |
Uz to ctu, hlucnej vetrak a obcas lagy :/ sakra ale ten dotykac se mi libil, tak to asi pukdu do druhy varianty v podobe Acer Aspise S3 ...ma docela dobry specifikace...jeste pohledam slusny recenze
Ultrabook Acer Aspire S3-391 - Intel Core i7 3517U Ivy Bridge, 13.3" LED CineCrystal 1366x768, 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000, HDD 500GB 5400 otáček + SSD 20GB pro zrychlení běhu OS, WiFi, Bluetooth 4.0, USB 3.0, Webkamera, HDMI, Windows 8 64-bit
Ten zenbook se mi moc nelibi, ale diky za tip
pripadne horkej favorit v podobe Acer Aspire TimeLineU M5-481PT ...ten dotykovej displej se mi libi...dokonce uz ma i i5ku _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:08 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Lada78 napsal: | | Kluci z testlabu ho tam meli (krome jinych dotykacu) a tohle Vaio je prekvapive pomale (disk) a hrozne hlucne. Windows 8 sem zatim moc na chut neprisel..nevim no. Jeste to zvaz, pripadne si pockej na velikonocni slevy na Alze a CZC, treba se tam objevi neco zajimaveho, i kdyz ja bych si stejne par kacek priplatil a sel bych do Aira :D |
Uz to ctu, hlucnej vetrak a obcas lagy :/ sakra ale ten dotykac se mi libil, tak to asi pukdu do druhy varianty v podobe Acer Aspise S3 ...ma docela dobry specifikace...jeste pohledam slusny recenze
Ultrabook Acer Aspire S3-391 - Intel Core i7 3517U Ivy Bridge, 13.3" LED CineCrystal 1366x768, 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000, HDD 500GB 5400 otáček + SSD 20GB pro zrychlení běhu OS, WiFi, Bluetooth 4.0, USB 3.0, Webkamera, HDMI, Windows 8 64-bit
Ten zenbook se mi moc nelibi, ale diky za tip
pripadne horkej favorit v podobe Acer Aspire TimeLineU M5-481PT ...ten dotykovej displej se mi libi...dokonce uz ma i i5ku
pripadne tohle delo, ale lenovo se mi kupovat nechce asi
www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580-metal-gray-d371208.htm?kampan=heureka.cz
| _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt březen 14, 2013 5:44 am Předmět: |
|
|
Nejdřív jsi chtěl retinu (2560 × 1600) a teď uvažuješ o displejovém lowendu (nevím, koho napadlo v roce 2013 dávat 1366x768, ale byl to genius, dát lidem hovno a oni to kupují). Ta retina má bez jedné desetin y 4x větší rozlišení. Osobně bych šel minimálně do fullhd displeje, pokud jsem šel do výběru s tím, že jsem ochoten dát 20+ tisíc.
Můj tip http://www.alza.cz/asus-zenbook-prime-ux31a-r4005v-d373708.htm _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: čt březen 14, 2013 11:20 am Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | | Lada78 napsal: | | Spazik napsal: | | Lada78 napsal: | | Pouzivam Apple zhruba 12 let a v praci jich mam okolo 300 vcetne serveru, takze muj nazor nebude nikdy objektivni, nicmene pokud chces kvalitni notebook, tak MacBook Air dostacuje vsemu co clovek potrebuje (vykon, tichost, extremne dlouha vydrz baterie, nizka vaha a moznost ho v budoucnu prodat za nejake rozumne penize). Poruchovost je prakticky nulova, pokud tedy nenarazi na vodu, staci par kapek do klavesnice a mas super hlinikove tezitko, da se na nej poriditi rozsirena zaruka. Pokud nechces hrat nejake top hry tak se da v pohode pres virtualizaci/bootcamp provozovat Windows paralelne s nativnim OS. MacBook Pro na doma/skolu asi neni potreba a vyzaduje dodatecne naklady (nema v zakladu SSD), pokud nemas v planu strihat video, nebo pracovat s aplikacemi narocnymi na vypocty (render, matlab apod). Navic u Retina Pro verze, kdyz pominu cenu, neni mozne menit ram a disk mimo servis (case je vylisovany z jednoho kusu hliniku)... |
Nic z toho co by např. Dell nebo Lenovo neuměl za přinejmenším poloviční cenu. A tam i tu vodu můžu vylít do klávesnice a nic se nejspíš nestane, protože je na to konstruovaná.
Navíc Mac je minoritní plafroma, minimálně v Evropě, takže s tím související problémy jako rozšířenost a dostupnost SW.
Co se musí uznat pro Apple je víc "sexy" vzhled HW nebo GUI SW pro běžného uživatele. |
Dell nebo Lenovo ti (hlavne diky Win) nevydrzi 8 hodin bezne prace a internetu, to je bez debaty.
O tom, ze ty notebooky vypadaji jak z prdele (rozumej neforemne tezke krabice z umele hmoty polepene samolepkama) se taky nema smysl dohadovat.
Dalsi vec je vyresene chlazeni. Tim ze Air je z hlinku tak odvadi teplo do celeho case zatim co tvoje umelohmotna monstra hucej jako krava (resp vetraky v nich).
Pouzity OS znamena investovat do antiviru a pripravit se psychicky na to, ze do pul roku to bude nepouzitelna plecka, kdyz pominu ze uz v zakladu maji tyto notebooky nainstalovano hromadu picovin co je zpomaluji a prvni co uzivatel musi udelat je smazat je coz jde tezko kdyz k nim nema instalacku.
Ani jeden z tvych PC notebooku neprodas po roce pouzivani za srovnatelny pomer jako Apple pocitace, ktere se slusne prodavaji i 4 a vice let stare (viz treba bazar na Grafika.cz)
A sw? Neblazni. Tohle platilo v roce 2006 a ne dneska. Jaky sw ti na Macu chybi, pripadne je placeny a chybi ti jeho free alternativa?
To je otazka, bud chci kvalitni vec, ktera mi vydrzi x let a pak si priplatim a nebo chci levnou vec ktera mi vyresi momentalni potrebu a za dva roky ji vyhodim z okna, pripdne vyskocim z okna ja :) |
Podle toho co pises si zaujaty jablickar co nikdy v ruce nedrzel kvalitni notebook od normalni firmy a co nesnasi/neumi s windowsy, vedet prd o PC a Win tak ti ty reci tady zeru. Ale takhle pusobis opravdu jenom zaujate vuci windowsum. |
Tak kvalitny NB, mal som moznost porovnat nb od acerus, toshiby a applu vsetky mali hlinikove telo a co sa tyka spracovania tak mcbook pro ich jednoznacne prevalcoval. Dokonca na aceri aspire s3 mi vadila aj klavesnica kde bolo vidiet ze to prepracovanie nieje dotiahnute uplne do konca. Takze nieje nb ako nb a co sa tyka samotnej konstrukcie tak si myslim ze apple v tomto nema konkurenciu
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt březen 14, 2013 12:28 pm Předmět: |
|
|
| Lada78 napsal: |
Výdrž baterky je spíš otázka konfigurace, když mi bude stačit menší výkon, integrovaná grafika, nechám tam jen SSD, koupím si rozšířenou baterii, tak se na těch 6-8 hodin taky v klidu dostanu u non-Applu.
Vzhled je spíš otázka vkusu, co vím z mého okolí, tak pro IT guys je víc sexy Dell Latitude nebo Thinkpad. 20-letá blondýna bude však určitě preferovat Apple, to je bez debat.
Chlazení - to vypadá že mluvíš o plasťáku za 10k, nejvyšší modely Dellu nebo Lenova mají chlazení vyřešené podle mě slušně. A pokud jakýkoli notebook zatížíš na 100% (CPU/grafiku), tak se ti rozpálí každý - nevěřím že Apple ne, a pokud má hliníkové tělo, tak bude horký celý :-)
Za kolik prodám počítač v bazaru je opravdu to poslední co mě u něj zajímá :-) Notebook je proboha spotřebka, zastará morálně +- za 3 roky, k čemu honit nad 3 roky starým vymazleným Applem, když nový book za 10k s novou generací CPU/grafik bude rychlejší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt březen 14, 2013 2:18 pm Předmět: |
|
|
Asi me sepsujete, ale apple jste mi rozmluvili. Nakonec jsem vzal Lenovo Ideapad Z500 s core i7, 8GB RAMkou, 2GB GeForce GT645M, ta uz ma architekturu Kepler, takze si aspon zahraju nejaky ty novejsi hry celkem slusne....no a na praci to je vic nez dostacujici...i photoshopsi v klidecku pojede _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|