|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 12:27 pm Předmět: |
|
|
Mám poslední prosbu - naskytla se mi možnost koupit Asus zenbook
http://www.alza.cz/asus-zenbook-prime-ux31a-r4003p-d363696.htm
za těžko uvěřitelných 23400 Kč.
Máte s ním někdo zkušenost/resp. aspoň názor na tento stroj. Cena se mi jeví super.
Oproti macbooku je o 2000 levnější a strach z nekompatibility mac OS a WIN (a taky jsem stará konzerva) mě vedou tímto směrem. Určitě jsou lepší notebooky, ale za tu cenu se mi to jeví slušné? Co vy na to?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
darKane

|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 12:49 pm Předmět: |
|
|
Mame ho doma, kvalitni masinka, jen oproti Macu starsi architektura prociku a o hodne slabsi vydrz (asi 6h)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 1:09 pm Předmět: |
|
|
Děkuji, je to ivy bridge I7 ,1, 9ka vs haswell I5 1,3ka
Výpočetní výkon bue asi výš u zenbooku. Ta výdrž u macu je ale velké plus.
asus má widi a hlavně hdmi a vga i když v mini verzi (přiložené redukce). U applu to je 2x900 č navíc.
asus má matný IPS fulhd panel oproti macu (lesklý TN a nízké rozlišení)
Když ty dva nb srovnáš - je některý z nich výrazně lepší?
(stejně bych tam dal přes bootcamp jako druhý systém taky win a jsem s výdrží tam kde asus)
|
|
| nahoru |
|
 |
TheStrongBoy
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 2:15 pm Předmět: |
|
|
trochu se rozepíšu - prošlo mi rukama docela dost notebooků, včetně prémiových, měl jsem u sebe na chvíli Dell XPS, Zenbook taky, Portege... reálně jediná věc, v který se může Zen blížit Airu je displej - konkrétně v pozorovacích úhlech a barevném podání (Air má většinou displeje od LG nebo Samsungu - LG má trošku vyblitější barvy, dá se to ale razantně zlepšit úpravou barevných profilů - hledat air lg color profile)
co se týče rozlišení, 1440x900 u Airu mi v praxi naprosto vyhovuje, pixely nejsou vidět, pokud do toho nekoukám z 10cm - naopak u Zenbooku s FHD jsem subjektivně musel častěji zoomovat
oba ntb mívají problém - některé Airy mají tmavší linku na spodní straně displeje, Zenbooky zase vadné pixely, je to o štěstí, ale s reklamacemi nebývá problém
Air s OS Mavericks mi reálně vydrží 12-14 hodin (kancelářská práce, psaní, maily, internet, youtube, hudba na pozadí, jas na cca 75%, prostě žádný ohledy na spotřebu, nebo omezování), to se srovnávat nedá
kvalitní konstrukce a klávesnice jsou cca stejné, zvuk má Air lepší, touchpad je nesrovnatelný, to se musí vyzkoušet, to se nedá vyčíslit v parametrech - zoom, scrolování, vracení se mezi stránkami atd. to je doopravdy jiný svět
dokud u Airu nezačnu hrát COD, tak je absolutně tichý (i při videu atp.), větrák se ani nehne, nic se nehřeje, výkon je naprosto dostatečný, hardware společně se systémem prostě šlape, všechno je hned, nic se nikde neseká, okamžité probuzení/uspání s otevřením víka, rychlá a spolehlivá WIFI atd.
na OS X jsem si zvykal cca den, párkrát jsem si zagoogloval, ale to bylo už u pokročilejších věcí kvůli ftp apod.
oba počítače jsou dobré, ale za mě osobně bych dnes naprosto bez váhání šel do Aira, protože ten uživatelský zážitek za to stojí, nedá se to napsat, nebo srovnat do parametrů, musí se to zkusit - pokud můžeš, zajdi si třeba do iStylu, ať to vidíš sám, nebo do Alzy Showroomu, kde máš oba
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 2:31 pm Předmět: |
|
|
Perfektní! děkuji moc.
Fungují pod mac OS všechny prohlížeče? Potřebuji IE,chrome a mozillu.
Office - nedělám žádné super složitosti, ale denně strávím pár hodin v excelu a wordu - lze toto řešit (nechci office pro mac).
Potřebuji programy jako fileziila a pspad - to snad má analogii.
Jak připojím televizi nebo projektor? - předpokládám, že to asi nebude jinak možné než přes redukci (to překousnu).
Nový maverick prý umožňuje ukládat ve formátech pro win (tj. xlsx apod.). nebude problém s tím, když pošlu někomu svoji práci ,aby byla korektně zobrazena?
Jde mi o to aby byla kompatibilita mezi platformami.
Nahraji někomu něco na flash disk? formátování macu není asi NTFS,že? Jak to vyřešit?
Byl bych v okolí jediný s macem - tj. nebude to problematické při přenášení dat apod. do win PC?
Kdybyste někdo měl chvíli na odpovědi - značně by mi to pomohlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheStrongBoy
|
Zaslal: so listopad 02, 2013 7:39 pm Předmět: |
|
|
flashky apod. to funguje úplně stejně, v tom není rozdíl
co se týče periferií, osobně jsem s ničím problém neměl, většinou ta věc funguje ihned po připojení bez instalace nebo nastavování (mě třeba HP multi tiskárna), monitory, tv apod. přes redukce z thunderboltu - určitě se teda občas najde věc, která nefunguje tak jak má, nebo je tam nějaký zádrhel, ale toho jsem si upřímně užil mnohem víc u win
prohlížeče fungují, i když IE asi nebude běhat tak dobře jako na win - ale třeba se pletu, nezkoušel jsem
ms office je i pro mac, funguje to stejně - kompatibilita je ok
fillezila je pro mac, sám používám, pspad není - používá se textmate, coda, je toho víc
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so listopad 02, 2013 8:24 pm Předmět: |
|
|
Děkuji moc -dost mi to pomohlo. Mohl bych tě případně kontaktovat pm, kdybych si náhodou nevěděl rady (samozřejmě nejdříve googlím a až pak se ptám:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Phenomenom
|
Zaslal: so listopad 02, 2013 9:15 pm Předmět: |
|
|
Po dlouhé době musím jako majitel macbooku pro přispět
Mac je pro lidi co nechcou nic řešit a prostě pracovat.Zapnout a pracovat......žádný ovladače, kompatibilitu nic prostě makat
Občas to zamrzne ale po restartu to najede tam kde si zkončil atd...
Co se týče výkonu tak je to dost průměr, za ty peníze spíš pod, ale celkově to spolu všechno šlape výborně
Spousta profíků na applech jede at už filmaři (hobit), grafici, djs...sou to dobrý stroje a ta cena je vysoká jen relativně.
Po x letech májí ty PC ještě cenu a je o to zájem, což o nějákým stadart HP,ACER atd se říct nedá...
|
|
| nahoru |
|
 |
Phenomenom
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 06, 2014 8:53 pm Předmět: |
|
|
Sice s křížkem po funuse, ale napíšu jak jsem před Vánocemi vloni dopadl s výběrem NB.
Koupil jsem nakonec Lenovo X230T s IPS, 8 GB RAM, 256 GB mSATA SSD + HDD v šachtě, i5 2,6 GHz, s dockinou a DVD v šachtě dokiny. Přístroji nemám co vytknout....až....na výdrž, která je docela malá. Přístroj vydrží tak cca 5 hodin bez nabíječky se zapnutou wifi, když ho nešetřím a to tlumím obrazovku. Tj. v tomto nespokojenost a uvažuji zda ho neposlat dál - opravdu by to byl dokonalý stroj, kdyby vydržel více na baterku (on zpočátku píše časy kolem 7-8 hodin, ale trošku přestřeluje - do pěti hodin je mrtvej).
Takže jsem tam kde jsem byl. To je jen takový povzdech - možná si počkám na 12 palcový macbook air, pokd bude mít slušnou baterku.
Každopádně to bude něco s úhlopříčkou pod 13 palců (externí monitor samozřejmostí).
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 29, 2014 8:15 pm Předmět: |
|
|
Tak dnes je k mání macbook air 11 za 21 a 13ka za 22222 kč...co se to děje?
To je levnější než kdejakej acer.
|
|
| nahoru |
|
 |
člověk

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so srpen 30, 2014 6:19 am Předmět: |
|
|
No...myslím že brzy chystají macbook air s retiou, proto ej pád cen. Kdyby vydržel nad 12 hodin, jdu do něj a prodám za pár peněz současný výkonný stroj.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|