|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
rammstein12
|
Zaslal: čt březen 14, 2013 5:07 pm Předmět: |
|
|
Docela dobrá volba.
Ta i7 ale může být problém. Chlazení ji možná nebude stíhat a bude to throtllovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: čt březen 14, 2013 6:23 pm Předmět: |
|
|
CPU je při běžné práci zatížen tak do 5-10%, kdy chlazení není žádný problém skoro u žádného NTB.
Ale pokud se pustí nějaký processing co zatěžuje CPU cores na 100%, pochopitelně "hřejivost" je řádově úplně někde jinde a troufnu si tvrdit že žádný notebook není konstruován na konstantní vysokou zátěž, tím spíš pokud ho má člověk třeba na klíně.
Kdo na něm chce hrát dlouhodobě hry, určitě jsou dobré chladící podložky, co tento efekt značně sníží.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: čt březen 14, 2013 7:18 pm Předmět: |
|
|
Pokud je nějaký NB udělaný tak, že throttlování se nedá vyhnotu ani při vyčištění větráčku atp.. tak je to imho špatně navržený NB.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: čt březen 14, 2013 7:20 pm Předmět: |
|
|
Přesně, když je špatně navržené chlazení, tak žádná podložka nepomůže (max o 5 stupnu). _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
rammstein12
|
Zaslal: út březen 19, 2013 7:04 pm Předmět: |
|
|
A tady ty multimediální notebooky mají mizerné chlazení skoro všechny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st březen 20, 2013 5:07 pm Předmět: |
|
|
| rammstein12 napsal: | | A tady ty multimediální notebooky mají mizerné chlazení skoro všechny. |
Notebook je prostě mobilní zařízení a je to otázka priorit jak zkombinovat "výkon-cenu-hmotnost-velikost", nemůžeš mít všechno najednou...
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 20, 2013 5:21 pm Předmět: |
|
|
tak pri bezny praci se nezahriva vubec a vcera po dvou a pul hodine hrani Battlefield 3 na ultra detaily byl sice rozpalenej, ale ne tak jako MSI co jsem mel.... :) s tim se ostatne da pocitat pri hrani vysoce narocny hry :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 30, 2013 5:49 pm Předmět: |
|
|
Poprosil bych o radu.
Končím mi notebook (mechanicky jsem ho obil na hranicic použitelnosti neustálým přenášením a presováním v kufru, tašce apod.). Jedná se o lenovo X61.
Hledám něco malého s dlouhou výdrží. Grafika apod. je pro mě málo podstatná. Počet portů taky - jen bych rád USB 3, kvůli ext. disku.
Dnes jsem míjel apple store nebo jak se ten jejich shop jmenuje:o)
Do 3.11. mají slevu na macbook air
11,6 palcový vyjde na 22800 Kč a 13,3 palcový na 25500 Kč.
Specifikace zde:
http://store.apple.com/cz/buy-mac/macbook-air
Disk mi stačí. Mám 128GB crucial M4 SSD disk. Ramka mi taky stačí.
Dotaz - jakou verzi byste zvolili a proč? Resp. má význam připlatit cca trojku za 1,7 palce monitoru, když teď mám 12ku a je to v pohodě i bez ext. monitoru?
Díval jsem se do alzy a notebooky podobného ražení tam stojí podobně. Docela jsem apple ignoroval, ale 22500 Kč za NB mi nepřijde zase tak moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st říjen 30, 2013 7:18 pm Předmět: |
|
|
Šel bych nejspíš do verze která není Apple.
Naposledy upravil Gohan dne st říjen 30, 2013 7:19 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
darKane

|
Zaslal: st říjen 30, 2013 7:18 pm Předmět: |
|
|
ac nejsem apple fanatik tak s soucasnou cenou je MacBook Air skutecne rozumna volba, na tvoji otazku ohledne displaye -> neni snad problem vlezt do obchodu a oboje si osahat co ti vic sedi :) ja bych bral 13, prijde mi prece jenom praktictejsi - a pohledal bych na internetu, mam pocit ze ten 13' vydrzi o neco dele na baterku :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st říjen 30, 2013 7:22 pm Předmět: |
|
|
Jestli se ti chce učit nový systém? :-)
Zašel bych si do prodejny a osahal si je, to na co se ptáš je otázka osobních preferencí a zůsobu používání (vel. displeje, vel. disku atp.) a každý ti poradí něco jiného.
Pokud by si chtěl ale zůstat u Win a chápu že NTB dáváš hodně zabrat, tak bych volil Dell latitude, např.:
http://www.czc.cz/dell-latitude-e6330-cerna/120719/produkt
Já mám tu větší verzi (15") a působí nezničitelně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 30, 2013 7:25 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | Šel bych nejspíš do verze která není Apple. |
Máš tip na NB za 22 litrů s haswell procesorem, SSD a výdrží 12 hodin?
Nejsem apple fanda - doposud využívám thinkpady řady X nebo T. Ale notebook s těmito parametry je cenou daleko za 30 (spíš k 40) tis. Kč.
Za ty peníze se mi to jeví jako odpovídající.
Díval jsem se na asus zenbook, ale tam je to cenově výš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st říjen 30, 2013 7:26 pm Předmět: |
|
|
Přidávám jen kousek textu, co jsem teď psal jednomu našemu spolupracovníkovi, se kterým jsem book teď před pár dny řešil...
| citace: | Já mám tento a je dokonalý po všech stránkách:
http://www.alza.cz/toshiba-portege-z930-14c-stribrny-d388097.htm
Je to vyloženě pracovní notebook, má jenom 128 GB disk (tzn. moc filmů apod se tam nevejde), ale je SSD, tzn. extrémně rychlý (ale jakože doopravdy extrémně). Book je velmi lehký, baterie vydrží klidně 8 hodin (bez připojení k netu), má 3G modem, tzn. po vložení SIM karty jste on-line kdykoliv a kdekoliv. Lepší notebook jsem osobně nikdy neměl, mám ho cca rok a jsem maximálně spokojený. |
To "lepší notebook jsem nikdy neměl" ještě jednou zvýrazňuji, protože jsem jich vystřídal doopravdy hodně a s žádným jsem takhle spokojený ještě nebyl. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 30, 2013 7:30 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | Jestli se ti chce učit nový systém? :-)
Zašel bych si do prodejny a osahal si je, to na co se ptáš je otázka osobních preferencí a zůsobu používání (vel. displeje, vel. disku atp.) a každý ti poradí něco jiného.
Pokud by si chtěl ale zůstat u Win a chápu že NTB dáváš hodně zabrat, tak bych volil Dell latitude, např.:
http://www.czc.cz/dell-latitude-e6330-cerna/120719/produkt
Já mám tu větší verzi (15") a působí nezničitelně. |
Ivy Bridge procesor - což by nemuselo být na škodu,
ale plotnový disk a cena o 8 litrů výš. Na druhou stranu má HDMI port.
Za disk dám cca trojku?...a jsem na 33 tis. Kč. tohle je za 22. Zase se mi nechce dávat tolik.
I tak díky za tip.
|
|
| nahoru |
|
 |
darKane

|
Zaslal: st říjen 30, 2013 7:34 pm Předmět: |
|
|
nedavno jsem resil tuto samou otazku s otcem (programator a ja mam k IT taky velmi blizko), zkratka, ackoliv to zni divne, MacBook AIR je momentalne nejlepsi volba s haswellem (cenove). MAC OS bych se nebal (a v pripade nouze lze nainstalovat windows) - ted vysel novy update OSX Maveric (?) ten jeste upravuje spravu baterie, a co jsem cetl na zahranicnich webech, dostahuje vydrze az 16ti hodin (!!).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|