Máčův kondiční log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 182, 183, 184 ... 277, 278, 279  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Máčův kondiční log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Máčův kondiční log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Máča

PříspěvekZaslal: ne březen 14, 2021 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je dobry, takze to znamena zecjsem vlastne byl 15 hodin v posilce
No ja jsem o tom taky ted nedavno premyslel, jestli na tom mam radsi spis tu chut nebo naskedny stav
Asi tak 50 na 50..ale docela me nahlodals..ze bych zkusil nealko vino hergot?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Máča

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2021 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Běh
49 minut - cca 10km kolem Brodu (Pepčín, nad zámkem)
v průběhu:
3x interval 2-2,5 minuty plus závěrečný kopec

No šlo to to dobře, intervaly dnes celkem pohoda, kopec dal zabrat ale dalo se..
ALe bohužel je to v pi... a mám na čas doběháno!!
Do prdele!!!
Po pár minutách běhu jsem začal cítit trochu bolest ve šlaše pod kolenem na pravé noze, která přešla postupně na vnější kotník a nakonec až do šlachy na spodku chodidla, která vede k palci (zajímavé...).Při běhu to začalo bolet docela dost, běžet se dalo, ale bolesti jsem trochu uhýbal a mírně asi i jakoby "pajdal"..měl jsem před sebou plánované tři rychlejší intervaly a to jsem si říkal, že ty mě asi dodělají úplně..no zkusil jsem rozběhnout první a světe div se co se nestalo, bolest úplně přešla (to bych fakt nečekal) a až do konce běhu už to bylo úplně v pohodě.Každopádně po doběhu to začalo bolet zase dost, no a aktuálně musím i při chůzi kulhat
Bolí ta šlacha v chodidle vedoucí k palci, tipuju to možná na nějaký začínající zánět (možná ta slavná plantární fascie???)..no nic no tak koupil jsem si Voltaren a budu mazat a doufat, že pauza nebude snad moc dlouhá, každopádně nějaká bude muset být když nemůžu ani pořádně chodit..sere mě to dost ale nedá se no.
Takže aktuálně budu moct snad aspoň trochu cvičit a jinak asi nic no (plavání samozřejmě teď nejde a nakolo je zatím kosa)..uvidí se co dál
Nerad bych při běžecké pauze nabral nějaké kila takže se budu snažit držet trochu zkrátka (a pokud možno nezačít popíjet na žal..
)

Jo a ještě mě napadla taková asi kravina:
ale nejsem si jistý jestli si to nedodrbu třeba i masážním rollerem.Možná je to fakt blbost a nevím to určitě (nemám přesně vysledované), ale mám takový pocit, že mě ty šlachy začnou občas bolet a tahat po tom, co se na něm snažím poválet.že bych si při tom podráždil nebo skřípnul nějaký nerv nebo něco..fakt nevím
cohen999

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2021 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravidelna masaz chodidla tenisakom by mala praveze pomoct. Tiez som dva tyzdne dozadu pocitil bolest chodidla, ale kedze viem, ze kazda bolest je zo zanedbaneho strecingu a masaze, rychlo som to napravil. 😅 Samozrejme ked uz mas riadne rozbehnuty zapal, vtedy uz treba nechat postihnute miesto v klude. Ja sa masazi a valcovaniu problematickych miest venujem 2x tyzdenne, ale uz sa mi stalo aj, ze som 2 tyzdne na valec nesiahol. 😂😂😂
Máča

PříspěvekZaslal: st březen 17, 2021 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No zanet tam pravdepodobne bude pac jsem rano pri ceste do orace doslava pajdal jak invalida..boli to i ori chuzi bohuzel fest..
No neco asi delam spatne pritoze cca kazdeho pulroku me z provozu vyradi nejake zraneni (pokazde jine misto na noze) mozna z pretizeni..
Ze by i v tomto mohl sporttester pomoct?kez by..
No jazdopadne behat nepujdu minimapne do te doby dokud to bude bolet ri chuzi a pak uvidime..pevne doufam ze to nebude trvat moc dlouho.
Aspon ze kliky a shyby muzu delat no..
Sere me na tom to ze zrovba zacina byt paradni pocasi na beh a ja budu mimo,radsi to mohlo prijit v unoru kdyz bylo hnusne ale co uz no..
Máča

PříspěvekZaslal: čt březen 18, 2021 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cvičení
kliky/shyby/dřepy - 4 kola

kliky-51,33,34,27x
shyby nadhmat-8,6,5,5x
dřepy-40,35,33,30x

kliky-30x
shyby-nadhmat-4x, paralel-6,5x podhmat-6,5x

celkem:
kliky-176x
shyby-50x

břicho zkracovačky balon-5x10-15

Tak aspoň že cvičit s nohou jde v pohodě, dokonce i dřepy, aspoň nějaká udržovačka bude..
Jinak noha už bolí o něco míň, nejvíc hlavně po ránu jak je to přes noc zatuhlé, pak jak se to rozchodí tak v podstatě už vůbec tak uvidíme..
Vidím to tak na 2 týdny běžeckou pauzu a pak se uvidí jak to bude vypadat.
Aspoň dostanu novou o to větší chuť a nadrženost na běh (musím si na tom najít aspoň něco pozitivní)
Polary objednány tak už se těším až je testnu[/b]
Máča

PříspěvekZaslal: so březen 20, 2021 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cvičení
kliky-51,33,34,28x
shyby nadhmat-8,6,5,5x
dřepy-40,36,38,32x

kliky-33x
shyby-nadhmat-4x paralel-6,5x podhmat-6,6x

spodní záda planky balon - 7x

Tak tento týden byl slabý no, jenom 1 běh a 2x cvičení, ale holt když teĎnemůžu běhat tak je to slabší aspoŇ si trochu odfrknu no.Noha už se lepší, při chůzi prakticky vůbec nebolí, tak snad to nebude tak zlé a brzo zase budu moct běhat..
Dnes jsem testnul, bohužel jenom při chůzi nové Polary (přišly včera).
No vzdálenost a rychlost zdá se odpovídá, ale u tepu si teda nejsem jistý.Ukazuje to kolem 70-80 ale občas vyletí nezávisle na tom co dělám třeba až na 120..přijde mi to divné.No nic nastuduju manuál, trochu je poladím a uvidíme, snad to nebude šunt jak minule, ale za 6 litrů by snad už neměl..

Jinak včera jsem tam lupnul litr výborné rulandy (ranní cvičení po ní moc svěží nebylo, ale kupodivu to nebyla až taková bída jak bych očekával) a dnes dám zas - bohužel holt nemám asi vůli jak Grimley

Ale pátek sobota jsou povolené a pak už snad budu sekat dobrotu přes týden

V příštím týdnu chci 4x zacvičit
cohen999

PříspěvekZaslal: so březen 20, 2021 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@maca . treba ich mat tesnejsie utiahnute. Na noc si ich kvoli lepsiemu snimaniu tepu otacam o 180 stupnov, tak isto pri teste vo2 max robeneho z merania kludoveho tepu. Pocas cvicenia som zas zistil, ze nie su dostatocne citlive na kratke zvysenie tepu, cca 10x mi realne vyskocil tep po serii mrtvoly nad 120bpm, hodinky zachytili asi len tretinu. Asi ich tiez otocim pocas cvicenia opacne 😂
Máča

PříspěvekZaslal: ne březen 21, 2021 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Praveze jsem he mel utahnute dost.Prijde mi to divne no.Ted jsem si shodou okolnosti zkousel kamosovi Garmin fenix 6x a ty ukazujou ustalenou hodnotu..kolisa to +- nejakych 5 tepu coz me prijde realne..u tech polaru teda moc ne..No a ted resim dilema jestli polary nevratit a neprastit se pres kapsu a dat nejakych 20 za ty garminy..
Je to sice na moje pomery obrovska darda ale aspon vim ze ukazujou realitu..
Ted fakt nevim no..
Skoda ze je aktualne nemuuu testnout pri behu
cohen999

PříspěvekZaslal: ne březen 21, 2021 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sestra a svagor maju Garminy a su spokojni. Ale raz sme sli na turistiku a Polar ma podla vsetkeho presnejsiu gps. 🙃
Moj nazor je, ze bez pasu tam bude dochadzat k nejakym vykyvom vzdy. Pokusim sa s tym vykyvat, ako som uz naznacil a budem si hodinky otacat pri sportovani a spanku tak, aby snimali vnutornu cast zapastia, kde sa da pulz nahmatat ovela lahsie.
Máča

PříspěvekZaslal: út březen 23, 2021 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cvičení
kliky-50,35,33,29x
shyby nadhamt-8,6,5,5x
dřepy-45,40,35,38x

kliky-31x
shyby-nadhmat-4x paralel-5,5x podhmat-5,5x

břicho svíčka-5x10

celkem:
kliky-180x
shyby-50x
Máča

PříspěvekZaslal: st březen 24, 2021 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cvičba
shyby/dřepy/kliky
shyby nadhmat-9,6,5,5x
dřepy-50,37,38,35y (nevím jestli si pamatuju uplně přesně)
kliky-50,34,33,28x

shyby nadhmat-4x
kliky-31x
shyby-podhmat-6,5x paralel-6,5x

spodní záda balon - 7 sérií

celkem:kliky-175x
shyby-50x

Klasicky ráno 5:30 na lačno (a to jsem nemusel přitom vstávat )
Jinak celkem cítím progres u dřepů, tam mě dřív na 40 total stehna už tuhly a byl to takový strop, teď v první sérii vcelku v klidu 50

Šlo to vcelku fajn, aspoň jsem trochu prohodil pořadí cviků at je trošku změna.
asi opakování nese ovoce kliky a shyby dlouhodobě stejné - tzv udržovačka
Trošku si pohrávám s myšlenkou jít se zkusit v sobotu zlehka proběhnout na stadion, noha při chůzi už vůbec nebolí, přešlo to fakt rychlejc o dost než jsem čekal (hlavně to nezakřiknout..)
Nerad bych to ale uspěchal a zhoršil, tak uvidím no jestli odolám nebo půjdu pár koleček zkusit..
Máča

PříspěvekZaslal: pá březen 26, 2021 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cvičeni
kliky/shyby (nadhmat/paralel/podhmat)/dřepy - 4 kola
kliky-50,33,34,28x
shyby-8,6,5,5x
dřepy-50,40,35,33x

kliky-31x
shyby-6,5,5,5,5x

břicho planky balon-5 sérií

celkem:
kliky-180x
shyby-50x

No jinak jsem pořád trochu zklamaný z hodinek.Byl jsem se cca na dvě hoďky projít a tep zase nesmyslně lítal.Zničeho nic skočil z hodnoty kolem 100 (která byla většinu času) až na 170 což je prostě blbost (při stejném tempu), tak nevím kde je chyba..ještě počkám až je vyzkouším při běhu ale docela mě to sere..Pokud budou ukazovat hodnoty tepu takto nesmyslně i při běhu tak jsou mě v podstatě k ničemu.Tempo se mi taky moc nezdá, ale to nevím 100%, zase počkám až na běh.Vzdálenost je určitě OK, opět vyzkoušeno na ovále a měří přesně.Ale přece jenom jsem si je pořizoval hlavně kvůli tepu..

No uvidím, možnosti jsou (pokud se mi to nebude zdát i při běhání):
- zkusit vrátit/vyreklamovat
- pořídit si knim hrudní pás, což by snad měření tepu mělo zpřesnit.
Grimley

PříspěvekZaslal: pá březen 26, 2021 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si teda nedovedu predstavit beh bez hrudaku :) Na zapesti je to vzdycky mene presny, at ti reklamni recenze rikaj opak :)

Za prvy mereni ze zapesti je vzdycky zpozdeny a nereaguje pruzne na zmeny tempa / tepu a za druhy je to splaseny.... mam zapnuty mereni tepovky non stop ze zapesti a kolikrat sedim v klidu a koukam, ze podle hodinek mam 120 tepu...kdyz se zmerim ruco fuco, mam klasickejch 45-55 ....

Aktualni tempo muze taky zakolisat... GPS technologie pokrocila milovyni kroky, ale jeste porad ma svy mouchy...kazdopadne na potreby prumernyho cvicence je to vic nez dost presny :)

Kup hrudni pas a bude to na cajk.... pokud ani pak, tak mas aai nejakou zkazenou karmu, ze cokoliv koupis, je rozbity
Máča

PříspěvekZaslal: pá březen 26, 2021 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok dik za koment..jj vidim to tak ze ten pas koupim a snad to bude ok..
Presne same co pises s kolisanim klidiveho trpu se me stava taky..ukazuje to 60 a zniceho nic 120-proste kravina.

To o karme me presne uz rikal i kamos to snad neni mozny ty cokoliv koupis proste vzdycky stoji za hovno asi jsem musel byt v minulem zivote strasna kurva..
Máča

PříspěvekZaslal: so březen 27, 2021 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Běh
40 minut - 8km lapač - stadion
30 minut pak pauza na pití a ještě 10 minut na boso - celkem se to doporučuje v rámci regeneracw a je to itaková příjemná masáž chodidel
Po běhu ještě na woroutovém hřišti: (je přímo na stadionu a navíc tam nikdo nebyl takže hřích nevyužít:
kliky na bradlech/shyby nadhmat ->5 kol
bradla-celkem50x (12,10,9...)
shyby-6,5,5,5,5x

Tak jelikož při chůzi už noha vůbec nebolela tak už jsem to prostě nevydržel (původně jsem plánoval pauzu aspoŇ 14 dní, nakonec bylo 12) a šel jsem to trochu s obavama zkusit.No a dobré. Tempo pocitově úplně lážo plážo (5min/km) ale hlavně noha drží.Super, bomba radost!!Sice jsem v průběhu (hlavně ze začátku) cítil trochu vazy na pravém vnějším kotníku (bolely/bolí tam a vaz na chodidle zespoda vedoucí k palci - zajímavá kombinace celkem - jde to cítit nejvíc když kroužím nohou v kotníku, to cítím obě tyto místa).No hlavně že běžet šlo a snad to i vydrží.
Fakt jsem strašně rád.
Jinak hodinky jsem bohužel nevyzkoušel páč jsem včera po výšlapu zapomně vypnout turistiku a ráno bylo baterka KO -NO CO, PŘÍŠTĚ,HLAVNĚ ŽE NHA BYLO ok.

No a teď víno a oktagon - Vemola x Datelinka (taky celkem zajímavá kombinace ) - jsem zvědavý..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Máčův kondiční log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 182, 183, 184 ... 277, 278, 279  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: